Appel Crisp

17 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Ik kon niet wachten om dit recept met jullie te delen, want oh wat was dit lekker! Heerlijk zachte warme appels met een goudbruin en krokant gebakken laagje, watertanden dit! Dus mocht je nog een hoeveelheid appels in huis hebben, bakken maar!

Print recept

Appel Crisp (Appelkruimel)

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de appels

  • 4 stuks zoete appels
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 eetl. vanillesuiker

Kruimellaag:

  • 30 gram koude boter
  • 50 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. vanillesuiker
  • 1 theel. kaneel
  • handvol walnoten , gehakt

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm je oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Schil de appels, snijd ze in partjes en leg ze in een diepe ovenschaal.

  • 3)

    Voeg de vanillesuiker en de kaneel erbij en hussel de appels goed door.

  • 4)

    Mix de ingrediënten voor de kruimellaag met een vork samen tot het een kruimelig textuur heeft.

  • 5)

    Strooi het mengsel over de appels en bak het voor 25-30 minuten in de oven.

  • 6)

    De appels moeten zacht zijn en de korst mooi goudbruin en knapperig.

  • 7)

    Strooi de laatste 10 minuten de walnoten bovenop en bak het nog even door.

  • 8)

    Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de appel crisp warm met een lekker bolletje ijs, eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept