Appelkruimel Taartjes

11 november 2024Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 10 stuks

Wat is er nu beter dan de geur van versgebakken appeltaart die door je huis zweeft? Deze kleine appel kruimel taartjes zijn perfect voor een knusse middag met een kop thee of als feestelijk dessert om met vrienden te delen. Met zachte stukjes appel, een vleugje kaneel en een heerlijk knapperig kruimellaagje zijn deze taartjes onweerstaanbaar lekker. Verwarm alvast de oven en laat de huiselijke gezelligheid beginnen!

Print recept

Appelkruimel Taartjes

  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 125 gram roomboter, ongezouten
  • 1 ei
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Extra nodig:

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Voor de vulling:

  • 50 gram roomboter
  • 4 appels
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel maizena
  • 80 ml water

Bereiding:

Appel vulling:

  • 1)

    Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Zet ze even opzij.

  • 2)

    Meng de maizena met het water tot een glad papje zonder klontjes.

  • 3)

    Verwarm de roomboter in de koekenpan op middelhoog vuur.

  • 4)

    Voeg de appelblokjes, kaneel, kristalsuiker en het maizenapapje toe.

  • 5)

    Bak het al roerend voor 5-6 minuten, tot de appels zacht worden en het mengsel dikker wordt.

  • 6)

    Haal de pan van het vuur en laat de appels volledig afkoelen.

Maak het deeg:

  • 1)

    Kneed alle ingrediënten voor het deeg samen in een grote kom tot een soepel deeg.

  • 2)

    Neem ongeveer 50 gram van het deeg apart. 

  • 3)

    Verkruimel dit in een kom met de extra bloem en kristalsuiker en meng het samen. Zet opzij.

  • 4)

    Vet de muffinvorm goed in met roomboter. 

  • 5)

    Verdeel in elke holte 50 gram van het deeg en druk het deeg goed aan over de bodem en de zijkanten.

  • 6)

    Druk het deeg met de onderkant van een glas goed aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk vormpje.

  • 7)

    Vul de vormpjes met het afgekoelde appelmengsel en verdeel de kruimel topping over de taartjes. 

  • 8)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bak de taartjes 25 min. of tot ze goudbruin zijn.

  • 9)

    Haal de taartjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

  • 10)

    Verwijder de taartjes voorzichtig uit de bakvorm en bestrooi je ze licht met poedersuiker. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept