Aardbeien-Mascarponetaart

30 april 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 8 personen

Wij wensen iedereen alvast een Eid Mubarak Sa’eed, Happy Eid el Fitr, Bayraminiz Mubarek & een fijne Suikerfeest voor jou en je dierbaren!
Nog een dag te gaan tot Eid el Fitr (het Suikerfeest)inschAllah! Net zoals aan het begin van de Ramadan hebben wij ook dit keer weer samen met Yanis de boel gezellig aangekleed voor deze gezellige feestdag. Op deze mooie dag hoort natuurlijk ook wat lekkers om te serveren aan je gasten of mee te nemen op bezoek, dus dook ik samen met mijn kleine foodie de keuken in om een zomerse Aardbeien-Mascarponetaart te bakken!
Nou heb ik al maandenlang de app van Albert Heijn op mijn telefoon staan, maar het is er toch nooit echt van gekomen om de boodschappen eens online te bestellen, tot afgelopen week! Ik was blij verrast met hoe gemakkelijk je de boodschappen kunt bestellen en hoe snel er al bezorgd kon worden.🙌🏼 Via de Albert Heijn app kun je een dag en tijd kiezen voor de bezorging van je boodschappen en op de dag zelf krijg je ook nog een berichtje wanneer de bezorger onderweg is, top service! Een groot pluspunt voor mij; de statiegeld flessen worden gelijk mee retour genomen én je krijgt via de mail je bon toegestuurd!
Ben jij vandaag ook druk bezig met de voorbereidingen voor Eid el Fitr?
Print recept

Aardbeien-Mascarponetaart

  • Aantal personen: 8 personen

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 380 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theel. baking soda
  • 1/4 theel. zout
  • 170 ml zonnebloemolie
  • 250 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 280 ml karnemelk

Mascarpone crème:

  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetl. poedersuiker
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • verse aardbeien en frambozen

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Bekleed de bodem van drie bakvormen (20 cm) met bakpapier.

  • 3)

    Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Zet Opzij.

  • 4)

    Mix in een andere kom de eieren met de kristalsuiker in 2-3 minuten lichtgeel en luchtig.

  • 5)

    Giet de olie er geleidelijk bij en mix voor nog eens 1-2 minuten.

  • 6)

    Voeg de helft van het bloemmengsel erbij en giet er de helft van de karnemelk bij.

  • 7)

    Mix dit samen tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen. 

  • 8)

    Voeg de overige bloemmengsel en de karnemelk erbij en mix het door.

  • 9)

    Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen en strijk de bovenkant glad.

  • 10)

    Bak de cakes in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  • 11)

    Plaats de vormen 10 min. op een rooster om af te koelen en keer ze dan om op een rooster om volledig af te koelen.

  • 12)

    Klop in de tussentijd de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 13)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème op middelhoge snelheid in 3-4 minuten stevig.

  • 14)

    Dek de mascarpone crème af en zet voor minstens 15 minuten in de koeling.

  • 15)

    Smeer op elke laag cake twee eetlepels crème en verdeel er stukjes aardbeien bovenop.

  • 16)

    Plaats de twee cake bovenop en herhaal dezelfde stap.

  • 17)

    Met de overige crème smeer je de gehele taart af en garneer je de taart met extra aardbeien en frambozen. Enjoy!

    Dit artikel is in samenwerking met Albert Heijn.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept