PIZZA VAN TURKS BROOD

Iedereen heeft weleens van die dagen dat je gewoon echt geen zin of gewoon geen tijd hebt om in de keuken te staan. En precies voor zulke dagen komt dit recept van pizza van Turks brood goed van pas! Aan de bodem hoef je dus niks meer te doen enkel even te belegen met een lekkere tomatensaus, toppen met gekruid gehakt, gekarameliseerde uien en natuurlijk met kaas, heerlijk!


Ingrediënten:
.

Gehakt:
.
  • 2 etl. zonnebloemolie 
  • 2 uien, in partjes
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. kristalsuiker
  • 200 gr. rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. fijne tomatensaus
  • 1 etl. pittige chilisaus
Voor de pizza:
.
  • 1 Turks brood
  • 200 gr. fijne tomatensaus
  • 1 etl. gedroogde oregano
  • 1 tl. harissa kruiden
  • geraspte kaas
  • rucola sla
  • saus naar keuze
Bereiding:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm de zonnebloemolie in de pan en bak de uien met de kurkuma, zout en suiker glazig.
  3. Voeg het gehakt, knoflook, peterselie en alle kruiden in de pan en roer het door.
  4. Roer de tomatensaus en de chilisaus erdoor en bak het voor 5-8 minuten.
  5. Meng de tomatensaus met de oregano en de harissa kruiden.
  6. Snijd het Turks brood doormidden en besmeer de onderste laag met de tomatensaus.
  7. Beleg de pizza met het gehaktmengsel en strooi bovenop de geraspte kaas.
  8. Schuif de pizza voor ongeveer 12-15 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten.
  9. Verdeel bovenop wat rucola en serveer de pizza met een sausje naar keuze, eet smakelijk!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

10 antwoorden
  1. Wahi a
    Wahi a zegt:

    Hey fatima. Ik volg je al echt vanaf begin. En moet zeggen dat de stappen foto’s minder en minder worden. Ben zelf geen keuken princes en soms is bij een onbekende gerecht wel heel fijn als er een stapsgewijs foto’s bij recept staan zodar er bij een lange lap tekst en beter beeld is.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Wahi,

      Snap ik, maar ik heb niet altijd tijd om stappenfoto’s te schieten en het zou zonde zijn als ik dan helemaal geen recepten deel. Mocht iets niet duidelijk zijn, dan kun je het altijd vragen. E

      Beantwoorden
  2. Sasja
    Sasja zegt:

    Hey Fatima,

    Heerlijk recept. Ik vroeg me af welke kruiden je zou gebruiken als je deze pizza met tonijn zou maken? 😃

    Groetjes
    Sasja

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *