Appel Amandelcake

27 september 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Door de koude en regenachtige dagen krijg ik altijd weer zin om lekkere dingen te bakken. Pak die appels uit je fruitmand en bak vandaag nog deze appel amandelcake! Een lekker zachte cake met knapperige amandelen waar je echt geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk met een bakje koffie op de bak tijdens deze regenachtige dagen, love it!


Ingrediënten: (10 personen)
  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 200 gr. roomkaas 
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl. kaneel
Extra:
  • 2 appel, in kleine blokjes
  • 100 gr. amandelschaafsel
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte. Klop in een ruime kom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout voor 60 seconden op middelhoge snelheid. Voeg de roomkaas en de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals door. Zeef de bloem, bakpoeder en de kaneel erbij en mix het op lage snelheid. Zet het beslag apart.

Stap 2.

Vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de vorm ligt met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Giet het beslag in de vorm en verdeel de appelstukjes bovenop en druk ze lichtjes aan. Strooi de amandelschaafsel boven de appels en bak de cake in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake voor 10 minuten afkoelen in de vorm en haal de cake er daarna uit. Serveer de cake eventueel met een toef slagroom en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

71 Comments

  • Ano5

    27 september 2019 at 08:29

    Hoi!
    Ziet er heerlijk uit! Is een bakvorm van 30cm geschikt hiervoor?

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:52

      Hi Ano,

      Dankjewel! De vorm die ik gebruik is 27 cm, maar je zou ook prima een vorm van 30 cm kunnen gebruiken.

  • Noor

    27 september 2019 at 09:12

    Salaam Fatima.
    Tbarkeallah 3lik. Wat zal je man blij zijn met je kookkunsten haha:)

    Vraagje: welke roomkaas gebruik jij voor deze cake?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:52

      Alaikoem salaam Noor,

      Haha, allahibarkfiek lieverd dankjewel! Ik gebruik roomkaas van de Lidl, maar je mag echt elk soort naturel roomkaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook monchou gebruiken. Xx

  • Naomi

    27 september 2019 at 10:10

    Welke bakvorm gebruik je hiervoor qua formaat

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:51

      Hi Naomi,

      Ik gebruik een bakvorm van 27 cm.

      Liefs,
      Fatima

  • Samira

    27 september 2019 at 10:31

    Asalaam alaikoum Fatima
    Deze recept is ideaal met het herfst weer. Gebruik je mascarpone of monchou ( of iets heeeeel anders)🙈

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:50

      Alaikoem salaam Samira,

      Haha, ja hé! Ik gebruik roomkaas van de Lidl (grijs kuipje) maar je kunt ook monchou gebruiken hoor. Xx

  • Mariam

    27 september 2019 at 11:43

    Hoi Fatima,

    Ik heb nog een pak amandelmeel, zou ik die ook voor deze cake kunnen gebruiken?
    En wat zouden dan de verhoudingen moeten worden bloem/amandelmeel.

    Groetjes Mariam

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:50

      Hi Mariam,

      Zelf heb ik eerlijk gezegd nog nooit een cake gebakken met amandelmeel. Wil je 50% bloem en 50% amandelmeel gebruiken?

  • Maroua

    27 september 2019 at 11:43

    Hey fatima!
    Wanneer komen de stappen foto’s weer terug? Het was zo handig..

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:12

      Hi Maroua,

      Op Instagram deel ik bij elk foto van het recept een instructievideo, misschien kun je daar even kijken? Binnenkort komt er weer bij elk recept een video inschallah.

      Liefs,
      Fatima

  • Margery

    27 september 2019 at 12:17

    Hai Fatima,

    Wat voor diameter heeft de bakvorm die je hebt gebruikt?
    De cake ziet er overigens overheerlijk uit.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:11

      Hi Margery,

      Dankjewel hoor! De diameter van de vorm is 27 cm. Xx

  • Zrasoul

    27 september 2019 at 13:06

    Hej Fatima! Ik heb een vraagje. Kan ik de roomkaas met iets anders vervangen? Alvast bedankt! x

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 14:10

      Hi Zrasoul,

      Ja, hoor je mag de roomkaas weglaten en vervangen door 150 ml melk. Xx

  • Judith

    27 september 2019 at 15:13

    Hi Fatima,
    Er zit dus in de cake geen amandel? Alleen er boven??

    1. Fatima El Irari

      27 september 2019 at 16:39

      Hi Judith,

      Klopt, maar je zou ook extra amandelen in het beslag kunnen toevoegen. Wel eerst even omscheppen met wat bloem.

  • Mammed

    27 september 2019 at 18:30

    Mag ik je vorm zien??

    Alsvast bedankt

  • Fatima

    27 september 2019 at 19:39

    Hoi Fatima,

    Zou ik de eieren ook kunnen weglaten of vervangen door wat anders?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2019 at 09:51

      Hi Fatima,

      Je kunt de eieren vervangen door twee rijpe geprakte bananen.

  • Rkia

    28 september 2019 at 07:53

    Hallo, wordt de cake verder gebakken op 180 graden? Mag hetelucht ook of best af te raden?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2019 at 09:49

      Hi Rkia,

      Ja, je bakt de cake op 180 graden. Ik bak cakes eerlijk gezegd nooit op de hetelucht functie, dus ik raad je toch aan om de boven-onder warmte te gebruiken. Xx

      1. Rkia

        28 september 2019 at 14:44

        Bedankt hij is heel goed gelukt. Ipv amandelschilfers heb k amandelmeel onder mijn beslag gedaan . K weet nt hoe k hier n foto kan plaatsen van mijn cake

      2. Fatima El Irari

        28 september 2019 at 15:54

        Hi Rkia,

        Wat goed! Je kunt de foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl of mij de foto sturen via Instagram. Xx

      3. Yasmina

        24 december 2019 at 15:46

        Hallo, ich habe statt Frischkäse Mascarpone genommen und leider ist der Kuchen in der Mitte etwas flüssig. Was habe ich falsch gemacht? Ich dachte, mam könnte Frischkäse durch Mascarpone ersetzen 😂😂😂😂

      4. Fatima El Irari

        26 december 2019 at 12:28

        Hi Yasmina.

        Sie können auch nur Mascarpone verwenden. Wenn der Kuchen noch flüssig war, war der Kuchen noch nicht vollständig gekocht.

  • Sima

    28 september 2019 at 09:25

    Salam ik heb veegden roomkaas of mounchou,
    Kan ik ook wat anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2019 at 09:48

      Alaikoem salaam Sima,

      Je kunt de roomkaas weglaten en vervangen door 150 ml melk. Xx

  • Sima

    28 september 2019 at 10:08

    Salam,

    Mijn appeltaart is van ene kant opgezwollen dan de andere kant hahah,
    Wat doe ik verkeerd?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2019 at 10:16

      Alaikoem salaam Sima,

      Dan is waarschijnlijk de bakpoeder niet goed door het beslag gemixt. Als de bakpoeder zich ophoopt op een plek dan zal de cake aan een kant meer rijzen haha.

  • Bouchra

    28 september 2019 at 17:51

    Hij was heerlijk en zo gemaakt! Bedankt Fatima!

    1. Fatima El Irari

      29 september 2019 at 11:57

      Hi Bouchra,

      Wat leuk om te lezen! Graag gedaan lieverd. Xx

  • Samira

    28 september 2019 at 19:01

    Kan ik de roomkaas ook vervangen door yohurt? Of enkel melk.

    1. Fatima El Irari

      29 september 2019 at 11:57

      Hi Samira,

      Jazeker, je kunt ook yoghurt gebruiken. Ik zou dan wel dikke volle yoghurt gebruiken. Xx

  • Emine

    30 september 2019 at 16:20

    Hai hai kan ik de cake 1 avondt van te voren bakken. En ik heb alleen een heten luch oven. Dus op hoeveel graden zou ik het dan moeten bakken en hoelang

    1. Fatima El Irari

      30 september 2019 at 20:24

      Hi Emine,

      Ja, hoor je kunt de cake een dag van tevoren maken en wanneer de cake volledig is afgekoeld even inpakken met een plastic zak en daaroverheen een theedoek. Als je de hetelucht functie gebruikt, dan zou ik 160 graden aanhouden en dezelfde baktijd in de gaten houden.

  • Karima

    6 oktober 2019 at 18:15

    Mag ik die olie vervangen door gesmolten boter

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2019 at 08:11

      Hi Karima,

      Ja, dat kan zeker.

      1. Soraya

        9 februari 2020 at 18:49

        Met hoeveel gram boter komt het dan overeen ? Alvast bedankt

      2. Fatima El Irari

        10 februari 2020 at 10:13

        Hi Soraya,

        Je kunt dan 180 gr. ongezouten roomboter of margarine gebruiken.

  • Romy

    9 oktober 2019 at 18:09

    Hoi Fatima,
    Hoe kan je het beste de cake bewaren in de koelkast of buiten de koelkast?

    Gr Romy

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2019 at 11:52

      Hi Romy,

      Je kunt de cake prima buiten de koelkast bewaren en dan even inpakken met een plastic zak en er eventueel een theedoek overheen leggen.

      Liefs,
      Fatima

  • Youssra

    9 oktober 2019 at 19:47

    Hi fatima,

    Ik heb deze vorm van 30 cm. Kan ik deze vorm gebruiken? Of is die te laag ?https://www.ikea.com/nl/nl/p/hemmabak-taart-quichevorm-grijs-50456686/

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2019 at 11:44

      Hi Youssra,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. De cake zal misschien iets lager uitkomen, maar dat is niet erg.

  • Youssra

    10 oktober 2019 at 22:14

    Hi,

    Ik heb de cake gemaakt in 27cm vorm. Erg lekker alleen aan de onderkant van de cake krijg ik zo een rand alsof t niet goed gaar is ofzo, wat doe ik verkeerd?

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2019 at 21:14

      Hi Youssra,

      Sorry, maar ik begrijp je niet helemaal. Wat voor een lijn bedoel je precies en was de cake wel of niet gaar? Xx

  • Siham

    20 oktober 2019 at 08:19

    Hai Fatima,
    Ik had ook zo’n quichevorm gebruikt van 28 cm. De cake was goed gelukt en smaakte heerlijk. Alleen echter kreeg ik de cake niet in zijn geheel uit de vorm🙈. Ik heb ze eerst in puntjes gesneden en vervolgens één voor één eruit gehaald en dat lukte wel want de bodem was niet aangeplakt verder. Hoe zal ik hem in het vervolg wel in zijn gehéél eruit kunnen halen? Tips?
    Xx Siham

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2019 at 08:58

      Hi Siham,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Om de cake echt goed uit een quichevorm te halen dien je de vorm echt goed in te vetten met boter, olie of bakspraak en dan de vorm nog eens te bestuiven met bloem. De overige bloem klop je er vervolgens uit en op deze manier blijft de cake echt niet plakken. Ik laat de cake altijd nadat die gaar is voor ongeveer 10 a 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna draai ik de vorm om. En je zou natuurlijk altijd nog een springvorm kunnen gebruiken, die kun je makkelijk aan de zijkant openen. Xx

  • Sabina kurag

    27 oktober 2019 at 21:18

    Vandaag gemaakt hij was heerlijk dank je wel voor het recept

    1. Fatima El Irari

      28 oktober 2019 at 18:40

      Hi Sabina,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️

  • Selma

    28 oktober 2019 at 14:33

    Hoi, hoeveel graden moet de oven zijn?

    1. Fatima El Irari

      28 oktober 2019 at 18:38

      Hi Salma,

      Op 180 graden.❤️

  • Meral

    6 november 2019 at 07:29

    Hoi Fatima,

    Denk je dat ik kant en klare beslagmeel kan halen en dit daarmee ook doen?

    1. Fatima El Irari

      6 november 2019 at 07:50

      Hi Meral,

      Bedoel je kant en klare cakebeslag?

      1. Meral

        14 november 2019 at 08:34

        Ja die bedoel ik

  • Viktoria

    17 november 2019 at 14:29

    Welke appels gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      17 november 2019 at 17:35

      Hi Viktoria,

      Ik gebruik appels van het merk Elstar.

  • Viktoria

    17 november 2019 at 23:25

    Dankjewel lieverd xx

    1. Fatima El Irari

      18 november 2019 at 09:49

      Graag gedaan! Xx

  • Naima

    23 november 2019 at 10:30

    Hii fatima,
    Kan ik ipv van roomkaas,mascarpone gebruiken ?

    Gr

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:12

      Hi Naima,

      Ja, hoor kun je ook gebruiken. En ook dan gebruik je dezelfde hoeveelheid. Xx

      1. Naima

        24 november 2019 at 00:03

        Super Fatima voor je snelle reactie..jij bent een topper tbarkallah!!

      2. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:48

        Graag gedaan lieverd! Xx

  • Kelly

    28 november 2019 at 10:37

    Is de roomkaas heel erg aanwezig in de smaak? Of proef je het niet? Mijn vriend houd namelijk niet van roomkaas..

    1. Fatima El Irari

      29 november 2019 at 11:38

      Hi Kelly,

      Oh nee hoor je proeft de roomkaas helemaal niet terug in de cake.😊❤️

  • Ferhan

    5 februari 2020 at 21:28

    Hey Fatima,

    Ik heb 3x de appel amandelcake gemaakt, voor de 1e x was het niet zo dik en luchtig geworden voor de 2e x wel en vandaag voor de 3e x heb ik letterlijk een platte cake gekregen 😂. Ik heb de hele recept 100% overgenomen maar er is toch iets mis…

    1. Fatima El Irari

      6 februari 2020 at 19:33

      Hi Ferhan,

      Haha oei! Hoe groot is je bakvorm?

  • Zahra

    10 november 2020 at 20:53

    Hoi, een vraagje hoeveel gram yoghurt kan je gebruiken in de plaats van roomkaas?

    1. Fatima El Irari

      18 november 2020 at 10:37

      Hi Zahra,

      Je kunt precies dezelfde hoeveelheid yoghurt gebruiken. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept