OVENSCHOTEL MET KIP EN BECHAMELSAUS

Ben je net zo dol op op ovenschotels zoals ik? Probeer dan vooral deze ovenschotel met romige kip en bechamelsaus! Thuis zijn we er allemaal dol op en ik weet zeker dat dit lekkere gerecht ook bij jullie in de familie goed in de smaak zal vallen!

Ingrediënten:
.
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. harissa kruiden
  • 1/2 tl. zout
  • 2 uien (in blokjes)
  • 2 kleuren paprika (in blokjes)
  • 1 etl. roomkaas
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 2 etl. warm water
  • 300 gr. aardappelschijfjes
  • geraspte kaas
Bechamelsaus:
.
  • 2 etl. roomboter
  • 2 etl. bloem
  • 400 ml melk
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de kipfilet, gemberpoeder, kip kruiden, harissa en het zout erbij. Schep het goed door en bak de kip voor ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de uien en de paprika erbij en bak het mee voor 3-5 minuten of totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Voeg de roomkaas en de tomatenpuree erbij roer het door en giet het warm water erbij. Laat de kip op laag vuur sudderen voor voor ongeveer 1-2 minuten.

Stap 2.
.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en voeg de bloem erbij. Roer de bloem met een garde goed door voor ongeveer 30 seconden. Giet dan de melk erbij en blijf continue roeren tot je ziet dat de bechamelsaus goed begint in te dikken. Voeg het zout en de zwarte peper erbij roer de saus door. Haal de pan van het vuur en zet apart

Stap 3.
.

Zelf kook de voorgekookte aardappelschijfjes toch nog even kort in kokend water, zodat ze sneller garen in de oven. Plaats een laagje aardappelschijfjes op de bodem van de schaal en verdeel bovenop wat geraspte kaas. Schep bovenop de romige kip, bechamelsaus en plaats bovenop weer wat aardappelschijfjes. Maak het af met de overige bechamelsaus en nog wat extra geraspte kaas. Bak in de oven op 200 graden in ongeveer 20-30 minuten mooi goudbruin. Serveer met een frisse salade en smakelijk eten!

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

35 antwoorden
  1. Karima
    Karima zegt:

    Asalaam oe aleikoum Fatima,
    Heb drie vragen?
    1.Welke kip kruiden gebruik je? Welke merk…
    2. En hetzelfde bij harissa kruiden?
    3. En de roomkaas welke gebruik je?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Karima,

      Ik gebruik kip kruiden die ik bij de Marokkaanse slager kook. Het zit in een ronde plastic pot (merk weet ik helaas niet meer). Harissa kruiden kun je ook bij de slager halen en elk merk is goed. Roomkaas gebruik ik la vache kiri maar naturel roomkaas zoals zuivelspread is ook prima. Xx

      Beantwoorden
  2. Yus
    Yus zegt:

    Ik heb het gerecht gisteren gemaakt. Wat een lekker gerecht! Bedankt voor het delen van het recept! Ik heb zelf 500 gram ipv 300 aardappelschijfjes gebruikt en 250 gram kipfilet ipv 300 gram. Voor de rest heb ik het recept aangehouden en het was erg goed gelukt!

    Beantwoorden
  3. Karima
    Karima zegt:

    Asalaam oe aleikoum Fatima,

    Ziet er weer heerlijk uit mashallah
    Heb drie vragen?
    Welke kip kruiden gebruik je en welke merk ?
    En geldt ook bij harissa kruiden…
    En welke roomkaas gebruik je welke merk…

    X karima

    Beantwoorden
  4. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Salaam faatje
    Ik heb het vandaag gemaakt. Het was super lekker. Kan ik voor de volgende keer ook aardappelpuree gebruiken ipv van aardappelschrijven?
    Ik heb je kookboek in huis heb er super veel plezier mee.
    Groetjes yasmina

    Beantwoorden
  5. Sundus
    Sundus zegt:

    Salaam topper. Ik vond het waard om even te laten weten dat dit een heel lekker gerecht is zoals vele andere. Ook je kookboek heb ik al vanaf het begin aangeschaft en moet ook gauw eens recepten van daar gaan maken ipv alleen van je blog 😀

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *