PITTIGE KIP PITAS

Deze verrukkelijke pitas met pittige kip zijn perfect voor de lunch of voor het avondeten. Gevuld met gegrilde kip, sla, komkommer en  lekker zoete cherry tomaatjes. Heel snel klaar te maken en dus ideaal voor door de weeks!


Ingrediënten: (6 stuks)
.
  • 300 gr. kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. pittige kip kruiden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • sla
  • komkommer
  • cherry tomaatjes
  • knoflooksaus
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Snijd de kipfilet in grove stukken en leg de kip in een kom. Pers de knoflook erbij en voeg de kip kruiden, gemberpoeder, zout, paprikapoeder en de cayennepeper toe. Giet de zonnebloemolie erbij en hussel de kip goed door. Laat de marinade voor minstens 30 minuten intrekken. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Knip of snijd de kip in strookjes en zet even apart.

Stap 2.
.

Verwarm de pitas volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd ze aan de bovenkant open. Vul elke pita met sla, komkommer, cherry tomaatjes en schep er een portie gegrilde kip in. Maak het af met de knoflooksaus of een andere saus naar keuze en smullen maar!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

19 antwoorden
  1. Soukaïna
    Soukaïna zegt:

    Tbarkellah 3lik <3
    Ziet er heerlijk uit, zijn dat zelfgemaakte pittabroodjes?
    Die van Lidl vallen uit elkaar als je ze vult, dus vind ik ze niet zo goed.
    Ik denk dat ik deze ga proberen met wraps.
    Dank je wel voor de recept! x

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Allahibarkfiek lieve Soukaina!♥️ Nee, dit keer had ik ze niet zelf gemaakt ‘aar dit kun je wel echt heel makkelijk zeg doen. Deze pitas waren van de Lidl en eerlijk ze waren gewoon goed en lekker.

      Beantwoorden
      • Soukaïna
        Soukaïna zegt:

        Dan geef ik die van lidl weer een kans, hoor! 🙂
        Hoe verwarm jij ze op? Misschien deed ik het op de verkeerde manier.

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Soukaina,

        Ik maak de pitas vochtig met water en dan verwarm ik ze in de oven op 200 graden voor 3-5 minuten tot ze goed zacht zijn. Niet te lang, wamt ze worden dan snel hard.??❤️

  2. Jennifer
    Jennifer zegt:

    Hoi Fatima,

    Dit recept lijkt mij best lekker om eens uit te proberen.

    De knoflooksaus heb je die zelf gemaakt?
    Of is dat uit een fles?
    Zelf zou ik hem het liefst zelf maken.

    Groetjes Jennifer

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *