Verwen jezelf of je gasten met deze heerlijke aardbeien banaan trifle met een lekker romige mascarpone crème! Deze toetjes maak je in minder dan 10 minuten klaar en ze zijn ideaal voor de lekkere zomerse dagen die eraan zitten te komen!
Ingrediënten: (4 stuks)
.
- 250 gr. koude mascarpone
- 4 etl. poedersuiker
- 200 ml koude slagroom
- 1/2 tl. sinaasappelrasp
- 1 banaan
- handvol aardbeien
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Snijd de aardbeien en de banaan in plakjes en zet apart. Schep de mascarpone in een kom en mix het glad met de elektrische handmixer. Voeg de poedersuiker erbij en mix nogmaals samen tot de poedersuiker is opgenomen. Giet de koude slagroom er in stappen bij en blijf ondertussen mixen op middelhoge snelheid. Roer de sinaasappelrasp er met een spatel door en schep de crème in een spuitzak.
Stap 2.
.
Spuit op de bodem van het glas een laagje van de crème en verdeel bovenop wat plakjes aardbeien. Spuit bovenop de aardbeien weer een laagje crème en verdeel daarop wat plakjes banaan. Spuit bovenop weer wat crème en verdeel bovenop weer wat aardbeien en en plakjes banaan en maak het af met weer een laag crème. Zet de toetjes voor 15 minuten in de koelkast en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
- Vervang de mascarpone door monchou of Philadelphia.
- Poedersuiker is te vervangen door witte basterdsuiker.
- Pers wat citroensap boven de bananenplakjes, zodat ze niet bruin kleuren.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
17 Comments
Fatima
16 mei 2019 at 09:46
Wat bedoel je met koude slagroom? Is dat slagroom wat je op ijs doet?
Fatima El Irari
16 mei 2019 at 14:41
Hi Fatima,
Gewoon slagroom die koud is, dus die net uit de koelkast komt.??
Fatima
16 mei 2019 at 10:14
Wat is koude slagroom?
Nasira
16 mei 2019 at 14:51
Hooi maar als je citroen over de banaan doet word die toch zuur?
Fatima El Irari
16 mei 2019 at 15:45
Hi Nasira,
Niet als je echt maar een druppeltje gebruikt. Dit hoef je niet te doen als je de toetjes direct serveert.
Merve
17 mei 2019 at 20:32
Hey Fatima, er staat bij voor 15 min in de koelkast, 1 uur vóór de iftar kan toch ook he, of wordt het dan slecht?
Fatima El Irari
18 mei 2019 at 07:16
Hi Merve,
Ja, hoor kan prima als je de toetjes maar afdekt en 10 minuten voor serveren uit de koeling haalt.
Widad
18 mei 2019 at 11:43
Hey Fatima,
Proef je de mascarpone heel erg? Ik vind kaas namelijk niet lekker.
Fatima El Irari
18 mei 2019 at 12:36
Hi Widad,
Nee, totaal niet! Je proeft echt een lekker romige smaak en totaal geen kaassmaak. Xx
Nazia
19 mei 2019 at 08:55
Hoi Fatima,
Ik heb gisteren deze heerlijke toetjes gemaakt voor bij het iftaar maaltijd.
Iedereen vond ze erg lekker. Heel erg bedankt voor het delen van vele heerlijke recepten!
Lieve groetjes,Nazia
Fatima El Irari
19 mei 2019 at 08:56
Hi Nazia,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan! Xx
Emine
19 mei 2019 at 11:35
Hoi Fatima ,
Kan ik mascarpone vervangen door roomkaas?
Of krijg ik dan een heel ander smaak?
Fatima El Irari
19 mei 2019 at 13:04
Hi Emine,
Jazeker, je kunt ook roomkaas gebruiken.
Arend
3 juni 2019 at 08:45
Koude slagroom is dat ongeklopte slagroom?
Fatima El Irari
3 juni 2019 at 08:59
Hi Arend,
Verse slagroom uit de koeling.
Dilara Ucar
30 april 2020 at 22:14
Hallo Fatima,
Ik heb je recept gevolgd zoals er staat. Na dat ik de mascepone met de poedersuiker heb gemengd, heb ik in delen de koude slagroom toegevoegd. Al vrij snel daarna begon het te schiften.. wat heb ik fout gedaan?
Fatima El Irari
2 mei 2020 at 10:34
Hi Dilara,
Wat gek, want ik heb echt nog nooit gehoord dat mascarpone is gaan schiften. Heb je er misschien een foto van gemaakt? Het enige waar ik aan kan denken is dat de slagroom misschien niet meer goed was?