Hier is dan de aardbeiencake waarvan jullie een paar dagen terug in mijn stories wat foto’s/video’s zagen. Deze cake is zo luchtig, vol van smaak en gewoon echt fantastisch lekker! Heel erg simpel om te bakken én je gaat met deze aardbeiencake gegarandeerd punten scoren!
Aardbeien Plaatcake met Room
Prep time: 10 minuten
Cook time: 25 minuten
Serves: 15 stuks
Aardbeien Plaatcake met Room
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 25 minuten
- Totale tijd 35 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 4 stuks eieren
- 180 gram kristalsuiker
- 16 gram vanillesuiker
- 160 ml zonnebloemolie
- 150 gram vanille vla
- 1/4 theelepel zout
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram aardbeien, in plakjes
Room topping:
- 100 gram roomkaas
- 3 eetlepels poedersuiker
- 150 ml ongeklopte slagroom, koud
- aardbeien
Bereidingswijze:
Het beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
- 3)
Voeg de vanille vla erbij en mix het kort door.
- 4)
- 5)
Voeg het bloemmengsel bij de natte ingrediënten en mix tot een geheel. Vet de bakplaat in en bestuif licht met bloem.
- 6)
Room topping:
- 1)
Klop de roomkaas met de poedersuiker glad.
- 2)
- 3)
Verdeel de room bovenop de afgekoelde aardbeiencake en leg garneer met extra verse aardbeien.
- 4)
27 Comments
Saloua
2 september 2020 at 12:58
Hoi! Hoe groot is de bakplaat die je gebruikt? Gr, Saloua
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:07
Hi Saloua,
Dit is de bakplaat; https://www.ikea.com/nl/nl/p/vardagen-bakvorm-zilverkleur-40256975/
Amy
27 augustus 2024 at 12:38
Helaas werkt de link niet meer, weet jij de afmetingen nog ongeveer van de bakplaat die gebruikt is?
Eda
2 september 2020 at 13:13
Hoi Fatima, dank voor dit mooie recept! Welk formaat bakvorm heb je gebruikt? Alvast bedankt 🙂
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:07
Hi Eda,
Graag gedaan lieverd! Dit is de bakvorm; https://www.ikea.com/nl/nl/p/vardagen-bakvorm-zilverkleur-40256975/
Samira
3 september 2020 at 07:52
Ziet er weer heerlijk uit
Ik vroeg me af is het beter om pas de dag zelf van eten de cake te maken of een dag ervoor groetjes
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:09
Hi Samira,
De volgende dag is de cake nog lekkerder, dus het kan beide. Xx
Kirsten
4 september 2020 at 15:27
Hoi hoi,
Je cake is super lekkerrr! Alleen ik krijg de topping niet als een creme, het is waterig vd slagroom. Wat kan ik eraan doen?
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:10
Hi Kirsten,
Als de topping waterig is, dan heb je de slagroom er waarschijnlijk te snel bijgedaan. Je kunt de topping misschien iets langer in de koelkast zetten zodat de opstijft.
Viktoria
4 september 2020 at 17:17
Hoi,
Hoe krijg je de cake uit de bakvorm zonder papier en aan welke kant kant besmeer je de roomkaas.
Groetjes,
Viktoria
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:12
Hi Viktoria,
Je vet de bakvorm in, dus als je de vorm omdraait de komt die er gelijk uit. Ik smeerde de bovenkant in, maar in principe maakt het niet zo heel veel uit welke kant je gebruikt.
Rose
5 september 2020 at 12:04
Hoi Fatima,
Ik heb de cake gemaakt en het was zoo lekker en luchtig. Alleen heb ik een vraag.
Bij de bereidingswijze staat er dat je zout met het bloem en bakmeel moet mengen, er staat bij de ingrediënten niet het zout vermeld en de hoeveelheid. Ik heb er een snufje zout erbij gedaan ter zekerheid.
Xx Rose.
Fatima El Irari
6 september 2020 at 11:12
Hi Rose,
Ah bedankt voor het doorgeven, ik heb het er gelijk bijgezet. Je hebt inderdaad ook meer een snufje (1/4 theelepel) zout nodig. Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!
Jacqueline
9 september 2020 at 15:08
Bedankt voor weer een heerlijk recept! De cake staat nu in de oven, alleen vroeg ik mij af hoe ik deze het beste kan bewaren. Alvast bedankt en ook voor al je lekkere recepten. Kijk uit naar je tweede boek! Liefs Jacqueline
Fatima El Irari
10 september 2020 at 07:32
Hi Jacqueline,
Wat leuk! Je kunt de cake als het warm is het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Mocht het gewoon koel zijn in de keuken, dan mag je deze ook buiten de koeling bewaren. Xx
Öz
18 september 2020 at 13:32
Lieve Fatima,
Il wil heel graag proberen. Maar welke roomkaas en vanille vla gebruik je? Zou je de winkel of de merknaam willen schrijven. Ik weet nooit welke roomkaas het wordt gebruikt in gebakjes/cakejes/beslag etc. Er zijn zoveel..
Fatima El Irari
18 september 2020 at 17:37
Hi Öz,
Je mag echt elk soort gebruiken. Ik gebruikte Philadelphia en de vanille vla van de Lidl. Xx
Souad
11 september 2021 at 16:41
Hallo, kan ik ook vanille yoghurt gebruiken inplaats van vanile vla?
Coco
11 september 2020 at 18:05
Hij wordt maar niet gaar bij mij… wat doe ik verkeerd? Klopt de 160 graden echt?
Fatima El Irari
13 september 2020 at 22:40
Hi Coco,
Ja, ik gebruik voor plaatcakes bijna altijd 160 graden. Ik zeg er wel altijd bij dat elke oven anders is, dus het kan zijn dat jouw oven eerder op 180 graden gezet moet worden. Hoe lang heb je de cake in de oven gezet op 160 graden?
Iris
5 november 2022 at 11:34
Heerlijk is het! Tenminste als het goed lukt… Het midden van mijn gebak blijft telkens heel waterig als het in de oven zit… Ondanks ik het recept volg. De randen zijn wel telkens goed iemand tips?😬
Monique
24 januari 2024 at 20:51
Hallo fatima
Kun je deze plaatcake ook invriezen?
Gr monique
Melis
19 maart 2024 at 16:22
Hoi,
Mijn cake is wel heel lekker maar niet luchtig, wat heb ik verkeerd gedaan?
Groetjes
Fatima El Irari
21 maart 2024 at 15:43
Hi Melis,
Hoe was het beslag bij het mixen?
Melis,
23 maart 2024 at 20:05
Hoi,
Euuuh.. niet perse luchtig? Kan het zijn dat het inzakt nadat het klaar is? Misschien af laten koelen in de oven of?
Iman
2 mei 2024 at 23:07
Hallo, kan ik melk gebruiken ipv vanilline vla?
Groetjes
Ceylin
17 juni 2024 at 16:38
Kan je de cake ook zonder vla maken?