PITTIGE KIEPVLEUGELS
INGREDIËNTEN
- 8 kipvleugels
- 4 etl. ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 thl. cayennepeper
- 1 thl. zout
- 2 etl. zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Giet de ketjap manis samen met de zonnebloemolie in de kom.
- Snipper het ui fijn en voeg deze samen met de geperste knoflook in de kom.
- Strooi de kruiden erbij en roer alles goed samen.
- Plaats de kipvleugels in de marinade en schep alles goed om. Laat de kipvleugels voor zeker 60 minuten in de marinade zitten en schep alles zo nu en dan even kom.
- Vet of bekleed een ovenschaal/bakblik en plaats hier de kipvleugels op
- Bak de kipvleugels in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 40 a 50 minuten gaar.
- Zelf doe ik er de eerste 30 minuten aluminiumfolie overheen, zodat het goed kan stomen en de laatste 20 minuten haal ik de folie eraf zodat de kipvleugels nog lekker krokant kunnen bakken.
Serveer deze pittige kipvleugels met bijvoorbeeld wat lekkere rijst en een frisse salade. Ook op de barbecue zijn deze kipvleugels erg lekker!
Liefs,
Fatima
Dit wordt insha Allah ons avondeten vanavond. Dankje 🙂
Je gaat het echt lekker vinden haha! Bsa7a meid Xx
Hmm heb deze gisteren gemaakt echt heeeeeerlijk! Heel erg bedankt voor het recept, en voor al je andere recepten. Xx
Goed om te lezen meid hihi! Heel graag gedaan meid Xx
Ga ik vandaag proberen in shaa allah met die folie papier. ben benieuwd :))
inschAllah meid! <3
Hey fatima!
Ik vraag me af of de kip dan wel goed gaar wordt van binnen aangezien je het van te voren niet gaat bakken? Ik ga het morgen maken in sha Allah x
Hallo Naz, Ja hoor de kip wordt goed gaar, omdat de kip wordt gestoomd onder de folie. Stel je zou de folie niet gebruiken, dan zou de kip alleen aan de buitenkant bakken maar aan de binnenkant nog rauw zijn. Dus doordat de kip de eersten minuten onder de folie wordt gestoomd, zal de kip aan de binnenkant garen. In de laatste minuten verwijder je de folie en zal de kip aan de buitenkant nog krokant bakken. Succes meid.
Super dankjewel meid! ☺️ Ik heb tot nu toe al zoveel andere dingen gemaakt van jou, ga zo door want ik vind je echt top <3
In shaa Allah ga ik dit recept uitvoeren bij de Iftar, zijn drumsticks ook goed voor dit recept?
Bedankt voor het delen van je super leuke recepten 😘
Hallo Nora,
Jazeker, drumsticks kunnen ook! Ik krijg gewoon honger nu haha! Smakelijk alvast hoor Xx
Bedankt voor je reactie schat. Haha ja ik ook!! Jeetje. Eet smakelijk alvast! 😘 Ps. Wat eet jij vanavond d?
Hallo Nora,
En heeft het gesmaakt hihi? Ik had gisteren opeens zon’n zware hoofdpijn, dus ik heb niks speciaals meer gemaakt. Ik had nog wel msemmen gemaakt, ook lekker haha! Xx
Als je 6 dikke kipebouten neemt in de plaats blijven het dan dezelfde dosis van ingedrienten? Of moet je er meer bijdoen?
Hallo Lemia,
Normaal gesproken kun je de ingrediënten gewoon aanhouden en dit zou genoeg moeten zijn. Stel dat je toch meer nodig hebt, dan kun je natuurlijk altijd iets meer marinade maken.
Jammie!! Dit wordt m vanaaf Incha allah! Dikke kus! 😘
Hallo Samira,
Goed bezig jij! Smakelijk eten alvast Xx
Ziet er goed uit. Ga het uitproberen inshaAllah
Gebruik je bakpapier op je schaal ?
Kan ik ook 1 peper in kleine snippertjes gebruiken ipv gemalen peper poeder ?
Hallo Khafija,
Nee ik gebruik geen bakpapier, maar dat kan wel natuurlijk. En ja hoor je kunt zeker een peper toevoegen. Xx
thans. Ze waren heerlijk hmdl. Morgen ga ik ze weer maken. Ik heb circa 21 kipvleugels. . Moet ik de ingrediënten verdubbelen?
Hallo Khafija,
Ah super meid! Ja, ik zou wel iets meer marinade aanmaken.
Dag Faatje,
Ik vind jouw recepten geweldig!!!
Ik lijk net een ervaren kok door jouw recepten!
Ik heb een vraagje wil je aub een recept maken voor lekkere Marokkaanse hele kip (in de over).
Mijne lukt nog niet helemaal.
Dag faatje,
Kan ik iets anders gebruiken dan ketjap manis?bijvoorbeeld honing of iets anders, zo ja wat dan?
Nogmaals dank voor u heerlijke gerechten,heb al verschillende dingen van u uitgeprobeerd met super veel succes!
Ramadan moubarak faatje, voor u en al u geliefden.😘🌻🍀🌼🌹
Hallo Soeki,
Je kunt ketjap vervangen door soja of inderdaad door honing. Allah ibarkfiek lieve schat en ik wens jou ook een mooie Ramadan mubarak inschAllah!
Liefs,
Fatima
Salaam faatje,
Deze heb ik paar dagen geleden gemaakt , heerlijk zijn ze , bedankt voor je recepten .
Dikke kus
Alaikoem salaam Fatima,
Ah super! Bedankt lieverd.
Liefs,
Fatima
Assalamoe 3alaykoem wa ra7matoe Allah naamgenootje,
Heb t vandaag gemaakt en t was heeeeerlijk, zeker voor herhaling vatbaar In Sha Allah.
Baraka Allahoe Fiekie sgat voor t delen van je jummy recepten
Kussies
Alaikoem salaam OemKhaoula,
Aah wat goed zeg! Heel graag gedaan lieverd! Xx
Ik ben ze ook aan het maken bwn benieuwd!
Ah super leuk! Smakelijk eten lieverd. Xx
Wat kan ik doen als ik geen cayennepeper heb in huis hoe noem je dat ook al weer in het Marokkaanse
Hallo Rania,
Vaak is dit fijngemalen harissa. Als je dit niet hebt, dan kun je het weglaten of je gebruik sambal voor een iets pittige smaak. Xx
Hi faatje! Heb je zoete of zoute ketjap manis gebruikt?
Hallo Sanae,
Zoete ketjap heb ik gebruikt. Xx
Dankjewel! Ik ga het nu maken! Dit is de zoveelste gerecht die ik van jou maak. Heel erg bedankt voor het delen! ❤
Heel graag gedaan Sanae! Hoop dat het heeft gesmaakt. Xx
Hee lieve Fatima,
Kan dit ook in de airfryer? Zoja Hoelang moeten ze erin om ze gaar te krijgen? ❤️
Hi Souad,
Jazeker, kan ook in de airfryer. Zelf bak ik ze altijd op de hoogste stand voor zeker 30 a 40 minuten.👍🏼❤️