RAFFAELLO CUPCAKES

Ik ben dol op alles wat kokos bevat, dus dan kun je mij met deze lekkere Raffaello cupcakes ook zeker heel erg blij maken! Afgelopen weekend maakte ik deze cupcakes voor het afstudeerfeestje die we hadden georganiseerd voor mijn schoonzusje en iedereen was er weg van! Deze vanille cupcakes zij lekker smeuïg en aan de binnenkant zijn ze ook nog eens gevuld met een extra Raffaello crème, dat kan alleen maar lekker zijn toch? Probeer ze zelf eens uit en gegarandeerd dat de complimenten je toe zullen vliegen!

Ingrediënten: (12 stuks)
.
Cupcakebeslag:
.
  • 4 eieren
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 2 etl. melk
  • 200 gr. bloem
  • 1 tl. bakpoeder
Topping: 
.
  • 250 gr. mascarpone (koud)
  • 1 etl. poedersuiker
  • 30 ml verse slagroom 
Extra:
.
  • 100 ml slagroom
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 5 Raffaello’s
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Mix in de beslagkom de eieren, kristalsuiker, vanillesuiker en zout luchtig voor 60 seconden. Voeg de zonnebloemolie en de melk erbij en mix het weer samen. Zeef de bloem en de bakpoeder erbij en mix op lage snelheid tot de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.

Stap 2.
.

Vul elk cupcake papiertje met anderhalve ijslepel beslag of met 2 volle eetlepels. Bak de cupcakes in de oven (boven-onder) warmte op 180 graden in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaar. Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Hol elke cupcake uit met bijvoorbeeld de achterkant van een spuitmondje en zet de cupcakes apart.

Stap 3.
.

Mix de mascarpone glad voor ongeveer 60 seconden. Voeg de poedersuiker erbij en mix nogmaals tot de poedersuiker is opgenomen. Giet de slagroom erbij en mix de mascarpone door tot een stevige crème. Dek de kom af en zet het voor 30 minuten in de koelkast. Mix in een andere kom de slagroom met de kristalsuiker ietsjes stijf. Hak de Raffaello’s fijn en roer ze bij de gemixte slagroom. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit in elke cupcake de créme. Strijk de bovenkant glad en spuit bovenop een mooie toef mascarpone crème. Garneer de cupcakes met extra Raffaello’s en aardbeien en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

22 antwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Ha,

      Als je de bakpoeder goed mengt met de bloem en het vervolgen ook goed in het beslag mixt, dan rijzen de cupcakes gelijkmatig. Je moet er ook voor zorgen dat je de cupcake papiertjes niet al te veel vult. Mochten de cupcakes er nou toch ietsjes bol uitkomen, dan kun je altijd een zware snijdplank erop leggen als ze net uit de oven komen en dan zullen ze direct inzakken.

      Beantwoorden
  1. Rana
    Rana zegt:

    Hoi Fatima,
    Deze lekkere cupcakes ga ik morgen maken voor een feestje!

    Is het prima als ik het 1 dag van te voren maak met de topping en in de koelkast bewaar?

    Beantwoorden
  2. Ummu Hajar
    Ummu Hajar zegt:

    Hallo Fatima! Ziet r heerlijk uit! Ik vroeg me af is 30 ml slagroom niet weinig? Ik vind het zo vervelend als ik topping tekort kom ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Ummu Hajar,

      Dankjewel lieverd! Nee, is niet te weinig. De slagroom zorgt ervoor dat de mascarpone romiger en steviger wordt maar je hebt er niet veel van nodig. En met deze hoeveelheden heb je genoeg om 12 cupcakes te decoreren. Mocht de mascarpone nog iets te stevig zijn, dan kun je er altijd wat extra slagroom in stapen bijgieten en het door mixen. Xx

      Beantwoorden
  3. Ezzahra Saadouni
    Ezzahra Saadouni zegt:

    Hoi Fatima, een vraagje. Bij de ingrediënten van de cupcakebeslag staat onderaan het lijstje slagroom, kristalsuiker en raffaello’s. Zijn dat de 3 aparte ingrediënten voor de vulling van de cupcakes aan het einde? Of gaat dat ook al in het beslag voor de cupcakes aan het begin?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Siham,

      Als je even op Instagram kijkt, dan zie je hoe ik de topping aanbreng. En een stevige crème krijg je gewoon door de mascarpone goed te mixen met de slagroom en het even in de koelkast te laten opstijven.

      Beantwoorden
  4. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima alles goed met je ik heb een vraagje hoe krijg jij je toefje zo mooi en stevig hoop dat je me kunt helpen. Bedankt voor het delen van je lekkere recepten

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *