Provencaalse Aardappelpartjes

27 mei 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten:
  • 5 aardappelen 
  • 2 etl. zonnebloemolie 
  • 1 tl. paprikapoeder 
  • 1 tl. gedroogde rozemarijn 
  • 1/2 tl. zwarte peper 
  • 1/2 tl. zout
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 takje rozemarijn

IMG_89044

Bereidingswijze:

Borstel de aardappelen goed schoon onder koud water en verwijder eventueel wat zwarte plekjes op de aardappelen. Snijd de aardappelen dan door het midden en dan snijd je de aardappelen nog eens twee keer door het midden.

Knapperige Aardappelpartjes

Pak dan een kom erbij en giet hierin de zonnebloem olie, paprikapoeder, rozemarijn kruiden, peper, zout en de geperste knoflook teentjes en meng dit even samen. Pak dan de aardappelen erbij en marineer deze in het sausje dat je hebt gemaakt en zorg ervoor dat alle aardappels zijn bedekt met de marinade en leg hier het takje rozemarijn in.

Zoekresultaten van aardappel

Knapperige Aardappelpartjes1

Laat de aardappelen staan voor 30 minuten en meng het af en toe even samen. Hoe langer je de aardappelen in de marinade laat staan hoe lekkerder je aardappelpartjes zullen smaken!

IMG_89599

Pak dan een ovenschaal erbij en leg de gemarineerde aardappelpartjes erin en stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Als de aardappelen al wat zacht zijn dan hoef je er geen aluminiumfolie er overheen te doen, maar als de aardappelen nog wat hard zijn dan doe je voor 20 minuten er aluminiumfolie overheen en dan voor 10 minuten zonder aluminiumfolie zodat de aardappelpartjes krokant kunnen bakken.

Print recept

32 Comments

  • Hayat

    29 mei 2014 at 08:48

    Heerlijk I love aardappelpartjes

    1. xfaatjee

      29 mei 2014 at 10:18

      Ik ook hmm haha! Dankjewel lieverd Xx

  • zou

    30 mei 2014 at 01:11

    Salaam, wat voor soort aardappelen gebruik je? Wa Salaam

    1. xfaatjee

      30 mei 2014 at 11:09

      Salaam 3likoem! Ik gebruik de iets wat kruimelige aardappelen van eigenlijk alle supermarkten. Het is maar net waar ik boodschappen doe :p Je kunt eigenlijk alle aardappelen wel gebruiken meid Xx

  • Jihad

    30 mei 2014 at 20:47

    Hallo Fatima,

    Ik ben bezig met de Aardappelpartjes..
    Maar heb ze al langer dan 20min met folie eromheen in de oven staan heb ze net gecheckt maar ze zijn nog echt hard..
    Wat doe ik verkeerd denk je? Ik heb de oven voorverwarmd en al..

    Groetjes JM

    1. xfaatjee

      1 juni 2014 at 14:14

      Hallo meid, het kan zijn dat je aardappelen gewoon echt hard zijn dan moet je ze gewoon langer in de oven laten met de aluminiumfolie eroverheen zodat ze goed kunnen gaar stomen. Wat je ook kunt doen voor de volgende keer is de aardappelen van de voren even gaar koken in water, maar dit doe ik eigenlijk nooit. Soms zijn mijn aardappelen ook echt hard dan laat ik ze gewoon extra lang in de oven schat. Zijn ze uiteindelijk nog wel gelukt en lekker?

      1. Jihad

        1 juni 2014 at 14:35

        Hoi Fatima,

        Ja ik had ze zoals je zei inderdaad wat langer laten staan in de oven met folie eroverheen. Ze zijn uiteindelijk echt heerlijk geworden!! Dankjewel voor je reactie!

        Xx Jihad

      2. xfaatjee

        1 juni 2014 at 17:45

        Goed om te lezen meid! Graag gedaan lieverd! Xx

  • Vanessa

    5 juni 2014 at 13:12

    Inderdaad een goed recept voor als je weinig tijd hebt. Had dit recept gisteren geprobeerd en het smaakte prima, had wel wat minder zout gezet. Lekker hoor! Bedankt!

    1. xfaatjee

      5 juni 2014 at 14:01

      Dit is heerlijk inderdaad haha! Graag gedaan meid Xx

  • Salma

    14 augustus 2015 at 18:13

    Hey een vraagje
    Maak je de saus zelf?
    Gr salma

    1. xfaatje

      17 augustus 2015 at 11:05

      Hallo Salma, Ja die maak ik inderdaad zelf. De ingredienten voor de saus staan er ook bij.

      1. Esma

        20 mei 2018 at 10:06

        Ik zie deze echt nergens staan ?

      2. Fatima El Irari

        21 mei 2018 at 00:06

        Sorry lieverd wat was je vraag?

  • Besma

    27 augustus 2015 at 15:05

    Hee Fatima,

    Kan je dit maken ook Zonder rozenmarijn? En waar kan ik dat potje halen? Ik wil het een keer uitproberen.

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 13:05

      Hallo Besma, ja hoor je kunt de rozemarijn weglaten als je wilt. Potje met de rozemarijn kruiden heb ik bij de Xenos gehaald.

  • L.A.

    27 november 2015 at 13:44

    Hi Fatima,

    Ik wil dit binnenkort maken maar ik heb aan 5 aardappelen nooit genoeg. Ik weet dat als ik meer aardappelen wil gebruiken ik de hoeveelheid moet verdubbelen, maar geldt dit ook voor de knoflookteentjes? 6 lijkt mij namelijk erg veel haha.

    Alvast bedankt:)

    1. xfaatje

      27 november 2015 at 14:43

      Hallo Loubna,

      Als je niet genoeg hebt aan 6 aardappelen, dan kun je altijd meer nemen hoor. Je kunt de ingredienten verdbullen, maar zoals je zelf al aangeeft hoef je de knoflook niet te verdubbelen haha. Knoflook is sowieso al sterk, dus het is niet nodig om nog meer te gebruiken. Ik raad je wel aan om de aardappelen lang genoeg in de marinade te laten staan. Succes meid!

  • Umaya

    26 december 2015 at 15:28

    As salaamoe alaykoem! Bedankt voor dit en al je recepten.. Maar ik zie de ingredienten van het sausje niet staan?

    Xx

  • Ouafae El

    12 februari 2016 at 07:54

    Salam wa alaikum. Ik zie de saus ook niet staan. Ik hoop dat jij met ons nog deelt. Alvast bedankt :*

    1. xfaatje

      14 februari 2016 at 17:00

      Hallo Ouafae,

      Dit is enkel Mac Donalds saus hihi. Kun je vinden in de supermarkt bij bijvoorbeeld de Albert Heijn.

  • An

    28 mei 2017 at 18:48

    Hoi Fatima, je schrijft Halve teelepel peper? Wat voor kruid bedoel
    Je precies?

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2017 at 06:26

      Hallo An,

      Zwarte peper lieverd.

      Liefs,
      Fatima

  • halima

    9 oktober 2017 at 21:05

    Ik heb het geprobeerd maar bij mij blijven de aardappels plakken aan mijn ovenschaal. Hij is wel gaan glas. Ligt hebt daar aan? Of iets anders?

    1. Fatima El Irari

      10 oktober 2017 at 06:32

      Hallo Halima,

      Ik denk echt dat er in een niet glazen ovenschaal sneller iets blijft plakken. Bij mij is dit namelijk zo nu en dan ook het geval haha. Je kunt de ovenschaal gewoon even goed invetten of zelfs een stuk bakpapier op de bodem plaatsen. Succes! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • halima

    9 oktober 2017 at 21:06

    Van glas bedoel ik natuurlijk ?

  • Khadija

    9 maart 2018 at 14:07

    Salaam lieverd, mijn oven heeft het helaas begeven en wil dit zo graag maken. Kan ik het ook op een ander manier voorbereiden. Alvast bedankt voor ne reactie.

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:45

      Alaikoem salaam Khadija,

      Je kunt het maken in een snelkookpan(koekoet) en dan het vuur laag houden. Je zou eventueel ook een airfryer kunnen gebruiken, als je die hebt. Xx

      1. Khadija

        10 maart 2018 at 10:22

        Bedankt voor je reactie. Helaas heb ik beide niet ( iets met geen keukenprinses hahha) maar wat heb ik gisteren nou gedaan eerst voorgekookt en daarna gebakken. De kruiden maakte waren heerlijk en maakte de aardappelen helemaal af. Xxx

      2. Fatima El Irari

        10 maart 2018 at 19:05

        Ah super goed lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt hmdl. Xx

  • Nabila

    8 mei 2019 at 11:52

    Salaam,

    Kan ik de aardappeltjes ook in de airfryer doen? En dan ook voor 30 min?

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 08:03

      Alaikoem salaam Nabila,

      Ja, hoor dat kan ook. In de airfryer gaan ze ook voor ongeveer 30 minuten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept