Afgelopen weekend had ik weer eens een goed excuus om een taart te kunnen bakken, want de Mr. in huis was jarig! Vergeleken met mij is meneer niet zo’n zoetekauw, dus ik wist al van te voren dat ik de taart zo simpel mogelijk moest houden en al helemaal niet voor een matige taart moest gaan. Ik koos ervoor om een slagroomtaart te bakken die ik vulde met lekkere verse aardbeien en natuurlijk een laagje luchtige slagroom! De familie inclusief meneer vonden de taart erg lekker en vooral zo luchtig, dus dan mag het recept ook niet ontbreken op de blog. Een onwijs simpele taart om zelf thuis te bakken en met de vulling kun je zoveel variëren als je zelf wilt!
Ingrediënten (8 personen)
Voor de biscuit:
- 5 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr. fijne kristalsuiker
- 150 gr. bloem
- 1/2 tl. zout
Suikersiroop:
- 100 gr. fijne kristalsuiker
- 100 ml water
- citroenrasp
Slagroom:
- 500 ml. verse slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 2 zakjes vanillesuiker
- 500 gr. aardbeien
- 300 gr. amandelschaafsel
Bereiding:
- Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het eiwit toe in de beslagkom. Zet het eigeel even apart in een kom.
- Mix het eiwit op hoge snelheid voor ongeveer 60 seconden goed stijf en schep het eiwit apart. In de video geef ik aan dat je het voor 60 minuten dient te mixen, maar ik bedoel natuurlijk 60 seconden haha!
- Voeg het eigeel in de kom en strooi de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en het zout erbij. Mix geheel samen voor zeker 5 minuten op hoge snelheid tot er een mooi lichtgeel mengsel ontstaat.
- Pak het eiwit erbij en schep de helft bij het gemixte eigeel in de beslagkom. Vouw met de spatel het eiwit samen het eigeel. Voeg dan weer het overige eiwit erbij en vouw het eiwit er weer bij.
- Plaats de zeef boven de kom en zeef de helft van de bloem erbij.
- Vouw met de spatel voorzichtig de bloem bij het beslag. Tip! Nu moet je het beslag absoluut niet gaan mixen! Maar de bloem met de spatel er rustig doorheen vouwen!
- Zeef de overige bloem er ook bij en vouw weer met de spatel de bloem bij het beslag.
- Vet de bakvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestuif vervolgens met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem uit de bakvorm. De diameter van de bakvorm is 20 cm.
- Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Wanneer de biscuit gaar is laat je deze op de rooster afkoelen voor 5 minuten.
- Ga met een mesje langs de zijkanten van de bakvorm en verwijder de biscuit uit de vorm.
- Snijd de biscuit in drie gelijken stukken. Tip! Zelf gebruik ik altijd een taartzaag voor het snijden van de biscuit, werkt echt super handig!
- Laat de drie biscuit lagen volledig afkoelen op een rooster.
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de klopfix samen met de vanillesuiker toe. Tip! Plaats de kom samen met de gardes voordat je begint aan de slagroom voor 30 minuten in de koelkast. Op deze manier is alles goed koud en krijg je mooie stevige slagroom!
- Mix de slagroom op hoge snelheid goed stijf. Ga met de spatel door de slagroom heen en zet de kom even apart.
- Voor de suikersiroop voeg je de kristalsuiker toe in het steelpannetje en giet je het water erbij.
- Voeg de citroenrasp er ook bij en laat de suikersiroop op middelmatig vuur koken voor ongeveer 1 minuut. Verwijder dan de steelpan van het vuur en laat de suikersiroop volledig afkoelen.
- Plaats bakpapier op de bodem van de taartenplateau en plaats bovenop de eerste biscuit laag.
- Besprenkel met behulp van een kwastje de eerste biscuit laag in met de suikersiroop.
- Schep wat slagroom in het midden en verdeel de slagroom met de spatel over de oppervlakte van de biscuit.
- Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel de aardbeien schijfjes bovenop de slagroom. Tip! Zet wat aardbeien apart voor de garnering straks.
- Plaats de tweede biscuit laag bovenop en druk voorzichtig aan.
- Besprenkel de biscuit weer met wat suikersiroop, verdeel een laagje slagroom in het midden en verdeel vervolgens weer wat aardbeien bovenop.
- Plaats de laatste biscuit laag bovenop en druk deze weer voorzichtig aan.
- Smeer je de gehele taart af met slagroom en strijk de slagroom lichtjes glad.
- Pak de amandelschaafsel erbij en druk deze tegen de zijkanten van de taart. Zorg ervoor dat je werkblad schoon is, zodat je de amandelschaafsel die eraf valt weer kunt gebruiken.
- Spuit mooie toefjes slagroom bovenop de taart.
- Verdeel wat slagroom in het midden zodat de aardbeien goed blijven plakken.
- Verdeel wat aardbeien bovenop de taart en druk deze voorzichtig aan.
- Strooi eventueel nog wat gehakte amandelschaafsel bovenop de slagroom toefjes.
Liefs,
Fatima
82 Comments
Fatima
11 november 2017 at 16:11
Hoi Fatima,
Het ziet er geweldig en heerlijk uit, alleen verkopen ze bij ons geen aardbeien meer en uit de diepvriesvak kijkt mij niet echt iets voor deze mooie taart.
Waar zou ik het eventueel anders mee kunnen vullen?
Liefs Fatima
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:50
Hallo Fatima,
Dankjewel lieverd. Je zou kersenvlaau kunnen gebruiken uit blik. Of elk anders soort fruit uit blik kan ook he. Xx
Meisa
14 april 2019 at 07:36
Hallo de taart ziet er echt heerlijk uit maar ik had een vraagje kan je ook een bakvorm gebruiken van 24 cm??
Fatima El Irari
14 april 2019 at 12:08
Hi Meisa,
Jazeker, een bakvorm van 24 cm kun je gebruiken.
Ouaffa
11 november 2017 at 19:48
Welke cm is je taart vorm ?
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:51
Hi Ouaffa,
De bakvorm heeft een diameter van 20 cm. Xx
Lotte
17 oktober 2021 at 10:12
Salem Fatima, waar haal je die leuke diepe bakvorm van?
Lilie
11 november 2017 at 20:50
Hoi meid,
Bedankt voor het delen van het recept. Ziet er erg lekker uit. Hoe groot is je bakvorm?
Groetjes
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:51
Hallo Jullie,
Graag gedaan hoor. De bakvorm heeft een diameter van 20 cm. Xx
Ezgie
12 november 2017 at 08:53
Prachtig! Mijn complimenten echt waar!xx
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:59
Dankjewel lieve Ezgie! Xx
Sinem
12 november 2017 at 08:54
Zo ontzettend duidelijk weer. Zelfs mij moet het dit keer lukken! Ga het vandaag maken, thnx!
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:59
Hi Sinem,
Dankjewel lieverd! Het gaat je zeker lukken hoor. Xx
Lisa
12 november 2017 at 08:54
Ik heb geen vanillesuiker in huis mag ik het vervangen door normale suiker?
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:57
Hi Lisa,
Ja hoor dat kan altijd. Xx
Zahor
12 november 2017 at 08:56
Salaam alaikoem Fatima,
Echt duidelijk, bedankt hiervoor! Mijn man is volgende week jarig en ik ga zeker deze taart maken. Super bedankt telkens weer!
Fatima El Irari
12 november 2017 at 08:57
Alaikoem dalaam Zahor,
Heel graag gedaan hoor. Hahs wat leuk! Hij gaat het zeker lekker vinden. Xx
Fatma
12 november 2017 at 09:58
Hoi Fatima!
Zou je hier ook een biscuitmix voor kunnen gebruiken?
Groetjes Fatma
Fatima El Irari
12 november 2017 at 10:42
Hallo Fatma,
Jazeker, dat kan ook. Xx
Naj
12 november 2017 at 10:17
Salam Fatima,
Mag ik vragen welke spuitmond je gebruikt voor de toefjes?
Fatima El Irari
12 november 2017 at 10:43
Alaikoem salaam Naj,
Ik gebruik de wilton 1M spuitmondje. Xx
Maya
13 november 2017 at 20:29
Hoi fatima,
Mag ik vragen waar je die taartzaag vandaan hebt en je taartblik.. graag een link naar de winkel wil het meteen aanschaffen..alvast bedankt
Fatima El Irari
14 november 2017 at 07:54
Hallo Maya,
Zie hieronder aub;
Taartzaag: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/decoreer-gereedschap/paletmes-taartzaag/wilton-taartzaag-cake-leveler-25cm-7890
Bakvorm: https://www.deleukstetaartenshop.nl/producten/gereedschappen/bakvormen/bakvorm-rond/fat-daddio-s-proseries-round-cake-pan-20cm
Saar
14 november 2017 at 14:13
Hoi Fatima,
Wat is een alternatief product voor amandelschaafsel? Ik weet dat er nougatine is, maar daar bennik geen fan van.
Groetjes Saar
Fatima El Irari
14 november 2017 at 14:20
Hallo Saar,
Je zou gehakte walnoten kunnen gebruiken of gehakte pinda’s? Je zou ook koekjes kunnen kruimelen en deze tegen de zijkanten plakken. Succes! Xx
Saar
14 november 2017 at 17:41
Thankyou!!!!!!!
Fatima El Irari
15 november 2017 at 07:21
Graag gedaan lieverd.
Saar
19 november 2017 at 12:20
Klopt het dat ik nergens iets terug kan vinden over het zout?
Fatima El Irari
19 november 2017 at 17:51
Hi Saar,
Het zout voeg je toe bij het eigeel samen met de suiker. Xx
Ruby Zahira
15 november 2017 at 13:28
Ik vind je gerechten steeds super en deze ziet er zoals altijd ook weer heerlijk uit! Kan niet wachten om hem uit te proberen
Liefs Zahira
Fatima El Irari
15 november 2017 at 13:59
Hallo Zahira,
Wat lief zeg! Dankjewel lieve schat. Ik zou zeggen MAKEN haha! Xx
Najat
22 november 2017 at 08:50
Hallo Fatima, wederom bedankt voor het delen❤ In het weekend voor 4 december ga ik deze taart Insha Allah maken voor de verjaardag van mijn zoontje. Ik zal je dan een foto sturen via snapchat! Kan het trouwens geen kwaad als de taart een dagje in de koelkast staat voor de volgende dag om te eten?
Groetjes Najat
Fatima El Irari
22 november 2017 at 10:03
Hallo Najat,
Graag gedaan lieve schat! Je kunt deze taart makkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het liefst in een taartendoos, maar als je deze niet hebt dan kun je met een plastic zak de taart alleen van de bovenkant even afdekken. Haal de taart zeker 30 minuten voor serveren uit de koelkast, zodat de taart goed op kamertemperatuur kan komen. Geniet er van en veel plezier! Xx
Sabrina
27 november 2017 at 20:58
Hoi Fatima,
Is het mogelijk om de biscuit een dag van te voren te maken of wordt die dan te droog? 🙂
Groetjes,
xx Sabrina
Fatima El Irari
28 november 2017 at 07:18
Hallo Sabrina,
Jazeker, dat is mogelijk. Je kunt dan het beste de biscuit afdekken met een plastic zak en vervolgens met een schone theedoek. Gewoon goed inpakken en dan blijft de biscuit zeker lekker zacht. Succes ermee!
Liefs,
Fatima
Sabrina
28 november 2017 at 08:59
Dankje! Dan ga ik vandaag gelijk aan de slag :)))
xx
Sabrina
Fatima El Irari
28 november 2017 at 10:29
Hi Sabrina,
Graag gedaan hoor en succes! Xx
Noraya
29 november 2017 at 16:36
Hoihoi,
Kan ik de suikersiroop weg laten of is de cake dan droog?
Ben bang dat de taart dan te zoet wordt
Fatima El Irari
29 november 2017 at 18:47
Hallo Noraya,
Je kunt de suikersiroop weglaten hoor. Xx
Noraya
29 november 2017 at 18:49
Wordt de taart dan niet droog?
Fatima El Irari
29 november 2017 at 18:51
Hallo Noraya,
Nee hoor. Ik maak vaker taarten en ik gebruik niet altijd suikersiroop. Xx
noura
2 december 2017 at 20:21
salaam meid, allereerst ma sha allah je taart ziet er zo lekker uit….ik wil het recept ook proberen alleen vroeg ik me af hoeveel cm is de bakvorm die je gebruikt
Fatima El Irari
4 december 2017 at 07:38
Alaikoem salaam Noura,
Dankjewel lieverd. De bakvorm heeft een diameter van 20 cm. Xx
Sanae
3 december 2017 at 10:23
Haaii,
Wat ziet dit er weer lekker uit zeg, snel proberen! Rooster jij je amandelschaafsel voordat je het erop doet of hoeft dat niet?
Fatima El Irari
4 december 2017 at 07:34
Hallo Sanae,
Dankjewel lieverd! Eerlijk gezegd rooster ik de amandelschaafsel altijd voordat ik deze gebruik. Op deze manier is de amandelschaafsel naar mijn mening veel lekkerder. Helaas had ik die dag de tijd er niet voor haha, maar ik raad je dus zeker aan de amandelschaafsel even in de oven of in een koekenpan te roosteren. Xx
Ihssane
10 januari 2018 at 22:01
Hi Fatima, ik heb vandaag dit receptje geprobeerd en alles letterlijk nagedaan, behalve de springvorm had ik niet. Ik heb de gebloemde springvorm met zo’n gat in het midden genomen. De cake bleef heel laag, is echt mini geworden. Ik heb’m gebakken in hetelucht oven. Waar zou het misgegaan zijn? Bij de bakvorm of de oven? Xxx
Fatima El Irari
11 januari 2018 at 07:58
Hallo Ihssane,
Welke bakvorm heb je precies gebruikt? En wat is de grote/diameter van deze bakvorm? Als de bakvorm te groot is, dan komt de biscuit er laag uit. Ik bak sowieso alle cakes en taarten op de boven/onder stand van de oven en ik gebruik zelf nooit de hetelucht functie. Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen. Xx
khadija
17 januari 2018 at 08:21
Hoi Fatima,m
Geweldig recept, ga het zeker keer maken.
Wat ik graag zou willen zien is een taartje voor cakesmash. Wil deze graag maken voor mijn dochters verjaardag. Hoor ht graag als je deze gaat maken. Of misschien heb je tips hoe ik dit makkelijk kan maken.
Groetjes, khdijs,
Fatima El Irari
17 januari 2018 at 09:43
Hallo Khadija,
Dankjewel lieverd. Wil je de taart dan van fondant hebben of? Xx
Najat
3 februari 2018 at 08:20
Hallo Fatima, ik heb een vraag over de slagroom. Dus eerst die je de kom met gardes half uur in de koelkast te laten staan voor dat je de slagroom gaat maken? Dank je wel voor het delen van al jouw recepten❤
Fatima El Irari
3 februari 2018 at 09:50
Hallo Najat,
Ja, klopt helemaal. Op deze manier is de kom en de garde lekker koud en wordt de slagroom goed stijf. Graag gedaan lieverd! Xx
Najat
3 februari 2018 at 10:15
Dank je wel Fatima voor je snelle reactie!! Ik maak de taart namelijk vandaag voor me zoontje s verjaardag hihi. Ik laat bovenop de aardbeien wel weg en maak het wat kinderlijk voor hem. ❤❤❤
Fatima El Irari
3 februari 2018 at 10:21
Aah super leuk! Succes lieverd en geniet ervan! Xx
Hanan
9 februari 2018 at 10:35
Hoi Fatima moet er geen bakpoeder in?
Fatima El Irari
10 februari 2018 at 11:43
Hallo Hanan,
Nee lieverd bij dit recept hoef je geen bakpoeder te gebruiken. Xx
Fikria
21 augustus 2018 at 15:53
Hai fatima, kan ik de klopfix ergens anders voor vervangen?
Fatima El Irari
3 september 2018 at 07:04
Hi Fikria,
Allereerst excuses voor mijn late reactie. Mocht je geen klopfix hebben, dan kun je deze ook weglaten en enkel suiker gebruiken. Xx
Siham
4 oktober 2018 at 17:03
salam fatima bedankt voor je heerlijke recepten ik had een vraagje ik wil deze taart maken voor mijn broertje de verjaardag met zijn foto erop kan ik ook cocos gebruiken in plaats van amandelschaafsel hoor van je xx
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 20:00
Alaikoem salaam Siham,
Jazeker, kokos kan ook hoor! Succes en geniet ervan. Xx
Mechlin
6 november 2018 at 10:24
Hallo Fatima,
Het ziet er heel lekker uit.
Ik had een vraagje kan ik de taart ook bekleden met fondant?
Fatima El Irari
7 november 2018 at 14:43
Hi Mechlin,
Dankjewel! Jazeker, deze taart kun je makkelijk bekleden met fondant alleen laat je de amandelschaafsel dan weg. Xx
Mechlin
7 november 2018 at 15:52
Super! Bedankt voor je antwoord❤️
Mechlin
17 augustus 2020 at 22:53
Hallo Fatima,
Ik heb deze taart eerder gemaakt en het was super lekker.
Nu wil ik het opnieuw maken maar ik zou graag kleuren aan willen toevoegen(Regenboog taart) wanneer kan ik het beste kleurstof aan toevoegen ?
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:52
Hi Mechlin,
Goed om te lezen dat de taart zo goed in de smaak is gevallen! Je kunt kleurstof toevoegen wanneer je het beslag hebt gemixt. Dus eigenlijk voordat je het beslag in de vorm giet voeg je de kleurstof erbij.
Samia
18 november 2018 at 17:12
Hoi hoi,
ik wil een bakvorm kopen alleen weet ik niet wel maat het meest gebruikt is en het handigst is?
Gr samia
Fatima El Irari
19 november 2018 at 10:19
Hi Samia,
Zelf vind ik een springvorm altijd wel het handigst. Bij de Hema heb je betaalbare en goede vormen.??❤️
yasmine
28 januari 2019 at 13:42
Hoi Fatima,
Ik wil deze taart maken, kan ik voor de biscuit 2 taarten maken en er 2 lagen van maken? Door hier een één groter taart van te krijgen?
Fatima El Irari
28 januari 2019 at 14:16
Hi Yasmine,
Jazeker, dat kan altijd. Alleen let er dan wel op dat je of meer vulling nodig hebt of je smeert oo elke laag biscuit iets minder van de slagroom.??❤️
Yasmine
30 januari 2019 at 08:39
Ik wil graag een vierkante taart maken van 28 x 7 x 18,5 cm met dit recept. Kan ik dan 2 de hoeveelheid ingrediënten(biscuit) maken of raad je aan om dit in 2x te bakken?
Fatima El Irari
31 januari 2019 at 13:36
Hi Yasmine,
Ik raad je aan om dan twee keer een aparte biscuit te bakken. Succes!??❤️
Busra
17 mei 2019 at 16:57
Hey lieve Fatima,
Ik de video leg je uit dat je de bloem niet mag mixen. Mijn vraag is: Waarom mag je het niet mixen?
Groetjes,
Busra
Fatima El Irari
17 mei 2019 at 19:05
Hi Busra,
Omdat het eiwit mooi luchtig is gemixt kun je de bloem er het beste doorheen spatelen, want anders verdwijnt het ‘luchtige’ in de biscuit.❤️
Ayse
25 mei 2019 at 09:21
Dag Fatima, dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker uitproberen. Mijn vraag is of je het slagroom in de koelkast moet leggen als je ondertussen het siroop moet klaarmaken en laten afkoelen. Ik bedoel je schrijft dat je de slagroom dan even aan de kant moet zetten, maar wordt het dan niet te slap als je ondertussen het siroop maakt?
Fatima El Irari
25 mei 2019 at 14:34
Hi Ayse,
Je kunt de slagroom in de tussen ook afgedekt in de koelkast bewaren. De slagroom wordt niet zo snel slap, maar je kunt de slagroom voor de zekerheid in de koeling zetten. Xx
dounia
17 december 2019 at 19:11
hey met 26 cm springvorm gewoon alle ingriedienten 2x doen?
dus 10 eiren enz
Fatima El Irari
18 december 2019 at 08:28
Hi Dounia,
Met een springvorm van 26 cm kun je onder beter het recept verdubbelen, anders krijg je echt een lage taart. Let er wel op dat je de vorm zeker voorbijgevaren 2 cm onder de rand vult met het beslag.
Loubna
31 december 2019 at 00:03
Hey Fatima,
Kun je ook een bakvorm van 22 cm gebruiken? Xx
Fatima El Irari
2 januari 2020 at 11:36
Hi Loubna,
Jazeker, die kun je ook gebruiken. Als je de bakvorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult. Xx
Zeinab
11 januari 2020 at 10:23
Kan je hetvook doen met ander fruit
Fatima El Irari
12 januari 2020 at 15:39
Hi Zeinab,
Ja, hoor kan zeker.
Halima
9 december 2020 at 15:40
Salaam alaikum Fatima,
Kan ik houdbare slagroom gebruiken en dan ook 500 ml?
Zag trouwens dat er een nieuw boek zit aan te komen. Masha Allah, ga zo door!
🌷🌷🌷
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:18
Alaikoem salaam Halima,
Ja, kun je ook prima gebruiken. Aah lief, dankjewel lieverd! Xx