Aardbeien Cupcakes

12 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Trakteer je familie en vrienden dit weekend op deze onweerstaanbaar lekkere aardbeien cupcakes! De cupcakes zijn zacht, smeuïg, lekker luchtig en getopt met een romige aardbeien topping, die je maakt met verse aardbeien. Lekker voor vanavond bij de thee of koffie!

Print recept

Aardbeien Cupcakes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Cupcake beslag:

  • 200 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 2 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 2 grote aardbeien, in stukjes

Aardbeien topping:

  • 250 gram koude mascarpone
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 80 ml koude slagroom
  • 2 stuks aardbeien, fijngehakt
  • 1 druppel roze kleurstof

Cupcake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet apart.

  • 3)

    Klop in een aparte kom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker in 4-5 minuten romig.

  • 4)

    Giet de zonnebloemolie erbij en mix het door voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten erbij en voeg ook de helft van de melk toe.

  • 6)

    Mix het beslag op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.

  • 7)

    Voeg het overige bloemmengsel en de melk erbij en mix het beslag nogmaals door.

  • 8)

    Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul de vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.

  • 9)

    Bak de cupcakes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn, als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar. Laat volledig afkoelen.

Aardbeien topping:

  • 1)

    Klop de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 2)

    Giet de slagrom er geleidelijk bij en blijf ondertussen mixen tot de een dikke stevige crème.

  • 3)

    Spatel de fijngehakte aardbeien en de kleurstof door de crème en dek de kom af. Zet in de koelkast voor min. 30 minuten.

  • 4)

    Als de cupcakes zijn afgekoeld steek je met een appelboor een beetje uit het midden. 

  • 5)

    Vul het de cupcakes met stukjes aardbeien en druk de stukjes cake er weer bovenop.

  • 6)

    Doe de aardbeiencrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes. 

  • 7)

    Garneer met een aardbei en geraspte chocolade, geniet ervan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept