Amandel Broodjes

14 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Ga jij dit weekend aan de slag met deze heerlijke amandel broodjes? De broodjes zijn lekker luchtig en vol van smaak. Mocht je dit weekend wat lekkers willen bakken, dan raad ik je deze broodjes aan, super lekker!

Print recept

Amandel Broodjes

  • Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stuk ei
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 150 gram amandelen, in stukjes
  • 1 etl. venkelzaad
  • 250 ml melk, lauwwarm

Extra:

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel melk
  • amandelschaafsel
  • abrikozenjam

Bereidingswijze:

  • 1)

    Rooster de amandelen in de koekenpan goudbruin, hak ze in stukjes en zet opzij. Voeg de bloem, de melkpoeder, de kristalsuiker, vanillesuiker en de gedroogde gist toe in de kom en roer het samen. Voeg de amandelen, de venkelzaad en het zout toe en roer het nog eens door. Klop het ei los en roer deze met de zonnebloemolie erbij en mix het op lage snelheid. Giet de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid soepel voor ongeveer 3-5 minuten. Vorm het deeg tot een bal, plaats het terug in de kom en laat het deeg afgedekt rijzen voor 30 minuten.

  • 2)

    Verdeel het deeg in twaalf gelijke bolletjes en druk de bolletjes plat. Dek het deeg af en laat het voor 45 minuten rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld. Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk hiermee de broodjes. Strooi de amandelschaafsel bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar in de oven (boven-onder) op 180 graden voor 25-30 minuten. Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk hiermee de warme broodjes. Serveer de broodjes lekker warm en smullen maar!

     

     

18 Comments

  • Nadia

    14 februari 2020 at 09:24

    Slm Fatima, kan ik iets anders gebruiken in plaats van melkpoeder

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2020 at 09:40

      Alaikoem salaam Nadia,

      Ja, hoor je kunt de melkpoeder gewoon weglaten. Xx

  • Saida

    14 februari 2020 at 09:24

    Ook dit recept ga ik zsm uitproberen!! Fatima oprecht mijn dank voor het delen van jóu expertise.
    Alles van jou is top!

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2020 at 09:39

      Hi Saida,

      Wat lief! Bedankt lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Xx

  • Yasmin

    14 februari 2020 at 11:48

    Salaam Fatima,

    Wat kan jij heerlijk gerechten maken!
    Ik vroeg me af hoeveel GR per bolletjes moet het wegen? Zodat de broodjes even gelijk zijn.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 15:18

      Alaikoem salaam yasmin,

      Bedankt lieve schat! Elk bolletje weegt 80 gram. Xx

    2. Sumeyra

      21 februari 2020 at 00:22

      Salaam alaykum Fatima,

      Ziet er lekker uit ik ga het binnenkort uitproberen insallah.
      Zie op de foto maizena heb je het gebruikt 🙃of is het alleen dat het op de foto staat 🙈.

      Alvast bedankt 😊

      1. Fatima El Irari

        21 februari 2020 at 00:24

        Hi Sumeyra,

        InschAllah! Haha, nee die stond er per ongeluk nog van een voorgaand recept die ik had gefotografeerd.

  • Umm muhammed

    14 februari 2020 at 12:40

    Salaam alaykum
    Lieve fatima lekker hoor💕
    Ik ga ze zeker uitproberen in sha Allah. Ik wilde vragen hoeveel gram je per broodje afweegt . Djzakki Allahoe khairan
    Allahoe yabarik fiki. Ameen💖
    Umm muhammed

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 15:16

      Alaikoem salaam Umm Muhammed,

      Bedankt lieverd! Elk bolletje weegt 80 gram. Xx

  • Souad

    14 februari 2020 at 15:51

    Er ziet allemaal zou lekker uit

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:57

      Bedankt lieve Souad!

      1. M

        20 februari 2020 at 19:58

        Salaam fatima, ik heb de broodjes gemaakt maar ze zijn plat gebleven en erg hard. Hoe grof moeten de amandelen zijn? Wat heb ik fout gedaan?

        Liefs, M

      2. Fatima El Irari

        20 februari 2020 at 23:43

        Hi M,

        Hoe was het deeg na het kneden? En was het deeg wel gerezen?

  • Salima

    14 februari 2020 at 22:11

    Salaam Ahlakoum lieve Fatima moet je de amandelen eerst in warm water weken en de schil van afhalen en dan bakken.Snap het niet xxx

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:54

      Alaikoem salaam Salima,

      Je kunt gepelde amandelen gebruiken, dan hoef je die niet eerst te weken en te pellen.

  • Fateha

    15 februari 2020 at 05:43

    Hi

    Hoeveel deeg gebruik je om het eerlijk te verdelen per bolletje?

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:34

      Hi Fateha,

      Ik bolletje deeg is ongeveer 80 gram.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept