PISTACHE ROLLS

Ik heb weer wat lekkers voor jullie! Deze pistache rolls met pinda’s zijn zo lekker crunchy en je eet er met gemak een paar achter elkaar op! Tijdens de ramadan nodigen wij voor de iftar vaak familie en vrienden uit, en dan kan zoiets lekkers natuurlijk niet ontbreken op tafel. Erg lekker en je hebt ze ook nog eens zo gemaakt!

Ingrediënten:
.
  • 100 gr. geroosterde pinda’s
  • 200 gr. pistache
  • 1 tl. kaneel
  • 3 etl. poedersuiker
  • 1 pak filodeeg
  • 150 gr. gesmolten roomboter
  • 200 gr. honing
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verwarm de oven voor op 180 graden op de boven-onder warmte. Maal in een hakmolen de pinda’s en de pistache ietsjes fijn. Schep het mengsel in een kom en voeg de kaneel en de poedersuiker erbij en roer het samen. Zet de kom opzij.

Stap 2.
.

Smelt de roomboter op laag vuur en blijf roeren. Plaats een vel filodeeg op je werkblad en besprenkel met roomboter tot het filodeeg geheel is bedekt. Strooi een handvol notenmengsel bovenop en vouw de onderzijde ongeveer 2 cm naar boven. Plaats een lange spies of staaf onderaan het filodeeg en rol de filodeeg strak naar boven. Druk de filodeeg aan de linker en rechter kant ietsjes naar binnen tot het filodeeg kreukelt, verwijder de spies en plaats de filodeeg in een ovenschaal of op een bakplaat.

Stap 3.
.

Smeer de rolls in met extra gesmolten roomboter en bak de rolletjes mooi goudbruin voor ongeveer 10 a 15 minuten. Verwarm de bijenhoning op laag vuur in een steelpannetje, snijd de rolls in stukken en giet vervolgens de warme honing eroverheen. Laat de honing voor 10 minuten intrekken, garneer met extra gehakte pistache en serveer met een glaasje thee!

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de pistachenoten door walnoten of hazelnoten.
  • Dek het filodeeg altijd af met een theedoek, zodat die niet uitdroogt en scheurt.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

107 antwoorden
  1. AG
    AG zegt:

    Hoeveel roomboter gebruik je nadat je de rolls insmeert ? Want er staat in het recept 150 gram maar dat gebruik je vooraf neem ik aan☺️

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      In totaal heb ik 150 gram gesmolten roomboter gebruikt. En wat ik heb overgehouden smeer ik bovenop de rolls. Mocht je geen boter meer overhebben, dan kun je altijd 50 gram extra roomboter smelten. Xx

      Beantwoorden
  2. Laila
    Laila zegt:

    Hoi Lieve Fatima,
    Eerst en vooral wil ik je bedanken dat je altijd met ons uw recepten deelt echt heel lief.
    Twark’Allah hliek en een keukenprinces 🙂
    Ik ga deze zeker en vast uitproberen die van ons gaat thuis heel blij zijn.

    Beantwoorden
  3. Hanane
    Hanane zegt:

    Dag Fatima!

    Ik vind dat roomboter zo’n hevige smaak heeft en ben daar geen fan van.
    Is het goed als ik dat gewoon vervang met bakboter?

    Beantwoorden
  4. Saatje
    Saatje zegt:

    Hoi Fatima! Bedankt voor dit recept. Ik heb 2 vragen. Kan ik de rolls een aantal dagen bewaren? En mijn oven heeft alleen hete lucht, raad je nog steeds 180 graden aan?

    Groetjes
    Saatje

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Saatje,

      Jazeker, je kunt de rolls in een afgesloten trommel voor een paar dagen op een koele plek bewaren. Ook op hetelucht kun je 180 graden aanhouden en in de tussentijd de rolls goed in de gaten houden.❤️

      Beantwoorden
  5. Sara
    Sara zegt:

    Hallo, had nog een vraagje, bij de ingrediënten staat ‘1 pak filodeeg’, hoeveel vellen gebruik je uiteindelijk, want het begint met stap 2 neem een vel…
    Groetjes, Sara

    Beantwoorden
  6. Hafsa Mrabet
    Hafsa Mrabet zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit Fatima, dankjewel voor het recept! 😍 Ik wil dit graag maken voor de ramadan, kan je het ook invriezen?

    Beantwoorden
  7. Hafsa
    Hafsa zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit Fatima, dankjewel voor het recept! 😍 Ik wil dit graag maken voor de ramadan, kan je het ook invriezen?

    Beantwoorden
  8. Nasira
    Nasira zegt:

    Salam fatima,
    Mijn rolls kon ik niet snijden Want ze gingen kapot en elke stuk brak voordat ik die beet kon pakken?
    Wat doe ik fout, de mes was wel scherp!!

    Beantwoorden
  9. Sandra
    Sandra zegt:

    Salam fatima, als eerst dank je wel voor je recept 💋 welke spies bedoel jij de houten lange saté stokjes of echt die ijzeren spies? Ik wil ze graag maken maar ik heb alleen die lange saté spiesjes

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sandra,

      Ik gebruik de ijzeren spies, maar de houten kun je ook prima gebruiken. Mocht de spies iets te kort zijn voor de breedte van het filodeeg, dan kun je het filodeeg altijd iets kleiner snijden. Succes!♥️

      Beantwoorden
  10. Maureen
    Maureen zegt:

    Hoi lieve Fatima,

    Dank je wel weer voor het delen van dit heerlijke recept. Kun je ze ook invriezen? En zijn ze dan net zo lekker?

    Liefs,
    Maureen

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Maureen,

      Graag gedaan hoor! Zelf heb ik ze jog nooit ingevroren, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of ze dan nog lekker en krokant zullen zijn. Je kunt ze wel bewaren in een luchtdichte trommel op een koele plek.

      Beantwoorden
  11. Re
    Re zegt:

    Hoi Fatima
    Sprenkel je de warme honing erover als het deeg nog warm is. Of moet je het eerst laten afkoelen? Zelf vind ik de smaak van honing vaak te heftig. Is er een alternatief?

    Beantwoorden
  12. Nina
    Nina zegt:

    Selaam Fatima
    Dank je weeral vooral de lekkere recepten
    Vraagje.. heb er zo zin in
    Kan ik ook mix noten en/of amandelen gebruiken ipv pistache ? Zijn de geroosterde pinda’s een must?

    Beantwoorden
  13. Marja
    Marja zegt:

    Lieve Fatima,

    Nog gefeliciteerd met je kleine mannetje , ik laat eigenlijk nooit een berichtje achter maar ben erg blij met al je lekkere receoten. Ik heb er al vele gemaakt.
    Deze ga ik zeker ook maken.
    Je bent erg geduldig met alle vragen en ik moet wel eens lachen als ik alle vragen lees en hoe je alles beantwoord.
    Dank je wel voor alle lekkere receoten. Lieve groetjes Marja

    Beantwoorden
  14. Saatje
    Saatje zegt:

    Hoi Fatima! Ramadan Mubarak voor jou en je familie❤️ Ik ga nu de rollen maken maar kom alleen pistache vinden die nog in het schilletje zitten. Is het 200 gr pistache zonder het harde schilletje/huisje erom heen?

    Groetjes
    Saatje

    Beantwoorden
  15. Ni3met
    Ni3met zegt:

    Salaam aylikoum fatima alles goed K wil deze heel graag maken Mag k vragen wat je bedoelt met de spies Moet k die nu er in steken als k het Heb opgerold Kom er echt niet uit hihi

    Beantwoorden
  16. Souad
    Souad zegt:

    Salam alaykom,

    Ik wil de rolls graag maken, maar kan zelf geen bijen honing vinden. Bedoel je gewoon bloemen honing? Kun je misschien een foto plaatsen van de honing die je bedoelt?

    Beantwoorden
  17. Sakina
    Sakina zegt:

    Hey ziet er heerlijk uit, ik zie dat ne filodeeg gebruikt ik denk niet dat ik dit kan krijgen hier in de UK. Kan ik ook gewoon bladerdeeg gebruiken wat je Voor loempias ook normaal gebruikt?
    Dankjewel 😘

    Beantwoorden
  18. Hou
    Hou zegt:

    Hoi, ik snap de werkwijze niet zo goed..

    Ik lees in u reacties 8 vellen filo gebruikt maar in u recept staat 1 vel? Dus snap de werkwijze niet zo goed.

    Moet ik in 1 keer 8 vellen filo op elkaar stappelen en op bovenste vel besmeren met boter ? Of moet ik telkens 1 vel filo deeg pakken apart vullen enz tot ik ik totaal 8 x filo deegs heb gevuld? Sorry snap het ni zo goed

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Ik gebruik in totaal 8 vellen filodeeg, dus elke rol die je ziet is 1 vel. Dus je begint met 1 vel, die smeer je in met de roomboter, noten erop en die rol je dan op. Die plaats je in de ovenschaal en dag ga je verder met de volgende vellen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan hoor ik het graag. Xx

      Beantwoorden
  19. Fatima
    Fatima zegt:

    Salaam, ik heb ze gemaakt en ze waren heeeeeerlijk, alleen de nootjes had ik te fijn gemalen, maar ze waren goed gelukt en lekker thanx voor je heerlijke recepten😘

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *