PITTIGE OVENSCHOTEL MET KIP

Bij ons staat er regelmatig een ovenschotel op tafel, lekker en makkelijk! Vandaag deel ik het recept van deze pittige ovenschotel met kip en lekkere smeuïge aardappelpuree. Je kunt de ovenschotel makkelijk een paar uur van tevoren klaarmaken en in de avond enkel nog even in de oven schuiven. Ideaal dus voor doordeweeks!

Ingrediënten: (4 personen)
.
Aardappelpuree:
.
  • 5 middelgrote, kruimige aardappelen
  • 3 la vache qui rit
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • scheut melk
Kip vulling:
.
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 2 etl. pittige Sriracha
  • geraspte kaas
  • basilicumkruiden
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook in een ruime pan de aardappelen gaar met een snuf zout. Giet het water af en schep de aardappelen weer terug in de pan. Voeg de la vache qui rit, zout, zwarte peper en de melk erbij en stamp de aardappelen fijn. Hoe zachter de aardappelpuree is hoe makkelijker je de puree straks kunt gladstrijken in de ovenschotel. Zet de pan apart.

Stap 2.
.

Schep de kipfilet in een kom en voeg de ui, knoflook, peterselie, gemberpoeder, zout, kip kruiden, cayennepeper en de zonnebloemolie erbij. Hussel de kip goed door en laat de marinade voor minstens 30 minuten in de kip trekken. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en schep de gemarineerde kipfilet in de pan. Bak de kipfilet aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Voeg de pittige Sriracha saus erbij en roer de kip door.

Stap 3.
.

Pak de ovenschaaltjes erbij en verdeel een hoeveelheid aardappelpuree op de bodem. Strijk de aardappelpuree glad en verdeel bovenop ongeveer drie volle eetlepels kip. Schep bovenop de kip weer wat aardappelpuree en strijk het glad. Strooi als laatste wat geraspte kaas en gedroogde basilicum bovenop en bak de ovenschotels in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas is gesmolten en mooi goudbruin is gekleurd.

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt voor dit recept ook gemarineerd gehakt gebruiken.
  • 3 la vache qui rit kun je vervangen voor 3 eetlepels roomkaas of mayonaise.
  • Als je niet van pittig eten houdt kun je de sriracha vervangen voor zoete chilisaus of tomatensaus.

Liefs,
Fatima




26 antwoorden
  1. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Salaam Faatje,

    Lijk me heerlijk recept! Kan ik ook 1 papirake toevoegen aan de kip?
    Kan ik het ook in 1 schaal doen?

    Ik kan niet wachten op jou kookboek.!
    Groet Yasmina

    Beantwoorden
  2. Myranda
    Myranda zegt:

    Ha Fatima!
    Is het ook mogelijk deze ovenschotel een avond van te voren al klaar te maken en dan enkel nog een dag later in de oven te doen? Of is dat wel erg vroeg van te voren;)
    Thanks voor de leuke&lekkere recepten! Kijk uit naar je kookboek eind April 🙂
    Liefs!

    Beantwoorden
  3. Rachida
    Rachida zegt:

    Salaam Fatima,ook ik heb dit gerechtje gemaakt.maar ik vond dat het niets van groenten had dus heb ik er wat groentereepjes bij gedaan…was een succes….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *