AARDAPPEL KROKETJES MET TONIJN

8 juli 2014Fatima El Irari

INGREDIËNTEN (30 stuks)

Voor het aardappelmengsel:
.
  • 6 aardappelen, in blokjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, in blokjes
  • handvol doperwten
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 blikje tonijn
Krokante laag:
.
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Vul een ruime pan met water en schep de aardappelen, paprika en de wortelstukjes erin. 
  2. Laat het geheel koken voor 20 a 30 minuten en schep er de laatste 10 minuten de doperwten bij.
  3. Wanneer alles gaar is schep je de groenten in een vergiet en laat je het even afkoelen.Nieuwe mapNieuwe map1
  4. Bak de ui met een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan mooi goudbruin en zet het dan even apart.
  5. Voeg de aardappelen, paprika, wortel en doperwten toe in een ruime kom en stamp het met behulp van een aardappelstamper geheel fijn.Nieuwe map2Nieuwe map3
  6. Voeg de gebakken uitjes, fijngehakte peterselie, paprikapoeder, zout, peper en het ei erbij en meng dit met een spatel goed samen.
  7. Als laatste schep je de tonijn erbij en meng je de tonijn er goed door.
  8. Dek het mengsel dan af en zet het in de koelkast voor ongeveer 15 minuten, zodat het kan opstijven.
Nieuwe map4
Kroketjes vormen:
.
  1. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast en zet het even apart.
  2. Strooi wat bloem op je handen, schep ongeveer 1 eetlepel van de vulling en rol deze tussen je handen tot een mooi staafje.
  3. Druk de uiteinden goed aan en plaats het gevormde kroketje op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier. Werk op precies dezelfde manier de rest af.
  4. Zet de kroketjes voor zeker 30 minuten in de koelkast.Nieuwe map5
Krokante laag:
.
  1. Pak de kroketjes erbij en haal ze per een eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel.
  2. Werk op precies dezelfde wijze de rest van de kroketjes af en zet ze dan weer in de koeling voor 30 minuten, voordat je ze gaat afbakken.
  3. Bak de kroketjes in hete zonnebloemolie aan beide kanten mooi goudbruin.
Nieuwe map6
Extra tips&trics:
.
.
  • Gebruik voor het opscheppen van het aardappelmengsel een ijslepel, zodat je mooie gelijke kroketjes krijgt.
  • Kun je van het aardappelmengsel geen kroketjes vormen? Voeg 2 eetlepel paneermeel bij het aardappelmengsel en roer het even samen. Het mengsel wordt dan wat steviger.
  • Vervang de tonijn eventueel door gebakken kip of door gehakt.

Liefs,
Fatima

Print recept

94 Comments

  • Dieuw

    8 juli 2014 at 19:30

    Ziet er weer super uit!!!
    je maakt weer een hoop mensen blij Keukenprinses!

    liefs

    1. xfaatjee

      8 juli 2014 at 20:23

      Hahaha dankjewel lieve meid! Xx

  • Leila

    8 juli 2014 at 19:52

    Salam meid, welke paneermeel heb je gebruikt ziet er geelig uit en tbarkel Allah alik

    1. xfaatjee

      8 juli 2014 at 20:24

      Salaam meid, ik heb een paneermeel gebruikt met kruiden. Die staat gewoon naast de normale paneermeel Xx

  • Louka

    8 juli 2014 at 19:52

    Ga ik morgen maken ziet er zo lekker uit

    1. xfaatjee

      8 juli 2014 at 20:24

      inschAllah meid! Dankjewel Xx

  • Bianca Al Mashta

    8 juli 2014 at 19:59

    Dank voor dit lekkere recept en de duidelijke uitleg!!

    1. xfaatjee

      8 juli 2014 at 20:25

      Graag gedaan meid! 😀 Xx

  • Hayat

    8 juli 2014 at 22:27

    Dit ziet we verrukkelijk uit.. Dank je voor het recept, ga dit zeker een keer proberen

    1. xfaatjee

      9 juli 2014 at 09:17

      Dankjewel meid! En graag gedaan Xx

      1. Hayat

        13 juli 2014 at 15:43

        Vraagje hoe vries jij deze in? Kan je ze ongebakken invriezen?

      2. xfaatjee

        14 juli 2014 at 08:24

        Ja meid, je moet ze juit ongebakken invriezen. Wanneer je de kroketten hebt gepaneerd kun je ze even in de koelkast laten staan zodat ze koudt worden en dan kun je ze in plastic diepvrieszakken doen of in een trommel en dan in de diepvries.

  • Monique

    8 juli 2014 at 23:19

    Ik heb net jouw blog ontdekt en moet zeggen dat het er nu al fantastisch uitziet. Ga zo door….je hebt een fan erbij en bedankt voor het delen van jouw bak- en kookkunsten.

    1. xfaatjee

      9 juli 2014 at 09:18

      Hallo Monique, bedankt voor je lieve complimenten! En je bent van harte welkom! Xx

  • hakima

    9 juli 2014 at 02:23

    maschallah,twarkellah egliek!!!

    1. xfaatjee

      9 juli 2014 at 09:22

      Allah ibarkfiek lieve meid! Xx

  • Doaa

    9 juli 2014 at 11:39

    Heey ziet er super lekker uit! Welke saus is dat op de eerste foto(resultaat foto)?

    1. xfaatjee

      9 juli 2014 at 11:55

      Dankjewel meid! Dat is Mosterd :p

  • sakina

    9 juli 2014 at 19:19

    Bedankt voor de heerlijke recepten. Ik heb deze wk al drie dingen v jou gemaakt. Soukran en vooral die turkse rijst was top. Daar was ik heel lang naar op zoek. Nu net klaar met groentekroketten. Ik ben benieuwd☺

    Ga zo door…
    Sakina

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 13:16

      Hahaha wat leuk meid! Ben benieuwd wat je ervan vindt x

  • Iman

    9 juli 2014 at 19:49

    Salaam meid, Ziet er heerlijk uit! TbarqAllah 3alik. Ik heb al een aantal recepten van jou uitgeprobeerd, en het was erg lekker. Bedankt voor het delen en de goede uitleg!
    Ik krijg komende week bezoek en ik vroeg mij daarom af hoeveel kroketjes je ongeveer uit dit recept krijgt. Dan kan ik rekening houden met het aantal mensen.
    Alvast bedankt!

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 13:17

      Allah ibarkfiek lieve meid! Je krijgt er ongeveer 30 kroketten uit Xx

  • nadia

    9 juli 2014 at 20:59

    Ik heb ze net gemaakt ze zien er heerlijk uit.
    Bedankt voor al je recepten.

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 13:14

      Leuk om e lezen meid bsa7a! Heel graag gedaan! Xx

  • Ouafa

    10 juli 2014 at 11:58

    Heb je de olie van de tonijn erbij gegooid of heb je die weggegooid? Ik heb het gister gemaakt, maar bij mij was het te kleverig uitgekomen helaas. Hoe zou dat komen? Maar ze waren wel lekker!

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 13:13

      Ik gebruik tonijn in water meid en ik verwijder het water volledig en als je dat met tonijn in olie doet moet je dat ook doen. Was de vulling kleverig bedoel je?

      1. ouafa

        10 juli 2014 at 13:17

        Oke, ja dat heb ik ook gesaan, al het olie eruit. Jaa de vulling was erg kleverig. Ik kon haast geen kroketten mee vormen. T kleefde aan mn hand. Weet je misschien waardoor t komt? Ik heb trouwens niet se hoeveelheid gebruikt die jij hebt gebruikt. Ik heb van alles wel wat extra gesaan en vooral veel aardappelen.

      2. xfaatjee

        10 juli 2014 at 13:28

        Hmm dan denk ik toch aan de wat meer hoeveelheid. Voor de volgende keer als de vulling aan je handen plak kun je je handen wat bestuiven moet bloem en dan pas de kroketten vormen. Dan blijft er ook niks plakken. Ik ga dit even in het recept zetten xx

      3. ouafa

        10 juli 2014 at 13:40

        Oke dankjewel! Maar ze waren heerlijk. En de nasiballen ook! Chokran. Xx

      4. xfaatjee

        10 juli 2014 at 15:43

        Goed om te lezen meid! Xx

  • sakina

    10 juli 2014 at 14:23

    Ze waren lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bij mij kleefde t ook maar is toch goed gegaan. Soukran.. ff op je site kijken wat ik vanavond ga maken hihih

    1. xfaatjee

      10 juli 2014 at 15:43

      Hahaha veel plezier! Xx

  • Fa

    10 juli 2014 at 19:17

    Heb ze gemaakt en ze fabulous! Thanks!

    Wassalaam fatima

    1. xfaatjee

      11 juli 2014 at 09:28

      Jeeej! Goed om te lezen meid! Graag gedaan Xx

  • sara

    14 juli 2014 at 15:13

    Hi
    mijn dank voor je recept alleen kwam de mengsel een beetje slap of laat ik t zo zeggen dat de mengsel niet zo bindwn was als op je plaatje bij t rollen. Is t ok om wat bloem of paneermeel bij toe te voegen?

    Gr
    saartje

    1. xfaatjee

      14 juli 2014 at 15:59

      Graag gedaan lieve meid! Hmm zelf doe ik er geen bloem of paneermeel bij en alsnog is het mengsel gewoon stevig. Had je moeite met het rollen en bleef het aan je handen plakken? Ik zal er dan wat paneermeel bijdoen ipv bloem Xx

  • Hacer

    17 juli 2014 at 14:18

    Ik ben echt gek op kroketten! Bedankt Fatima deze ga ik zeker uitproberen.

    1. xfaatjee

      17 juli 2014 at 14:20

      Hahaha me 2! Graag gedaan meid <3

  • maan

    3 augustus 2014 at 15:36

    Hi,

    Hoeveel kroketten haal je ‘ongeveer’ uit jou recept?

    Groetjes,

    1. xfaatje

      3 augustus 2014 at 20:12

      Hallo, hier haal je ongeveer 30 stuks uit.

  • Pelin

    30 september 2014 at 13:46

    Ben ze nu aan het maken ben benieuwd!

    1. xfaatje

      14 oktober 2014 at 16:47

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! En waren ze lekker meid? <3

  • Linda

    5 november 2014 at 08:08

    Hai Fatima, ik heb je blog net ontdekt, wat een geweldige recepten! Mooi gedaan met uitgebreide uitleg en foto’s. Keep up the good work!

    1. xfaatje

      5 november 2014 at 18:23

      Hallo Linda, super lief van je meid dankjewel en WELKOM! <3

  • Zaineb

    16 mei 2015 at 19:29

    Kan je ze ook in de oven doen ?

    1. xfaatje

      16 mei 2015 at 19:43

      Hallo Zaineb, ik heb dit nog nooit eerder gedaan, dus durf je eerlijk gezegd geen antwoord te geven sorry.

  • Farah

    19 juni 2015 at 12:53

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga ze uitproberen! Dankje!

    1. xfaatje

      19 juni 2015 at 13:02

      Hallo Farah, bedankt voor je lieve compliment. <3

  • Naj

    24 juni 2015 at 18:21

    Ik heb ze gisteren gemaakt & ze waren verukkelijk! Heel erg bedankt lieverd! Echt zo duidelijk met foto’s en uitleg etc, Allaahoema bariek fieki!! Xxx

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 18:59

      Hallo Naj, Super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Bedankt voor je lieve woorden. <3

  • Baad

    28 juni 2015 at 10:41

    He.. Ik wil ze graag proberen met kip ipv tonijn… Moet ik de kip eerst koken of gewoon rauw gebruiken? Thanks

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:17

      Hallo Baad, ik zou de kip wel eerst bakken voordat je het gebruikt. Dus niet rauw gebruiken.

  • Anjana

    28 juni 2015 at 15:16

    Dat ziet er heeeeerlijk uit!!! Ik wil dit ook maken op mijn verjaardag (volgend week). Maar heb het zo druk die dag met allerlei andere gerechten bereiden. Gelukkig kan je deze kroketten invriezen.
    Laat je ze eerst ontdooien en bak je ze dan af?

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:21

      Hallo Ajana, oh gezellig hoor! Je kunt deze zeker van te voren maken en invriezen. Wanneer je ze uit de diepvries haalt laat je ze even voor 10 minuten staan, en dan kun je de kroketten direct frituren. Wens jou alvast heel veel plezier op je verjaardag. <3

  • Anjana

    28 juni 2015 at 15:30

    Ohww, nog een vraag. Wat voor soort aardappelen gebruik je? Vastkokend of iets kruimelig?

    1. xfaatje

      28 juni 2015 at 19:23

      Hallo Anjana, je mag zoveel vragen als je wilt hoor. Ik gebruik de iets kruimelige aardappelen.

      1. Anjana

        1 juli 2015 at 21:43

        Dankjewel, dat je tijd neemt voor het beantwoorden van mijn vragen. Jouw blog is geweldig, want je neemt echt tijd ervoor om het stap voor stap uit te leggen.

      2. xfaatje

        2 juli 2015 at 06:55

        Hallo Anjana, heel graag gedaan meis. Ik help graag. <3

  • Laatje Louki

    30 juni 2015 at 11:41

    Hallo Fatima, Ik heb jou blog/site een aantal dagen geleden ondekt en ik ben er helemaal weg van … Fijn dat je de tijd neemt om alles zo netjes uit te werken en te fotograferen … Ik zit in een andere tijdzone en heb net voor maghreb deze krokketen gemaakt en gegeten . Ik had zelf 3 gewone aardappelen en de andere 3 heb ik vervangen met 3 zoete aardappelen . Ik heb er verder ook nog aubergine door heen gedaan 🙂 nadat ik alles geprakt had merkte ik al dat het wat kleverig was heb er toen meteen een zooitje paneermeel bijgedaan en zo laten afkoelen in de koelkast .. ze waren heerlijk !!!! heb er zelf ook een sausje bijgedaan van zoete mayo en mosterd.. Ik ben heel erg benieuwd naar al je andere recepten en hoop meer te zien . Ghayr inshallah voor deze mooie blog/site … Dikke Kus Laatje

    1. xfaatje

      30 juni 2015 at 12:14

      Hallo Laatje, allereerst bedankt voor je super lieve berichtje! Ben blij dat de recepten je bevallen en dat je zo positief bent maschAllah. Super graag gedaan, en ik doe het met liefde. Bedankt lieve meid. <3

      1. Laatje Louki

        1 juli 2015 at 07:44

        Jij ook super bedankt voor je lieve reactie<3 !! Ik heb mijn bordje krokkeren geupload via deze link http://postimg.org/image/jbdkt30lz/ dan kun je ze zien … Ze zagen er niet zo mooi uit als die van jou hahah maar ben van plan ze vaker te maken en oefening baart kunst … xoxo

      2. Laatje Louki

        1 juli 2015 at 07:45

        Kroketten*

      3. xfaatje

        1 juli 2015 at 12:26

        Hallo Laatje, ze zien er echt heerlijk uit meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. En oefening baart zeker kunst hihi! <3

  • tarik

    8 juli 2015 at 10:47

    heel erg bedankt voor dit recept. heb het gister gemaakt, megsel was net niet stevig genoeg, maar het heeft zeker gesmaakt. ga dit zeker vaker maken in de toekoms.
    Shukran en moge er nog vele recpten volgen.

    1. xfaatje

      8 juli 2015 at 13:16

      Hallo Tarik, Wat leuk om te zien dat er ook mannen zijn die mijn recepten uitproberen. Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. InschAllah volgt er nog veel meer!

  • NadiyaJaan

    15 juli 2015 at 13:24

    Hey Salaam Faatje,

    Ook deze heb ik gemaakt. Heel lekker!!!!!
    Blijf recepten met ons delen, ik vind ze geweldig.

    Liefs Naady

    1. xfaatje

      16 juli 2015 at 07:14

      Hallo NadiyaJaan, Ben blij dat het heeft gesmaakt meid. Heel graag gedaan! <3

  • Souad

    16 juli 2015 at 17:31

    Ben benieuwd, straks rollen en afbakken. Vind gekookte aardappelen met kruiden zoiezo al lekker ruiken. Had geen doperwten in huis, dus champignons toegevoegd en ipv gewone tonijn, de tonijn met tomaat.

    1. xfaatje

      20 juli 2015 at 10:50

      Hallo Souad, ben benieuwd wat je ervan vond hihi.

  • Umm Moussa

    4 juni 2016 at 09:11

    Assalaamu alaikum wa rahmatullaah,

    Kun je deze ook in de oven afbakken? Sorry voor al mn vraagjes hoor haha

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:52

      Alaikoem salaam Umm Moussa,

      Ja, hoor dat kan geen probleem! Xx

  • Samira

    10 juni 2016 at 11:14

    Tbarkellah 3lik je recepten en gerechten zijn super! Vraagje over de kroketjes kan je ze ook gewoon in de koelkast laten en volgende dag dan afbakken ?

    1. Samira

      10 juni 2016 at 13:15

      Fatima heb je mijn berichtje niet gelezen? Of staat het er niet tussen??

      1. Leyla

        3 juli 2016 at 20:20

        Ik had het ook gewoon een dagje in de koelkast gelaten, en ze waren nog steeds super!

  • Siempje

    10 juni 2016 at 12:03

    Dag Fatima,

    Ik heb deze gister gemaakt alles ging goed elhamdoelilah totdat ik ze ging bakken.
    Er gingen een paar open tijdens het bakken. Hoe zou dit kunnen komen?

    Alvast bedankt

    1. xfaatje

      10 juni 2016 at 13:08

      Hallo Siempje,

      De volgende keer kun je ze iets langer laten koelen in de koelkast, dan zijn ze iets steviger. Ik hoop dat het alsnog heeft gesmaakt. Xx

  • Nawal

    19 juni 2016 at 13:18

    Ook ik ben ze aan het maken, ze ruiken iig heeeeeerlijk! Vanavond zal ik een foto plaatsen. Hoop dat ze gaan lukken.

    Keep up the good work!

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 12:08

      En en en? Heeft het gesmaakt hihi

  • imane

    28 juni 2016 at 16:16

    hee, ik heb een vraagje!
    ik heb de groente perongeluk in een mixer gestopt, en nou is het soort van pap geworden.
    valt dat nog te redden?

    1. xfaatje

      29 juni 2016 at 08:52

      Je kunt het in principe nog gewoon gebruiken hoor.

  • Leyla

    3 juli 2016 at 20:17

    Ik heb ze gemaakt en ze waren echt verrukkelijk!
    Hoeveel dagen kan je ze eigenlijk in de koelkast bewaren?

    1. xfaatje

      4 juli 2016 at 11:18

      Hallo Leyla,

      Zeker wel 2 dagen en je kunt ze ook een langere tijd in de diepvries bewaren hé.

  • Siham

    9 november 2016 at 15:48

    ziet er lekker uit. zou ik ze ook in kunnen vriezen om ze wat enkele dagen later op te kunnen eten ?

    groetjes siham

  • Kavita

    26 februari 2017 at 16:17

    Hoi Fatima,
    Bedankt voor dit heerlijk recept. Ik heb deze kroketten nu al voor de 2e keer gemaakt, maar niet met tonijn. De eerste keer met kabbeljauw en de 2e keer met kip. Mijn man is niet zo van de tonijn 🙂
    Is ook makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben, voor als er bezoek komt.

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 12:43

      Hallo Kavita,

      Hmm deze combinatie lijkt mij ook erg lekker! Heel graag gedaan lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Fan van xfaatje

    17 april 2017 at 11:37

    Sallaaam ik ben nu de kroketjes aan het maken maaarrrr de perterselie overheerst een beetje er stond in het recept niet vermeld hoeveel dus heb ik 1 zn pakje van de ah gebruikt wat moet ik nu doennn!!

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 12:42

      Hallo,

      Oei een heel pakje is een beetje teveel lieverd. Je gebruikt altijd maar een paar takjes. Heb je het nog wel kunnen eten?

      Liefs,
      Fatima

  • Maryem

    6 juni 2017 at 10:37

    Salam liefste Fatima,

    Heerlijke recepten heb jij hier staan hmm.
    Ik vroeg mij af vanwaar je dit mini frituurmandje hebt gekocht? Ik heb hier overal naar gezocht maar helaas nergens gevonden 🙁
    Kan je mij misschien helpen lieverd, ik heb dit volgende week nodig!

    Shokran alvast xx Maryem

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 11:10

      Hallo Maryem,

      Ik heb deze een hele lange tijd terug gekocht bij de Blokker. Misschien kun je even op internet zoeken.

      Liefs,
      Fatima

  • Hayet

    14 juni 2018 at 18:38

    salamo alaykoem,
    dit is de tweede keer dat ik ze maak. ik vind ze heerlijk. shokran voor jouw lekkere besaha. ik ben echt fan van jou.

  • Hayet

    14 juni 2018 at 18:40

    salamo alaykoem,
    dit is de tweede keer dat ik ze maak. ik vind ze heerlijk. shokran voor jouw lekkere recept. ik ben echt fan van jou.

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:52

      Alaikoem salaam Hayet,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Shani

    14 januari 2019 at 21:36

    Hai Fatima,

    Allereerst mijn complimenten over jouw recepten! Na googlen kwam ik op jouw site terecht en had vorige week de hamburgerbroodjes gemaakt en ze waren gelukt! En nu wil ik voor mijn verjaardag vrijdag de kroketten maken,maar hoeveel gram zijn de aardappelen denk je? Want ik heb verschillende formaten aardappelen nu thuis liggen…

    1. Fatima El Irari

      15 januari 2019 at 14:35

      Hi Shani,

      Dankjewel lieverd en fijn te lezen dat het is gelukt! Ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel gram de aardappelen zijn, maar het zijn wel 6 middelgrote aardappelen.??❤️

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept