Aardbeien Plaatcake met Room

2 september 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 15 stuks

Hier is dan de aardbeiencake waarvan jullie een paar dagen terug in mijn stories wat foto’s/video’s zagen. Deze cake is zo luchtig, vol van smaak en gewoon echt fantastisch lekker! Heel erg simpel om te bakken én je gaat met deze aardbeiencake gegarandeerd punten scoren!

Print recept

Aardbeien Plaatcake met Room

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 4 stuks eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 150 gram vanille vla
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 gram aardbeien, in plakjes

Room topping:

  • 100 gram roomkaas
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 150 ml ongeklopte slagroom, koud
  • aardbeien

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en de zonnebloemolie tot het een egaal mengsel is. 

  • 3)

    Voeg de vanille vla erbij en mix het kort door.

  • 4)

    Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.

  • 5)

    Voeg het bloemmengsel bij de natte ingrediënten en mix tot een geheel. Vet de bakplaat in en bestuif licht met bloem.

  • 6)

    Giet het beslag in de vorm en leg bovenop de aardbeien. Bak de cake in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Room topping:

  • 1)

    Klop de roomkaas met de poedersuiker glad.

  • 2)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en klop tot een lobbige crème.

  • 3)

    Verdeel de room bovenop de afgekoelde aardbeiencake en leg garneer met extra verse aardbeien.

  • 4)

    Serveer de aardbeiencake op kamertemperatuur en smullen maar!

20 Comments

  • Saloua

    2 september 2020 at 12:58

    Hoi! Hoe groot is de bakplaat die je gebruikt? Gr, Saloua

  • Eda

    2 september 2020 at 13:13

    Hoi Fatima, dank voor dit mooie recept! Welk formaat bakvorm heb je gebruikt? Alvast bedankt 🙂

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:07

      Hi Eda,

      Graag gedaan lieverd! Dit is de bakvorm; https://www.ikea.com/nl/nl/p/vardagen-bakvorm-zilverkleur-40256975/

  • Samira

    3 september 2020 at 07:52

    Ziet er weer heerlijk uit
    Ik vroeg me af is het beter om pas de dag zelf van eten de cake te maken of een dag ervoor groetjes

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:09

      Hi Samira,

      De volgende dag is de cake nog lekkerder, dus het kan beide. Xx

  • Kirsten

    4 september 2020 at 15:27

    Hoi hoi,

    Je cake is super lekkerrr! Alleen ik krijg de topping niet als een creme, het is waterig vd slagroom. Wat kan ik eraan doen?

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:10

      Hi Kirsten,

      Als de topping waterig is, dan heb je de slagroom er waarschijnlijk te snel bijgedaan. Je kunt de topping misschien iets langer in de koelkast zetten zodat de opstijft.

  • Viktoria

    4 september 2020 at 17:17

    Hoi,

    Hoe krijg je de cake uit de bakvorm zonder papier en aan welke kant kant besmeer je de roomkaas.

    Groetjes,

    Viktoria

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:12

      Hi Viktoria,

      Je vet de bakvorm in, dus als je de vorm omdraait de komt die er gelijk uit. Ik smeerde de bovenkant in, maar in principe maakt het niet zo heel veel uit welke kant je gebruikt.

  • Rose

    5 september 2020 at 12:04

    Hoi Fatima,

    Ik heb de cake gemaakt en het was zoo lekker en luchtig. Alleen heb ik een vraag.
    Bij de bereidingswijze staat er dat je zout met het bloem en bakmeel moet mengen, er staat bij de ingrediënten niet het zout vermeld en de hoeveelheid. Ik heb er een snufje zout erbij gedaan ter zekerheid.

    Xx Rose.

    1. Fatima El Irari

      6 september 2020 at 11:12

      Hi Rose,

      Ah bedankt voor het doorgeven, ik heb het er gelijk bijgezet. Je hebt inderdaad ook meer een snufje (1/4 theelepel) zout nodig. Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt!

  • Jacqueline

    9 september 2020 at 15:08

    Bedankt voor weer een heerlijk recept! De cake staat nu in de oven, alleen vroeg ik mij af hoe ik deze het beste kan bewaren. Alvast bedankt en ook voor al je lekkere recepten. Kijk uit naar je tweede boek! Liefs Jacqueline

    1. Fatima El Irari

      10 september 2020 at 07:32

      Hi Jacqueline,

      Wat leuk! Je kunt de cake als het warm is het beste afgedekt in de koelkast bewaren. Mocht het gewoon koel zijn in de keuken, dan mag je deze ook buiten de koeling bewaren. Xx

    2. Öz

      18 september 2020 at 13:32

      Lieve Fatima,
      Il wil heel graag proberen. Maar welke roomkaas en vanille vla gebruik je? Zou je de winkel of de merknaam willen schrijven. Ik weet nooit welke roomkaas het wordt gebruikt in gebakjes/cakejes/beslag etc. Er zijn zoveel..

      1. Fatima El Irari

        18 september 2020 at 17:37

        Hi Öz,

        Je mag echt elk soort gebruiken. Ik gebruikte Philadelphia en de vanille vla van de Lidl. Xx

  • Coco

    11 september 2020 at 18:05

    Hij wordt maar niet gaar bij mij… wat doe ik verkeerd? Klopt de 160 graden echt?

    1. Fatima El Irari

      13 september 2020 at 22:40

      Hi Coco,

      Ja, ik gebruik voor plaatcakes bijna altijd 160 graden. Ik zeg er wel altijd bij dat elke oven anders is, dus het kan zijn dat jouw oven eerder op 180 graden gezet moet worden. Hoe lang heb je de cake in de oven gezet op 160 graden?

  • Melis

    19 maart 2024 at 16:22

    Hoi,

    Mijn cake is wel heel lekker maar niet luchtig, wat heb ik verkeerd gedaan?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2024 at 15:43

      Hi Melis,

      Hoe was het beslag bij het mixen?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept