PASTA-OVENSCHOTEL MET GEHAKT

10 april 2019Fatima El Irari

Zin in pasta vanavond? Probeer dan eens deze pastaschotel met gegakt en Italiaanse kruiden. Een simpele ovenschotel waar je zelf nog een heleboel groenten naar keuze aan kunt toevoegen en staat binnen 30 minuten al op tafel!

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. gemarineerd rundergehakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes 
  • 1 gele paprika, in blokjes 
  • 1 courgette, in blokjes 
  • 2 wortelen, in schijfjes 
  • 200 gr. champignons
  • 1 etl. tomatenpuree
  • 350 gr. Tomato Frito saus
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 50 ml kokend water
  • 1 etl. crème Fraîche
  • 300 gr. Rigatoni pasta
Extra:
.
  • mozzarella
  • geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en voeg het gemarineerde gehakt toe en bak het halfgaar. Voeg de uien, paprika, courgette en de wortelen erbij en bak totdat de groenten zacht zijn. Voeg dan de champignons erbij en bak nog even mee.

Stap 2.
.

Roer de tomatenpuree erbij en voeg ook de tomatensaus en het water toe. Breng de saus op smaak met de zwarte peper, zout, Italiaanse kruiden en de crème fraiche en roer nog eens goed door. Kook de pasta beetgaar met een snuf zout, giet het water af en voeg de pasta toe bij de saus. Roer de pasta door de saus en laat voor ongeveer 2 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel op de pan.

Stap 3.
.

Vet de ovenschaal in met zonnebloemolie en verdeel de pasta in de schaal. Scheur de mozzarella in stukjes bij de pasta en strooi de geraspte kaas bovenop. Bak de pastaschotel voor ongeveer 2 a 3 minuten op 200 graden (boven-onder stand) tot de kazen zijn gesmolten. 

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de crème fraiche eventueel door kookroom of slagroom.
  • Je kunt uiteraard elke soort pasta gebruiken.
  • Serveer er een groene salade bij en je avondmaal is compleet!

Liefs,
Fatima

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Print recept

28 Comments

  • Angela

    10 april 2019 at 10:16

    Hey Fatima, hoe heb jij je keratinebehandeling bij Nadiamousse ervaren?
    Thank you!

    1. Fatima El Irari

      10 april 2019 at 10:30

      Hi Angela,

      Goed! Ik had alleen geen keratine, maar een proteïnebehandeling omdat ik toen nog zwanger was.

      1. Angela

        11 april 2019 at 02:04

        Dank je wel Fatime!

  • Fiek

    10 april 2019 at 12:16

    Hai fatima,

    Kan ik ook kipfilet gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      10 april 2019 at 12:54

      Hi Fiek,

      Jazeker, kan ook prima.??

  • Mihriban

    10 april 2019 at 12:57

    ziet er goed uit!

    1. Fatima El Irari

      10 april 2019 at 14:44

      Dankjewel Mihriban!

  • Sherin mahabier

    10 april 2019 at 23:50

    Hoi fatima,
    Ik heb het zonder vlees gemaakt…en het is overheerlijk!
    Dank je wel!
    Groetjes uit suriname.

    1. Fatima El Irari

      11 april 2019 at 07:19

      Hi Sherin,

      Wat lekker! Ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️

  • Hakima

    11 april 2019 at 20:11

    Salam alikom Fatima,

    Ik heb het vandaag gemaakt .Het was heerlijk !?
    Heel erg bedankt !

    1. Fatima El Irari

      11 april 2019 at 21:17

      Alaikoem salaam Hakima,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.❤️

  • Hanane

    16 april 2019 at 14:41

    Het was lekker 🙂

    1. Fatima El Irari

      16 april 2019 at 15:29

      Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Nawal

    16 april 2019 at 19:12

    Kan ik ook de vlees weglaten en champignons en courgette vervangen in andere groentes

    1. Fatima El Irari

      16 april 2019 at 21:02

      Hi Nawal,

      Jazeker, het vlees kun je weglaten en je kunt alle groenten toevoegen die je zelf lekker vindt.

  • Laila

    28 april 2019 at 09:19

    Kan ik de tomatensaus vervangen door wat anders?

    1. Fatima El Irari

      28 april 2019 at 21:54

      Hi Laila,

      Je kunt pastasaus gebruiken.

  • Nawal

    3 mei 2019 at 09:57

    Zijn dat bosuitjes die je hebt gebruikt

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 11:14

      Ja, klop!??

  • Nawal

    3 mei 2019 at 15:09

    Heb je ook witte uien gebruikt of alleen de bosuitjes

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 17:01

      Ik heb 2 uien gebruikt en de bosui is enkel voor de garnering, vind ik lekker maar hoef je niet perse te gebruiken.

  • Nawal

    3 mei 2019 at 17:32

    Aah oke dankjewel ?

  • mina

    22 mei 2019 at 07:54

    Assalamu alaykum!
    Wat ziet dat er lekker uit!
    Hoe heb jij het gehakt gemarineerd?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:20

      Alaikoem salaam Mina,

      Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/gehakt-marinade/

  • Nazia

    16 juli 2019 at 16:57

    Lieve Fatima,

    Ik heb dit recept gemaakt voor mijn gastkinderen in de kinderopvang.
    Ze vonden dit heel smakelijk.
    Hartelijk dank voor het delen van je recepten!

    xxx Nazia

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2019 at 17:12

      Hi lieve Nazia,

      Wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan! Xx

  • Zohra

    8 augustus 2019 at 10:08

    Hallo, is het mogelijk om de room helemaal weg te laten? Of ken een lactosevrije alternatief? Alvast bedankt! Vele groetjes

    1. Fatima El Irari

      8 augustus 2019 at 20:11

      Hi Zohra,

      Ja, hoor je kunt de room weglaten of vervangen door een lactose vrije variant.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept