Aardappelschotel met Spinazie en Zalm

Prep time: 15 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 4 personen

Aardappelschotel met Spinazie en Zalm
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 55 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingredients
- 2 stuks zalmfilet, (vers of diepvries)
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 eetl. roomboter
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 eetl. roomboter
- 150 ml melk
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 200 gram spinazie, (ontdooid)
- 200 gram doperwten en wortelen (uit pot)
Kaassaus:
- 50 gram roomboter
- 2 eetl. bloem
- 300 ml melk
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
- 2 eetl. geraspte kaas
Bereiding:
- 1)
Leg de zalm in een ovenschaal en kruid aan beide kanten met peper, zout en de paprikapoeder.
- 2)
Leg de roomboter erop en zet de schaal in de oven op 200 graden voor 20-25 minuten.
- 3)
Kook in de tussentijd de aardappelen gaar, giet ze af en stamp fijn met de roomboter, melk en zwarte peper.
- 4)
Voeg de ontdooide spinazie toe en roer het goed door de aardappelpuree. Zet opzij.
- 5)
Haal de zalm uit de oven en plek de zalm met twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes.
- 6)
Roer vervolgens de wortelen en de doperwten door de zalm. Zet opzij.
- 7)
Smelt voor de kaassaus de roomboter op middelhoog vuur en roer de bloem erbij voor 1-2 min.
- 8)
Giet de melk er geleidelijk bij en roer het goed door tot je ziet dat de saus dikker begint te worden.
- 9)
Voeg de geraspte kaas erbij en roer het goed door tot de kaas volledig is gesmolten.
- 10)
Giet de kaassaus in de ovenschaal bij de zalm en groenten en roer het goed door.
- 11)
Verdeel de spinazie/aardappelpuree bovenop het zalm mengsel in de schaal en strijk het glad.
- 12)
Verdeel nog wat geraspte kaas bovenop en bak de ovenschotel in de oven op 200 graden in 20-25 min. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met Aldi Nederland.