Je kunt er bijna niet omheen, overal zie je deze lekkere aardbeien met chocolade. Nou ik kon er niet meer tegen hoor, dus ben ik zelf ook aan de slag gegaan met aardbeien en oh wat zijn ze lekker!
Aardbeien in Chocolade
Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 10 stuks
Aardbeien in Chocolade
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Aantal personen: 10 stuks
Ingrediënten:
- Verse aardbeien
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram witte chocolade
- 1 theelepel zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Chocolade smelten:
- 1)
Breek de pure chocolade in stukjes en leg deze in een hitte bestendige kom.
- 2)
- 3)
Voeg de zonnebloemolie toe en zet de pan op laag vuur.
- 4)
Laat de chocolade zachtjes smelten terwijl je roert.
- 5)
Aardbeien dippen in chocolade:
- 1)
Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en plaats de aardbeien op een bord met bakpapier.
- 2)
- 3)
Smelt de witte chocolade op precies dezelfde manier en giet de chocolade in een boterhamzakje.
- 4)
Knip een klein gaatje in de punt van het zakje en spuit strepen over de chocolade aardbeien.
- 5)
29 Comments
Nadia
6 april 2020 at 23:35
Met alle respect, maar dit is niet een recept wat jij hebt ‘uitgevonden’. Vind het best sneu tegenover de ’trendsetter’ dat jij het schaamteloos op je blog gooit.
Mvg,
Een volger.
Fatima El Irari
7 april 2020 at 11:45
Hi Nadia,
Waar lees jij dat dit MIJN idee is? Ik zeg letterlijk dat ik dit bij iedereen zie en ik het DAAROM heb gemaak. Dus waar slaat heel jouw reactie op? In plaats van zo een reactie achter te laten kun je de volgende keer misschien eerst even de tekst goed lezen? En wie is volgens jou de trendsetter eigenlijk? Heel het internet zit er al jaren vol mee.
Sara
15 februari 2021 at 21:32
Hey sorry maar is het echt nodig zo in te gaan op een of andere anonieme (zeikerd) online.
Maakt je comment section nou niet echt een fijne plek en brengt toch ook niet het beste in mensen naar boven lijkt me 🙂
Het recept en je blog is super leuk trouwens !!
Fatima El Irari
14 maart 2021 at 20:58
Hi Sara,
Lief van je, dankjewel! Je heb helemaal gelijk hoor, ik moet zulke zeikers eigenlijk helemaal geen aandacht geven.
Voor Nadia
7 april 2020 at 12:23
Even aan Nadia hier onder of boven mij:
Chocolade aardbeien bestaan echt al jaren lang, dit is een super makkelijk iets om te maken. Mensen maken dit vaker gewoon thuis, zelfs kinderen. Fatima claimt helemaal niet dit te hebben uitgevonden. Sterker nog, ze schrijft juist erbij dat ze er zin in kreeg doordat het weer een hype is. 😉
Fatima El Irari
7 april 2020 at 15:44
Precies dit! Dankjewel. Xx
Simone
7 april 2020 at 08:54
Zo lekker Fatima! Leuk klusje voor in het weekend, ga ze onthouden! 🙂
Fatima El Irari
7 april 2020 at 11:37
Hi Simone,
Ja, leuk he haha!
Ikram
7 april 2020 at 12:55
Met alle respect Nadia. Maar ik vind dat je echt een gemene reactie hebt geplaatst. Is haar blog. Ze mag plaatsen wat ze wilt. Maak er gebruik van of laat het staan. Waaaaaaaw waar mensen moeilijk om doen
Fatima El Irari
7 april 2020 at 15:44
❤️
Nadia
7 april 2020 at 14:32
Lekker!! Of het nou jouw recept is of niet, ik ben blij dat ik het tegenkwam op je blog! Was op zoek naar iets lekkers en dit is een perfect idee 😍!
Fatima El Irari
7 april 2020 at 15:45
Hi Nadia,
Is zeker niet mijn eigen idee, maar gewoon leuk om te delen. Haha, fijn om te horen dat je er blij mee bent! Xx
Chantal
6 mei 2020 at 22:07
Ziet er echt super lekker uit! Voor aankomende zondag een leuk recept! 💕 kan dit recept in de ochtend gemaakt worden en pas einde van de middag ervan smullen? 😋
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:23
Hi Chantal,
Ja, hoor je kunt ze ruim van tevoren maken en gewoon in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Liefs, Fatima
Hafsa
25 april 2020 at 17:46
Salam alaykoum Fatima
Super leuk dit! Ik ga het ook zo maken voor bij iftar xxx
Fatima El Irari
25 april 2020 at 22:10
Alaikoem salaam Hafsa,
Ah lekker als toetje! Xx
Fatema
28 april 2020 at 15:43
Hey Fatima
Ik heb dit al gemaakt maar vaak blijft de helft van de chocolade op bord kleven. Laat ik het te lang in de koelkast ? Xx
Fatima El Irari
28 april 2020 at 18:45
Hi Fatema,
Ik ga er zelf altijd met een aardappelmesje langs de zijkanten en bodem. Je kunt de aardbeien ook op bakpapier plaatsen, dan blijven ze zeker niet plakken. Xx
Cynthia
27 maart 2021 at 12:43
Zou ik ze een dag van te voren kunnen maken? Of liever op de dag zelf
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:34
Hi Cynthia,
Ja, hoor dat kan ook. Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren.
Fenna
4 mei 2020 at 16:10
Hi Fatima,
Ik heb een vraagje. In dit recept gebruik je zonnebloemolie, in veel vergelijkbare recepten lees ik dit niet terug. Weet jij het verschil tussen het wel of niet toevoegen van de olie?
Fatima El Irari
5 mei 2020 at 22:55
Hi Fenna,
Door olie wordt de gesmolten chocolade iets gladder en de chocolade wordt tijdens het dippen van de aardbeien ook niet snel hard. Maar je hoeft de olie niet perse te gebruiken hoor.
Anoniem
6 mei 2020 at 14:58
Dag Fatima ziet er leuk uit!
Weet je hoeveel chocolade je nodig hebt voor 500gr aardbeien?
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:18
Hi Anoniem,
Ik had aan een chocoladereep meer dan genoeg. Ik gebruikte ook 500 gram aardbeien.
isma
16 mei 2020 at 10:58
Ik wil graag roze dip maken enig idee wat ik daarvoor het beste kan gebruiken?
Fatima El Irari
16 mei 2020 at 15:17
Hi Isma,
Je kunt roze gel kleurstof toevoegen aan de witte chocolade.
Nina
16 juli 2021 at 23:33
Dankjewel, ik was op zoek naar een uitleg hoe ik zo’n gestreept effect kon krijgen☺️
Ik heb trouwens deco melts gebruikt, die zijn er in allerlei kleuren!
Claire
27 november 2023 at 17:34
Hi, ik vroeg me af of dit recept mogelijk is met aardbeien uit de diepvries? En hoe ik dit dan het beste zou kunnen doen
Inge
8 april 2024 at 10:17
Heerlijk! Kun je deze een avond van tevoren maken? En de volgende dag mee nemen naar bezoek?