Pistache Rolls
Prep time: 2 uur
Cook time: 35 minuten
Serves: 8 stuks
Pistache Rolls
- Voorbereidingstijd 2 uur
- Kooktijd 35 minuten
- Totale tijd 2 uur 35 minuten
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 600 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 7 gram gedroogde gist, (1 zakje)
- 1 theel. zout
- 250 ml melk, lauwwarm
- 100 gram roomboter, gesmolten
- 1 ei
Roomkaas frosting:
- 100 gram roomkaas, naturel
- 2 eetl. poedersuiker
- 50 ml slagroom
- merg van een vanillestokje
Ook nodig:
- 180 gram pistachepasta
- 100 gram pitstachenoten, ongezouten
- 100 ml slagroom
Bereiding:
Deeg kneden:
- 1)
Roer in een ruime kom de bloem, zout, kristalsuiker en de gedroogde gist samen.
- 2)
Breek het ei bij de melk en voeg ook de gesmolten roomboter erbij.
- 3)
Roer het samen en giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed op middelhoge snelheid.
- 4)
Kneed het deeg in circa 3-4 minuten soepel en zacht, tot het niet meer plakkerig is.
- 5)
Vorm het deeg met je handen tot een bal en plaats het deeg terug in de kom.
- 6)
Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.
Pistache rolls vormen:
- 1)
Druk de lucht uit het gerezen deeg en bestrooi je werkblad licht met een laagje bloem.
- 2)
Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.
- 3)
Smeer het deeg in met de pistachepasta en strooi bovenop de gehakte pistachenoten.
- 4)
Snijd het deeg met een mes in stroken van circa 10 cm breed en rol elke strook strak op.
- 5)
Plaats de rolls in een schaal met bakpapier en dek ze weer af en laat rijzen voor 30-40 min.
- 6)
Giet vervolgens de slagroom in de ovenschaal tussen de pistache rolls.
- 7)
Bak de pistache rolls in het midden van de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- 8)
Roer de roomkaas met de poedersuiker, merg van het vanillestokje en de slagroom stevig.
- 9)
Laat de rolls iets afkoelen en verdeel de frosting bovenop en garneer met pistachenoten. Enjoy!