Pistache Rolls

11 december 2023Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 35 minuten

Serves: 8 stuks

Tijdens deze zwangerschap lijkt het wel alsof ik om de dag weer zin heb in wat anders! Vorige week kreeg ik halsoverkop sterke trek in cinnamon rolls, dus besloot ik deze te gaan bakken, maar dan wel anders. Ik maakte de meest zachte rolls die ik ooit heb gebakken, pistache rolls! Deze fluffy rolls zijn in combinatie met de pistachepasta en de extra gehakte noten,  ohh zo lekker! Je likt je vingers er letterlijk bij af, haha! Wie wilt deze ook gaan proberen? Dan deel ik straks nog het recept.

Print recept

Pistache Rolls

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 2 uur 35 minuten
  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 600 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 7 gram gedroogde gist, (1 zakje)
  • 1 theel. zout
  • 250 ml melk, lauwwarm
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 1 ei

Roomkaas frosting:

  • 100 gram roomkaas, naturel
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 50 ml slagroom
  • merg van een vanillestokje

Ook nodig:

  • 180 gram pistachepasta
  • 100 gram pitstachenoten, ongezouten
  • 100 ml slagroom

Bereiding:

Deeg kneden:

  • 1)

    Roer in een ruime kom de bloem, zout, kristalsuiker en de gedroogde gist samen.

  • 2)

    Breek het ei bij de melk en voeg ook de gesmolten roomboter erbij.

  • 3)

    Roer het samen en giet het mengsel geleidelijk in de kom en kneed op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Kneed het deeg in circa 3-4 minuten soepel en zacht, tot het niet meer plakkerig is.

  • 5)

    Vorm het deeg  met je handen tot een bal en plaats het deeg terug in de kom.

  • 6)

    Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg rijzen voor 60 minuten.

Pistache rolls vormen:

  • 1)

    Druk de lucht uit het gerezen deeg en bestrooi je werkblad licht met een laagje bloem.

  • 2)

    Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte.

  • 3)

    Smeer het deeg in met de pistachepasta en strooi bovenop de gehakte pistachenoten. 

  • 4)

    Snijd het deeg met een mes in stroken van circa 10 cm breed en rol elke strook strak op.

  • 5)

    Plaats de rolls in een schaal met bakpapier en dek ze weer af en laat rijzen voor 30-40 min.

  • 6)

    Giet vervolgens de slagroom in de ovenschaal tussen de pistache rolls.

  • 7)

    Bak de pistache rolls in het midden van de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar. 

  • 8)

    Roer de roomkaas met de poedersuiker, merg van het vanillestokje en de slagroom stevig.

  • 9)

    Laat de rolls iets afkoelen en verdeel de frosting bovenop en garneer met pistachenoten. Enjoy!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept