APPEL KANEEL CAKEJES

18 januari 2019Fatima El Irari

Heb je nog wat appels in de fruitmand liggen? Maak dan deze appel kaneel cakejes, want ze zijn zo ontzettend zacht, luchtig en natuurlijk erg lekker! Serveer de cakejes met een lekkere kop thee of koffie en smullen maar!

Ingrediënten: (10 stuks)

.
Voor het beslag:
.
  • 2 eieren
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 120 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1/2 tl. zout
Extra:
.
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. kaneel
Bereiding:
.
Stap 1.

Mix in een beslagkom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker voor 60 seconden mooi luchtig. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Dek de kom af en zet het beslag voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Meng de appelstukjes met de kristalsuiker en de kaneel en zet even opzij. Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer 0.5 cm onder de rand met het beslag en verdeel bovenop ongeveer 1 eetlepel van het appelmengsel. Strooi er wat extra kristalsuiker bovenop en bak de cakejes in de voorverwarmde oven op 160 graden in 15 a 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Bak de cakejes altijd in een voorverwarmde oven op de boven/onder stand.
  • Met dit basisrecept kun je ook een grote cake bakken.
  • Vervang de appelstukjes eventueel door blauwe bessen, noten of stukjes chocolade.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

45 Comments

  • samy

    18 januari 2019 at 11:10

    Hi,

    mag ik vragen waarom j je beslag eerst in de koelkast moet plaatsen?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 11:28

      Hi Samy,

      Ja, hoor. Door het beslag in de koelkast te zetten kan het even rusten/koelen en zullen de cakejes in de oven mooi omhoog stijgen in de vorm van een muffin.

  • Yousra

    18 januari 2019 at 11:29

    Hi Faatje
    Is patent tarwebloem van AH ook goed?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 12:37

      Hi Yousra,

      Ja, hoor die kun je ook gebruiken.??❤️

      1. Yousra

        18 januari 2019 at 14:20

        Kan ik ook een rechthoekige glazen schaal van 26cm gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        18 januari 2019 at 15:10

        Dat kan, maar dan wordt je cake met deze hoeveelheden wel laag. Je kunt natuurlijk de hoeveelheden verdubbelen voor een hogere cake.??

  • Hana

    18 januari 2019 at 12:29

    Hallo Fatima,
    Waar heb je die papieren cupcake vormpjes vandaan?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 12:38

      Hi Hana,

      Deze bestel ik altijd bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

  • Hana

    18 januari 2019 at 12:31

    Hallo Fatima,
    Waar heb je die cake vormpjes gekocht?

  • Warda

    18 januari 2019 at 12:39

    Salam Fatima,

    Wat voor maat bakblik kan ik gebruiken als ik geen muffins wil maken maar 1 cake.

    Sokran alvast

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 13:09

      Alaikoem salaam Warda,

      Als je een springvorm wilt gebruiken, dan raad ik je een formaat van 20 a 22 cm aan.??

  • Fadoua

    18 januari 2019 at 12:43

    Salam Fatima,

    Hoeveel eetlepels beslag doe je in het vormpjes?

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 13:10

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Ik vul de vormpjes met een volle ijslepel en nog een halve.

  • Ikram

    18 januari 2019 at 15:46

    Sallaam Alaykoem Fatima, allereerst wil ik je bedanken voor het delen van jouw recepten? Ik zag jouw snap gisteren en wilde gelijk bakken. Ik ben net klaar met het beslag, alleen is mijn beslag niet zo dik als die van jou? Ik heb het recept verdubbeld. Moest ik misschien minder melk gebruiken? Ik hoor graag van je xxx

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 17:59

      Alaikoem salaam Ikrame,

      Heel graag gedaan lieverd!❤️ Als je het beslag laat rusten wordt het vanzelf iets zwaarder/dikker. Je kunt gewoon verder gaan al is het beslag iets dunner. Mocht het beslag te dun zijn, dan kun je er altijd 2 extra eetlepels bloem bijdoen en weer even mixen.❤️??

      1. Ikram

        9 februari 2019 at 15:21

        Bedankt voor jouw reactie. Het was gelukt en vandaag maak ik ze weer? het klopt ook wat je zei over dat elke oven anders is, want bij moesten zo langer in de oven! Dus dames gewoon de stappen volgen alleen de baktijd kan verschillend zijn! Ps: gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje, Allahie slah?

      2. Fatima El Irari

        11 februari 2019 at 11:27

        Hi Ikram,

        Wat goed! Ik ben blij dat het je is gelukt lieverd. Super bedankt, Allahoema ameen! Xx

  • Sinem

    18 januari 2019 at 17:44

    Hoi Fatima, dit ziet er super lelker uit. Ga het zeker maken. Wat bedoel je met doe de cakejes in de onder/bovenstand van de oven.

    Groetjes,

    Sinem

    1. Fatima El Irari

      18 januari 2019 at 17:57

      HiSinem,

      Dankjewel lieverd! Er wordt mij vaak gevraagd welke functie ik gebruik voor het bakken van cakes/cupcakes en ik zet de oven dan altijd op de boven/onder warmte.??❤️

  • Yesma

    19 januari 2019 at 00:30

    Hoii, ik heb de cake gemaakt alleen zonder succes? heb het recept verdubbeld, precies gedaan zoals word beschreven maar de binnenkant gaart niet. Waar zou dit aan kunnen liggen?

    1. Fatima El Irari

      19 januari 2019 at 11:42

      Hi Yesma,

      Op hoeveel graden heb je de oven gezet en was de buitenkant wel bruin geworden?

  • Hayat

    19 januari 2019 at 13:03

    Hi fatima,

    Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeerd en ze zijn heeerlijk alleen bij waren de muffins heel kruimelig hoort dat zo?

    Gr hayat

    1. Fatima El Irari

      19 januari 2019 at 13:28

      Hi Hayat,

      Nee, ze horen juist heel zacht en smeuïg te zijn. Hoe lang heb je de Cakejes in totaal gebakken?❤️

  • Kroeloe

    24 januari 2019 at 16:03

    Hoi Fatima,

    Ik heb net je recept uitgeprobeerd. Ik heb precies alle stappen uitgevoerd zoals uitgelegd. Helaas zijn de cakjes niet wat het zijn moet. De binnenkant van de cakjes worden in de oven gewoon niet gaar. Dit vind ik erg jammer. Ik heb een hele goeie oven en ook van te voren voorverwarmd. Het beslag had ik ook een half uur in de koelkast gezet. Heb je enig idee hoe dit zou kunnen? Gr.

    1. Fatima El Irari

      24 januari 2019 at 17:17

      Hi,

      Allereerst wil ik even zeggen dat het recept gewoon klopt, omdat ik dit recept meerdere malen met succes heb gemaakt. Ook bij andere is dit recept met gelukt. Elke oven is anders, dus de baktijd en temperatuur kan verschillen. Als de cakejes aan de binnenkant niet gaat zijn, dan is de oven niet warm genoeg. Mag ik vragen hoe kang je de cakejes in de oven hebt gehouden en op hoeveel graden?

  • Khadija

    30 januari 2019 at 22:50

    Salam Fatima,

    Ik heb ze vandaag voor de tweede keer gemaakt en ik moet je zeggen, ze waren heeeerlijk. Ze zijn bij iedereen in de smaak gevallen.
    Choukran voor het delen van je recepten.

    Liefs Khadija

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2019 at 13:39

      Alaikoem salaam Khadija,

      Super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en graag gedaan!❤️

  • Suzanne

    31 januari 2019 at 23:05

    Hoi, waarom gebruik je zonnebloemolie en geen roomboter?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:06

      Hi Suzanne,

      Je zou ook boter kunnen gebruiken mocht je dat willen. Van zonnebloemolie worden de cakejes nog zachter.

  • Amira

    1 februari 2019 at 19:37

    Salaam Fatima,

    Kan je de cupcakes ook een dagje van te voren maken?

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:08

      Hi Amira,

      Jazeker, dat kan altijd. Gewoon de cupcakes goed afdekken met bijvoorbeeld plasticfolie en daarop een schone theedoek plaatsen. Xx

  • Nauwar

    20 februari 2019 at 17:02

    Sallaam Fatima,

    Wat een heerlijkheid dit recept!?
    Had zoals hierboven al is genoemd ook het probleem dat het niet wilde garen aan de binnenkant, heb na 20minuten de oven wat hoger gezet en verder laten garen met aliminium folie eroverheen. Na ongeveer 15minuten was die perfect!

    Liefs♥️

    1. Fatima El Irari

      20 februari 2019 at 20:13

      Alaikoem salaam Nauwar,

      Goed opgelost lieverd! Elke oven is anders, dus kan de baktijd of temperatuur bij een andere oven iets meer of minder zijn. Ben blij dat het je is gelukt!❤️

  • Salima

    21 februari 2019 at 23:29

    Hooi,

    Ik heb net de muffins gemaakt maar bij mij zakken de appels naar de beneden. Hoe krijg jij ze mooi boven.

    1. Fatima El Irari

      22 februari 2019 at 09:32

      Hi Salima,

      Heb je de appelstukjes klein gesneden? Je kunt de appelstukjes mengen met 1 eetlepel bloem en dan pas in het beslag doen.♥️

  • Agg

    13 maart 2019 at 11:43

    Hoi Fatima,

    Ik heb helaas geen onder en bovenwarmte, alleen hete lucht of grill functie. Als ik de hete lucht functie gebruik moet die dan onderin of middenin in de oven en ook op een wat lagere temperatuur toch?

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2019 at 15:17

      Hi Agg,

      Je zet de ovenschaal in het midden van de oven. Als je hetelucht gebruikt kun je temperatuur iets lager zetten en in de tussentijd wel goed in de gaten houden.

  • Marije

    10 juni 2019 at 14:53

    De cakejes zijn heerlijk! Al heel veel complimenten over gehad. Zo lekker zacht! Dankjewel voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 21:10

      Hi Marije,

      Wat leuk om te lezen dat de cakejes zo goed in de smaak vallen! Heel graag gedaan.??♥️

  • Amira

    12 oktober 2019 at 10:00

    Ik wil de cupcakes maken alleen heb ik geen melk in huis kan ik het ook zonder melk gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:27

      Hi Amira,

      Ja, je kunt de melk zelfs vervangen door water. Xx

  • Amira

    12 oktober 2019 at 10:02

    Ik wil de cupcakes maken kan ik ze ook zonder melk maken of moet dat heb het nu niet in huis

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:27

      Hi Amira,

      Ja, je kunt de melk zelfs vervangen door water. Xx

  • Meryem

    27 december 2019 at 23:35

    Hallo Fatima,
    Kan ik ook bruine suiker genruiken i.p.v gewone kristal suiker?

    1. Fatima El Irari

      28 december 2019 at 10:22

      Hi Meryem,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken.❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept