PREI-KERRIE OVENSCHOTEL MET GEHAKT

Ovenschotels, ik kan er geen genoeg van krijgen! Afgelopen weekend maakte ik weer eens de prei-kerrie ovenschotel met gehakt en deelde ik de stappen op snapchat en insta stories. En zoals ik al verwachtte wilde een heleboel van jullie het recept hebben haha. Niet gek, want deze ovenschotel is zo onwijs lekker! Heb je weleens de ovenschotel van Honig gemaakt? Nou deze ovenschotel smaakt precies hetzelfde alleen het verschil is dat je hiervoor helemaal geen pakje nodig hebt. Je weet tenslotte wat je er allemaal instopt.

Ingrediënten: (4 personen)
.

Gehakt en groenten vulling:
.
 • 250 gr. gehakt
 • 2 kleuren paprika 
 • 1 prei, in schijfjes gesneden
 • 1 ui, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 2 etl. peterselie, fijngesneden
 • 2 etl. olijfolie of zonnebloemolie
 • 5 grote kruimelige aardappelen
Kruiden:
.
 • 1 tl. paprikapoeder
 • 1 tl. zout
 • 1/2 tl. kurkuma
 • 1/2 tl. komijnpoeder
 • 1/2 tl. zwarte peper
 • 1 tl. kerriepoeder
 • extra peper en zout
Kerriesaus:
.
 • 50 gr. roomboter
 • 1 tl. kerriepoeder
 • 50 gr. bloem
 • 300 ml melk
 • 1 eidooier
Extra:
.
 • geraspte kaas
 • verse bieslook

Bereidingswijze:

 1. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de uien samen met de knoflook mooi lichtbruin.
 2. Schep het gehakt erbij en strooi alle kruiden erbij samen met nog een scheutje olie. 
 3. Voeg de fijngesneden peterselie erbij en giet er nog een scheutje olie bij. Schep alles goed om en bak het gehakt op middelmatig vuur gaar.
 4. Voeg de prei erbij die je in stukjes hebt gesneden en bak geheel mee.
 5. Voeg de stukjes paprika toe en schep alles goed door. 
 6. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg er nog een theelepel sambal bij en schep alles weer goed door.
 7. Kook de aardappelschijfjes in een ruime pan met kokend water en wat zout goed gaar.
 8. Vet de ovenschaal in met een laagje roomboter.
 9. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
 10. Schep de groente/gehakt vulling bovenop de aardappelschijfjes en druk deze ietsjes aan.
 11. Verdeel de overige aardappelschijfjes bovenop de groente/gehakt en zet de ovenschaal even apart.
 12. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
 13. Voeg de bloem samen met de kerriepoeder toe en roer het met een garde goed door.
 14. Zet het vuur iets hoger en giet de melk er in stappen bij. Blijf ondertussen flink doorroeren tot je ziet dat de saus goed is ingedikt. 
 15. Voeg het eigeel bij de kerriesaus en mix weer flink samen op middelmatig vuur.
 16. Pak de ovenschaal erbij en verdeel de kerriesaus bovenop de ovenschotel en strijk de saus goed glad.
 17. Verdeel nog een laagje geraspte kaas bovenop de kerriesaus.
 18. Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.
 19. Wanneer de ovenschotel gaar is laat je deze even afkoelen en dan kun je de ovenschotel garneren wat verse bieslook.

Ben jij ook zo dol op ovenschotels zoals wij thuis? Dan moet je zeker weten deze ovenschotel eens uitproberen, want geloof mij dit is echt een blijvertje! Ben je niet zo fan van kerriesaus? Dan zou je eventueel de kerriesaus kunnen vervangen voor bechamelsaus, ook erg lekker! Hier lees je hoe je de bechamelsaus kunt maken.

Extra tips&trics:
.
 • Je kunt het gehakt ook een paar uur van tevoren marineren, zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
 • Als je merkt dat de kerriesaus nog iets te dik is, dan kun je er altijd extra melk aan toevoegen en de saus weer mixen tot je de juiste structuur hebt. Vergeet alleen niet de saus weer op smaak te brengen met peper en zout.
 • Maak de ovenschotel op voorhand, dek de ovenschotel af en bewaar in de tussentijd in de koelkast.

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

133 antwoorden
 1. Sanae
  Sanae zegt:

  Je bent er weer met een hoofdgerecht! Eerlijk – ik heb je recepten echt gemist met een lekkere hoofdmaaltijd!! Ik kijk ook bij anderen blogsters maar gaat niks boven jouw recepten. Dan weet ik gewoon zeker dat t lekker wordt!!!

  Dus ja er is absoluut animo voor nog meer van dit soort heerlijke ovenmaaltijden en andere hoofdgerechten je bent een topper! Dank voor al je moeite ik ga deze week nog je recept uitproberen en mijn familie weer blij maken!

  Beantwoorden
 2. fatima
  fatima zegt:

  He Fatima,

  Ziet er weer lekker en mooi uit. Allahuma barek!

  Zou je de ei ook kunnen weg laten of vervangen. Zo ja, door wat?

  Groet,
  Fatima

  Beantwoorden
 3. Nadine
  Nadine zegt:

  Super lekker ziet het eruit ga het zeker maken! Kan je misschien ook een video opnemen hoe je lasagna maken. Keep up the Good work Fatima ???

  Beantwoorden
 4. Feride
  Feride zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik heb vorige week voor het eerst jou heerlijke pizza broodjes recept uitgeprobeerd en de kids waren er dol op ?. Ik kreeg een 10+ hahah. Dit recept ga ik ook zeker een keer proberen. Ik zou het fijner vinden om meer hoofdgerechten te zien, want het is zo irritant om niet te weten wat je moet koken elke dag! Verschrikkelijk gewoon. Je maakt de sausjes ook zelf, daar leer ik weer van. Al dat honig en konimex zakjes vind ik maar niks, er zit van alles in wat niet goed voor je is. Heel veel succes nog!

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Feride,

   Haha dat dagelijks bedenken wat te koken ken ik maar al te goed! Ah super goed lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Ik zal zeker meerdere hoofdgerechten delen op de blog. Dankjewel lieverd! Xx

   Beantwoorden
 5. Naïma
  Naïma zegt:

  Salaam lieve Faatje,

  Vandaag heb ik deze schotel klaargemaakt voor het avondeten. Het was heerlijk!!
  Beste van alles was dat mijn kleintjes van 2 en 7 jaar het ook heerlijk vonden! Lang geleden dat ze zonder gezeur hun bord leeg gegeten hebben.
  Dus voor de moeders die dit lezen; deze schotel is geschikt voor moeilijk etende kinderen!
  Dank voor het delen faatje!

  Liefs Naïma ♡

  Beantwoorden
 6. Siham_
  Siham_ zegt:

  Fatimaaaaaaa! Ik heb dit gisteren gemaakt en de hele ovenschaal was gewoon op! Haha mijn man en kinderen vonden het zo lekker! Onwijs bedankt echt waar. Door jou heb ik serieus leren koken en met al je nieuwe recepten, blijft koken ook zo leuk! Ik kan niet wachten op je lasagne recept haha! Dikke knuffel!

  Beantwoorden
 7. khadija
  khadija zegt:

  Hui Fatima, bedankt voor het recept. Ben het nou aan het maken. Er staat 100mg voor de kerriesaus, maar ik heb het idee dat die verhouding niet klopt.de saus al 2x gemaakt maar is veel te dik lijkt alsof het te veel meel is in verhouding tot boter en melk. Of klopt dit wel? ben het aan het maken voor vanavond. Groetjes

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Khadija,

   Graag gedaan lieverd. Ik geef ook aan dat je de melk op gevoel nog extra kunt toevoegen als je de saus iets lichter wilt hebben. Ik wil de saus altijd dik hebben, maar als je de saus lichter wilt, dan kun je gewoon extra melk toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Succes! Xx

   Beantwoorden
 8. Najlaa
  Najlaa zegt:

  Hey fatima, ik heb m ndt gemaakt.. alleen bij de kerry saus gibg er denk ik iets mis.. toen de boter gesmolten was en ik de bloem en kerry erbij deed werd het een bal.. met melk kreeg ik het wel dunner maar er zitten klontjes in.. wat doe ik mis? Heb m nu in de oven.. dus ik wacht het af hoe het gaat smaken hahahaha..

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Najlaa,

   Wanneer je de bloem erbij doet, wordt het inderdaad gelijk iets dikker. Je zou de volgende keer de bloem in twee delen kunnen toevoegen. Maar wanneer je de melk erbij doet verdwijnt de dikke structuur inderdaad wel. Als je goed mixt met de garde, dan gaan de klontjes ook vanzelf weg. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

   Beantwoorden
 9. Hayat
  Hayat zegt:

  Beste Fatima ,

  Ik wil je voor een keer bedanken voor alle recepten die je deelt ! Ik heb er al zoveel gemaakt van hoofdgerecht tot hapjes en toetjes ! Ga zo door al mijn zussen zijn gek op jou YouTube recepten! Ga zo door meid! Dikke knuffel Hayat

  Beantwoorden
 10. Fatima
  Fatima zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik heb gisteren deze ovenschotel gemaakt, maar bij de saus ging het mis. Ik heb het idee dat de hoeveelheid bloem teveel is voor de hoeveelheid gesmolten boter? Kan ik iets meer boter gebruiken of iets minder bloem?

  Beantwoorden
 11. Dina
  Dina zegt:

  Salaam ailaikom Fatima!
  Ik ben nog een jong meisje, en ik houd er onwijs van om te koken door jou!! Echt super bedankt. Ik ga morgen het avondeten klaarmaken In sha Allah, en dat word de prei-kerrie ovenschotel! Ik zal je via snap/ insta dm een foto van het resultaat sturen als dat goed is!
  xxx Dina
  Asalam

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem Salaam Soms,

   Aahw wat onwijs goed zeg! Ik ben in ieder geval al super trots oo je hoor! Had je mij de foto al via snapchat gestuurd? Misschien dat ik die namelijk niet heb gezien. Xx

   Beantwoorden
 12. Celine
  Celine zegt:

  Ik zocht op google en recept en kwam uit op jouw site. Ohhh super blij mee want wat staan hier een lekkere recepten en duidelijke video’s. Je hebt er een fan bij!

  Beantwoorden
 13. Aaliyha
  Aaliyha zegt:

  hoi ik ben aaliyha en ik ben een groot fan van jou en ik wil best een kook vlog maken met u en ik mag man mijn mama echt koken omdat ik al 11 ben en ik wil heel graag wat geweldig en moois maken ik wil dat super graag met u doen als het niet kan dat maak ik het met deze recept hoor bedankt voor het word doeii

  Groetjes van Aaliyha

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Aaliyha,

   Aah wat ontzettend lief zeg! Ik geef binnenkort een kookworkshop en misschien dat je dan ook kunt komen? Dan kunnen we elkaar natuurlijk ontmoeten. Wie weet tot snel!

   Heel veel liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 14. Badria
  Badria zegt:

  De hoeveelheden van de saus klopt echt. 50 gram roomboter op 100 gram meel. In de video zie ik dat je ook veel meer roomboter gebruikt dan 50 gram. De hoeveelheid kerriepoeder staat er ook niet bij. Het gerecht staat in de oven. Ben benieuwd hoe het smaakt

  Beantwoorden
 15. Aisha
  Aisha zegt:

  Hoi Fatima! Allereerst bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Zo heb ik al een aantal gerechten uitgeprobeerd en kan zeggen met succes?. Nu wil ik vandaag jou prei/gehakt schotel gaan maken voor vanavond. Ik kan alleen nergens terugvinden hoeveel aardappelschijfjes je gebruikt. Alvast bedankt en keep up the good work??

  Liefs aisha

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Aisha,

   Wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Ik gebruik in totaal 5 grote aardappelen, maar het hangt ook van de grote van je ovenschaal. 5 aardappelen zouden wel genoeg moeten zijn. Smakelijk eten alvast! Xx

   Beantwoorden
 16. Chaimaa
  Chaimaa zegt:

  Salam Fatima !!
  Dankjewel voor al je heerlijke recepten en blijf vooral zo doorgaan
  Ik wil dit vanavond klaarmaken
  Alleen heb ik een vraag wat voor salade en salade saus zouden hierbij passen?

  Kiss Kiss

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Chaimaa,

   Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Zelf serveer ik er vaak een frisse salade bij, dus een salade met tomaten, komkommer, uien etc. en dan gebruik is als dressing de yoghurtdressing of tuinkruiden is ook erg lekker. Smakelijk eten alvast! Xx

   Beantwoorden
 17. Sabbje
  Sabbje zegt:

  Hey lieve Fatima!

  Ik heb al een heleboel van je recepten uitgeprobeerd en deze overschoten was er één van, heerlijk!
  Ik heb alleen een probleem want ik doe er altijd tr weinig zout in. Heb je hier misschien tips voor?

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo lieve Sabrine,

   Aah super leuk om te horen! Nou ik zal je een wat vertellen haha. Ik ben ook echt iemand die of altijd zout vergeet of te weinig gebruikt. Ik doe nu het volgende; aan het begin van het koken breng je het eten op smaak en proef je het. En wanneer het gerecht klaar is proef je het nog meer, zodat je eventueel extra zout kunt toevoegen. Op deze manier komt het altijd goed haha. Xx

   Beantwoorden
 18. Hajar
  Hajar zegt:

  Ahahha bij het lezen van je recepten hoor ik je stem in me hoofd ?en toen je zei doe er zout bij moest ik gelijk aan je moeder denken miskina die altijd tegen je zei zout fatima zout?

  Beantwoorden
 19. Sou
  Sou zegt:

  Hi Fatima,

  Ziet er lekker uit. Als ik dit in een rechthoekige ovenschaal wil maken, welk formaat kan ik dan het beste gebruiken?

  Liefs, Sou

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Sou,

   Dankjewel lieverd. Je zou eventueel een ovenschaal kunnen gebruiken met een afmeting van 33×23 cm. Je kan elk ovenshcaal gebruiken hoor en ongeveer vullen tot net onder de rand. Succes! Xx

   Beantwoorden
 20. marcella
  marcella zegt:

  Dank voor het recept. Ik maakte deze ook al (recepept uit de boeren keuken), maar zonder de saus. Staat in de oven. Het gehakt heb ik vervangen voor vega gehakt. De saus was heel flauw bij mij daar heb ik nog wat mosterd, cremefraise en kaas doorgedaan. Ook heb ik nog kleine stukjes tomaat bij de prei erbij gedaan, omdat ik iets te weinig had. Ben benieuwd. Grt, Marcella

  Beantwoorden
 21. maurice
  maurice zegt:

  volgens mij is 100 gram bloem te veel. het gerecht was heerlijk. maar met meer dan 35 gram wordt het klonterig. heb ik iets fout gedaan?

  Beantwoorden
 22. Yasmina
  Yasmina zegt:

  Het is een lekker recept, maar de 100 gram voor de kerrie saus klopt echt niet. Het is meer een koekjesbeslag of churro beslag als je 100 gr gebruikt. Op 50 gram boter gaat 50 gram bloem als je een lekkere stevige saus wilt.

  Beantwoorden
 23. Michiel
  Michiel zegt:

  Hi Fatima,

  Ik vond uw recept eerder toevallig via Pinterest en vind het zalig klinken! Ook in België komt deze schotel dit weekend nog op de tafel! 😉 Bedankt daarvoor!! x

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Layla,

   Mijn ovenschaal is rond de 30 cm. Je zou eventueel een ovenschaal kunnen gebruiken met een afmeting van 33×23 cm. Je kan elk ovenschaal gebruiken hoor en vullen tot net onder de rand. Succes! Xx

   Beantwoorden
 24. Ankie scheers
  Ankie scheers zegt:

  Hoi, veel werk maar erg lekker en gezond ook, kinderen vinden dit zacht smakende gerecht ook heerlijk.
  Dank je wel, groet,
  Ankie

  Beantwoorden
 25. Marike Wessing
  Marike Wessing zegt:

  De ovenschotel is prima gelukt.
  Voor de saus heb ik alleen onder gebruikt dit ging prima.
  Voor hoeveel personen is dit recept eigenlijk, wij hebben het met zn tweeën bijna opgegeten.

  Beantwoorden
 26. Froukje
  Froukje zegt:

  Ik heb dit donderdag gemaakt, het was HEERLIJK??. We hadden nog iets minder dan de helft over, net genoeg voor de zaterdag. Ga dit zeker vaker maken. Dank je voor het recept.

  Beantwoorden
 27. Jea
  Jea zegt:

  Hi Fatima,

  Hij staat in de oven! Ben benieuwd.
  Trouwens, de nieuwe naam van je website is veel leuker! Bij de oude naam vond ik de slogan niet zo lekker lopen. “Eten verslavend als geen ander…”
  Ander is een benaming voor een persoon en eten is geen persoon. Ik bedoel dit absoluut niet vervelend hè!
  Uit de keuken van Fatima klinkt vele malen mooier!
  Keep up the good work! Ik ben fan van je recepten, het lukt altijd! ❤️

  Beantwoorden
 28. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Het huis ruikt heerlijk nu deze schotel in de oven staat. Lekker smullen vanavond met mijn ouders voorafgaand aan pakjesavond met de kinderen! Dank voor dit recept!

  Beantwoorden
 29. Isetta
  Isetta zegt:

  goeiemorgen Fatima. Gelukkig nieuw jaar!
  vraagje over deze schotel, wil hem graag maken maar ben niet zo een fan van kerrie. proef je dat sterk in dit gerecht of valt dat wel mee?

  alvast bedankt.

  Beantwoorden
 30. Tirza
  Tirza zegt:

  Superr recept! Heb zojuist deze lekkere ovenschotel gemaakt en mijn vriend en ik hebben er echt van gesmuld! Ook de saus erover was super, veel beter dan al die pakjes en zakjes uit de winkel;) Bedankt, ik blijf je volgen! Grtjs Tirzah

  Beantwoorden
 31. Saskia Pradun-Baur
  Saskia Pradun-Baur zegt:

  Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

  Beantwoorden
 32. Saskia Pradun-Baur
  Saskia Pradun-Baur zegt:

  Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

  Beantwoorden
 33. Saskia
  Saskia zegt:

  Hallo Fatima, na al je batbots met gehaktvulling te hebben ontdekt en die nu als vast voorraadje in onze vriezer liggen omdat ze zo lekker zijn. Vandaag jouw recept voor prei-kerrie schotel gemaakt en waar mijn wederhelft zweerde bij het bekende kant en klaar pakje. Nou hier geen kant en klaar pakje en zakje meer want je recept is heerlijk! Precies goed in de smaak van de kruiden en alles mooi in balans. Toppertje en blijvertje in ons huishouden dus. Ik kijk enorm uit naar je kookboek en nieuwe recepten. En wens jou en je gezin veel succes, gezondheid, liefde en geluk.

  Beantwoorden
 34. Maria
  Maria zegt:

  Dank je wel Fatima voor het heerlijke recept. Je uitleg is zo helder en volledig, dat het mij als niet zo ervaren kok vertrouwen geeft. De eerste keer was het heerlijk. Volgende week komt mijn kleindochter en dan maak ik het weer ❤️

  Beantwoorden
 35. Karin
  Karin zegt:

  Het was echt heerlijk :-D! Ik woon sinds kort in de VS en ik mis de pakjes die je in Nederland kan kopen om zulk soort maaltijden te maken, maar dit was wellicht lekkerder dan een pakje! Dankjewel :-D!!

  Beantwoorden
 36. Cees
  Cees zegt:

  Dag Fatima
  Kwam “toevallig” op je website. Heb de prei-kerrie schotel gemaakt vanavond. Je kruidenpalet sprak me aan. Het resultaat was ernaar, ronduit lekker en top! We hebben heerlijk gegeten.

  Beantwoorden
 37. Frans
  Frans zegt:

  Dank voor dit recept. Heb het gisterenavond gemaakt en het viel goed in de smaak hier. Heb weliswaar de paprika vervangen door courgette en was de eierdooier vergeten in de kerriesaus, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor het eerst met meer dan 2/3 kruiden gekookt. Beviel goed. Ik sla je site effe op!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *