3x Healthy Dips

21 januari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Snack time! Deze drie kleurrijke dips zijn mega lekker en ook nog eens healthy! De basis van deze dips zijn een heleboel lekker groenten en kruiden. Lekker voor op de borrelplank dit weekend met gesneden groenten en zoutjes!

Print recept

3x Healthy Dips

Ingrediënten:

Roden Bieten dip:

  • 500 gram rode bieten, voorgekookt
  • 3 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 theel. honing
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetl. vergine olijfolie
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Pompoen dip:

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 eetl. vergine olijfolie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chilivlokken
  • 3 eetl. Griekse yoghurt
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 eetl. tahini
  • 1 theel. citroensap

Pittige Wortel dip:

  • 500 gram wortelen
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 3 eetl. vergine olijfolie
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 theel. verse citroensap
  • 3 eetl. Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

Roden Bieten dip:

  • 1)

    Voeg de gekookte bieten met de Griekse yoghurt, honing en de roomkaas in de blender.

  • 2)

    Voeg de olijfolie, zout en de zwarte peper toe en mix tot een glad mengsel.

  • 3)

    Verdeel de bieten dip in een kom en garneer met sesamzaadjes.

Pompoen dip:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2)

    Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier.

  • 3)

    Meng de pompoenblokjes met de knoflook, zout, chilivlokken en de olijfolie.

  • 4)

    Rooster de pompoenblokjes in 20-30 minuten gaar.

  • 5)

    Voeg de geroosterde pompoen met met de knoflook en kruiden in de blender.

  • 6)

    Voeg de yoghurt, tahini, peterselie en het citroensap toe en mix glad. Proef of er eventueel zout bij moet.

Pittige Wortel dip:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • 2)

    Snijd de wortelen in plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  • 3)

    Meng de wortelstukjes met de knoflook, rode peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de olijfolie.

  • 4)

    Rooster de wortelstukjes in 20-30 minuten gaar.

  • 5)

    Voeg de wortelstukjes met de peterselie, citroensap en de yoghurt in de blender. 

  • 6)

    Mix het samen tot een glad mengsel en proef of er eventueel wat zout bij moet. Eet smakelijk!

1 Comments

  • Marleen

    6 november 2022 at 07:59

    Hoe lang kun je dips bewaren?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept