AARDBEIEN BROWNIE CHEESECAKE

12 april 2017Fatima El Irari

Toetjes, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Laten we eerlijk zijn een toetje gaat er altijd wel in toch? Nou bij mij en de Mr. in huis in ieder geval wel, dus maakte ik afgelopen weekend dit lekker toetje klaar. De combinatie van de heerlijke aardbeien crème samen met de zachte brownie is gewoon de perfecte match! We hebben zo genoten van dit toetje en het leuke is dat je het al binnen een paar minuten op tafel kunt zetten, wel zo makkelijk dus!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 250 ml slagroom
  • zakje klopfix
  • zakje vanilesuiker
  • 200 gram monchou
  • 2 etl. witte basterdsuiker
  • 200 gr. aardbeien
  • 1 etl. bastersuiker
  • Brownie

Bereidingswijze:

  1. Giet de slagroom in de beslagkom en voeg de klopfix en de vanillesuiker erbij. Mix de slagroom ietsjes stijf op de hoogste stand van de mixer. Je mixt de slagroom niet geheel stijf, omdat de slagroom straks nogmaals met de monchou gemixt zal worden. Zet de slagroom in de tussentijd even opzij.
  2. Voeg de monchou toe in de beslagkom en strooi hier de basterdsuiker bij. Mix geheel samen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat dat geen klontjes bevat.
  3. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg er de basterdsuiker aan toe. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot je geen stukjes meer hebt.
  4. Plaats een zeef boven de kom en zeef de aardbeiensaus bij de monchou. Blijf ondertussen roeren, zodat de aardbeiensaus er makkelijk doorheen gaat.
  5. Mix vervolgens de monchou samen met de aardbeiensaus op de hoogste stand tot de monchou geheel mooi roze is gekleurd.
  6. Pak nu de slagroom er weer bij en voeg deze toe bij de monchou. Vouw de slagroom met de spatel door de monchou heen tot deze geheel is opgenomen.
  7. Schep de aardbeien crème in een spuitzak en zet even apart.
  8. Snijd de brownie in kleine blokjes en verdeel er een paar op de bodem van het glas. Tip! Je kunt kant en klare brownie gebruiken uit de supermarkt zoals ik heb gedaan, maar stel je wilt meerdere toetjes maken dan raad ik je aan om zelf een brownie te bakken en deze te gebruiken(is ook veel goedkoper) Ik maakte maar een paar toetjes, anders bakte ik de brownie wel zelf.
  9. Pak de gevulde spuitzak er weer bij en spuit een mooi laagje aardbeien crème bovenop de brownies.
  10. Verdeel vervolgens weer wat brownie stukjes bovenop de crème en herhaal deze stappen totdat je de gewenste laagjes hebt.
  11. Zet de toetjes voor minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je ze serveert.

Serveertip: wil je helemaal los gaan? dan kun je bovenop de toetjes een lekkere toef slagroom spuiten en het toetje garneren met wat verse aardbeien en stukjes brownies.

Liefs,
FatimaIMG_5097

 

 

 

Print recept

69 Comments

  • Sara

    12 april 2017 at 07:34

    Oh Fatima wat doe je ons toch aan HAHA! Ik hou gewoon van jou en je heerlijke recepten telkens weer. Dit ga ik van het weekend maken voor mijn bezoek, super bedankt!

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 07:40

      Hallo Sara,

      Haha wat lief! Nou je bezoek gaat echt smullen, dat weet ik zeker! Heel graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Inya

    12 april 2017 at 07:35

    Watertanden! En super fijn dat je weer een voice over doet in je video’s! ik kan niet wachten op nog meer lekkere recepten, thnx Fatima!

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 07:39

      Hallo Inya,

      Aah dat is lief van je, bedankt lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Sanne

    12 april 2017 at 07:35

    Deze mag je de volgende keer voor ons meenemen naar het werk hoor! (hint hint)

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 07:38

      Jij ook hier HAHA! Oke, bij deze beloof ik je dan binnenkort een lekker toetje! (jij mag dan die appeltaart meenemen van laatst HAHA!)

  • Houda

    12 april 2017 at 07:40

    OMG. Im dying. Dit ziet er zo lekker uit. :'(

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 09:58

      Hallo Houda,

      Haha dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Ana

    12 april 2017 at 08:25

    Ziet er heerlijk uit ik ga zo op ziekenbezoek en ik ga dit recept maken om mee te nemen ??

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 09:59

      Hallo Ana,

      Aah dat is lief van je! Ik hoop dat degene er lekker van zal genieten.

      Liefs,
      Fatima

  • Khadija

    12 april 2017 at 10:10

    Mmmmm, deze ga insha Allah dit weekend eens uitproberen.
    Verkopen ze de monchou ook in AH?
    Want ik denk niet dat ze het in de Belgische winkels verkopen.

    1. Fatima El Irari

      12 april 2017 at 12:57

      Hallo Khadija,

      Dankjewel meid. Ja, monchou verkopen ze ook in de Albert Heijn. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Soumia

    12 april 2017 at 16:42

    Hoi Fatima oooo wat lekker heb er Egt zin in ga het zeker maken Machallah je doet het Egt goed en je legt het goed uit mag ik vragen waar heb je die spuitzak

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 07:12

      Hallo Soumia,

      Dankjewel lieve schat! De spuitzak kun je bestellen bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Naoual

    12 april 2017 at 17:45

    Hallo fatima,

    Masha allah ziet er heel lekker uit( al jou recepten trouwens). Kan ik deze ook maken met marscopone ipv monchou of krijg ik dan een ander effect?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 07:13

      Hallo Naoual,

      Dankjewel lieve schat! Oh jazeker dat kan hoor en het is ook nog eens erg lekker haha. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Fadoua

    12 april 2017 at 21:39

    Faatje toch!
    Wat doe je me aan??
    Heb onderhand alle recepten wel uitgeprobeerd en zeker niet zonder gevolgen *bolletjepretvet* hahah!
    Vind het altijd super leuk als je zegt;
    ‘dit is zOoooo lekker’
    Je weet exact hoe je de recepten moet aanprijzen, wil alles meteen uitproberen?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 07:15

      Hallo Fadoua,

      Hahaha wat leuk! Dankjewel lieve schat echt lief van je! Hahaha soms lijkt het wel of ik jullie bijna dwing om een recept uit te proberen, omdat het gewoon TE lekker is haha! Ga dit maar lekker eens maken en er van genieten lieverdje!

      Liefs,
      Fatima

      1. Fadoua

        13 april 2017 at 18:15

        Je enthousiasme werkt aanstekelijk ma sha Allah!

        Ga zo door topper!!

      2. Fatima El Irari

        18 april 2017 at 05:56

        Hallo Fadoua,

        Ah dat is lief! Bedankt lieve schat.

        Liefs,
        Fatima

      3. Fatima El Irari

        18 april 2017 at 06:52

        Hallo Fadoua,

        Aah zo lief, dankjewel lieve schat!

        Liefs,
        Fatima

  • Fadoua

    13 april 2017 at 08:09

    Hey faatje

    Je maakt ons altijd benieuwd naar alle recepten die je met ons deelt? Ik heb bijna al je recepten uitgeprobeerd en mee gedeelt aan vrienden/familie die zijn zo blij er mee en ik krijg veel complimenten? Allah ej3awnek lieve meid xxx

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 14:35

      Hallo Fadoua,

      Aah wat ontzettend lief zeg! Dankjewel lieve schat en heel graag gedaan natuurlijk!

      Liefs,
      Fatima

  • Ikram

    13 april 2017 at 11:01

    Hey schat, van waar heb je de brownies gehaald? en als je toetjes voor ongeveer 16 personen wil maken hoeveel heb je nodig van alles? het ziet er heerlijk uit

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 14:36

      Hallo Ikram,

      De brownies komen van de Aldi. Ligt er maar net aan hoe groot de dessert glazen zijn en hoeveel je ze wilt. Maar ik gok erop dat je het recept dan 3 keer moet verdubbelen.

      Liefs,
      Fatima

  • sharmila

    14 april 2017 at 06:10

    Ik heb t gemaaaaaaakt was heerlijk!!

    Ik geniet van al je recepten! BaarakAllaahoe Fiek!

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 06:53

      Hallo Sharmila,

      Aah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Dankjewel lieve schat!

      Liefs,
      Fatima

  • Siham

    14 april 2017 at 08:30

    Hoiii fatima kan ik ook poedersuiker gebruiken ipv bastardsuiker of eventueel gewoon kristalsuiker.. heb het niet in huis 🙁 ? Ben bang dat als ik ander soort suiker gebruik de frosting te zoet wordt?

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 06:53

      Hallo Siham,

      Met basterdsuiker wordt het niet te zoet lieverd, maar ook poedersuiker en kristalsuiker kan hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Ilham

    14 april 2017 at 21:45

    Hoi lieve Fatima,
    Ik heb een vraag van waar die mooie glazen ik heb overal gezocht maar ik kan ze nergens vinden. Wil het binnenkort maken voor mijn bezoek precies net als jou inshaAllah en jou kookkunsten inspireren me elke keer weer

    Veel liefs Ilham

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 06:57

      Hallo lieve Ilham,

      Deze leuke glazen komen van de Action haha en ze zijn ook nog eens lekker goedkoop! In een verpakking zitten 3 glazen voor 1,99,- Ik vind ze voordelig, omdat ik precies dezelfde glazen in andere winkels heb gezien voor veel meer haha.

      Liefs,
      Fatima

      1. Ilham

        18 april 2017 at 15:58

        Hoi lieve Fatima.
        Rabi ghalik dankjewel echt waar ik ga de glazen binnenkort kopen en ook deze lekkere toetjes maken en dan zal de foto wel via Snapchat volgen bedankt ik was al heel lang opzoek naar die glazen.

        Veel liefs Ilham

      2. Fatima El Irari

        19 april 2017 at 13:02

        Hallo Ilham,

        Heel graag gedaan en alvast smakelijk!

        Liefs,
        Fatima

  • saida

    15 april 2017 at 12:35

    hey Fatima,
    ik heb in plaats van monchou marscepone gehaald kan ik dat ook gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 07:04

      Hallo Saida,

      Jazeker, dat kan ook hoor.

      Liefs,
      Fatima

  • Sanne

    17 april 2017 at 18:17

    Hoi Fatima,
    Ik heb vandaag je overheerlijke toetje gemaakt. Wat ze nog lekkerder maakt is wanneer je stukjes aardbei toevoegt bij de brownies. Maakt het zoeter en fris.
    Groetjes Sanne

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 13:01

      Hallo Sanne,

      Je hebt helemaal gelijk, nog lekkerder haha! Bedankt voor de tip en ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Faiza

    22 april 2017 at 08:49

    Hallo faatje!!
    Ik wil de toetjes graag maken vandaag voor me bezoek alleen vraag K me af waar je die brownies vandaan hebt?

    Groetjes Faiza

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 06:23

      Hallo Faiza,

      Deze komen van de Aldi.

      Liefs,
      Fatima

  • Esra

    24 april 2017 at 11:22

    Hallo Fatima,

    Heb ze net gemaakt en ze zijn verukkelijk!? Bedankt voor de lekkere recept!

    Liefs Esra

    1. Fatima El Irari

      24 april 2017 at 13:02

      Hallo Esra,

      Ah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    5 mei 2017 at 16:26

    Ziet er heerlijk uit! Ga deze zeker eens uitproberen. Bse7a x

  • Selin

    12 mei 2017 at 14:09

    Heey Fatima,

    Hoelang kan ik ze bewaren in de koelkast?
    Ik wil ze vandaag maken voor zondag zodat ze al klaar staan , maar smaakt het dan nog goed denkje?

    Liefs

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2017 at 14:32

      Hallo Selin,

      Jazeker, als je de glazen gewoon afdekt dan is er niks aan de hand. De brownie wordt juist alleen maar zachter en lekkerder. Wel goed in de koelkast bewaren en dan kan er niks misgaan. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

  • Zizi

    27 mei 2017 at 16:14

    Hoi Fatima,

    ik vraag me af welke spuitzak je precies hebt gebruikt?
    Zou je me dat kunnen laten weten?

    Dankjewel x

    1. Zizi

      27 mei 2017 at 16:16

      Ik had al wel in de reacties gelezen dat het van de taartenshop komt alleen wilde de precieze spuitzak die jij gebruikte in de video.

      Super erg bedankt alvast kan niet wachten om het uit te proberen! xx

    2. Fatima El Irari

      28 mei 2017 at 08:32

      Hallo Zizi,

      Ik gebruik de plastice spuitzak van deleukstetaartenshop.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    29 mei 2017 at 10:21

    Ik heb dit recept gister gemaakt en was gewoonte lekker voor woorden heeerlijk.
    Erg bedankt voor het delen ??

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 13:47

      Hallo Fatima,

      Ah super meid! Ik heb hier nu zo’n zin in he haha!

      Liefs,
      Fatima

  • mitra

    3 juni 2017 at 11:03

    Hallo Fatima,

    Ik heb een vraagje!
    Heb je witte of bruine bastardsuiker gebruikt?

  • Zara

    9 juni 2017 at 10:03

    heey faatje, tbarkellah 3lik je hebt gouden handjes.

    ik had alleen een vraagje?

    ik wil deze toetje morgen maken t ziet er heerlijk uit!. ik krijg morgen bezoek iets van 9 man hoeveel ingredienten heb ik nodig?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:23

      Hallo Zara,

      Ik zal het gehele recept verdubbelen.

  • Zara

    9 juni 2017 at 10:09

    moet ik dit dan 2 keer verdubbelen of 3 keer?

  • Nadia

    9 juni 2017 at 10:22

    Aah ik wilde dit net uitproberen. De room heb ik niet te stijf geklopt en de monchou en de aardbeiensaus is veel te lopend. Kan ik dit nog gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2017 at 12:24

      Hallo Nadia,

      Gewoon gebruiken hoor en dan direct in de koelkast zetten.

  • Zara

    10 juni 2017 at 08:10

    Is het mogelijk om deze toetje in de middag alvast te maken en dan in de koelkast stop? En dan na magreb uitdeel insha allah ?? Sorry dat k zoveel vraag wil dat dit recept nautuurlijk goed gaat lukken??

  • Meryem

    15 juni 2017 at 00:37

    Kan ik ook roomkaas gebruiken ipv monchou?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2017 at 07:09

      Hallo Meryem,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Umm Hafsa

    20 juni 2017 at 14:32

    Assalaamu alaikoem, ik heb ze uitgeprobeerd en ze waren heerlijk Allaahoema bareek!
    Zeker een aanrader weinig ingrediënte, makkelijk en snel te maken #yummie

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2017 at 14:50

      Alaikoem salaam Umm Hafsa,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!(ik heb er zo’n zin in nu haha!)

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    30 september 2017 at 07:15

    Salam Fatima

    Als alle eerst mijn complimenten voor jou kook kunsten. Het ziet er allemaal heerlijk uit.

    Maar ik had een hele andere soort vraag, van waar heb jij je bestek gekocht. Die afgebeeld staat naast dit toetje?

    Groetjes Fatima

    1. Fatima El Irari

      2 oktober 2017 at 06:29

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dankjewel lieve schat. Dit bestek heb ik een tijd geleden bij de Albert Heijn gekocht. Ze hebben dit bestek altijd rond de feestdagen in het assortiment. Xx

  • Rabia cankaya

    19 mei 2018 at 15:24

    In monchou zit gelatine in???

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2018 at 08:41

      Klopt, maar alleen in het kuipje van 200 gram en niet in het pakje van 100 gram. Xx

  • Khadija

    26 mei 2018 at 12:18

    Salaam Fatima,

    Ik wil deze graag maken, maar dan voor 16 personen. Moet ik dan alles 4x verdubbelen?

    Liefa, Khadija

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:40

      Alaikoem salaam Khadija,

      Ja, dat zou ik wel doen. Tenzij je echt kleine glaasjes gebruikt, dan hoef je het recept maar 2x te verdubbelen. Xx

  • Faatje

    1 juli 2018 at 08:07

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze toetjes al een keer gemaakt en was meteen verkocht. Ik wil het binnenkort weer maken maar ik vraag me iets af. Je doet alleen de sap van de gepureerde aardbeien erin. Doe je dat met een speciale reden? Kun je de gepureerde aardbeien er ook volledig in doen?

    1. Fatima El Irari

      1 juli 2018 at 08:37

      Hi Faatje,

      Wat goed! Ja, hoor je kunt ook de volledige aardbeien stukjes erin doen. Als je stukjes aardbeien in de toetjes wilt, dan kun je de gehele aardbeien toevoegen. Xx

  • Faatje

    1 juli 2018 at 08:32

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze toetjes al een keer gemaakt en was meteen verkocht. Ik wil ze binnenkort weer maken en vraag me iets af. Je gebruikt alleen de sap van de gepureerde aardbeien. Doe je dat met een speciale reden? Kun je ook de gepureerde aardbeien volledig erbij doen?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept