PASTA MET PITTIGE MERQUEZ WORSTJES

Iedereen kent vast wel die lekkere merquez worstjes die je op de barbecue of in de koekenpan bakt! Maar wist je dat deze worstjes ook erg lekker zijn in een pasta gerecht? Ik maakte laatst dus deze romige pasta met pittige merquezworstjes en volgens de Mr. moeten we dit vaker eten, aanrader dus!

Ingrediënten: (4 personen)
.
  • 300 gr. Fusilli
  • 1 etl. olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 gele paprika, in stukjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 400 gr. merquez worstjes
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 100 gr. Tomato Frito
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml verse slagroom
  • 200 gr. babyspinazie
  • 2 blaadjes verse basilicum
  • cherry tomaten
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Kook de pasta in gezouten water beetgaar, giet het water af en zet de pan apart. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook, paprika en tomatenblokjes voor ongeveer 1-2 minuten. Snijd de merquez worstjes in stukjes en bak tot deze bruin is. Voeg het zout, zwarte peper en de cayennepeper toe en roer het door.

Stap 2.
.

Voeg de tomatensaus en de kippenbouillon erbij, roer het door en breng het geheel aan de kook voor 5-8 minuten. Voeg de slagroom toe en laat het voor 3-5 minuten koken tot je ziet dat de saus dikker wordt. Voeg de babyspinazie en de basilicum toe en laat het voor nog eens 1 minuut sudderen op laag vuur. Roer de saus door en schep een serveer bovenop een portie pasta. Verdeel er wat gesneden cherry tomaatjes bij en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Kippenbouillon kun je zelf maken door kokend water te mixen met een blokje kippenbouillon.
  • Vervang de slagroom door volle kookroom.
  • Je kunt voor dit recept zowel kip als vlees merquez worstjes gebruiken.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

18 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Slm Fatima

    Aan de merguez is er altijd zo een velletje, deze doe je er toch eerst af alvorens in stukjes te snijden?

    Grtjs
    Fatima

    Beantwoorden
  2. Nadia
    Nadia zegt:

    Hallo Fatima,
    Kan ik de spinazie weg laten? Of veranderd de smaak dan?
    Als ik het weg kan laten wat zou ik dan in de plaats bij kunnen doen?

    Beantwoorden
  3. Myranda
    Myranda zegt:

    Heerlijk recept!! Vanavond gelijk gemaakt en viel bij iedereen in de smaak? Ik heb kip merquez worstjes bij de Marokkaanse slager gehaald en gebruikt ❤️ Komt vaker op tafel:) xx

    Beantwoorden
  4. Hester
    Hester zegt:

    Lieve Fatima,
    Ik heb het gerecht nu 2 keer gemaakt, het is een blijver want de smaak is heerlijk! Ik heb het recept en de hoeveelheden precies opgevolgd, maar de saus werd beide keren erg dun en waterig, dan heb je zo’n plas met pasta erin op je bord. Dat lijkt bij jou op de foto’s niet zo te zijn. Heb je hier misschien tips voor?
    Groetjes, Hester

    Beantwoorden
      • Hester
        Hester zegt:

        Bedankt voor je reactie! Ik heb de eerste keer de AH Kookzuivel gebruikt en de tweede keer de AH Verse Room Opklopbaar. Misschien dat deze niet ‘vol’ genoeg waren en daardoor niet mooi inkoken met de bouillon?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Hesther,

        Ik heb dit dus vaak met de slagroom van de Lidl. Deze is toch niet dik genoeg en hierdoor blijft mijn saus toch vaak iets te dun. Ik raad je aan om eens de slagroom van de Jumbo te gebruiken (eigen merk) deze werkt altijd goed bij mij! Xx

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *