Ben je ook zo dol op ovenschotels? Deze kip ovenschotel met honing-mosterdsaus en aardappelpuree is heerlijk en in een mum van tijd klaar! Makkelijk om te maken en je blijft maar opscheppen, zo lekker is die!
Honing-Mosterd Kip Ovenschotel
Prep time: 10 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 4 personen
Honing-Mosterd Kip Ovenschotel
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Aardappelpuree:
- 500 gram aardappelen, kruimig
- 50 gram roomboter
- 100 ml melk
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Honing-mosterd Kip
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui , in ringen
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel peterselie, fijngesneden
- 2 wortelen , voorgekookt
- 300 gram sperziebonen, voorgekookt
- 2 eetlepels mosterd, mild
- 2 eetlepels honing
- 200 gram creme frache
- geraspte kaas
Kruiden:
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel ras el hanout
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel chilivlokken
Bereidingswijze:
Aardappelpuree:
- 1)
Vul een ruime pan met water en breng het water aan de kook met een snuf zout.
- 2)
- 3)
Giet het water af en voeg de roomboter, melk, zout en de zwarte peper toe.
- 4)
Stamp de aardappelen fijn en roer de aardappelpuree kort door met een spatel. Zet apart.
Kip honing-mosterdsaus
- 1)
Schep de kip in de hapjespan en voeg ook de ui en de knoflook erbij.
- 2)
- 3)
Voeg de voorgekookte wortelen en de sperziebonen erbij en roer het door.
- 4)
- 5)
Roer de mosterd, honing en de crème fraîche erbij en kook voor 3-5 minuten.
- 6)
Ovenschaal vullen:
- 1)
Verdeel de helft van de aardappelpuree op de bodem van de schaal en strijk het glad.
- 2)
- 3)
Verdeel vervolgens weer de overige aardappelpuree en strijk het zo glad mogelijk.
- 4)
- 5)
16 Comments
Lina
26 juli 2020 at 09:26
hi fatima,
Het gerecht ziet er heerlijk uit! Zou je de creme fraiche ook met iets anders kunnen vervangen?
Of proef je de smaak van creme fraiche niet sterk terug in het gerecht, want ik houd niet zo van de smaak van creme fraiche
Alvast bedankt!
Fatima El Irari
26 juli 2020 at 20:29
Hi Lina,
Je proeft de creme fraiche echt niet sterk terug in het gerecht, dus ik zou het gewoon proberen. Maar je zou het ook kunnen vervangen door Griekse yoghurt. Xx
Suzanne
17 augustus 2020 at 18:01
Hoi Fatima,
Ik heb je recept vanavond gemaakt, en het was heerlijk.
Misschien wel handig om erbij te zetten dat de melk warm moet zijn voordat je het bij de aardappels gooit, anders mislukt de aardappelpuree!
Maar het was onwijs lekker.
Fatima El Irari
19 augustus 2020 at 17:51
Hi Suzanne,
Ah goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Ik gebruik zelf nooit warme melk voor in de aardappelpuree, maar gewoon koude melk uit de koelkast. Waarom zou de aardappelpuree mislukken met koude melk? De aardappelen zijn al warm, dus je kunt het gewoon goed fijnstampen.
Suzanne
26 december 2020 at 17:51
Als je koude melk gebruikt, wordt je purree kleverig. Dat is algemeen bekend. Het was maar een tip, ik bedoelde dit gewoon goed. 500 gr aardappels is trouwens echt te weinig. Ik gebruik bijna 1 kilo.
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:16
Hi Suzanne,
Ik gebruik echt altijd koude melk en heb er zelf nooit last van. Tips zijn altijd welkom hoor en vind ik alleen maar leuk!
Laila
20 augustus 2020 at 18:36
Hoi,
Kan je de creme fraice weglaten? Of la vache qui ri gebruiken???
Fatima El Irari
25 augustus 2020 at 12:59
Hi Laila,
Ja, hoor je kunt de creme fraiche ook vervangen door roomkaas.
Sedef
26 augustus 2020 at 16:35
Hi Fatima,
Moeten de sperziebonen en wortels voorgekookt zijn?
Fatima El Irari
27 augustus 2020 at 11:56
Hi Sedef,
Ja je kunt de groenten het beste even voorkoken. Xx
Marjo
18 oktober 2022 at 17:49
Hoi, kan de ovenschotel ook ingevoren worden?
Fatima El Irari
31 oktober 2022 at 22:47
Hi Marjo,
Ja, hoor dat kan prima. Wel even goed afdekken voor je het invriest.
Ghislaine
4 januari 2023 at 18:25
Heerlijk Fatima, je kop honing mosterd ovenschotel.
Heb hem al vaker gemaakt en is bij ons een blijvertje.
Ik heb je recept stipt gevolgd, maar heb van alles het dubbele gebruikt!
Zo kunnen we thuis 2 dagen achter elkaar genieten van jou recept.
Je bent een ware keuken prinses!!
Hartelijke groetjes, Ghislaine
Anita
26 juli 2023 at 18:24
Het was weer smullen! Dank voor dit heerlijke recept… 🙂
Fatima El Irari
31 augustus 2023 at 10:02
Ah fijn Anita! Heel graag gedaan!
Gerrit
28 januari 2024 at 03:15
Ik heb je gerecht gemaakt en het was heerlijk!