PITA PIZZAATJES MET KIP

Simpele gerechten, daar houden wij thuis van! Mijn man maakt vaak van die simpele gerechten die binnen een handomdraai op tafel staan en eigenlijk staat hij nooit langer dan 30 minuten in de keuken, lekker snel dus. Een van deze simpele gerechten zijn deze overheerlijke pizzaatjes die je simpel maakt met pitabroodjes als bodem. Jullie zagen deze pizzaatjes laatst voorbijkomen op social media en de vraag hierna was enorm, dus hierbij het recept voor jullie! Super simpel om te maken en erg lekker voor het avondeten met een kommetje soep!

Ingrediënten: (10 stuks)
.
Kip marinade:
.
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 2 knoflookteentjes, geperst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 etl. zonnebloemolie
Extra:
.
  • 3 kleuren paprika, in reepjes
  • 200 gr. champignons, in schijfjes
  • Heinz Tomato Frito saus
  • geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
  • groene olijven
  • rucola
  • rode ui 
  • knoflooksaus

Bereiding:
.
Stap 1.
.

Plaats de kipfilet in een kom en voeg de knoflook, rode ui, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en de zwarte peper toe. Giet de zonnebloemolie erbij en roer het samen. Laat de marinade voor minstens 30 minuten goed in de kip trekken.

Stap 2.
.

Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet voor 3 a 5 minuten aan en blijf de kip ondertussen doorroeren. Voeg de paprika en de champignons erbij en bak mee tot de groenten iets zachter zijn. Verwijder de koekenpan van het vuur en zet het even apart.

Stap 3.
.

Plaats de pitabroodjes op een bekleed bakplaat en smeer op elke pitabroodje ongeveer 2 eetlepels tomatensaus. Schep de kipfilet en de groenten bovenop en verdeel er nog wat geraspte kaas en Italiaanse kruiden op. Bak de pizzaatjes in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.

Stap 4.
.

Wanneer de pita pizzaatjes uit de oven komen verdeel je bovenop wat gesneden olijven, rucola, rode ui en knoflooksaus. Serveer de pizzaatjes lekker warm met een kommetje soep en je maaltijd is compleet!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

26 antwoorden
  1. Youssra
    Youssra zegt:

    Hi fatima,

    Ik wil deze broodjes graag maken maandag en meenemen op bezoek als het maandag ramadan is in shaa Allah. Als ik ze thuis afbak en dan meeneem worden ze dan niet hard? Gewoon goed inpakken met folie en een theedoek? Of worden ze hard?

    Liefs,

    Youssra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Youssra,

      Dat kan zeker en ze worden niet hard. Als je het deeg maar goed kneed en het deeg goed laat rijzen. Als je ze voor de iftar voor 5 minuten even verwarmt op 100 graden, dan is het net of je ze net hebt gebakken. Succes en ramadan mubarak!♥️

      Beantwoorden
  2. Youssra
    Youssra zegt:

    Hi Fatima,

    Maar dit maak je toch met pita broodjes kant en klare van de supermarkt? Wat moet ik kneden dan? Sorry ik dacht pita van de supermarkt vandaar de vraag worden ze dan niet hard als je ze meeneemt op visite als je ze ruim van te voren afbakt.

    Liefs,

    Youssra Badouri

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Merve Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *