Aardbeien-Mascarponetaart
Prep time:
Cook time:
Serves: 8 personen
Aardbeien-Mascarponetaart
- Aantal personen: 8 personen
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 380 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 1 theel. baking soda
- 1/4 theel. zout
- 170 ml zonnebloemolie
- 250 gram kristalsuiker
- 4 eieren
- 280 ml karnemelk
Mascarpone crème:
- 250 gram mascarpone
- 4 eetl. poedersuiker
- 200 ml ongeklopte slagroom
- verse aardbeien en frambozen
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Bekleed de bodem van drie bakvormen (20 cm) met bakpapier.
- 3)
Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Zet Opzij.
- 4)
Mix in een andere kom de eieren met de kristalsuiker in 2-3 minuten lichtgeel en luchtig.
- 5)
Giet de olie er geleidelijk bij en mix voor nog eens 1-2 minuten.
- 6)
Voeg de helft van het bloemmengsel erbij en giet er de helft van de karnemelk bij.
- 7)
Mix dit samen tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
- 8)
Voeg de overige bloemmengsel en de karnemelk erbij en mix het door.
- 9)
Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie bakvormen en strijk de bovenkant glad.
- 10)
Bak de cakes in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- 11)
Plaats de vormen 10 min. op een rooster om af te koelen en keer ze dan om op een rooster om volledig af te koelen.
- 12)
Klop in de tussentijd de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.
- 13)
Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix de crème op middelhoge snelheid in 3-4 minuten stevig.
- 14)
Dek de mascarpone crème af en zet voor minstens 15 minuten in de koeling.
- 15)
Smeer op elke laag cake twee eetlepels crème en verdeel er stukjes aardbeien bovenop.
- 16)
Plaats de twee cake bovenop en herhaal dezelfde stap.
- 17)
Met de overige crème smeer je de gehele taart af en garneer je de taart met extra aardbeien en frambozen. Enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Albert Heijn.