Appelkruimel Taartjes
Prep time:
Cook time:
Serves: 10 stuks
Appelkruimel Taartjes
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 125 gram roomboter, ongezouten
- 1 ei
- 120 gram kristalsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 250 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
Extra nodig:
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel kristalsuiker
Voor de vulling:
- 50 gram roomboter
- 4 appels
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel maizena
- 80 ml water
Bereiding:
Appel vulling:
- 1)
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Zet ze even opzij.
- 2)
Meng de maizena met het water tot een glad papje zonder klontjes.
- 3)
Verwarm de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur.
- 4)
Voeg de appelblokjes, kaneel, kristalsuiker en het maizenapapje toe.
- 5)
Bak het al roerend voor 5-6 minuten, tot de appels zacht worden en het mengsel dikker wordt.
- 6)
Haal de pan van het vuur en laat de appels volledig afkoelen.
Maak het deeg:
- 1)
Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen in een grote kom tot een soepel deeg.
- 2)
Neem ongeveer 50 gram van het deeg apart.
- 3)
Verkruimel dit in een kom met de extra bloem en kristalsuiker en meng het samen. Zet opzij.
- 4)
Vet de muffinvorm goed in met roomboter.
- 5)
Verdeel in elke holte 50 gram van het deeg en druk het deeg goed aan over de bodem en de zijkanten.
- 6)
Druk het deeg met de onderkant van een glas goed aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk vormpje.
- 7)
Vul de vormpjes met het afgekoelde appelmengsel en verdeel de kruimel topping over de taartjes.
- 8)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de taartjes 25 min. of tot ze goudbruin zijn.
- 9)
Haal de taartjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
- 10)
Verwijder de taartjes voorzichtig uit de bakvorm en bestrooi je ze licht met poedersuiker. Eet smakelijk!