3x Healthy Dips
Prep time:
Cook time:
Serves:
3x Healthy Dips
Ingrediënten:
Roden Bieten dip:
- 500 gram rode bieten, voorgekookt
- 3 eetl. Griekse yoghurt
- 1 theel. honing
- 100 gram roomkaas
- 2 eetl. vergine olijfolie
- 1 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Pompoen dip:
- 400 gram pompoenblokjes
- 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
- 2 eetl. vergine olijfolie
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 3 eetl. Griekse yoghurt
- 1 eetl. fijngesneden peterselie
- 1 eetl. tahini
- 1 theel. citroensap
Pittige Wortel dip:
- 500 gram wortelen
- 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
- 1 rode peper
- 1 theel. zout
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. komijnpoeder
- 3 eetl. vergine olijfolie
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 1 theel. verse citroensap
- 3 eetl. Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
Roden Bieten dip:
- 1)
Voeg de gekookte bieten met de Griekse yoghurt, honing en de roomkaas in de blender.
- 2)
Voeg de olijfolie, zout en de zwarte peper toe en mix tot een glad mengsel.
- 3)
Verdeel de bieten dip in een kom en garneer met sesamzaadjes.
Pompoen dip:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier.
- 3)
Meng de pompoenblokjes met de knoflook, zout, chilivlokken en de olijfolie.
- 4)
Rooster de pompoenblokjes in 20-30 minuten gaar.
- 5)
Voeg de geroosterde pompoen met met de knoflook en kruiden in de blender.
- 6)
Voeg de yoghurt, tahini, peterselie en het citroensap toe en mix glad. Proef of er eventueel zout bij moet.
Pittige Wortel dip:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2)
Snijd de wortelen in plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- 3)
Meng de wortelstukjes met de knoflook, rode peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de olijfolie.
- 4)
Rooster de wortelstukjes in 20-30 minuten gaar.
- 5)
Voeg de wortelstukjes met de peterselie, citroensap en de yoghurt in de blender.
- 6)
Mix het samen tot een glad mengsel en proef of er eventueel wat zout bij moet. Eet smakelijk!
1 Comments
Marleen
6 november 2022 at 07:59
Hoe lang kun je dips bewaren?