Raffaello Cupcakes

20 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik ben dol op alles wat kokos bevat, dus dan kun je mij met deze lekkere Raffaello cupcakes ook zeker heel erg blij maken! Afgelopen weekend maakte ik deze cupcakes voor het afstudeerfeestje die we hadden georganiseerd voor mijn schoonzusje en iedereen was er weg van! Deze vanille cupcakes zij lekker smeuïg en aan de binnenkant zijn ze ook nog eens gevuld met een extra Raffaello crème, dat kan alleen maar lekker zijn toch? Probeer ze zelf eens uit en gegarandeerd dat de complimenten je toe zullen vliegen!

Ingrediënten: (12 stuks)
Cupcake beslag:
  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
Topping:
  • 250 gr. mascarpone (koud)
  • 1 etl. poedersuiker
  • 80 ml verse slagroom 
Extra:
  • 100 ml slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 5 Raffaello’s
Bereiding:
Stap 1.

Mix in de beslagkom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en zout luchtig voor 60 seconden. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het weer samen. Zeef de bloem en de bakpoeder erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.

Stap 2

Vul elk cupcake papiertje met anderhalve ijslepel beslag of met 2 volle eetlepels. Bak de cupcakes in de oven (boven-onder) warmte op 180 graden in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaar. Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Hol elke cupcake uit met bijvoorbeeld de achterkant van een spuitmondje en zet de cupcakes apart.

Stap 3

Mix de mascarpone glad voor ongeveer 60 seconden. Voeg de poedersuiker erbij en mix nogmaals tot de poedersuiker is opgenomen. Giet de slagroom erbij en mix de mascarpone door tot een stevige crème. Dek de kom af en zet het voor 30 minuten in de koelkast.

Stap 4.

Mix in een andere kom de slagroom met de kristalsuiker ietsjes stijf. Hak de Raffaello’s fijn en roer ze bij de gemixte slagroom. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit in elke cupcake de crème. Strijk de bovenkant glad en spuit bovenop een mooie toef mascarpone crème. Garneer de cupcakes met extra Raffaello’s en aardbeien en smullen maar!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

40 Comments

  • Ha

    20 juni 2019 at 08:28

    Hoi Fatima, hoe krijg je die cupcake zo plat eruit. Bij mij komen altijd hol uit.

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:41

      Hi Ha,

      Als je de bakpoeder goed mengt met de bloem en het vervolgen ook goed in het beslag mixt, dan rijzen de cupcakes gelijkmatig. Je moet er ook voor zorgen dat je de cupcake papiertjes niet al te veel vult. Mochten de cupcakes er nou toch ietsjes bol uitkomen, dan kun je altijd een zware snijdplank erop leggen als ze net uit de oven komen en dan zullen ze direct inzakken.

  • Rana

    20 juni 2019 at 08:41

    Hoi Fatima,
    Deze lekkere cupcakes ga ik morgen maken voor een feestje!

    Is het prima als ik het 1 dag van te voren maak met de topping en in de koelkast bewaar?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:42

      Hi Rana,

      Lekker! Jazeker, je kunt de cupcakes inclusief topping een dag van te voren maken en dan afgedekt in de koelkast bewaren.

  • Ummu Hajar

    20 juni 2019 at 09:00

    Hallo Fatima! Ziet r heerlijk uit! Ik vroeg me af is 30 ml slagroom niet weinig? Ik vind het zo vervelend als ik topping tekort kom ?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:44

      Hi Ummu Hajar,

      Dankjewel lieverd! Nee, is niet te weinig. De slagroom zorgt ervoor dat de mascarpone romiger en steviger wordt maar je hebt er niet veel van nodig. En met deze hoeveelheden heb je genoeg om 12 cupcakes te decoreren. Mocht de mascarpone nog iets te stevig zijn, dan kun je er altijd wat extra slagroom in stapen bijgieten en het door mixen. Xx

      1. Maria

        8 februari 2021 at 14:28

        Hoi!
        Welk spuitmondje gebruik je hierbij?

      2. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:40

        Hi Maria,

        De Wilton 1M.

  • Ezzahra Saadouni

    20 juni 2019 at 10:17

    Hoi Fatima, een vraagje. Bij de ingrediënten van de cupcakebeslag staat onderaan het lijstje slagroom, kristalsuiker en raffaello’s. Zijn dat de 3 aparte ingrediënten voor de vulling van de cupcakes aan het einde? Of gaat dat ook al in het beslag voor de cupcakes aan het begin?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:48

      Hi Ezzahra,

      Deze ingrediënten heb je nodig voor de crème die in de cupcakes gaat. Ik heb ze even apart vermeld, want anders is het inderdaad verwarrend.❤️

  • Simone

    20 juni 2019 at 11:31

    Wat heb je ze mooi gemaakt, ze zien er heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:50

      Dankjewel Simone! Lief van je.❤️

  • Siham

    20 juni 2019 at 12:54

    Salam fatima alles goed ik had een vraagje hoe krijg jij je toefjes zo mooi en stevig ik hoop dat je me kunt helpen xx

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:53

      Alaikoem salaam Siham,

      Als je even op Instagram kijkt, dan zie je hoe ik de topping aanbreng. En een stevige crème krijg je gewoon door de mascarpone goed te mixen met de slagroom en het even in de koelkast te laten opstijven.

  • Siham

    20 juni 2019 at 15:00

    Salam fatima alles goed met je ik heb een vraagje hoe krijg jij je toefje zo mooi en stevig hoop dat je me kunt helpen. Bedankt voor het delen van je lekkere recepten

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:54

      Alaikoem Siham,

      Ik heb zojuist op je voorgaand berichtje gereageerd.?

  • Naoual

    20 juni 2019 at 15:37

    Hi Fatima! Mag ik vragen welke spuitmond jij gebruikt? Thanks!

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 15:54

      Hi Naoual,

      Ik gebruik het spuitmondje 2D van Wilton.❤️?

  • Ano

    21 juni 2019 at 12:54

    Salam Fatima, kan je gesmolten boter gebruiken Inplaats van zonnebloemolie ?

    1. Fatima El Irari

      21 juni 2019 at 13:13

      Alaikoem salaam Ano,

      Ja, hoor je kunt ook gesmolten roomboter gebruiken. Ik moet er wel even bij zeggen dat je van zonnebloemolie wel zachtere cupcakes krijgt.

  • Rana

    21 juni 2019 at 19:37

    Hoi Fatima,

    De mascerpone beslag werd niet stijf maar heel waterig, wat doe ik verkeerd? Heb alle stappen gevolgd.

    1. Fatima El Irari

      22 juni 2019 at 06:30

      Hi Rana,

      Was de mascarpone goed koud toen je deze gebruikte?

  • Maryam

    6 augustus 2019 at 17:10

    Slm

    Met welke spuitmond heb je ze gespoten?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 07:50

      Alaikoem salaam Maryam,

      Spuitmondje is van Wilton 2D.

  • Muserref

    13 november 2019 at 18:51

    Hoihoi, hoeveel cm zijn de cupcake papiertjes die je hier gebruikt.. ik heb 5 cm, dat lijkt iets te klein voor 1,5 lepel😊

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 12:27

      Hi Muserref,

      Die van mij zijn iets kleiner dan 5 cm. Je kunt elk vormpje vullen tot ongeveer 1.5/2 cm onder de rand. Xx

  • Sarah

    15 december 2019 at 22:53

    Ik weet niet wat er mis is gegaan, maar de mascarpone crème was niet zo lekker en zoet. Het was eerder pap ipv een lekkere crème.

    slagroom mix was erg waterig. De cupcakes zijn verder goed gelukt, ik heb ze nu in de koeling. Morgen ik wil de crème topping en slagroom mix opnieuw maken.

    Zou jij mee hiermee willen helpen? Ik doe iets niet goed, maar ik heb werkelijk geen idee wat het is. Mag ik vragen welke slagroom je gebruikt voor de topping en crème

    1. Fatima El Irari

      16 december 2019 at 08:30

      Hi Sarah,

      Heb je koude mascarpone en slagroom gebruikt? Ik gebruik bijna altijd slagroom van Jumbo merk en mascarpone van het merk Galbani.

      1. Maysan chettou

        10 april 2020 at 14:50

        Ik wil die cupcakes ook maken morgen

  • Maysan. Chettou

    10 april 2020 at 14:52

    Ik wil ook die cupcakes maken.

  • Jasmin

    20 mei 2020 at 17:03

    Hoi Fatima ik had een vraagje kan je gwn 1 hele pak rafaellos in de vulling doen?

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2020 at 11:31

      Hi Yasmin,

      Bedoel je in de crème die je bovenop de cupcakes spuit?

  • Ysr1

    14 juni 2020 at 13:55

    Hoi fatima, ik had een vraagje. Kan ik hier ook zelfde vulling gebruiken zoals bij die rafaello taart?

    Mvg

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2020 at 11:39

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Youssra

    23 juli 2020 at 01:22

    Salam oualaikoum Fatima,
    De cupcakes zien er heerlijk uit😍
    Mag ik vragen welke spuitzak en spuitmond je voor de topping hebt gebruikt? Ik ga deze cakejes zeker maken insha Allah!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:20

      Alaikoem salaam Youssra,

      Bedankt lieverd! Ik gebruik wegwerp spuitzakken en het spuitmondje 1m van Wilton. Xx

  • Cigdem Pala

    27 juli 2020 at 17:17

    Hi Fatima, bedankt voor dit heerlijke recept.
    De vulling met rafaello, kan ik die ook met mascarpone maken ipv slagroom? Dus dat ik de xupcakes vul met mascarpone en rafello ipv met slagroom en rafaello? Zo ja, gebruik ik dan voor de mascarpone alsnog poedesuiker of kristalsuiker?

    1. Fatima El Irari

      29 juli 2020 at 19:58

      Hi Cigdem,

      Ja, hoor dat kan ook en ook dan gebruik je of poedersuiker of kristalsuiker.

  • Shehnaz

    12 oktober 2020 at 13:10

    Hi dear , i have seen ur video in youtube it was raffaello cake not the cupcake it was mentioned to visit ur website for full recipe .
    But its not here can u help me out.

    1. Fatima El Irari

      13 oktober 2020 at 11:11

      Hi Shehnaz,

      You will need this recipe; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/raffaello-taart/

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept