AARDAPPELTAART MET GEHAKT

26 oktober 2015Fatima El Irari

Ben je nog aan het uitvogelen wat je vanavond gaat eten? Misschien is deze aardappeltaart met gehakt iets voor jou. Ik maakte deze aardappeltaart gevuld met gehakt en groenten afgelopen week en wat was dit lekker! Dit gerecht maakt mijn moeder al jaren, maar ik heb het dit keer ietsjes aangepast en de smaak is echt heerlijk! Je hebt niet veel ingrediënten nodig  voor dit recept en je bent zo klaar met de voorbereidingen. Waag jij je ook eens aan dit recept? Geloof me je zult er geen spijt van krijgen!

Ingrediënten: (4 personen)
.

  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 gr. aardappelblokjes
  • 2 tl. sambal
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Marineer het gehakt zoals je gewend bent, of gebruik mijn recept voor de gehakt marinade. Laat het gehakt even in de marinade staan, zodat de kruiden lekker kunnen intrekken. 
  2. Verwarm in een koekenpan een eetlepel zonnebloemolie en bak hierin het gehakt goudbruin.
  3. Snijd de ui in schijfjes en voeg dit toe aan het gehakt in de pan en bak het mee.
  4. Snijd de rode en de groene paprika in kleine blokjes en voeg dit toe bij het gehakt en de uien in de pan. Bak de groenten mee totdat ze iets zachter zijn.
  5. Wanneer de groenten iets zachter zijn voeg je de aardappelblokjes toe. Nu heb ik voorgekookte aardappelen gebruikt uit een zakje, maar je kunt ook aardappelen schillen, in blokjes snijden en deze even voorkoken in een pannetje met kokend water. Voeg de aardappelblokjes toe en meng dit samen.
  6. Voeg dan de twee theelepels sambal toe en de peper en zout. Meng dit dan weer samen en laat het geheel ongeveer 10 minuten op het vuur staan totdat de groenten wat zachter zijn.
  7. Wanneer alles gaar is zet je het vuur uit en vet je een ovenschaal in met wat zonnebloemolie.
  8. Haal de koekenpan van het vuur en schep de inhoud in de ovenschaal. Verdeel de vulling over de ovenschaal.
  9. Breek de eieren in een beker of kom en giet hier de kookroom bij. Meng het met een garde samen en giet de room over de ovenschaal geen.
  10. Als laatste strooi je nog wat geraspte kaas over de ovenschaal heen en stop je de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.

Smakelijk eten!IMG_5375

 

Print recept

125 Comments

  • Laila

    27 oktober 2015 at 20:02

    Jij legt alles zo goed uit! Beter kan het gewoon niet.

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 08:04

      Hallo Laila, lief van je! Dankjewel meis Xx

  • Karima

    28 oktober 2015 at 08:22

    Kookroom? Nog nooit van gehoord.
    Verder ziet het er idd erg lekker uit. Denk dat ik dit vanavond eens ga maken

    1. xfaatje

      28 oktober 2015 at 11:48

      Hallo Karima, haha niet? Deze is te vinden in de koeling bij de slagroom. Dit is echt lekker!

  • Kaoutar

    28 oktober 2015 at 16:16

    hey hou van je recepten maar van waar heb je die aardappelen of kan je ook schijfjes gebruiken ?

    1. xfaatje

      29 oktober 2015 at 09:07

      Hallo Kaoutar, bedankt meid! Deze aardappeltjes kun je bij de Albert Heijn halen, maar je kunt oko schijfjes gebruiken hoor.

  • Shahira

    29 oktober 2015 at 18:10

    Ik ben zo blij dat ik jou website ontdekt hebt. Jij inspireert mij met je recepten en ik krijg er echt zin van om te koken. Ga zo door meid en laat de recepten maar komen zou ik zeggen 😉 chapeau!! X

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 07:47

      Hallo Shahira, lief van je! Leuk dat je zo enthousiast bent over mijn recepten hihi Xx

  • Layla

    30 oktober 2015 at 10:36

    Ik vind je gerechten echt super! Moge Allah je belonen voor al je inspanningen!

    1. xfaatje

      30 oktober 2015 at 13:23

      Hallo Layla, Ah dankjewel meid! Allahoema ameen Xx

  • Emma

    1 november 2015 at 19:52

    wat is de diameter van de ovenschaal?

    1. xfaatje

      2 november 2015 at 10:58

      Hallo Emma, deze ovenschaal heeft een diameter van 28cm.

  • Fatima

    4 november 2015 at 16:08

    Staat in de oven ben benieuwd heb er trek in…???

    1. xfaatje

      6 november 2015 at 09:02

      Hallo Fatima, en heeft het gesmaakt?

  • Saloua

    8 november 2015 at 13:52

    Hi faatje,
    Kan ik de kookroom ook vervangen met iets anders?

    Groetjes Saloua

    1. xfaatje

      9 november 2015 at 09:00

      Hallo Saloua, ja hoor je kunt de kookroom vervangen door melk.

      1. Siham

        1 april 2016 at 14:40

        kan het ook vervangen worden door slagroom?

      2. xfaatje

        1 april 2016 at 15:17

        Hallo Siham,

        De kookroom bedoel je? Ja, die kun je ook vervangen door slagroom.

      3. Siham

        1 april 2016 at 15:22

        Ja klopt dat bedoelde ik.. Super dank je die heb ik namelijk in huis haha

      4. xfaatje

        2 april 2016 at 13:32

        Hallo Siham,

        Super! Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllah! x

      5. Siham

        2 april 2016 at 13:34

        Het was heeeeeerlijk! X

  • nassira

    9 november 2015 at 13:06

    weer een heerlijke recept erbij superrrr lekker.Moge Allah je belonen voor al je moeite..

    1. xfaatje

      10 november 2015 at 10:53

      Hallo Nassira, dankjewel lieve schat! Allahoema Ameen Xx

  • Elmas

    22 november 2015 at 13:26

    Hoi Faatje!
    Zou ik mogen weten wat er allemaal in het gehakt zit? Ben benieuwd!

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 09:00

      Hallo Elmas, ja natuurlijk. Klik even op onderstaande link voor het volledige recept.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/hapjessnacks/gehakt-marinade/

  • salma

    23 november 2015 at 06:33

    hmmm ziet er lekker uit jammie.
    mashallah

    1. xfaatje

      23 november 2015 at 09:13

      Dankjewel lieverd!

  • Susanne

    25 november 2015 at 19:57

    Geweldige recepten…. ? Vraagje, kan je de sambal ook achterwege laten? Heb een driejarige thuis en ik weet niet of ze dat lust?

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:09

      Hallo Susanne,

      Bedankt hoor! Jazeker, je kunt de sambal makkelijk weglaten geen probleem. Succes!

  • Sabah

    2 december 2015 at 14:20

    Waar heb je deze ovenschaal vandaan? Ik kwam deze tegen bij de Ikea, maar bij de bakspullen. Voor een cake dus..

    1. xfaatje

      3 december 2015 at 12:54

      HAllo Sabah,

      Deze ovenschaal heb ik bij de Albert Heijn gekocht.

  • zahra

    5 december 2015 at 08:45

    Ik heb deze al een paar keer gemaakt. Hij zooo lekker. Heb er laatst briccoliroosjes door gedaan. Bedankt voor je heerlijke recepten!

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:50

      Hallo Zahra,

      Graag gedaan lieverd. Hmm lekker broccoli erdoorheen, dat is een goeie van jou hihi Xx

  • Farida

    7 december 2015 at 19:11

    Salaam alaykoum dames,

    Vandaag voor 3de keer gemaak! Ik gebruik wel andere kruiden, maar het is lekker!! Mijn man wilt het 1 per week eten. Fijne avond dames en eet smakelijk

    1. xfaatje

      9 december 2015 at 07:53

      Salaam Alaikoem Farida,

      Haha wat leuk! Dit is inderdaad ook echt een lekker gerecht. Zou het ook wel een keer per week willen eten haha.

  • Youssra

    15 december 2015 at 13:39

    Salam.. Ziet er heerlijk uit.. Kan ik de kookroom ook weglaten? Hiermee bedoel k alleen de eieren gebruiken?

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:07

      Salaam alaikoem Youssra,

      Dankjewel meid. Ja, je kunt de room weglaten en enkel de eieren gebruiken.

  • Monia

    10 januari 2016 at 16:57

    Hoi meid, kan je dit ook 1 dag van te voren maken. Is het dan nog even lekker?

    1. xfaatje

      11 januari 2016 at 08:23

      Hallo Monia,

      Ja, hoor dat kan zeker! Alleen dan zou ik de kaas pas erop doen wanneer je de aardappeltaart gaat afbakken. Succes xx

  • Ummjujut

    15 januari 2016 at 21:19

    Assalaamu alaikum toppertje

    Morgen staat dit op t menu hier. Ga er wel meer groenten bijdoen.
    Je hoort van me en ik schiet uiteraard een fotootje

    Xxx

    1. xfaatje

      16 januari 2016 at 23:53

      Alaikoem salaam lieve schat! En heeft het gesmaakt schat? Bsa7tkoem! <3

      1. Ummjujut

        22 januari 2016 at 11:14

        Ja was heerlijk! Had je op insta getagd, heb daar een foto geplaatst

        Xx

      2. xfaatje

        22 januari 2016 at 13:44

        Salaam alaikoem schat,

        Ah, dan heb ik deze denk ik gemist. Heb je mij getagd op kookhoekje of mijn andere account?

  • Siham

    20 januari 2016 at 23:22

    Hoi Faatje,

    Lijkt me erg lekker! Ik vroeg me af of ik wortel ipv paprika kan gebruiken aangezien ik geen paprika in huis heb.. En heb zoooo geen zin om morgen de deur uit te gaan hahah

    By the way je video’s zijn erg leuk! Haha je kan aan je stem horen dat je echt veel geduld hebt..
    Shokran voor de moeite die je voor ons doet!!
    kusss

    1. xfaatje

      21 januari 2016 at 09:28

      Hallo Siham,

      Dankjewel lieve meid. Oh ja hoor je kunt zeker wortels vervangen door de paprika. Haha nou ik kan soms ook heel ongeduldig zijn hoor, maar hmdl heb ik met het maken van video’s, recepten etc. iets meer geduld haha! Bedankt lieve schat! xx

  • Sara

    30 januari 2016 at 15:09

    Vraagje, je gaf aan ook schijfjes te kunnen gebruiken maar breken die niet als je ze bakt in een pan? Of moet je ze er gewn gelijk opleggen?

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:48

      Hallo Sara,

      Je bedoelt aardappelschijfjes toch? Nee, deze breken niet af hoor.

  • Hanane

    4 februari 2016 at 17:01

    maasha allah. Heel erg duidelijk jou recepten. 1voor1 tbarkelah.
    Ik zal morgen misschien dit ees proberen ziet er heerlijk uit.xxx

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 12:22

      Hallo Hanane,

      Allah ibarkfiek meid! Lief van je Xx

    2. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:19

      Hallo Hanane,

      Allah ibarkfiek lieve meid!

  • Ouarda

    11 februari 2016 at 09:01

    Jou uitleg is echt toppie heel duidelijk. ga vooral zo door!

    1. xfaatje

      11 februari 2016 at 15:52

      Hallo Ouarda,

      Aah, super lief! Bedankt lieve meid Xx

  • Amina

    14 februari 2016 at 15:51

    Ziet er heerlijk uit, bedankt voor al de moeite die je doet.

    1. xfaatje

      14 februari 2016 at 17:20

      Hallo Amina,

      Dankjewel lieve meid!

  • Youssra

    15 februari 2016 at 17:38

    Heb hem voor het eerst gemaakt volgens jou recept. Hij ligt in oven en ziet er nu al heel lekker uit

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 10:46

      Hallo Youssra,

      Ah, leuk! En heeft het gesmaakt?

      1. Youssra

        18 februari 2016 at 22:00

        Ja hij heeft zeker gesmaakt, iedereen was heek tevreden mee!!

      2. xfaatje

        19 februari 2016 at 09:43

        Joehoe! Goed gedaan meis! Xx

  • Fatima

    18 februari 2016 at 01:02

    As’salaam alaykoem lieve meid,

    Dit zal ik binnenkort uitproberen in sha Allah! Ik heb al erg lang zin om een soort van aardappelschotel met gehakt te maken.
    Ik volg jouw site al sinds ‘het begin’, maar ik wilde toch een keer de tijd nemen om ook een berichtje te plaatsen!
    Ik ben nooit bezig geweest met koken of bakken, maar sinds ik jouw site ontdekt heb, vind ik het steeds leuker worden!
    Je legt alles stapsgewijs uit en zo ontzettend duidelijk dat het in principe niet mis kan gaan. En het was leuk het gezicht erachter te zien! Mooie meid Allahouma bareek. Moge Allah jou belonen!
    Ik heb toevallig bij Layla (een vriendin van jou) in de eerste jaar van de opleiding in de klas gezeten hahah. Wat is de wereld toch klein.

    Keep up the good work!

    X. Fatima

    1. xfaatje

      18 februari 2016 at 09:42

      Alaikoem salaam lieve Fatima,

      Aah, super lief van je meid! Allahoema ameen inschAllah! Ah, wat leuk haha! De wereld is inderdaad klein hoor haha. Bedankt voor je lieve woorden lieve schat en als ik je ooit ergens mee kan helpen, dan hoor ik dit uiteraard graag! Xx

  • Karima

    15 maart 2016 at 20:30

    Hey,

    Ik heb deze aardappeltaart met gehakt al een aantal keer gesmaakt, echt super lekker! Nou heb ik vandaag toch nog wat over, hoe kan het het beste opwarmen morgen? In de magnetron of in de oven?

    Alvast bedankt! X

    1. Karima

      15 maart 2016 at 20:30

      Gesmaakt = Gemaakt

    2. xfaatje

      16 maart 2016 at 10:37

      Hallo Karima,

      Ah, super meid! Je kunt het zowel in de oven als magnetron opwarmen. Persoonlijk raad ik je eerder aan om het in de oven op te warmen! x

  • Sumsum

    20 maart 2016 at 11:19

    Hey ik had een vraagje kan ik in plaats van gehakt kipfile gebruiken?

    1. xfaatje

      21 maart 2016 at 14:19

      Hallo Sumsum,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Anoniempje

    30 april 2016 at 13:00

    Proef je de eiren ook ? En kan je de eiren weg laten ….

    1. xfaatje

      9 mei 2016 at 12:49

      Hallo Anoniempje,

      Je proeft helemaal niks van de eieren. De eieren binden het zeg maar samen. Maar als je geen eieren wilt gebruiken, dan kun je deze weglaten. Succes!

  • Drifa

    9 juli 2016 at 09:58

    Hallo

    ik wil het graag uit proberen maar moet er perse kaas er op of kan ik iets anders er voor gebruiken.

    Groeten,
    Drifa

    1. xfaatje

      11 juli 2016 at 06:54

      Hallo Drifa,

      Nee hoor er hoeft absoluut geen kaas in!

  • Drifa

    9 juli 2016 at 10:01

    hallo

    nog 1 vraag mag je ook een andere schaal gebruiken een ronde heb ik niet

    groeten,
    Drifa

    1. xfaatje

      11 juli 2016 at 06:55

      Ja, hoor dat kan ook!

  • Charisma

    23 juli 2016 at 23:13

    Hoi hoi,

    Welke kaas gebruik jij voor dit recept?

    X

  • k

    29 juli 2016 at 12:26

    Salam alikom Fatima
    ik wil dit gerecht straks maken inshalah.
    kan ik ook mini krieltjes gebruiken ipv blokjes.gr k

    1. xfaatje

      1 augustus 2016 at 06:52

      Alaikoem salaam,

      Jazeker dat kan ook.

      1. k

        3 augustus 2016 at 13:07

        bedank’t voor je antwoord

  • Zohra

    17 oktober 2016 at 18:09

    Slm waar verkopen ze die sambal

    1. Umm S

      18 oktober 2016 at 10:35

      Verkopen ze in de meeste supermarkten bij de Aziatische producten 🙂

    2. Fatima

      18 oktober 2016 at 11:07

      Alaikoem salaam Zorha,

      Bij de Albert Heijn.

  • Umm S

    18 oktober 2016 at 10:34

    Salam alaikoum!
    Ziet er heerlijk uit 😀
    Zou dit ook lekker zijn met kleine stukjes kipfilet?

    1. Umm S

      18 oktober 2016 at 10:37

      Ik zie dat iemand anders dezelfde vraag heeft gesteld! Het kan dus 🙂 Ben benieuwd!!

    2. Fatima

      18 oktober 2016 at 11:17

      Alaikoem salaam Umm S,

      Jazeker, lijkt mij ook erg lekker! Xx

  • Anissa

    27 oktober 2016 at 14:04

    Kan ik er spinazie doorheen doen?

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:37

      Hallo Anissa,

      Jazeker dat kan.

  • FAdila

    28 oktober 2016 at 09:48

    Salaam3alaik0m,

    bedankt weer voor deze recept met ons te delen! zie ik het goed dat jij je gehakt al gekruid heb voordat het erin gaat?

    gewoon hoe je het altijd kruidt dan toch? Sjoekraan !!!

    veel liefs Fadila

  • FAdila

    28 oktober 2016 at 09:49

    ooh ik zie het al staan! haha sorry

  • Yo

    29 oktober 2016 at 08:17

    Hoi,

    Ik wil dit gerecht ook binnenkort gaan maken. Ziet er super lekker uit! Ik vraag me alleen af hoe je dit gerecht eet? Combineer je het met rijst of salade of iets anders? Ik ben benieuwd hoe jij dit meestal serveert?

    Groetjes

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:52

      Hallo Yo,

      Zelf serveer ik dit gerecht of met wat rijst of enkel met een frisse salade. Je kunt er eigenlijk van alles bij serveren hoor haha. Bedankt voor je compliment!

  • A

    19 november 2016 at 13:09

    Moet t perse met kookroom of kun j dat ook weglaten?

    1. Fatima

      21 november 2016 at 11:07

      Hallo Aminah,

      Is wel lekker hoor! Heb je echt geen kookroom, dan kun je die wel weglaten.

  • Jekemo

    14 februari 2017 at 13:34

    Hi fatima!
    Ik heb dit recept gemaakt en het staat klaar om vanavond de oven in geschoven te worden. Ben benieuwd! 🙂
    Ik combineer sambal in dit soort gerechten altijd met een beetje kaneel. Dat geeft een erg lekkere smaak aan het gehakt. De kaneel strooi je er dan als laatst (als alles al gaar is) overheen.
    Bedankt voor al je lekkere recepten!

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:37

      Hallo Jekemo,

      Ik hoop dat het allemaal heeft gesmaakt? Oh nu ben ik wel heel benieuwd geworden! Ik ga het eens proberen hoor, want ik ben dol op kaneel haha.

      Liefs,
      Fatima

  • Sanny

    26 februari 2017 at 08:44

    Hoi Faatje,

    Ik zie dat je gehakt gebruikt met van alles erdoorheen( geen naturel gehakt). Waar kan ik dit gehakt kopen?
    Je hebt onwijs leuke recepten en lekker???

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:43

      Hallo Sanny,

      het gehakt dat je hier ziet heb ik zelf gemarineerd lieve schat. Als je even op onderstaande link klikt, dan zie je het recept van de gehakt marinade. https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade-2/

      Liefs,
      Fatima

  • fatima

    17 april 2017 at 05:37

    salam uhaliakum, vanavond ga ik in sha allah jou aardappeltaart maken, zit er lekker uit:)

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:38

      Alaikoem salaam Fatima,

      Dit ga je hopelijk erg lekker vinden!

      Liefs,
      Fatima

  • OemKhaoula

    26 april 2017 at 21:31

    Assalamoe.3alaykoem.liefie

    Ma Cha Allah jouw gerechten zien er heeeerlijk uit .. heb vandaag je recept uitgeprobeeerd en mn man vond t heeerlijk Baraka Allahoe Fiekie

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2017 at 06:20

      Alaikoem salaam OemKhaoula,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Allah ibarkfiek.

      Liefs,
      Fatima

  • Ouarda

    2 juni 2017 at 12:19

    Jij bent echt top!!!!

  • Naoual

    4 juni 2017 at 14:01

    Salam beste Fatima,

    Ten eerste, wat moest ik toch zonder jouw recepten tijdens de ramadan haha?!
    Ik had een vraagje ik heb nu voorgekookte krieltjes thuis liggen. Is dit ook mogelijk om te gebruiken voor dit recept?

    Groetjes xoxo

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 06:52

      Alaikoem salaam Naoual,

      Haha wat LIEF! Ja, hoor die kun je ook zeker gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Esma

    6 juni 2017 at 18:40

    Salaam,

    Ik heb een vraagje kun je dit ook met kipgehakt maken?

  • Sara

    12 juli 2017 at 14:29

    heyy,
    moet je het gehakt marineren of kan je het ook naturel gebruiken?
    en kan je ook de kookroom weglaten, dus alleen een geklopt ei erop en kaas?

    xx Sara

    1. Fatima El Irari

      14 juli 2017 at 07:38

      Hallo Sara,

      Ik zou het gehakt wel marineren, want dit geeft een extra lekkere smaak. Ja hoor je kunt de kookroom weglaten.

      Liefs,
      Fatima

  • Sisi

    18 augustus 2017 at 17:16

    Hallo xfaatje,

    K kom er net achter dat k creme frech heb ipv kookroom kan k dit ook gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2017 at 18:08

      Hallo Sisi,

      Ja hoor die zou je ook kunnen gebruiken.

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    29 oktober 2017 at 18:26

    Hoi hoi Fatima wat kan ik in de plaats van de sambal gebruiken? Heb de gewone pittige sambal maar deze niet. Is het van belang of kan het ook zonder?

    Liefs nora

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2017 at 08:17

      Hallo Nora,

      Je kunt elke sambal gebruiken hoor en zelf weglaten als je niet van pittig houdt. Xx

  • Ibbie

    13 november 2017 at 15:58

    Hoi ik vind dit een heerlijk gerecht ik wil het nu ook maken maar kan ik de eieren weglaten of maakt dit een groot verschil?

    1. Fatima El Irari

      14 november 2017 at 07:58

      Hallo Ibbie,

      Door de eieren blijven de aardappeltjes zeg maar bij elkaar plakken, maar je zou het eventueel weg kunnen laten. Xx

  • Hasna

    12 december 2017 at 15:24

    Hoi! Ik wil dit maken maar geen creme fraiche in huis, kan ik melk gebruiken, zoja, hoeveel melk? Xxx