Deze fluffy en lekker romige aardbeien mousse met frambozen kun je voor elk gelegenheid klaarmaken! Als ik aan de lente/zomer denk, dan denk ik automatisch aan frisse aardbeien en frambozen en omdat deze twee nu volop op de markt te krijgen zijn maakte ik hiermee deze heerlijke toetjes! Deze toetjes zijn en makkelijk om klaar te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten: (6 personen)
Voor de frambozen mousse:
- 250 gr. aardbeien
- 100 gr. kristalsuiker
- 2 etl. verse citroensap
- 1 etl. maizena
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 3 etl. kristalsuiker
- 1 zakje klopfix
Extra:
- lange vingers
- aardbeien yoghurt
- verse frambozen
- muntblaadjes
Bereiding:
Aardbeiensaus:
xxx
- Schep de aardbeien en de kristalsuiker in het pannetje en kook de aardbeien voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Haal het pannetje van het vuur en pureer de aardbeien met een staafmixer goed glad.
- Voeg de maizena en de citroensap bij de aardbeien en roer dit even goed door.
- Kook de aardbeiensaus voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur en blijf ondertussen met een garde de aardbeiensaus roeren.
- Haal het pannetje van het vuur, plaats een zeef boven een kom en giet de aardbeiensaus in de zeef.
- Druk de aardbeiensaus met de spatel door de zeef en schraap de aardbeiensaus aan de onderkant van de zeef in de kom. Zet de kom apart en laat de aardbeiensaus geheel afkoelen.
Aardbeienmousse:
xx
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom op hoge snelheid voor ongeveer 1 a 2 minuten mooi stijf.
- Schep ongeveer de helft van de slagroom in een spuitzak en zet deze apart, zodat je die straks kunt gebruiken voor de garnering.
- Giet bij het andere deel van de slagroom de afgekoelde aardbeiensaus en spatel de aardbeiensaus bij de slagroom.
- Schep de aardbeienmousse vervolgens in een spuitzak en zet deze ook even apart.
Glazen vullen:
- Snijd de lange vingers in stukjes, dompel de stukjes in de aardbeien yoghurt en verdeel ze vervolgens op de bodem van het glas.
- Pak de spuitzak met de aardbeienmousse erbij en spuit een mooi laagje mousse bovenop de lange vingers.
- Verdeel bovenop de aardbeienmousse wat verse frambozen of stukjes aardbeien en spuit daarop weer een laagje van de aardbeienmousse.
- Spuit als laatste een toef slagroom bovenop de aardbeienmousse en garneer de toetjes met frambozen of aardbeien en een blaadje munt.
- Zet de toetjes voor zeker 2 uur in de koelkast en serveer de toetjes lekker koud aan je gasten of natuurlijk aan jezelf!
Extra tip&tricks
.
- Je kunt voor deze toetjes ook een bakvorm of ovenschaal gebruiken zoals bij een tiramisu.
- Geen aardbeienyoghurt in huis? Gebruik dan melk of eventueel een ander soort yoghurt.
- Vervang de aardbeien door mango of ananas.
- Vervang de lange vingers door ander soort koekjes na smaak.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Liefs,
Fatima
43 Comments
Naw
22 april 2018 at 08:58
Hii, ik heb een vraag.
Denk je dat gemalen biscuit aan de onderkant i.p.v. lange vingers ook zal smaken?
Merci!
Fatima El Irari
22 april 2018 at 17:57
Hi Naw,
Jazeker, dat is ook erg lekker!
Narimane
22 april 2018 at 09:24
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit. Vraagje, hoef er geen suiker in de slagroom?
Voor de bovenkant ?
Fatima El Irari
22 april 2018 at 17:55
Hi Narimane,
Dankjewel lieverd! Jawel, er gaat in totaal 3 eetlepels suiker bij de slagroom en die mix je dan samen. De iets meer dan de helft gebruik je voor de aardbeienmousse en de andere helft voor de toefjes bovenop de toetjes. Xx
Awatif
22 april 2018 at 11:59
Welke spuiteak gebruik je voor de slagroom
Fatima El Irari
22 april 2018 at 17:55
Hi Awatif,
Ik gebruik wegwerp spuitzakken die je bij de Wibra kunt kopen. 10 stuks voor €1,-
Awatif
22 april 2018 at 19:38
Ooh super!! Dacht echt van Wilton . Gebruik je da voor al uw desserts?
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:26
Hi Awatif,
Mijn spuitmondjes zijn wel van het merk Wilton, maar de spuitzakken niet.
Liefs,
Fatima
Awatif
24 april 2018 at 10:45
Aah ok dank je wel. Zijn die van 1 cm?
Mvg
Fatima El Irari
24 april 2018 at 11:07
Hi Awatif,
Wat bedoel je precies? Als het om het spuitmondje gaat, dan gebruik ik het spuitmondje 1M van Wilton.
Awatif
3 mei 2018 at 09:34
Salam
Ik zie zo ne witte rand rond de spuitzak. Is dat ook van wibra? Die spuitenmond heb ik gehaald wilton 1M die zakjes heb ik ook ?
Fatima El Irari
3 mei 2018 at 11:35
Alaikoem salaam Awatif,
Nee, dit is een complete spuitzak die ik bij Deleukstetaartenshop heb besteld. Maar je kunt ook gewoon het 1M spuitmondje in de wegwerp spuitzak van de Wibra stoppen en de onderkant van de spuitzak openknippen. Succes!
Awatif
3 mei 2018 at 11:46
Ah ok, chokran. Dus kheb geen couplet adapter nodig ? Wil foto sturen maar lukt me niet ?
Fatima El Irari
3 mei 2018 at 11:54
Hi Awatif,
Nee hoor die heb je niet perse nodig. Ik gebruik vaak enkel een wegwerp spuitzak en een spuitmondje en dat werkt prima. Je kunt foto’s altijd mailen naar info@kookhoekjevanxfaat.nl
Liefs,
Fatima
Awatif
3 mei 2018 at 11:56
Ok dank je wel . Ik weet dat ik u lastig val ???
Fatima El Irari
3 mei 2018 at 11:59
Nee, hoor is niet erg!
Sg
22 april 2018 at 19:42
Hoi Fatima,
Ziet er weer lekker uit?
Als je het in een ovenschaal wilt doen heb je dan meer mousse nodig of kloppen de hoeveelheden dan ook gewoon nog
X
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:27
Hi Sg,
Dankjewel lieverd! Als je dit toetje in een ovenschaal wilt maken, dan kun je ook gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Let er wel op dat je ovenschaal niet al te groot is, zodat je toetje niet al te laag uitkomt. Succes!
Liefs,
Fatima
Sinem
7 mei 2020 at 10:13
Hoi,
Vraagje hoe krijg je de slagroom zo mooi stevig?
Mijn slagroom zakt altijd af vind het dan niet echt mooi uitzien, wat kan ik hier aan doen
Alvast bedankt 🙂
Fatima El Irari
8 mei 2020 at 10:26
Hi Sinem,
Ik mix slagroom altijd met 2 eetlepels suiker en een zakje klopfix. Zorg ervoor dat de slagroom echt net uit de koelkast komt, dus nog lekker koud is en mix gewoon op hoge snelheid de slagroom stijf. Xx
Sarah
22 april 2018 at 21:12
Heejj!
Ik vroeg me af wat ik inplaat van klopfix kan gebruiken, ben in Marokko en weet niet hoe dat hier heet of überhaupt wel te verkrijgen is?
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:29
Hi Sarah,
Ik denk dat ze in Marokko geen klopfix hebben, maar die kun je prima weglaten hoor. Door de kristalsuiker wordt de slagroom ook goed stijf.
Liefs,
Fatima
Sabrina
22 april 2018 at 23:50
Hoi faatje!
Als eerst wat heb jij me geholpen om ook echt een keukenprinsesje te worden haha! (Mijn man begrijpt er niets meer van hihi) maar ik ben alergisch voor aardbeien als ik het van framboos wil maken moet het dan op de zelfde wijze?
Alvast bedankt
x sabrina
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:30
Hi Sabrina,
Haha wat leuk! Ja, als je enkel frambozen wilt gebruiken dan ga je gewoon precies op dezelfde manier te werk. Succes lieverd!
Liefs,
Fatima
Youssra
23 april 2018 at 08:56
Super leuk recepje???ook ideaal voor in de ramadan als toetje!
Had een vraagje
Van waar heb je die schattige
Glaasjes
Fatima El Irari
24 april 2018 at 06:31
Hi Youssra,
Dankjewel lieve schat! Klopt, ik ben van plan om deze toetjes ook tijdens de ramadan te maken inschAllah! De glazen komen van de Blokker.
Liefs,
Fatima
Samy
24 april 2018 at 08:39
Hmm bsahtkim! Ik ga het dit weekend uitproberen voor mij gasten?.
Kan ik de toetjes ook 1dag op voorhand maken en in de koelkast laten?
Grtjs:-)
Fatima El Irari
24 april 2018 at 09:53
Hi Samy,
Allahihtik saha lieverd! Jazeker, je kunt de toetjes prima een dag van tevoren klaarmaken! Ik zou alleen wel de slagroom pas de volgende dag erop spuiten. Geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Nor
29 april 2018 at 17:04
Lekker!! Kan ik de lange vingers ook malen Fatima? Of raad je mij dan andere koek om te malen. En als ik de wegwerp glaasjes van de blokker gebruik, hoeveel glazen krijg ik uit dit recept?
Ik hoor heel graag van je?
Liefs Nor
Fatima El Irari
29 april 2018 at 17:51
Hi Nor,
Dankjewel lieverd! Als je liever gekruimelde koekjes wilt, dan raad ik je eerder Oreo aan of Bastogne koekjes. Als je de glaasjes van de Blokker gebruikt en ze ongeveer net boven de helft vult met de mousse, dan heb je zeker wel 15 toetjes. Succes!
Liefs,
Fatima
Anissa
30 april 2018 at 11:59
Salaam oe alaikoem, dank voor het delen van dit recept. Ik dacht maizena thuis te hebben, maar helaas niet. Kan ik dit weglaten/ vervangen? Heb wel aardappelzetmeel thuis.
Liefs Anissa
Fatima El Irari
30 april 2018 at 12:25
Alaikoem salaam Anissa,
Is niet erg hoor, want je kunt ook gewoon bloem gebruiken. Succes ermee! Xx
Liefs,
Fatima
Rachida
14 mei 2018 at 18:53
Salam fatima ik heb een vraag welke aardbeien yoghurt gebruik je.thnxx alvast
Fatima El Irari
15 mei 2018 at 06:27
Alaikoem salaam Rachida,
Ik gebruik de aardbeienyoghurt van de Aldi, maar je kunt elk soort gebruiken hoor.
Rania
20 mei 2018 at 11:01
Van waar je bekers
Asallamoe alaikoum
Fatima El Irari
21 mei 2018 at 00:03
Alaikoem salaam,
De glazen komen van de Blokker.
Liefs,
Fatima
maghnia
20 mei 2018 at 16:07
Dag Fatima vanwaar heb je die mooie glazen? Groetjes Maghnia
Fatima El Irari
20 mei 2018 at 23:55
Hi Maghnia,
Deze komen van de Blokker. Xx
Jamila
1 juni 2018 at 17:20
Lieve Fatima,
Allereerst super bedankt voor het delen van al jouw heerlijke recepten. Ik wil dit toetje gaan maken en wil graag weten hoeveel bekertjes ik gevuld krijg als ik dit recept aanhoudt maar dan met de bekertjes die je ook voor het snicker toetje hebt gebruikt.
Khaoula
11 juni 2018 at 14:45
Salam fatima ik ha d een vraag kan je het ook alleen met aardbeien naken?
Fatima El Irari
11 juni 2018 at 14:56
Alaikoem salaam Khaoula,
Jazeker, dat kan ook!
Sara
1 augustus 2019 at 18:52
Hoi, dankje voor je recept 🙂
Ik vroeg me af of ik de slagroom kan vervangen?
bijvoorbeeld weglaten en witte chokolade raspen met stukjes aardbei? of andere ideeen?
Ik ben niet van fan van slagroom 😉
Fatima El Irari
1 augustus 2019 at 20:43
Hi Sara,
Graag gedaan! Je kunt de slagroom weglaten, maar dan heb je geen mousse. Je zou wel monchou kunnen gebruiken als je dat wel lekker vindt. En daar kun je dan ook chocolade bij raspen.?