Ga jij dit weekend aan de slag met deze heerlijke amandel broodjes? De broodjes zijn lekker luchtig en vol van smaak. Mocht je dit weekend wat lekkers willen bakken, dan raad ik je deze broodjes aan, super lekker!
Amandel Broodjes
Prep time: 1 uur 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 12 stuks
Amandel Broodjes
- Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Aantal personen: 12 stuks
Ingrediënten
Het deeg:
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel melkpoeder
- 1 theelepel zout
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 stuk ei
- 1 zakje gedroogde gist
- 80 ml zonnebloemolie
- 150 gram amandelen, in stukjes
- 1 etl. venkelzaad
- 250 ml melk, lauwwarm
Extra:
- 1 eidooier
- 1 theelepel melk
- amandelschaafsel
- abrikozenjam
Bereidingswijze:
- 1)
Rooster de amandelen in de koekenpan goudbruin, hak ze in stukjes en zet opzij. Voeg de bloem, de melkpoeder, de kristalsuiker, vanillesuiker en de gedroogde gist toe in de kom en roer het samen. Voeg de amandelen, de venkelzaad en het zout toe en roer het nog eens door. Klop het ei los en roer deze met de zonnebloemolie erbij en mix het op lage snelheid.
- 2)
Giet de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid soepel voor ongeveer 3-5 minuten. Smeer het deeg in met een theelepel zonnebloemolie, vorm het deeg tot een bal en plaats het terug in de kom. Dek het deeg af en laat het voor 30 minuten rijzen.
- 3)
Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes en druk de bolletjes plat. Dek het deeg af en laat het voor 45 minuten rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld.
- 4)
Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk hiermee de broodjes. Strooi de amandelschaafsel bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar in de oven (boven-onder) op 180 graden voor 25-30 minuten.
- 5)
24 Comments
Nadia
14 februari 2020 at 09:24
Slm Fatima, kan ik iets anders gebruiken in plaats van melkpoeder
Fatima El Irari
14 februari 2020 at 09:40
Alaikoem salaam Nadia,
Ja, hoor je kunt de melkpoeder gewoon weglaten. Xx
Saida
14 februari 2020 at 09:24
Ook dit recept ga ik zsm uitproberen!! Fatima oprecht mijn dank voor het delen van jóu expertise.
Alles van jou is top!
Fatima El Irari
14 februari 2020 at 09:39
Hi Saida,
Wat lief! Bedankt lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Xx
Manal
29 september 2023 at 21:41
Hi!
Vraagje, welke melkpoeder kan ik gebruiken?
Die van nido?
Fatima El Irari
1 oktober 2023 at 11:44
Hi Manal,
Ja, je zou die kunnen gebruiken of de koffie creamer die je gebruikt voor in zwarte koffie.
Yasmin
14 februari 2020 at 11:48
Salaam Fatima,
Wat kan jij heerlijk gerechten maken!
Ik vroeg me af hoeveel GR per bolletjes moet het wegen? Zodat de broodjes even gelijk zijn.
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 15:18
Alaikoem salaam yasmin,
Bedankt lieve schat! Elk bolletje weegt 80 gram. Xx
Sumeyra
21 februari 2020 at 00:22
Salaam alaykum Fatima,
Ziet er lekker uit ik ga het binnenkort uitproberen insallah.
Zie op de foto maizena heb je het gebruikt 🙃of is het alleen dat het op de foto staat 🙈.
Alvast bedankt 😊
Fatima El Irari
21 februari 2020 at 00:24
Hi Sumeyra,
InschAllah! Haha, nee die stond er per ongeluk nog van een voorgaand recept die ik had gefotografeerd.
Umm muhammed
14 februari 2020 at 12:40
Salaam alaykum
Lieve fatima lekker hoor💕
Ik ga ze zeker uitproberen in sha Allah. Ik wilde vragen hoeveel gram je per broodje afweegt . Djzakki Allahoe khairan
Allahoe yabarik fiki. Ameen💖
Umm muhammed
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 15:16
Alaikoem salaam Umm Muhammed,
Bedankt lieverd! Elk bolletje weegt 80 gram. Xx
Souad
14 februari 2020 at 15:51
Er ziet allemaal zou lekker uit
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 14:57
Bedankt lieve Souad!
M
20 februari 2020 at 19:58
Salaam fatima, ik heb de broodjes gemaakt maar ze zijn plat gebleven en erg hard. Hoe grof moeten de amandelen zijn? Wat heb ik fout gedaan?
Liefs, M
Fatima El Irari
20 februari 2020 at 23:43
Hi M,
Hoe was het deeg na het kneden? En was het deeg wel gerezen?
Salima
14 februari 2020 at 22:11
Salaam Ahlakoum lieve Fatima moet je de amandelen eerst in warm water weken en de schil van afhalen en dan bakken.Snap het niet xxx
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 14:54
Alaikoem salaam Salima,
Je kunt gepelde amandelen gebruiken, dan hoef je die niet eerst te weken en te pellen.
Fateha
15 februari 2020 at 05:43
Hi
Hoeveel deeg gebruik je om het eerlijk te verdelen per bolletje?
Fatima El Irari
15 februari 2020 at 14:34
Hi Fateha,
Ik bolletje deeg is ongeveer 80 gram.
H
23 februari 2020 at 12:31
Hoi Fatima,
Kan het kloppen dat het deeg nattig en plakkerig blijft?
Groetjes
Fatima El Irari
23 februari 2020 at 23:33
Hi H,
Het deeg blijft na het kneden ietsje plakkerig, maar dat verdwijnt als je het even doorkneedt met een beetje olie.
najila
2 mei 2021 at 16:16
Salaam aleikum Fatima,
Broodjes gemaakt met volkorenbloem en ze rijsen niet echt goed. wel superlekker van smaak! Kan ik speltbloem gebruiken hiervoor?
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:01
Alaikoem salaam Najla,
Dit komt niet door de volkorenbloem lieverd. Je kunt zeker ook speltbloem gebruiken. Xx