POMPOENCAKE

Yes, het weekend staat weer voor de deur dus kunnen we weer gezellig aan de bak! Dit weekend kun je aan de slag met deze pompoencake met monchou crème, vet lekker! Een heerlijke smeuige cake die  je echt eens geproefd moet hebben!


Ingrediënten:
.

Voor de cake:
.
  • 250 gr. pompoen
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 120 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. speculaaskruiden 
  • snuf zout
Voor de topping:
.
  • 100 gr. monchou
  • 4 etl. slagroom (of melk)
  • 2 etl. poedersuiker
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Rooster de pompoenblokjes in de oven op 200 graden voor 10-12 minuten gaar. Pureer de pompoen met de staafmixer en laat het afkoelen. Mix in een kom de zonnebloemolie, basterdsuiker, kristalsuiker en de pompoenpuree romig. Voeg de eieren en de melk erbij en mix het door. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en het zout en mix de helft bij de natte ingrediënten. Voeg de overige helft erbij en mix het door. Vet de bakvorm in, giet het beslag erin en bak de cake op 180 graden in 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen op rooster.

Stap 2.
.

Mix de monchou met de poedersuiker glad, giet de slagroom erbij en mix het nog eens door. Je kunt nu de creme proeven en er eventueel extra poedersuiker aan toevoegen als je het iets zoeter wilt. Verdeel de topping bovenop de pompoencake en strooi er de gehakte pecannoten op. Serveer de cake met een bakje koffie of thee en genieten maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

29 antwoorden
  1. Naoual
    Naoual zegt:

    Ziet er heerlijk uit!! Ik zag ook op je snap harchakoekjes voorbij komen.. wanneer komt dat recept online.. Die zag er zo lekker uit.

    Beantwoorden
  2. Soukaina
    Soukaina zegt:

    Lieve Fatima,

    Allereerst onwijs bedankt voor al het lekkers en moois wat je elke keer met ons deelt!
    Ghemsa ou Ghmisa alik!

    Mijn vraag aan jou over deze cake….
    Zodra de cake uit de oven komt. Laat je die dan afkoelen in de tulbandvorm of keer je die gelijk om op een afkoelrooster?

    Alvast bedankt voor t antwoorden. Fijn weekend 💋
    Veel liefs Soukaina

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi lieve Soukaina,

      Wat lief zeg! Allahibarkfiek lieve schat! Als de cake uit de oven komt laat ik deze in de vorm op een rooster voor ongeveer 30 minuten afkoelen. Eigenlijk tot de bakvorm aan de buitenkant niet meer zo warm is. Dan draai ik de vorm op een rooster om zodat de cake eruit kan glijden.❤️

      Beantwoorden
  3. Najoua
    Najoua zegt:

    Jammer dat je geen recepten plaatst met foto’s stap voor stap hoe je het maakt vindt ik veel handiger dan zo’n lange tekst

    Beantwoorden
    • Jean
      Jean zegt:

      Een erg ondankbare reactie van jou naar Fatima toe! Niet netjes. Als je (gratis ook nog!) gebruik van haar kookkunsten wilt maken kun je ook de moeite nemen om haar recepten te lezen, welke overigens heel duidelijk zijn. Voor niets gaat de zon op. Een beetje meer respect is op z’n plaats. Fatima doet dit met heel veel liefde en ze doet enorm haar best! Beetje meer dankbaarheid is op z’n plek!

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Jean,

        Ik denk dat ze het niet gemeen bedoelt, maar eerder dat ze het handiger vindt met stappenfoto’s haha. Alsnog bedankt voor je lieve bericht!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *