Aardappelgratin

25 februari 2021Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 4 personen

Als je het mij vraagt, is aardappelgratin een van de lekkerste bijgerechten die er is! Deze aardappelgratin maak je in 10 minuten klaar en schuif je daarna voor 40 minuten in de oven, super simpel en heel erg lekker!
Voor de aardappelgratin gebruikte ik de nieuwe Blue Band 100% plantaardige kookroom. Koken met deze 100% plantaardige kookroom is net zo lekker als met zuivelproducten én je levert niet in op smaak of gebruiksgemak. Daarnaast is de plantaardige kookroom van Blue Band lekker romig en schift niet bij verhitten. Zo wordt het dus nog makkelijker en lekkerder om iets meer plantaardig te eten.

Print recept

Aardappelgratin

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote kruimige aardappelen
  • 200 ml Blue Band 100% plantaardige kookroom
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetl. geraspte kaas
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. gedroogde basilicum
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden °C.

  • 2)

    Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes.

  • 3)

    Leg de aardappelplakjes in een gietijzeren pan of ovenschaal.

  • 4)

    Roer in een maatbeker de Blue Band 100% plantaardige kookroom met de knoflook, geraspte kaas, zwarte peper, zout, basilicum en de chili vlokken samen.

  • 5)

    Schenk de room over de aardappelplakjes en bestrooi met peterselie en de helft van de kaas.

  • 6)

    Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de aardappelgratin in de oven voor 40 minuten.

  • 7)

    Verwijder de aluminiumfolie en verdeel de resterende kaas bovenop.

  • 8)

    Bak voor nog eens 10 minuten of tot de kaas krokant is en de aardappelen goudbruin van kleur zijn.

    Dit artikel is in samenwerking met Blue Band.

14 Comments

  • naima

    25 februari 2021 at 14:06

    Hoi fatima, kan je ook slagroom ipv kookroom gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 09:51

      Hi Naima,

      Ja hoor dat kan ook.

    2. Sagira

      5 april 2021 at 15:08

      Heb deze recept gemaakt maar helaas niet lekker gevonden door mijn kinderen….
      En ik eerlijk gezegd vond deze ook niet goed…

      1. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 13:21

        Hi Sagira,

        Ah wat jammer! Wat vond je precies niet lekker?

  • Sam

    9 maart 2021 at 12:45

    Hey fatima, kan je ook de voorgekookte aardappelschijfjes uit de koeling gebruiken? Zo ja hoe lang zal ik ze dan in de oven doen? Groetjes sam

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:22

      Hi Sam,

      Dat kan wel, maar die zijn wel dikker dus dan wordt de kooktijd langer. Ik zou na ongeveer 50 minuten even checken of ze gaar zijn.

  • Yasmine

    9 maart 2021 at 18:07

    Was super lekker, alleen denk ik dat het handig is dat je de aardappels van te voren een klein beetje kookt ik had namelijk maar half gare aardappels..

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2021 at 20:26

      Hi Yasmine,

      Je kunt de aardappelen dan iets langer in de oven laten staan.

    2. Desiree Burgers

      15 maart 2021 at 15:23

      Gebruik je de hete lucht stand?
      Het staat klaar om straks de oven in te gaan 🙂

      1. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 12:20

        Hi Desiree,

        Ik gebruik altijd de boven onder warmte. Xx

  • Imane

    23 april 2021 at 16:16

    Hey Fatima,
    Je recepten werken echt perfect bij mij! Allahoema Bariek!

    Alleen een vraagje
    Mag je in plaats van kookroom ook zure room of creme fraiche gebruiken?

    Groetjess❤

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:16

      Hi Imane,

      Wat lief! Allah ibarkfiek lieverd. Je zou ook creme fraiche kunnen gebruiken. Xx

  • Noen

    30 oktober 2023 at 15:39

    Salaam Fatima, Zou je dit ook met gehakt kunnen maken? Dat je de gehakt eerst rul bakt en daarna toevoegt?

    1. Fatima El Irari

      31 oktober 2023 at 11:02

      Alaikoem salaam Noen,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept