APPEL KRUIMEL

25 september 2015Fatima El Irari

Ingrediënten: (10 personen)
.

  • 300 gr. bloem
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 200 gr. koude roomboter
  • 3 appels
  • 2 etl. bruine basterdsuiker
  • 2 etl. kaneel
  • 1 tl. basterdsuiker
Bereiding:
.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een kom, voeg de kristalsuiker erbij en meng dit kort samen samen.

Zet een blokje boter apart en voeg de rest toe in de kom. Wrijf de boter met je handen door de bloem en kristalsuiker. Zet de kom even opzij.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes of blokjes. Vet een ovenschaal in met de boter en doe hier de appels in. Strooi de bruine basterdsuiker en de kaneel over de appels en verdeel het kruimeldeeg er bovenop. Strooi er nog een theelepel basterdsuiker bovenop en bak de appel crumble op 200 graden voor 30 minuten mooi goudbruin.IMG_40055

Print recept

45 Comments

  • Aziza

    25 september 2015 at 18:56

    Zou je ook plantaardige margarine kunnen gebruiken ipv boter (ik mag voorlopig even geen melkproducten)

    1. xfaatje

      27 september 2015 at 13:11

      Hallo Aziza, ja hoor dat kan zeker!

  • Femke

    25 september 2015 at 20:13

    Ohhh lekker!! Deze ga ik zeker een keer maken :-)! Alleen voorlopig niet, ik ontplof nog steeds na het offerfeest van gisteren ;-)!

  • fatima

    26 september 2015 at 10:54

    oooooooh, die ga ik straks maken!!!

    1. xfaatje

      27 september 2015 at 13:10

      Hallo Fatima, en heeft het gesmaakt haha?

  • khadija

    27 september 2015 at 01:06

    Salam alaikoum schat

    Lijkt me een super lekker recept
    Je bent echt top ma sha Allah ga zo Door!

    Ik had een vraagje moet er ook bakpoeder of iets in xx

    1. xfaatje

      27 september 2015 at 11:56

      Salaam Alaikoem Khadija, allereerst bedankt voor je lieve compliment! Nee, er hoeft geen bakpoeder is meid.

  • Chadia

    27 september 2015 at 06:05

    Salaam alahkoeM,

    Het ziet er heerlijk uit! Tabrklah 3alik, ik heb wel een vraag welke soorten appels heb je gebruikt?

    Groetjes…Xxx

    1. xfaatje

      27 september 2015 at 10:04

      Salaam Alaikoem Chadia, bedankt lieve meid! Ik heb Elstar appels gebruikt voor dit recept.

  • houda

    28 september 2015 at 20:21

    Salam 3alaikoum. Welke boter heb jij gebruikt? Wil deze graag van de week maken in sha allah. Tbarkellah 3alik.

  • Liseth

    29 september 2015 at 07:43

    Hmm lekker ziet dit eruit!!

    1. xfaatje

      1 oktober 2015 at 07:01

      Bedankt Liseth!

      1. Chadia

        1 oktober 2015 at 14:49

        Vandaag gemaakt wat is de taart heerlijk zeg!!!!

  • houda

    2 oktober 2015 at 18:04

    Heb het gisteren gemaakt. Het smaakte heerlijk!! Heb het met roomboter gemaakt. Alleen spijtig dat ik geen reactie op mijn vraag heb gekregen. Is achteraf elhamdoulilah toch nog goed gekomen. Bedankt voor je recept!

    1. xfaatje

      3 oktober 2015 at 10:45

      Hallo Houda, goed om te horen! Oh serieus? Dan heb ik je berichtje over het hoofd gezien excuses. Wat was je vraag?

      1. houda

        3 oktober 2015 at 20:37

        Welk boter ik moest gebruiken? Heb roomboter maar gebruikt. Het smaakte heerlijk. Hihihi bedankt

      2. xfaatje

        3 oktober 2015 at 21:10

        Oh sorry dan heb ik je berichtje echt niet gezien, maar ik heb ook roomboter gebruikt haha. Ben blij dat het heeft gesmaakt meid x

  • samira

    3 oktober 2015 at 10:19

    A salaam alikoum
    Heb de taart nu al 4 x gemaakt. Allahoema barak. Heerlijk gewoon.
    Alleen nu is de bruine bastard suiker op. Kan ik ook witte gebruiken?

    1. xfaatje

      3 oktober 2015 at 10:33

      Salaam Alaikoem Samira. Ja hoor je kunt ook witte gebruiken. Succes!

  • Nora

    18 oktober 2015 at 20:24

    Hoi ziet er goed uit ma sha Allah.
    Een vraagje ; vanwaar heb je die ding die de klokhuis verwijderd?

    1. xfaatje

      19 oktober 2015 at 09:23

      Hallo Nora, bedankt hoor! Deze heb ik bij de Hema gekocht.

  • Imane

    26 oktober 2015 at 14:37

    Salaam Alaikom,

    Hij staat nu in de oven, mijn huis ruikt heeeeeerlijk!
    Allahoema Baarik, jij hebt de een van de beste recepten. Lukt elhamdollilaah altijddd!

    Blijf hier voorallll mee doorgaan hihi

    Wa alaikom salaam

    1. xfaatje

      26 oktober 2015 at 15:07

      Salaam Alaikoem Imane, aah goed om te lezen meid! Allah ibarkfiek lieve meid erg lief van je! Smakelijk eten alvast hoor! Xx

  • Sabah

    30 oktober 2015 at 14:28

    Hallo,

    Wat is eigenlijk bruine bastardsuiker? En mag het ook met gewone smeer boter aangezien ik nu geen bak boter in huis heb xx

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 15:20

      Hallo Sabah, bruine bastedsuiker lijkt op de normale (witte bastard suiker) alleen is donkerder van kleur. Je kunt ook nogmale smeerboter gebruiken, maar het is wel lekkerder als dit roomboter is.

  • Amal

    30 oktober 2015 at 21:58

    Salam ou 3alaikoum! Nou, ik heb hem net gemaakt en hij was heerlijk! We hadden het met slagroom geserveerd en iedereen smulde ervan. Dankjewel!! Tbark´Allah 3lik, al je recepten zijn heerlijk en lukken ook altijd alhamdoullah 🙂 Keep up the good work!

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 09:59

      Salaam Alaikoem Amal, Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. Allah ibarkfiek lieve meid, dankjewel! Xx

  • Nadia

    1 november 2015 at 18:41

    Salaam sis,
    Shokran voor al je recepten ik ben een grote fan?!! Jazaak Allah kheer!! Ik had de apple crumble gemaakt maar mijn probleem was toen ik die sneed was het deeg wit vanbinnen maar vanboven was die wel bruin ik begrijp het niet!

  • Saraatje

    1 november 2015 at 19:58

    Selam ou alaikom.

    Ik mag helaas geen suiker. Zou ik alle suiker kunnen vervangen Door honing?

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 10:55

      Salaam Alaikoem Saraatje, ja hoor dat kan ook!

  • Ikrame

    6 november 2015 at 14:50

    Tbarkellah3lik fatima ik vind je kookkunst echt prachtig en echt heerlijk?. De crumbeltaart ziet er lekker uit en ga het zeker proberen ??

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:09

      Hallo Ikrame, Allah ibarkfiek lieve meid! Deze moet je echt maken, erg lekker haha.

  • Lina

    25 december 2015 at 12:20

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt! Echt heeel lekker met een toef slagroom erboven op hmmmm! Dankjewel voor het recept xfaatje 😀

  • Nora

    1 mei 2017 at 07:37

    Lijkt mij heerlijk! Wil het zeker uitproberen kun je er een hartige onderlaag bij maken? Heb je daar eventueel een ander recept bij staan op de site? Lijkt me lekker met een onderlaag erbij..

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2017 at 13:05

      Hallo Nora,

      Ja hoor dat kan ook. Je kunt hiervoor het deeg recept van de ‘fruittaartjes’ gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    1 mei 2017 at 07:41

    Bijvoorbeeld de perzik cake als basis gebruiken dan appels schuiven erop ect. Ipv appel zou deze combi smaken is de perzik cake zacht hartig ?

  • Nora

    1 mei 2017 at 07:42

    * ipv perzik schuiven

  • Sara

    13 juli 2017 at 18:17

    kan je de witte en de bruine basterdsuiker vervangen door iets anders?

    1. Fatima El Irari

      14 juli 2017 at 07:42

      Hallo Sara,

      Die kun je beide vervangen door kristalsuiker.

      Liefs,
      Fatima

  • Nassir

    26 mei 2019 at 11:38

    hey, Zou je ook donkerbruine basterdsuiker kunnen gebruik ?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2019 at 14:54

      Hi Nassir,

      Ik zou of lichtbruine basterdsuiker gebruiken of kristalsuiker. Donkere basterdsuiker vind ik iets te sterk.

  • Halima

    30 augustus 2019 at 13:57

    Kan ik havermoutmeel gebruiken ipv bloem? En dan ook een half uurtje op 200 graden?

    Thanx

    1. Fatima El Irari

      30 augustus 2019 at 20:57

      Hi Halima,

      Ik heb zelf nooit havermoutmeel gebruikt, maar ik denk wel dat je dit gewoon kunt gebruiken hoor. Ik zou de baktijd wel even goed in de haten houden. Last je mij weten of het is gelukt? Ik ben benieuwd!

  • Fadoua

    27 november 2019 at 22:30

    Lijkt me heerlijk, ik ga hem gauw maken…
    Btw… er staat in het recept besprenkel de appels met suiker en kaneel, maar besprenkelen doe je alleen met iets wat vloeibaar is. Misschien zou je het willen aanpassen, alleen als je wilt hoor…

    1. Fatima El Irari

      28 november 2019 at 08:35

      Hi Fadoua,

      Je hebt helemaal gelijk. Ik ga het gelijk aanpassen, dankjewel! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept