Ik kon niet wachten om dit recept met jullie te delen, want oh wat was dit lekker! Heerlijk zachte warme appels met een goudbruin en krokant gebakken laagje, watertanden dit! Dus mocht je nog een hoeveelheid appels in huis hebben, bakken maar!
Appel Crisp
Prep time: 15 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Appel Crisp (Appelkruimel)
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 20 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Voor de appels
- 4 stuks zoete appels
- 1 eetl. kaneel
- 1 eetl. vanillesuiker
Kruimellaag:
- 30 gram koude boter
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- 1 eetl. kristalsuiker
- 1 eetl. vanillesuiker
- 1 theel. kaneel
- handvol walnoten , gehakt
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm je oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Schil de appels, snijd ze in partjes en leg ze in een diepe ovenschaal.
- 3)
Voeg de vanillesuiker en de kaneel erbij en hussel de appels goed door.
- 4)
Mix de ingrediënten voor de kruimellaag met een vork samen tot het een kruimelig textuur heeft.
- 5)
Strooi het mengsel over de appels en bak het voor 25-30 minuten in de oven.
- 6)
De appels moeten zacht zijn en de korst mooi goudbruin en knapperig.
- 7)
Strooi de laatste 10 minuten de walnoten bovenop en bak het nog even door.
- 8)
Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de appel crisp warm met een lekker bolletje ijs, eet smakelijk!