PIZZAROLLETJES MET TONIJN

Pizza liefhebbers opgelet! Deze Pizzarolletjes met Tonijn moet je echt eens proberen! Ik maakte ze gisteren voor de gezamenlijke iftar bij mijn schoonouders en iedereen was er weg van! Lekker zacht, vol van smaak en je kunt volop variëren met de vulling! Ga jij ze vanavond maken voor jouw iftar? Gegarandeerd dat ze dit lekkers ook bij jou thuis gaan waarderen!

Ingrediënten: (15 stuks)
.
Pizzadeeg:
.
  • 600 gr. bloem
  • 1 etl. melkpoeder
  • 1 etl. Italiaanse kruiden
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 2 etl. kristalsuiker
  • 1 tl. zout
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 350 ml lauwwarme melk
Vulling:
.
  • handvol geraspte kaas
  • 1 rode paprika, in stukjes 
  • 1 prei, in stukjes
  • handvol zwarte olijven, in schijfjes
  • 1 blikje tonijn
  • 4 etl. pittige Samurai saus
  • 3 etl. knoflooksaus
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, Italiaanse kruiden, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen. Giet de zonnebloemolie bij de melk en roer het samen. Giet vervolgens het mengsel in stappen bij de droge ingrediënten in de kom en kneed het deeg voor zeker 5 á 8 minuten door tot een mooi soepel deeg. Stort het deeg op je werkblad, kneed het door met ongeveer een theelepel zonnebloemolie tot een bal en plaats het deeg terug in de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en een theedoek en laat het deeg vervolgens rijzen voor 60 minuten of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Stap 2.
.

Bestrooi het werkblad met wat bloem, druk de lucht uit het deeg en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dikte. Roer de Samurai, knoflook en de rode ui samen en verdeel het mengsel bovenop het deeg. Strooi de geraspte kaas, paprika, prei, olijven en de tonijn bovenop het deeg en laat de randen vrij. Rol het deeg vanaf de onderzijde stevig op naar boven tot een lange rol en snijd met een scherp mes voorzichtig plakjes uit de rol van ongeveer 2 cm breed. Paats de pizzarolletjes op een bekleed bakplaat en dek het deeg af voor 30 minuten.

Stap 3.
.

Verwijder de folie en smeer de pizzarolletjes in met het ei/melk mengsel. Bak de pizzarolletjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer de pizzarolletjes lekker warm met een kom soep en je maaltijd is compleet!

Extra tips&trics:
.
  • Giet de natte ingrediënten nooit in een keer toe bij de droge ingrediënten, maar doe dit altijd in stappen.
  • Mocht het deeg te nat zijn kun je altijd in stappen extra bloem toevoegen.
  • De melkpoeder kun je vervangen door extra bloem.
  • Je kunt het deeg ook besmeren met tomatensaus.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

139 antwoorden
  1. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Hoi!

    Zien er heel lekker uit, dit ga ik zeker proberen maar mis nog een vraag Hahah Hoe krijg je ze in die vorm, snijd je die in stukken en rol je die dan op?

    Beantwoorden
  2. Marr
    Marr zegt:

    Heyy,
    Ik vind het zo jammer dat er geen foto’s meer zijn bij iedere stap. Waarom is dat veranderd? Het was erg handig voor mensen die bijv. dyslectisch zijn.

    Beantwoorden
  3. W
    W zegt:

    Hoiii,

    Ik lust normaal geen tonijn maar deze en jouw tonijnbriwats (die in jouw boek) zijn zoooo lekker. De tonijn briwats in jouw boek, welke filodeeg gebruik je daarvoor. Her vouwen ging bij mij niet zo goed maar ik denk dat ik de verkeerde filodeeg had.
    Xxxx

    Beantwoorden
      • Larissa
        Larissa zegt:

        Ik gebruik gist van de Lidl een zakje met 7gram, ik laat het in het washok staan (warmte van de droger)

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Oké, daar kan het niet aan liggen want die gebruik ik ook weleens. Heb je opgelet dat het zout niet direct in aanmerking is gekomen met de gist? Zout zorgt ervoor dat de gist zijn werking niet doet.

      • C.
        C. zegt:

        Wat kan je doen om dat op te lossen? Bij mij is het zelfde gebeurd. Ik wacht nu anderhalf uur. Gewoon zo laten en doorgaan met de volgende stap?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Je kunt gewoon verder gaan. Er zijn vele redenen waarom deeg niet rijst. Melk is te koud of juist weer te warm waardoor de gistcellen niet geactiveerd worden. Zout komt direct in aanmerking met de gist of de plek waar je het deeg laat rijzen is te koud.

  4. Denise
    Denise zegt:

    Hey hey, kan je de deegrolletjes ook langer laten staan met vulling erin i.p.v. 30 minuten bijvoorbeeld anderhalf uur…? Ivm iftar

    Beantwoorden
  5. KookGek
    KookGek zegt:

    Salam 3aleikom Ramadan Mubarak moge Allah s.w.t. jullie zegenen in deze heilige maand, onze zondes vergeven en onze vaste accepteren inchaAllah. Ik heb de pizzarolletjes uitgeprobeerd en zijn superlekker en ook heb il gisteren chebakia van je schoonmoeder geprobeerd was superblij was goed gelukt durfde namelijk nooit chebakia te maken nadat paar jaar geleden was mislukt. MachaAllah al jou recepten lukken in een keer. Hopelijk krijgen we nog meer recepten?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam,

      Aah wat goed zeg en wat ben je goed bezig! Ik ben blij dat het allemaal is gelukt en dat je zo enthousiast bent! Heel graag gedaan en er komen nog een heleboel recepten aan, dus dat komt helemaal goed!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  6. Ouiam
    Ouiam zegt:

    Hey lieve Fatima,

    Ik wil deze maken maar wil wel een aantal invriezen moet ik ze dan wel eerst allemaal bakken of kunnen ze ook ongebakken de vriezer in?

    Liefs ouiam

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi lieve Ouiam,

      Je reactie is niet verdwenen, maar ik moest die nog ‘goedkeuren’ Je kunt de broodjes gebakken invriezen. Dus als ze uit de oven komen kun je ze even voor 10 minuten laten staan en dan direct invriezen. Xx

      Beantwoorden
  7. Ouiam
    Ouiam zegt:

    Heeey Fatima,

    Wat gek mijn reactie is weg !

    Ik vroeg me af of je ze ook kunt invriezen en zoja moet ik ze dan eerst afbakken en dan invriezen of hoeft dat niet ?

    Zou je ook samurai met chili saus kunnen mengen voor de topping ?

    Liefs ouiam

    Beantwoorden
  8. Zahra
    Zahra zegt:

    Ik heb die grote pak instant gist hoe kan ik het wegen hoeveel ik nodig heb heb die kleine zakjes niet in huis en wil het vandaag maken?

    Beantwoorden
  9. Hanane
    Hanane zegt:

    Bij mij was het super goed uitgekomen. Alleen 350ml melk was bij mij beetje dan te plakkerig beetje meel bij gedaan en kwam super goed uit. Chokran. Alleen ingrediënten voor de vulling heb ik het op mijn manier gedaan. Had gepelde tomaten met tomatenpuree beetje gebakken met zout en olijfolie voor ongeveer 3min. Paprika en uien samen gebakken met zout en olie tot het zacht is. En verder tonijn. Groene olijven en geraspte kaast . Deed eerst tomatensaus, daarna tonijn, vervolgens paprika en uien gebakken en daarna olijven en als laatste kaas ook. Met rollen snijden smeerde eitje op vervolgens extra kaas erop 🙂 heerlijk het deeg zo zacht

    Beantwoorden
  10. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam Fatima,

    Wat een top recept alweer!!
    Vraagje..

    Heb nog opgerolde deeg over.
    Kan ik dit in de vriezer bewaren en de volgende keer gebruiken??

    Grtjes Fatima

    Beantwoorden
  11. Rachida
    Rachida zegt:

    Salam Fatima, dit recept staat vandaag op menu. Ziet er heerlijk uit ! Ik heb wel paprika en prei eventjes voorgebakken.
    Bedankt Fatima!

    Beantwoorden
  12. LILA
    LILA zegt:

    Hi lieve Fatima, kan je tonijn ook vervangen door gehakt of kip? Zo ja, veranderd er dan iets aan het recept? Alvast bedankt. Groetjes Lila

    Beantwoorden
  13. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima alles goed met je ik had een vraagje waarom staat er geen video bij dit recept dan kunnen we kijken hoe je het doet enzo kwa deeg rollen enzo. Vind ik wel handig? love you❤

    Beantwoorden
  14. Siham
    Siham zegt:

    Salaam walaikoem Fatima, kan ik de pizzarolletjes ook in de ochtend maken? of is dit te vroeg voor vanavond in sha allah. Ik denk zelf hoe meer ik van te voren kan doen hoe beter. Ik hoor het graag van je schat.

    Beantwoorden
  15. OumQasim
    OumQasim zegt:

    Salaamoe ‘alaykoem Fatima,

    Allereerst mijn complimenten. Je doet het echt fantastisch. Ik ben verslaafd geraakt aan je website. En zoals ik hier ergens eerder al had gelezen, ook ik durf bijna geen andere recepten meer uit te proberen dan die van jou. Daarom vroeg ik me af of je een recept hebt van mhancha (kip of gehakt)?
    Wat betreft deze rolletjes, zalig zijn ze, net als alles wat ik van jouw recepten maak. Bij mij thuis zijn ze er ook dol op.
    Koken deed ik echt niet graag, maar met jouw hulp durf ik alles aan in de keuken, zo duidelijk en gedetailleerd uitgelegd, het kan niet anders dan het tot een goed eind te brengen, zelfs voor een kluns als ik.
    Baarak Allahoe fiek!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam OumQasim,

      Wat een onwijs lief berichtje en zulke lieve complimenten! Heel erg bedankt lieve schat! Deze week ga ik het recept toevallig delen van mhancha, dus als je nog even geduld hebt hihi. Allahibarfiek lieve schat! Xx

      Beantwoorden
      • OumQasim
        OumQasim zegt:

        Ik kijk al uit naar jouw recept van de mhancha.
        Wat ik nog zo zalig vind aan jou is dat je vrijwel meteen reageert op alle berichtjes. En al die complimenten krijg je niet zomaar, dat betekent dat je velen erg blij maakt met je recepten. En laat me je zeggen, je doet het fantastisch!
        Doe zo verder lieve Fatima.

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Esma,

      Je kunt het alvast maken maar je moet de broodjes wel afbakken. Als je nu het deeg maakt en tot de avond laat, dan gaat het deeg teveel rijzen en stinken. JE kunt de broodjes nu maken en afbakken en in de avond even verwarmen op graden voor ongeveer 5 a 8 minuten. Xx

      Beantwoorden
  16. Bo
    Bo zegt:

    Salaam Fatima,

    Heb t al eerder gemaakt en toen was t wat plakkerig en had daar extra bloem aan toegevoegd en was heel goed gelukt. Nu ben ik het deeg weer aan t maken maar nu hou ik zo’n 100ml melk/olie over. Is t een probleem als ik dat overhoud of moet echt alles erin?

    Beantwoorden
  17. Zeynep
    Zeynep zegt:

    Hi Fatima,

    Kan ik deze pizzarolletjes vandaag maken en morgen serveren? Dat ik het niet helemaal goed bak en morgen pas het kaas eroverheen gooi en laat doorbakken?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *