Appel Pecan Rolls

23 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 30 minuten

Serves: 15 stuks

Zachte rolls met appelstukjes en pecan, heerlijk! Ga jij deze week aan de slag met deze heerlijke broodjes? Super fluffy en ontzettend zacht, je krijgt er geen genoeg van!

Print recept

Appel Pecan Rolls

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 30 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 eetlepel halvarine, (uit een kuipje)
  • 1 theelepel zonnebloemolie

De vulling:

  • 2 appels , in stukjes
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • handvol pecannoten (ongezouten)

Extra:

  • 2 eetlepels halvarine
  • 1 theelepel kaneel, optioneel
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk

Bereidingswijze:

Deeg kneden:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen. Roer het ei bij de lauwwarme melk en giet het mengsel geleidelijk in de kom terwijl je het deeg op middelhoge snelheid kneedt voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Voeg de halvarine toe en kneed het deeg nog even door op lage snelheid. Haal het deeg uit de kom, vet het in met de zonnebloemolie en kneed het nog even door met de hand.

  • 3)

    Vorm het deeg tot een bal en plaats het deeg in een licht ingevette kom. Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Appel pecan vulling:

  • 1)

    Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes.

  • 2)

    Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en smelt de roomboter erin. Voeg de appelstukjes, kristalsuiker, kaneel en de abrikozenjam erbij en roer alles door elkaar.

  • 3)

    Bak de appelstukjes aan voor 5-8 minuten tot de appels zacht en gekarameliseerd zijn. Laat de appels vervolgens volledig afkoelen.

Rolls vormen:

  • 1)

    Druk de lucht uit het deeg en bestrooi je werkblad licht met bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte.

  • 2)

    Smeer het deeg in met de halvarine (uit een kuipje) en verdeel de appelstukjes, kaneel en de pecannootjes bovenop.

  • 3)

    Rol het deeg vanaf de onderzijde stevig op naar boven tot een rol en plaats de naad naar beneden.

     

  • 4)

    Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van 2 cm breed en plaats de rolls naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Dek het deeg af en laat het rijzen voor 30 minuten.

  • 5)

    Roer de melk bij het eidooier en bestrijk hiermee de rolls. Bak de rolls op 200 graden in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Garneer de rolls naar wens en dien ze lekker warm op, smullen maar!

38 Comments

  • M.

    23 maart 2020 at 11:20

    Hallo Fatima,
    Mag ik je ook nog vragen wat je eroverheen doet wanneer ze uit de oven komen?

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2020 at 11:52

      Hi M,

      Ja, hoor. Ik garneer ze met gesmolten witte chocolade. Je kunt ook roomkaas gebruiken zoals bij de cinnamon rolls. https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/cinnamon-rolls/

  • Safiera

    23 maart 2020 at 12:36

    Ziet er super goed uit! Denk dat ik ze van de week met de kids ga maken. Kan ik halvarine vervangen met bijvoorbeeld roomboter?

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2020 at 13:22

      Hi Safiera,

      Aah leuk! Gaan ze vast leuk vinden. Ja, hoor je mag ook roomboter gebruiken. Xx

      1. Hanane

        23 maart 2020 at 14:45

        Salaam fatima
        Ziet er heerlijk uit.
        Kan ik rozijntjes ipv pecan erbijdoen.?

      2. Fatima El Irari

        24 maart 2020 at 11:34

        Alaikoem salaam Hanane,

        Ja, hoor dat kan ook. Ik zou de rozijnen wel eerst even laten weken in koud water voor ongeveer 15-20 minuten. Xx

  • Esra

    23 maart 2020 at 13:49

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken i.p.v. bloem?

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:31

      Hi Esra,

      Sorry lieverd, ik heb zelf nog nooit bakmeel gebruikt voor deeg dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het dezelfde resultaat zal opleveren.

  • Jolanda

    23 maart 2020 at 14:20

    Lijkt me heerlijk maar hoe maak je die witte topping?

    1. Jolanda

      23 maart 2020 at 14:21

      Oh zie het antwoord al staan

      1. Fatima El Irari

        24 maart 2020 at 11:32

        Haha! Xx

      2. Hafsa

        25 maart 2020 at 21:12

        Heerlijk! Vroeg me af of de abrikozenjam heel erg nodig is en of ik deze kan vervangen of weg laten?

      3. Fatima El Irari

        27 maart 2020 at 14:12

        Hi Hafsa,

        Kun je ook weglaten hoor. Xx

      4. Zehra

        31 maart 2020 at 12:05

        Heey Fatima,

        Kan je ook walnoten gebruiken ipv pecan?

        Xx

      5. Fatima El Irari

        31 maart 2020 at 12:09

        Hi Zehra,

        Ja, hoor je kunt ook walnoten gebruiken.

    2. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:32

      Hi Jolanda,

      Dit is gewoon gesmolten witte chocolade. Ik heb de chocolade au bain Marie gesmolten.

      Liefs,
      Fatima

  • kubra

    23 maart 2020 at 17:01

    Hoi Fatima,

    heb je een alternatief voor abrikozenjam?

    dank alvast 🙂

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:48

      Hi Kubra,

      Je kunt de jam weglaten of vervangen door 1 theelepel honing. Xx

  • Sana

    23 maart 2020 at 18:58

    Hi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Wat is een goede vervanger voor de jam? Groetjes, Sana

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:49

      Hi Sana,

      Bedankt lieverd! Je kunt de jam weglaten of vervangen door 1 theelepel honing. Xx

  • Zakiya

    24 maart 2020 at 02:31

    Hi Fatima,

    Kan je Pecannoten vervangen door walnoten?

    Groetjes,

    Zakiya

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2020 at 11:49

      Hi Zakiya,

      Ja, hoor kan ook. Xx

      1. Lidewij

        25 maart 2020 at 18:21

        Hi Fatima,

        Door de gekte in de supermartken kan ik niet aan gist komen. Is baksoda ook een optie of is het beter om dit receptje dan even uit te stellen?

      2. Fatima El Irari

        27 maart 2020 at 14:13

        Hi Lidewij,

        Ik zou dan het recept eerder uitstellen, omdat je voor luchtige broodjes echt gist nodig hebt en baking soda is niet hetzelfde.

        Groetjes, Fatima

  • malak

    25 maart 2020 at 16:08

    23 was mijn verjaardag toevallig hihi ik ben echt een fan van jou

    1. Fatima El Irari

      25 maart 2020 at 17:32

      Hi Malak,

      Aah wat lief! Van harte gefeliciteerd nog!❤️

  • Hafsa

    25 maart 2020 at 21:13

    Heerlijk! Vroeg me af of de abrikozenjam heel erg nodig is en of ik deze kan vervangen of weg laten?

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:12

      Mag je ook weglaten hoor.

  • Eveline

    26 maart 2020 at 10:21

    Hoi Fatima,

    Ik heb helaas niet zo’n mixer die jij hebt.
    Kan je het deeg ook maken met een foodprocessor? Heb er een waar je tussendoor dingen kan toevoegen via zo’n buis.

    Of moet ik het dan toch met de handmixer mixer?

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Eveline

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:09

      Hi Eveline,

      Met sommige foodprocessor kun je ook deeg kneden maar zeker niet met allemaal. Je kunt het deeg ook met de hand kneden hoor. Je bent dan misschien iets langer bezig, maar het kan wel.

  • Diyenli

    29 maart 2020 at 21:28

    Hallo Fatima
    Ik wil graag vragen of ik iets anders kan gebruiken in plaats van gist.

    1. Fatima El Irari

      30 maart 2020 at 11:15

      Hi Diyenli,

      Om luchtig en zacht deeg te krijgen heb je wel echt gist nodig. Je zou ook verse gist kunnen gebruiken. Xx

  • Fatine

    1 april 2020 at 19:31

    Hoi,

    Kan je ook tarwemeel gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      2 april 2020 at 09:23

      Hi Fatine,

      Ja, hoor je kunt ook tarwemeel gebruiken.

  • Amira

    1 april 2020 at 20:07

    Hallo Fatima,

    Ik had een vraagje kan je ze ook invriezen? Wil ze morgen gaan uitproberen hoop dat het lukt

    1. Fatima El Irari

      2 april 2020 at 09:23

      Hi Amira,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Maaike

    2 april 2020 at 16:43

    Ziet er heerlijk uit! Is het ook mogelijk om dit recept met boekweitmeel of speltmeel te maken?

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:52

      Hi Maaike,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept