PIZZAKORF MET KIP

Laatst maakte ik een pizzakorf met gekruide kip en wat was die lekker! Als je een echte pizza liefhebber bent, dan ga je ook dit erg lekker vinden. En je kunt natuurlijk zoveel variëren met de vulling als je zelf wilt.

Ingrediënten:
.
  • 300 gr. bloem
  • 1 tl. gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. zout
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 180 ml melk lauwwarm
Vulling:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. zout
  • 1 etl. tomatensaus
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
Extra:
.
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • maanzaad
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Schep de bloem in de kom en voeg de gist, kristalsuiker en de oregano erbij. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en mix het kort samen. Mix de zonnebloemolie bij de lauwwarme melk en giet het mengsel in stappen in de kom en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor zeker 3 a 5 minuten mooi soepel. Stort het deeg op je werkblad, vet het deeg in met een beetje zonnebloemolie en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.
.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de gemberpoeder, kip kruiden, cayennepeper en het zout erbij en roer het goed door. Voeg de tomatensaus en de peterselie erbij en schep het geheel door. Haal de pan van het vuur en laat de kip volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Druk de lucht uit het gerezen deeg en stort het deeg op je werkblad. Vorm het deeg tot een lange staaf, snijd het deeg in stukken en rol van elk stukje een bolletje. Dek het deeg af en laat het voor 10 minuten rusten. Druk een bolletje deeg volledig plat en schep 1 eetlepel van de kip in het midden. Strooi er eventueel wat geraspte kaas bovenop en breng de zijkanten van het deeg naar het midden en druk het deeg goed samen. Rol het deeg tot een bolletje en plaats het in een ingevette ronde ovenschaal. Dek het deeg nogmaals af voor 10 minuten. Mix het eidooier met de melk en strijk hiermee de broodjes in. Strooi er wat maanzaad boven en bak de broodjes op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.

Extra tips&trics:
.
  • Tijdens het vullen van de broodjes kun je bovenop de kip geraspte kaas strooien.
  • Ik gebruik een ronde ovenschaal met een diameter van 26 cm.
  • Van het deeg heb ik mini broodjes gevormd, wil je grote broodjes, dan kun je het recept verdubbelen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

38 antwoorden
  1. Siham
    Siham zegt:

    Salam schat bedankt voor het delen van je heerlijke recepten kan je het ook in een lang werpige ovenschaal maken of moet het in een ronde ovenschaal hoor van je xx

    Beantwoorden
  2. Sally
    Sally zegt:

    Gemaakt en ik vond het heel lekker! Zeker een aanrader om te maken, vooral met wat cheddar kaas bovenop de vulling. Thanks voor het recept! Heb wel een vraag; hoe voorkom je dat de broodjes ‘verharden’?

    Beantwoorden
  3. Nour
    Nour zegt:

    Heb het gemaakt echt heerlijk!!! Heb het ook aangeraden bij familie. Machallah je hebt echt goude handen al jou recepten lukken in een keer. Een vraagje heb je mss ook een recept van appeltaart mijn dochter wilt heel graag appeltaart. Bedankt nog voor al jou recepten.

    Beantwoorden
  4. Zeinab
    Zeinab zegt:

    Hallo fatima
    Ik heb vanavond visite…en wil het eigenlijk paar uurtjes vantevoren maken. Kan dat of droogt het uit? Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  5. Halima
    Halima zegt:

    Bedankt weer! Ik wil dit insha’Allah morgen maken met soep. Wat raad je mij aan bij tonijn als vulling: tonijn met ingrediënten bij dit recept of de vulling maken volgens jouw tonijnbroodjes. Gebruik je trouwens speciale soepkruiden?
    Ik hoop dat het gaat lukken, beetje bang voor werken met deeg ?

    Beantwoorden
  6. Halima
    Halima zegt:

    De bolletjes deeg gewoon met de hand plat drukken? Na de oven theedoek over de korf en na een uurtje plastic met theedoek erover zodat de broodjes zacht blijven? ???

    Beantwoorden
  7. Halima
    Halima zegt:

    Salaam alaikum Fatima,

    Ik heb deze gisteren gemaakt, denk dat ik volgende keer de temperatuur wat lager moet zetten (hete lucht oven). Waren best donker geworden en wil ze ook zachter hebben.
    Maar durf weer met deeg te werken,
    bedankt en veel liefs.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Sarah Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *