Aardbeien Cheesecake IJs

13 mei 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met dit prachtige weer is het tijd om wat lekkere ijs recepten te delen op de blog! Een paar dagen terug kreeg ik van KitchenAid de KitchenAid ijsmachine toegestuurd en ik kon niet wachten om hier gelijk gebruik van te maken! Gisteren ben ik ermee aan de slag gegaan en maakte ik een romige, frisse aardbeien cheesecake ijs en oh mensen wat is dit gruwelijk lekker! Er is niks lekkerder dan lekker in de tuin te zitten met een goed gevuld bakje aardbeien cheesecake ijs en hier lekker van te genieten tot je gewoon niet meer kan, haha! Dus als je nog opzoek bent naar en recept voor zelfgemaakt ijs, alsjeblieft en bedankt me later!

Ingrediënten:
Voor het ijs:
  • 500 gr. verse aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 200 gr. roomkaas
  • 200 ml koude slagroom
  • 100 ml melk
  • 1 tl. verse citroensap
Voor de garnering:
  • koek kruimels
  • verse aardbeien
Bereidingswijze:
  1. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij. 
  2. Pureer de aardbeien met behulp van de staafmixer mooi glad en probeer wat kleine hele stukjes aardbeien erin te laten. Zet de kom opzij.
  3. Mix in een andere kom de roomkaas met de handmixer mooi glad voor een paar seconden.
  4. Giet de melk, slagroom en de citroensap erbij en mix nogmaals samen voor 2 a 3 minuten op middelhoge snelheid.
  5. Giet de aardbeiensaus erbij en roer het even flink samen met de spatel. Wissel vervolgens om naar een garde en mix het aardbeienmengsel mooi glad.
  6. Plaats de roerkop in de KitchenAid ijsmachine, giet het ijsmengsel erbij en laat de ijsmachine voor ongeveer 20 a 30 minuten draaien op middelhoge snelheid.
  7. Schep het ijs in een ruime trommel en plaats bovenop een stuk bakpapier. Plaats de deksel erop en zet het ijs voor zeker 3 uur in de koelkast.

  1. Haal na 3 uur de aardbeien cheesecake ijs uit de diepvries, dompel je ijslepel in koud water en schep een bolletje ijs op. Vergeet niet na elk bolletje ijs de ijslepel nogmaals in koud water te dompelen.
  2. Garneer de ijsjes met wat koekruimels, verse aardbeien en genieten maar!
Extra tips&tricks:
  • Heb je geen ijsmachine? Volg dan het recept op precies dezelfde wijze en giet na stap 6 het ijsmengsel direct in de trommel. Zet het ijs dan voor zeker 6 uur of langer in de diepvries.
  • Van dit recept kun je uiteraard ook frozen yoghurt maken door het ijs direct uit de ijsmachine op te dienen.
  • Hoe langer je het ijs in de diepvries laat staan hoe beter het ijs zal opstijven.
  • Vervang de aardbeien eventueel door frambozen of bramen.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met KitchenAid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

55 Comments

  • Noa

    13 mei 2018 at 13:37

    Ik hou van deze blog. ?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 13:45

      Haha dankjewel Noa!

    2. Sara

      13 mei 2018 at 16:48

      Lief Fatima,
      Bedankt voor alle recepten, ze zijn super lekker!
      Zou je een keertje een video willen opnemen voor het maken van visbestila?
      Alvast bedankt!
      Xxx sara

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2018 at 17:08

        Dankjewel lieve Sara! Jazeker, binnenkort ga ik mini vis Bastilla opnemen inschallah. Xx

  • Nawar

    13 mei 2018 at 13:46

    Fatima je bent geweldig! En wat ben ik blij dat je weer video’s maakt!

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 15:40

      Aah dankjewel lieve Nawar! Xx

  • Siham

    13 mei 2018 at 13:47

    Oh wat lekker zeg!

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 15:39

      Dankjewel lieve Siham!

  • Aisha

    13 mei 2018 at 14:11

    Bella ciao bella ciao bella ciao ciao ciao ik hoorde het wel hihihihi xx

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 15:38

      Hahahahaha jaaa!

  • Fatima

    13 mei 2018 at 15:20

    Hey, kun je dit ook zonder de ijsmachine maken?

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 15:38

      Hi Fatima,

      Jazeker, dat kan ook! Je kunt dan precies het recept volgen en het ijsmengsel dan gewoon direct in de trommel gieten. Als je geen ijsmachine gebruikt, dan moet je het ijs wel langer in de koelkast laten staan. Ik raad je aan om het ijs een dag van tevoren te maken, zodat het de hele avond kan opstijven. Xx

      1. Fatima

        17 mei 2018 at 13:34

        Bedankt, ziet er lekker uit. Zal het zeker maken

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2018 at 13:54

        Graag gedaan! Xx

  • Hoya

    13 mei 2018 at 15:57

    Wat voor soort koek ??
    Leuke recept xx

    1. Fatima El Irari

      13 mei 2018 at 17:09

      Hi Hoya,

      Ik gebruikte van die thee biscuit koekjes, maar je mag elk soort koekjes gebruiken.

  • Amal

    13 mei 2018 at 18:23

    Ooh wat lekker , ik heb zo’n ijsmachine al 1 jaar ,nu heb ik gelukkig een recept voor en dat ga ik zeker proberen.
    Dankjewel schat ?
    Heb je ook andere ijssmaken ?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:19

      Hi Amal,

      Ah dat komt dan goed uit! Ik heb nog genoeg ijs recepten die ik nog van plan ben te delen, dus dat komt helemaal goed inschAllah!

      Liefs,
      Fatima

      1. Amal

        14 mei 2018 at 18:54

        Dankje wel schat.
        allah ye3tik ma tetmena inschaallah ?

      2. Fatima El Irari

        15 mei 2018 at 06:28

        Ameen lieve schat, dankjewel! Xx

  • Nadia

    13 mei 2018 at 19:57

    Hey Fatima,
    Bedankt voor al je tips❤

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 06:15

      Hi Nadia,

      Graag gedaan lieverd! Xx

  • Noa

    14 mei 2018 at 08:22

    Hoi Fatima,

    Ik ben op zoek naar ramadan/suikerfeest decoratie alleen kan ik nergens een leuke site vinden. Heb jij misschien tips?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2018 at 09:33

      Hi Noa,

      Hier heb je leuke versieringen; https://www.caketoppersenzo.nl/

  • Ibtissam

    14 mei 2018 at 16:44

    Heey, kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van roomkaas?

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 06:26

      Hi Ibtissam,

      Ja, je zou eventueel mascarpone kunnen gebruiken of monchou.(monchou is iets steviger dan de normale roomkaas)

  • Fatima

    17 mei 2018 at 13:35

    Bedankt, ziet er lekker uit. Zal het zeker maken

  • Stephanie

    22 juni 2018 at 12:06

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor het recept!

    ik heb de ijsmachine nog niet binnen, dus nu zonder machine gemaakt 🙂

    Is het de bedoeling dat je het bij stap 6 echt opklopt of is kort mixen voldoende?

    Het zit sinds vanmorgen in de vriezer, dus ben benieuwd 🙂

    Groetjes
    Stephanie

    1. Fatima El Irari

      23 juni 2018 at 17:22

      Hi Stephanie,

      Ah wat goed! ik hoop dat het heeft gesmaakt. Bij stap 6 laat je het ijs draaien tot het ijs goed stevig wordt.

      Liefs,
      Fatima

  • Kurt Visser

    23 juni 2018 at 18:23

    Er is niets beter dan zelfgemaakt ijs! Ik ben recent overgestapt naar plantaardige voeding (veganistisch), zou je dit gerecht ook volledig plantaardig kunnen maken? Hopelijk heb je hier ervaring in.. Er zijn bijvoorbeeld wel plantaardige melkproducten zoals yoghurt en soja melk van Alpro (hier in deze Albert Heijn folder staan ze als het goed is: https://www.folderbode.nl/albert-heijn/folder-vanaf-maandag-18-06-2018-0/), zou het maken van vegan ijs dan mogelijk zijn?

    1. Fatima El Irari

      24 juni 2018 at 13:16

      Hi Kurt,

      Jazeker, je kunt ijs ook met plantaardige producten maken hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Esra

    30 juni 2018 at 10:36

    Hoihoi!
    Super recept! Kan je ook diepvries aardbeien gebruiken ipv verse?
    Ik heb de ijsmachine al langer dan 2 jaar hier liggen nog niks mee gedaan, wordt tijd?

    1. Fatima El Irari

      30 juni 2018 at 16:18

      Hi Esra,

      Jazeker, je kunt ook diepvries aardbeien gebruiken. Xx

  • Karin

    25 juli 2018 at 13:57

    Hoi.
    Ik las dat je de kom vooraf in de diepvries moet zetten? Weet jij dat toevallig?

    1. Fatima El Irari

      25 juli 2018 at 14:46

      Hi Karin,

      Klopt! Je dient de kom voor zeker een paar uur in de diepvries te zetten, zodat de kom echt goed koud wordt. Ik heb de kom voor de zekerheid een hele nacht in de koeling laten staan en de ochtend erop was die dus super koud haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Karin

    25 juli 2018 at 14:02

    Hoi.
    Ik las dat je de kom vooraf in de diepvries moet zetten? Weet jij dat toevallig?

    Al gevonden ?

  • Marianne

    27 juli 2018 at 14:50

    Dit ijs vandaag gemaakt. Erg makkelijk recept en smaakt heerlijk.
    Vraagje: waarom dek je het ijs met bakpapier af voor je het in de vriezer plaatst?

    1. Fatima El Irari

      30 juli 2018 at 06:03

      Hi Marianne,

      Wat goed! Ik doe dit, zodat eventuele waterdruppels van het opstijven niet op het ijs kunnen druppen.

  • Gilbert

    14 augustus 2018 at 12:59

    Heb net de Kitchenaid ijsmaker gekocht en ga het binnenkort proberen. Je zal vast wel al een andere schep hebben maar je had hem even onder de warm waterkraan moeten houden, dan gaat het ook 😉

    1. Fatima El Irari

      3 september 2018 at 07:02

      Hi Gilbert,

      Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Klopt, alleen mijn ijsschep was al kapot gegaan voordat ik deze überhaupt onder warm water kon houden, haha.

      1. Gilbert van Haasen

        15 oktober 2018 at 20:16

        Hi Fatima,

        Nou het is een groot succes geworden je recept! Het was echt heel lekker! Ik ga nu kijken voor een vriezer, dit keer heb ik de vriezer gebruikt van het restaurant waar ik werk.
        Heb thuis (nog) geen vriezer 🙁
        https://imgur.com/6ZJrAj9

      2. Fatima El Irari

        16 oktober 2018 at 08:49

        Hi Gilbert,

        Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

        Groetjes,
        Fatima

  • Talitha

    2 mei 2019 at 15:46

    Hoi Fatima!

    Het hoeft niet per see in de KitchenAid ijsmachine toch ?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2019 at 16:58

      Hi Talitha,

      Je kunt het mengsel ook in de diepvries laten opstijven.

  • Lisa

    22 juli 2019 at 12:15

    Op welke stand laat jij de kitchenaid draaien?

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2019 at 17:39

      Hi Lisa,

      Ik gebruik stand 4. Xx

      1. Lisa

        23 juli 2019 at 18:07

        Super! Bedankt!
        Ik neem aan dat ik ook zuivelspread gebruiken in plaats van roomkaas?

      2. Fatima El Irari

        23 juli 2019 at 19:05

        Hi Lisa,

        Jazeker, als de zuivelspread maar naturel is.

  • Serife

    11 september 2019 at 12:28

    Hoihoi, kan ik ook water gebruiken ipv melk?

    1. Fatima El Irari

      12 september 2019 at 12:01

      Hi Serife,

      Heb ik eerlijk gezegd zelf nog nooit gedaan, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of het lekker is.

  • Frank Eggerding

    3 april 2020 at 00:17

    Fatima, ik ga gelijk aan de slag, zag er geweldig uit en heb ook net mijn ijskom binnen.
    Een goede ijsknijper kopen bij een horecagroothandel: Makro,Hanos,Sligro en een beetje warm water gebruiken.

    groetjes Frank

    1. Fatima El Irari

      3 april 2020 at 11:32

      Hi Frank,

      Geniet ervan!

  • Desiree Burgers

    13 februari 2021 at 10:16

    Helaas is het nu niet echt tijd voor aardbeien, maar ik heb wel aardbeien en frambozen in de vriezer. Kan dit dan ook?

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:18

      Hi Desiree,

      Ja hoor je kunt ook prima diepvriesfruit gebruiken.

  • Roeline

    21 december 2021 at 10:07

    Voor hoeveel personen of bolletjes is dit recept?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept