Andijviestamppot met Vegetarische Stooflapjes

9 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 4 personen

Nu het weer wat kouder wordt en het een stuk eerder donker wordt verlangen wij thuis weer naar stamppot! Als kind genoot ik thuis van mama’s heerlijke stamppot met extra veel kruiden en gekarameliseerde uien. Als ik eraan terugdenk loopt het water al in mijn mond!
Ook wij eten thuis steeds minder vlees. We proberen in ieder geval één keer per week een hele dag vegetarisch te eten en met de huidige vleesvervangers voelt het niet alsof we iets missen! Jumbo heeft sinds kort een heleboel nieuwe producten in het assortiment toegevoegd speciaal voor vegetariërs en mensen zoals wij die minder vlees willen eten. Deze nieuwe producten vallen onder de ‘Lekker Veggie’ lijn. Met deze lijn hoef je je geen zorgen meer te maken over gevarieerde maaltijden, want er is zoveel keus! Ik ben zelf gegaan voor een andijviestamppot met vegetarische stooflapjes.
Samen met een vriendin heb ik hier heerlijk van genoten en toen ik haar vertelde dat zij geen vlees voorgeschoteld heeft gekregen kon ze het bijna niet geloven! De vegetarische stooflapjes kun je namelijk bijna niet onderscheiden van echt vlees. Deze stamppot is in ieder geval helemaal goedgekeurd en komt zeker vaker op tafel te staan.

Print recept

Andijviestamppot met Vegetarische Stooflapjes

  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 ml warme melk
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 pakjes Veggie Stooflapjes

Overig:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 grote uien
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel sojasaus

Bereidingswijze:

Voor de stamppot:

  • 1)

    Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

  • 2)

    Doe de aardappelen in een ruime pan en voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan.

  • 3)

    Breng de aardappelen aan de kook en laat ze voor 10 minuten koken.

  • 4)

    Snijd het groen van de andijvie en snijd de knapperige onderkant weg.

  • 5)

    Verwarm ondertussen de melk en prak de aardappelen grof met de boter en de azijn.

  • 6)

    Voeg de melk erbij en prak de aardappelen fijn.

  • 7)

    Roer de andijvie er in delen doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Gekarameliseerde uien:

  • 1)

    Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de uien erbij.

  • 2)

    Bak de uien omscheppend voor 3-5 minuten glazig.

  • 3)

    Voeg de kristalsuiker en de sojasaus erbij en bak tot de uien zacht zijn.

  • 4)

    Bereid de Veggie stooflapjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 5)

    Verdeel de stamppot over de borden en leg bovenop de gekarameliseerde uien.

  • 6)

    Snijd de Veggie stooflapjes in reepjes en leg ze bovenop.

     

Benieuwd naar meer lekkere Jumbo recepten?

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo.

2 Comments

  • RS

    10 oktober 2020 at 18:57

    Ik heb vaker gelezen dan men azijn in de stamppot doen, maar waarom eigenlijk?

    1. Fatima El Irari

      12 oktober 2020 at 07:28

      Hi RS,

      De zuur van de azijn geeft een boost aan de smaak van de stamppot. Maar je zou de azijn ook weg kunnen laten hoor.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept