Aardbeien Cupcakes

12 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 12 stuks

Trakteer je familie en vrienden dit weekend op deze onweerstaanbaar lekkere aardbeien cupcakes! De cupcakes zijn zacht, smeuïg, lekker luchtig en getopt met een romige aardbeien topping, die je maakt met verse aardbeien. Lekker voor vanavond bij de thee of koffie!
Print recept

Aardbeien Cupcakes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Cupcake beslag:

  • 200 gram bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 2 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 2 grote aardbeien, in stukjes

Aardbeien topping:

  • 250 gram koude mascarpone
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 80 ml koude slagroom
  • 2 stuks aardbeien, fijngehakt
  • 1 druppel roze kleurstof

Cupcake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet apart.

  • 3)

    Klop in een aparte kom de eieren, kristalsuiker en de vanillesuiker in 4-5 minuten romig.

  • 4)

    Giet de zonnebloemolie erbij en mix het door voor 1-2 minuten.

  • 5)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten erbij en voeg ook de helft van de melk toe.

  • 6)

    Mix het beslag op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.

  • 7)

    Voeg het overige bloemmengsel en de melk erbij en mix het beslag nogmaals door.

  • 8)

    Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul de vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.

  • 9)

    Bak de cupcakes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.

  • 10)

    Controleer met een satéprikker of ze goed gaar zijn, als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar. Laat volledig afkoelen.

Aardbeien topping:

  • 1)

    Klop de mascarpone met de poedersuiker in 1-2 minuten glad.

  • 2)

    Giet de slagrom er geleidelijk bij en mix tot een dikke stevige crème.

  • 3)

    Spatel de fijngehakte aardbeien en de kleurstof door de crème en dek de kom af. Zet in de koelkast voor min. 30 minuten.

  • 4)

    Als de cupcakes zijn afgekoeld steek je met een appelboor een beetje uit het midden. 

  • 5)

    Vul het de cupcakes met stukjes aardbeien en druk de stukjes cake er weer bovenop.

  • 6)

    Doe de aardbeiencrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes. 

  • 7)

    Garneer met een aardbei en geraspte chocolade, geniet ervan!

23 Comments

  • sarika

    12 februari 2021 at 14:58

    Hoi fatima! gaan we vanavond maken!… love you cupcakes. Maak ze vaker van jou recept. alleen nu lees ik 160 graden ipv 180 graden in de oven. op 180 graden zijn mijn cupcakes altijd top. is er een reden waarom deze op 160 moeten?..

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 21:11

      Hi Sarika,

      Ah lief, dankjewel! Ik bak mijn cupcakes vaak op 180 graden, maar ik merk dat als ik cupcakes op 160 graden bak ze iets zachter zijn en niet zo stevig. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 180 graden aanhouden als dit voor jou altijd goed werkt,

  • Sujata

    13 februari 2021 at 18:44

    Hoi,

    kan ik met dit recept ook gewoon 1 cake van maken?

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 21:10

      Hi Sujata,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Melisa

    13 februari 2021 at 22:27

    Hallo fatima😍,
    Wat een onwijs lekkere cupcake. Ik ga het zeker proberen. Ik heb nog een vraag kan je het recept ook met blauwe bessen, citroen of sinaasappel doen?
    Dat bijv bij blauwe bessen de topping blauw word etc.
    Liefs Melisa

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 21:09

      Hi Melisa,

      Jazeker, lijkt mij ook heel erg lekker. Ik zeg doen!

  • Carmen

    14 februari 2021 at 10:18

    Hi Fatima, ik ben nu de cupcakes aan het bakken, zo benieuwd! Alleen een vraagje… in het beslag hoort ook 2 aarbeien in stukjes.. ik zie het alleen niet in het recept? Weet nu dus niet of het erdoor moet of niet. En als je het wel doet, eerst even door de bloem of doe jij dat niet?

    Alvast bedank!

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 21:09

      Hi Carmen,

      Haha is niet erg! Ik zie trouwens al dat je je antwoord hebt gevonden.

  • W

    15 februari 2021 at 20:31

    Moet je de cupcakes daarna in de koelkast bewaren omdat er slagroom op zit omdat het anders smelt?

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:59

      Hi W,

      Ik bewaar de cupcakes in de koelkast en haal ze minstens 10 minuten voor serveren er weer uit.

  • Wisal

    16 februari 2021 at 17:02

    Heyy Fatima, welke spuitzak en spuitmondje gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:56

      Hi Wisal,

      Ik gebruik wegwerp spuitzakken en de Wilton 1M spuitmondje. Beide te bestellen via cakemusthaves.nl

  • Hanan

    3 april 2021 at 19:12

    Salam Fatima,

    Dank voor dit heerlijk recept. Kan ik de cupcakes een avond van te voren maken? En zo ja moet ze dan in de koelkast bewaren?

    XxHanan

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 13:11

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ja, je kunt ze prima een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Xx

  • Salma

    24 april 2021 at 11:39

    Waar haal jij de cupcake papiertjes? De mijne laten namelijk altijd na een tijd los en zitten niet meer zo mooi vast aan de cupcake. Is dat ook bij jou?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:14

      Hi Salma,

      Nee, dit heb ik niet. Die van mij bestel ik altijd via cakemusthaves.nl. Xx

  • Ikram

    1 mei 2021 at 13:21

    Hoi fatima,
    Ik heb deze cupcakes van de week gemaakt alleen vond ik de toppunt een beetje te zoet . Zou ik de poedersuiker weg kunnen laten ?
    Choukrane!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:50

      Hi Ikram,

      Je zou dan de poedersuiker kunnen halveren. Als je die weglaat, dan wordt de roomkaas smaak te sterk.

  • Sarah

    6 mei 2021 at 12:06

    Hai Fatima,

    In het recept staat dat de oven op 160 graden moet, ik heb een heteluchtoven geldt dat daar ook voor?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 13:10

      Hi Sarah,

      Als je de hetelucht functie gebruikt, dan zou ik 150 graden aanhouden.

  • Lindsey

    19 november 2023 at 10:29

    Lieve Fatima,

    Dank voor dit heerlijke recept. Kan ik de zonnebloemolie ook vervangen met andere olie?

    Liefs Lindsey

  • Renate

    5 februari 2024 at 20:48

    Hi Fatima, ik en mijn dochter hebben vandaag dit recept gemaakt, maar de cupcakes wilden niet goed garen. Wij hebben een combimagnetron. En de eerste lichting had een prima toef erop, maar de tweede lichting werd het mascarpone mengsel heel klonterig en waterig. Wat hebben we verkeerd gedaan?
    De eerste lichting smaakte uiteindelijk erg lekker! Nu hopen we de tweede lichting nog te kunnen redden…

  • Sharon

    31 juli 2024 at 20:47

    Hey Fatima, kan je ook deze mooie roze kleur bereiken met druppel rode kleurstof? Of moet het echt roze zijn (heb momenteel enkel rode in huis).

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept