OREO BROWNIE CAKE
Een paar weken terug kreeg ik van fonQ.nl een pakketje toegestuurd met twee leuke spullen uit hun webshop. Een hiervan is de prachtige bakvorm van het merk Nordic Ware. De bakvormen van Nordic Ware heb ik al vaker voorbij zien komen en stonden eerlijk gezegd ook al een tijdje op mijn lijstje. Dus je begrijpt wel dat ik erg blij was toen ik deze bakvorm in ontvangst nam! Afgelopen week bakte ik een Oreo brownie cake, die zo onwijs lekker was! Jullie weten onderhand wel dat ik een echte chocoladeliefhebber ben, dus zo een chocolade recept moesten jullie wel zien aankomen!
Wat heb je nodig? (10 personen)
- 350 gr. bloem
- 25 gr. cacao
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 200 gr. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 gr. roomboter (gesmolten)
- 375 ml melk
- 200 gr. pure chocolade
- 30 gr. roomboter
- 100 gr. witte chocolade
- 1 etl. zonnebloemolie
- oreo’s
Bereidingswijze:
- Breek de eieren in de kom en voeg hier de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker aan toe. Mix het geheel samen tot een luchtig, schuimig beslag voor ongeveer 5 minuten.
- Giet de zonnebloemolie, de helft van de melk en de gesmolten roomboter erbij en meng dit samen.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven de beslagkom en mix de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Giet tijdens het mixen de rest van de melk erbij en mix dit door het beslag.
- Smelt de chocolade samen met de roomboter in een steelpannetje. Giet dan de afgekoelde chocolade bij het beslag en mix dit kort door het beslag heen. Hak de oreo’s fijn en spatel deze door het beslag heen. Ik heb ongeveer 4 oreo’s gebruikt voor in het beslag.
- Vet de bakvorm in en giet hier het beslag in en strijk het beslag aan de bovenkant even glad. Als je nou niet precies dezelfde vorm hebt, dan kun je natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.
- Stop de bakvorm in een voorverwarmde oven 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
- Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 10 minuten in de bakvorm afkoelen en daarna laat je de cake nog eens voor 10 minuten afkoelen op een op een taartrooster.
- Breek de witte chocolade in een steelpannetje en voeg hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade dan op een zacht vuurtje smelten en blijf ondertussen roeren.
- Giet de witte chocolade over de cake heen en garneer de cake eventueel met wat gehakte oreo’s. Inspiratie voor deze cake heb ik te danken aan Lauras Bakery. Neem zeker even een kijkje op haar geweldige blog!
Veel bakplezier en enjoy!
Nu ik gebruik heb gemaakt van deze bakvorm ben ik echt fan geworden van deze bakvorm! Oké, ik moet eerlijk toegeven dat de bakvorm iets prijziger is dan wat andere bakvormen, maar geloof mij als ik zeg dat je dan ook zeker wat hebt voor je geld! De bakvormen van Nordic Ware zijn gemaakt van zwaar aluminium en dit zorgt er dus voor dat de warmte zich tijdens het bakken goed verspreidt. Wat ik persoonlijk echt een dikke pluspunt vind, is dat de bakvormen een goed anti aanbaklaag hebben en hierdoor de cakes niet blijven plakken aan de bodem of aan de randen.
Wil je nou ook zo’n mooie bakvorm hebben? Bestel deze dan hier.
Salaam wa aleikoum Faatje,
Masha Allah ziet er prachtig uit. Is de vorm zoals op de foto of heb je het zelf zo mooi gesneden en gepresenteerd?
Groetjes,
Hallo Fatima,
Allah ibarkfiek! De vorm ziet er precies uit zoals de cake. Dus ik heb zelf niks gesneden of wat dan ook haha. Ik zal even een foto van de bakvorm erbij zetten, dan is het iets duidelijker. xx
Dankjewel, ik zie ‘m wel verschijnen 🙂
Faatje wat doe je me aan!!
Hij ziet er prachtig uit meid
Hallo Sali,
Haha sorry! Dankjewel lieve meid! Xx
Oohhh faatje het ziet er top uit!!
Deze ga ik zeker eens proberen incha’Allah.
Groetjes
Hallo Fatima,
Aah dankjewel lieve meid! Dat moet je zeker doen haha!
Nu kan ik mij alleen verbeelden hoe heerlijk dat hapje is wat je op de foto gaat nemen…. ziet er heerlijk uit!
Hallo Jihane,
Haha nou ik kan je vertellen dat de HAPPEN(ik heb er zoveel meer genomen haha) erg lekker waren. InschAllah maak je het zelf en kun je het ook proeven. Xx
Gebruik je al de oreo’s? Staan namelijk niet bij de ingrediënten.
Grtjs Lise
Hallo Lise,
Je hebt gelijk excuses. Ik heb het erbij gezet!
Brownie cake met oreo
Op de foto staat vanillesuiker en in de bereidingwijze ook
Maar niet in de lijst met wat er nodig is om de cake te maken wel of niet gebruiken
Mvg
Hallo Renee,
Je hebt gelijk excuses. Ik heb het bij de benodigdheden gezet.
Oh Faat wat doe je ons aan haha! Mijn dieet zal je niet dankbaar zijn, maar ik jou wel! Dit ga ik eens uitproberen, dankjeee…
Hallo Siham,
Hahaha sorry dieet! Heel graag gedaan meid xx
Deze cake ziet er echt perfect uit! en ook nog eens lekker <3
Hallo Lisa,
Bedankt hoor! Lief van je.
Hoi
Ik heb niet zo een bakvorm kan het ook in een normale bakvorm?
Hallo Hajar,
Oh dat maakt niks uit hoor. Je kunt ook makkelijk een andere vorm gebruiken.
Mag ik weten waar jou bakvorm vandaan komt?
Hallo Lamya,
Ja, natuurlijk. Je kunt deze bakvorm bestellen bij http://www.fonq.nl
Aaaah, wat een heerlijke cake! Die ga ik gauw eens maken. Maar als ik een ronde bakvorm gebruikt, welke diameter past dan het beste bij deze hoeveelheid ingrediënten? De 24 cm bakvorm?
Hallo Fadoua,
Haha dankjewel lieverd! Ja, hoor je kunt natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.
Oké, thankyou! 🙂
Hallo,
Ik volg stiekem hihi je blog al een tijdje (vannuit Duitsland) en heb meeste van je gebakken gemaakt allemaal gelukt 🙂 ik vind het heel duidelijk en makkelijk hoe je alles uitlegt. Ik van de week zeker deze ook proberen. Dank je wel, vind je superrrr
Hallo Tahmina,
Haha super leuk! Ben blij dat het zo duidelijk voor je is en je ook geniet van mijn recepten! Bedankt lieve meid xx
Salam Faatje,wat doe je mij aan schat ik probeer juist te vermageren,maar toch ga ik het maken en zo snel moegelijk ook het ziet er zo lekker uit
tbark Allah 3lik je hebt goude handjes.
Hallo Fatima,
Allereerst Allah ibarkfiek lieverd! Haha ik begrijp je wel hoor haha. Dit is niet echt een ideaal recept als je gezond bezig wilt zijn, maar ach af en toe mag het wel hoor :p
Salaam Faatje, ten eerste tbarkAllah 3liek. Zag laatst op Facebook een aantal dames klagen over de bakvorm dat de cake er niet uitkomt, en dat ze alles hebben geprobeerd. Dat probleem ondervind jij niet? Want ik wou het bestellen. Maar ik dacht als de cake er niet uitkomt, hoe mooi het ook is, dan vind ik het niet waard. Bij sommige is het trouwens zelfs de eerste keer wel gelukt daarna niet meer. Is het je eerste keer dat je de bakvorm gebruikt?
Salaam alaikoem Fatima,
Allah ibarkfiek lieverd! Nou ik zal het je even uitleggen meis. In het begin dacht ik ook ‘’oh als de cake maar niet blijft plakken’’ want je hebt in de vorm allemaal van die hoekjes haha. Maar echt als je bakspray gebruikt dan kan dit gewoon niet verkeerd gaan! En los van de bakspray is dit gewoon echt een bakvorm van goed kwaliteit die niet plakt. Het lijkt mij sterk dat als ik deze vorm nog een keer probeer de cake opeens blijft plakken. Ik zou zeggen gewoon goed de vorm invetten en nadat de cake de oven uitkomt even laten afkoelen voor 10 minuten en dan kan het niet verkeerd gaan meid. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag xx
Salaam Fatima, ik heb deze vorm ook al een tijdje en gaat iedere keer goed. Gebruik ook een bakspray en laat de cake ca 10 minuten afkoelen in de vorm. Ik heb ‘m van Kookpunt.nl en heb er geen spijt van !
Alaikoem salaam Ingvild,
Ik sluit me helemaal bij je aan! Echt een top bakvorm van goed kwaliteit. Ik ben er zelf ook nog super tevreden over hihi.
salam xfaatje ik had een kort vraagje kan ik die cake ook in een tulband vorm maken of ronde bakvorm choekran xx
Alaikoem salaam Siham,
Ja, hoor je kunt natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.
Hoi Faatje,
Ik volg je nu al een tijdje, heb een aantal recepten al uitgeprobeert en ze zijn allemaal goed gelukt! Ik vind dat je het echt super doet! Ik heb een vraagje, hier in huis lusten wij geen pure chocolade proef je het pure terug in de cake of valt dat wel mee?
Groet,
Senem
Hallo Senem,
Bedankt lieve meid! Je kunt de pure chocolade vervangen door melk chocolade. Want je proeft de pure chocolade best wel terug. Succes meid!
Ik heb een keer gelezen dat melk chocolade de cake kan laten inzakken en pure chocolade niet?? Niet waar??
Hallo Umm Isra,
Oh haha ik zou het echt niet weten. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt.
Hallo Faatje,
Wat mij zo nieuwschierig maakt is dat je in je verhaal zet dat je de bakvorm gekregen hebt, heb je het zomaar gekregen? of was het een bestelling geweest.
Groeten
Hallo Rana,
Ja, ik heb de bakvorm gekregen van Fonq. Dit i.v.m. een samenwerking.
Ik heb m nu in iven gedaan ben benieuwd..
Hallo Pina,
En heeft het gesmaakt? :p
Oeps typ foutje oven moet het zijn
hoi 🙂
ik heb een vraagje,
ik heb geen tulbandvorm thuis, maar wel een vierkante bakblik voor brownies,
kan ik het ook daarin maken?
Als het kan, moet ik dan wat veranderen aan de hoeveelheden van de ingrediënten?
De cake ziet er heerlijk uit!!
groetjes,
Halima
Hallo Halima,
Ja, hoor dat kan ook. Mag ik vragen hoeveel diameter jouw bakvorm is?
Hoi,
Mijn bakblik is 20 bij 20 cm.
Hai faatje,ook ik heb hem vandaag geprobeerd te maken..maar helaas alles behalve cake!! Heb hem zelfs meer dan Un uur laten baken en toch niet gekookt!! Ik heb alles stap voor stap gedaan! Zucht…
Hallo Naida,
Oh dat is vervelend! Wat is er precies verkeerd gegaan dan? Hoe zag het beslag eruit? En waar ging het precies verkeerd? Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen Xx
Hey faatje,
ik wou even zeggen heeel erg bedankt voor de recepten met videos alles wat ik maak met videos lukt.
heel erg bedankt door jou heb ik leren koken.
groeten Chaim
Hallo Chaima,
Ah, super meid! Jij ook bedankt voor je lieve bericht Xx
Zoooo zit er gruwelijk lekker uit.
Ik ga deze zeker uitproberen om te maken. Ga zo door meid. Je bent goed bezig…..
Bedankt lieve meid! Xx
Kan je de roomboter ook vervangen door normale boter?
Hallo Samia,
Je bedoelt normale boter voor op brood? Als je helemaal geen boter hebt, dan raad ik je aan enkel zonnebloemolie te gebruiken.
Dus kan geen Bona gebruiken bv.??
Hallo Umm Isra,
Jawel hoor je kunt het proberen. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, dus durf je niet te zeggen of dit lekker is. Maar ik weet wel dat Bona lekker smaakt i.p.v. margarine bijvoorbeeld.
Hi faat hoeveel oreo heb je gebruikt
Hallo Rina,
Voor in het beslag heb ik ongeveer 5 oreo’s fijngehakt en dit in het beslag gegooid.
Ik heb hem gemaakt en hij was ZO HEERLIJK!!! bedankt voor al je recepten!!
Hallo Jihad,
Aah super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt hihi.
Kan ik ook extra cacao gebruiken ipv pure chocolade?
Hallo,
Ja hoor dat kan ook.
HEERLIJK, om verliefd op te worden!
Hallo Ouaffa,
Haha dankjewel lieverd! x
Hoi Fatima een vraagje, kan ik deze cake ook alvast maken voor morgen? zo ja moet ik hem dan in de koelkast bewaren of gewoon o kamertemperatuur? x
Ben ook benieuwd..
Hey faatje, waar heb je die maatbekers voor de olie en melk gehaald?
Hallo Hanan,
Deze komen van de Xenos.
Haha sorry misschien een domme vraag maar wil hem maken en wil niet twijfelen.. maar die witte chocolade die je laat smelten in een bakje boven water toch??
En de pure chocolade met roomboter niet boven water en kan ik ook hier gwn bona gebruiken?
Hallo Umm Isra,
Is geen domme vraag hoor haha! De witte chocolade laat ik gewoon in een steelpannetje smelten samen met de boter op zacht vuur. Dus het hoeft niet boven water, maar dat kan ook hoor. En voor de pure chocolade doe ik precies hetzelfde, dus ook niet boven water. En ja hoor je kunt bona gebruiken. Succes! x
Salaam Fatima.
Ik heb een vraagje: ik heb deze cake nu 2x gemaakt maar mn beslag blijft nat van binnen. Na 30 min is ie niet gaar en na 60 min is ie in het midden nog aan de natte kant. Wat doe ik fout? Hoop egt op een reactie. Barak Allahoe fiek.
En mijn complimenten voor alle recepten. Heb al heel wat uitgeprobeerd en dat slaagde wel.
Ga zo door!!
Xx
Salaam alaikoem Sal,
Als de cake alsnog nat blijft, dan raad ik je aan om na 40 minuten een stuk aluminiumfolie op de cake te leggen. Hierdoor zal de binnenkant verder bakken, maar zal de cake niet meer verder bakken(kleuren) aan de buitenkant. InschAllah lukt het je de volgende keer perfect! Heb je nog wel lekker van de cake kunnen eten? Xx
Hoelang moet de taart verder bakken?
Hoe bedoel je precies? De tijd en temperatuur staat erbij.
Hoi
Een heel stomme vraag, maar ik vroeg me af welke ovenstand je gebruikt voor het bakken van een cake? Ik weet namelijk nooit wat het beste is. Gebruik ik best diegene met een streepje boven aan en onderaan of dat ventilatievormpje (hetelucht denk ik dat het heet?). Of de combinatie van beide, heb op mijn oven namelijk ook de stand met twee streepjes en een ventilator in het midden.
Alvast bedankt voor je antwoord!!
Hallo Mel,
Is helemaal geen stomme vraag hoor hihi. Voor het bakken van een cake gebruik ik echt nooit de hetelucht fucntie! Ik gebruik altijd de boven en onderstand van de oven(dus de twee streepjes onder elkaar) en de temperatuur zet ik altijd op 180 graden.
Ik hoop dat het zo duidelijk is en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het uiteraard graag! Xx
Heey
Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: met je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake
Hallo Havin,
Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit hoor. De ene keer gebruik ik gezouten en de andere keer weer niet, dus maakt niet zoveel uit.
Heey
Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: moet je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake
Salaamoualaykom kan het ook met een bakvorm van 26 cm of moet ik het recept dan met 1/3 vermeerderen? Ik ben van plan de cake vandaag te maken hoop dat je snel tijd hebt om hierop te reageren
Alaikoem salaam,
Kan wel, maar dan moet je inderdaad 1/3 verdubbelen.
Selaam Fatima, mascha allah ziet er prachtig uit.
Ik heb een vorm van 25 bij 25 moet ik dan ook verdubbelrn? Zo ja hoeveel is 1/3 dan want rekenen is niet mijn sterkste kant:)
Alaikoem salaam Amina, Als je een vorm hebt van 25 cm dan hoef je niks te verdubbelen. Je kunt gewoon het recept aanhouden Xx
Hoii Fatima,
Super lekkere cake, binnenkort even maken. Maar heb een vraagje geen betrekking op de cake. Maar waar heb je die leuke maatbekers gekocht ? Ben gek op keukenspullen?
Dank je!
Hallo Hasna,
Dankjewe lieve meis! Haha ik ben daar ook gek op! De maatbekers komen van de Xenos meis Xx
Dank je wel moppie voor je reactie xx
Salaam maylikoum Fatima,
Ik Had een vraagje kan het ook maïsolie gebruiken of enkel zonnebloem olie ?
Ik heb zo zin in om het te maken ??
Grtjs Maria?
Ik heb al 2 keer uitgeprobeerd. Het was echt overheerlijk???
En nu heb ik echt enorm zin in?
Maar helaas k heb alleen maïsolie in t huis
Hallo Maria,
Ah super meid! Je kunt het gewoon proberen hoor of gebruik roomboter ipv olie, dat kan ook hé Xx
Hallo Maria,
Excuses voor mijn late reactie. Ik heb zelf nooit maisolie gebruikt, maar het kan denk ik geen kwaad. Succes hoor Xx
Dat is geen probleem hoor?
Ik heb het geprobeerd met maisolie. Het smaakt eve lekker ??
En dank je xx
Ah kijk eens aan! Nu weet ik dat ook voor het geval ik een keer geen zonebloemolie in huis heb hihi. Ben blij dat het heeft gesmaakt meid!
Kan ik deze recept ook zonder orei gebruiken en kan ik dit ook gebruiken voor mini tulbanden
Hallo Maryam,
Ja hoor dat is mogelijk.
ASSALAAM alejkoum lieve Fatima,
Ten aller eerst moge Allah jouw daden met het beste belonen. Ik heb veel met mijn familie en vrienden van je recepten genoten en zelf veel geleerd.
Mag ik in dit recept de hoeveelheid gesmolten pure chocolade vermeerderen dus 350 gr of zelfs 700 gr ipv van 200 zonder dat er wat aan de structuur veranderd. Ik ben namelijk een chocolade gek en vind het lekker wanneer chocolade cakes machtig zijn .
Alaikoem salaam Hindje,
Allahoema ameen lieve schat, echt onwijs lief dit! Haha jazeker hoor dit is mogelijk, dus ik zou zeggen doen!
Liefs,
Fatima
Salam Fatima,
Ik moet je zeggen mijn moeder vind jou niet meer zo leuk hoor ze word gek van mij in de keuken hahahaha.
Ongeveer alles wat je op je blog hebt staan heb ik gemaakt en ik moet je zeggen ik ben verliefd op je recepten (heb je een aantal foto’s gestuurd op snap).
Geeeeeeeeen idee wat ik zonder jou had gemoeten. Wollah Fatima ik ken je niet persoonlijk maar ik mag jou zo graag en ik hou van jou echt waar. Ik volg je al een hele lange tijd en je bent Tbark’Allah zo creatief zo lief en zo een goede vrouw Masha’Allah zoveel respect voor jou echt waar. Bedankt voor alle recepten die je met ons deelt. Moge Allah jou in sha Allah beschermen tegen die ogen en jouw prachtige gouden handjes behouden. Ook wens ik je heeeeeeel veeeeeeel geluk, gezondheid en liefde toe samen met Kamal!!!!!
Nou dat moest ik even kwijt hoor hahaha ik hoop nog zoveel meer te zien en te leren van jou!!
Nu ben ik stil hoor bedankt Faat zoveel liefde van een trouwe volger ♥
Alaikoem salaam Sour,
Wat een super LIEF berichtje zeg! Ik kan hier dus echt emotioneel van worden haha! En wat betreft je mama, sorry mama van Sour! Maar ik begrijp het helemaal hoor, mijn moeder werd namelijk soms ook helemaal gek van me haha! Heel erg bedankt lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Vooral als ik zulke lieve berichtjes zoals deze ontvang, weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Bedankt lieve schat en Allahoema ameen inschallah! Je mag mij altijd berichten voor vragen of wat dan ook he!
Liefs,
Fatima
Aawh echt je bent een topper Allahoumabareek lieve schat!! Shoukrane ik zal je zeker berichten in Sha Allah mocht ik vragen hebben of dergelijke!
Dikke knuffel ?
Salaam!
Wat ziet dat er heerlijk uit ma shaa Allah! En klinkt echt zo lekker, tbarkellah 3liek!
Ik wil em zometeen maken voor mijn bezoek, ik wil het in een tulband vorm doen, moet ik de ingrediënten dan aanpassen?
Groetjes Khadija
Alaikoem salaam Khadija,
Dankjewel lieve schat. Je kunt deze cake prima in een tulband vorm doen en precies dezelfde verhoudingen aanhouden. Is het nog gelukt?
Liefs,
Fatima
Hallo ik ben Naima en ik heb wat vraagjes?.. ?
Die bakspray Kun je dat ook vervangen door iets anders? ❤️
Welke cacao poeder gebruik je want in sommige winkels zijn er verschillende! ❤️
En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes ?
Liefs Naima
Hallo Naima,
Ja hoor je kunt de bakspray vervangen door zonnebloemolie. Ik haal de cacaopoeder altijd bij de Albert Heijn(deze staat bij de koffie) Allah ibarkfiek lieve schat! Gewoon blijven oefenen en dan komt het helemaal goed!
Liefs,
Fatima
Hey het is hier met Naima, ik heb paar vraagjes?.. ?
Kun je die bakspray vervangen door iets anders?
En die cacao poeder welke gebruik je want er bestaan kei veel cacao poeder’s.. ❤️
En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes.. ✨?
Liefs Naima
Heeyy Faatje,
Kan je de oreo’s ook vervangen door chocolate chip cookies?
heb de keer eerder gemaakt echt
heerlijk
Hey *faatje*
Hahahaha
Hallo Najla,
Jazeker, dat kan ook hoor! Xx
Mag bakvorm silicone
Hallo Fatima,
Ja hoor je kunt ook een siliconen bakvorm gebruiken.
Heb niet echt een vraag want het antwoord heb ik al terug gevonden tussen de comments maar wilde even het volgende zeggen. Ik volg je sinds kort op insta en heb ook pas je boek gekocht en ben gek op al je recepten! Je bent echt het voorbeeld van een keuken princes haha, mashallah <3!
Hi Soumaya,
Wat lief zeg! Heel erg bedankt voor je lieve complimentjes en dat je mij volgt!
Liefs,
Fatima
Geen dank! Ik had stiekem toch nog wel een vraagje.. oeps! Is het mogelijk om een andere vorm te gebruiken zoals bijvoorbeeld een cakevorm (30 cm) of een brownie bakvorm of adviseer je toch echt een soort gelijke vorm te gebruiken zoals jij hebt gebruikt of een tulband.Of moet ik anders dan de verhouding van het recept aanpassen als ik een andere vorm wil gebruiken.
Hi Soumaya,
Is niet erg hoor. Je kunt altijd aan vorm van 30 cm gebruiken, maar dan wordt de brownie wel echt laag. Ik raad je echt aan om of een vorm van 20, 22 of 24 cm te gebruiken.
Hallo Fatima,
Ik heb de cake uitgeprobeerd en hij was superlekker!! Maar ik moest hem ook anderhalf uur in de oven steken in plaats van 30 minuten… Bedankt voor het lekkere recept! Groetjes, Lies
Hi Lies,
Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Zo dat is wel echt veel langer! Wat voor een oven heb jij? Ik heb echt nog nooit een cake 1.5 uur moeten bakken..?
Ja, ik weet het, ik ook niet, zou het kunnen met mijn bakvorm te maken hebben? Het was een ronde springvorm van 24 cm. Mijn oven is een AEG electrolux oven. Maar ik heb het op boven- en onderwarmte gezet op 180 graden zoals in het recept en niet op hetelucht. Ik dacht dat de cake na anderhalf uur helemaal niet lekker ging zijn, droog en zo, maar dit is niet zo. Ik heb wel zoals in de tips de cake op een bepaald moment afgedekt met alluminiumfolie. Al veel mensen laten proeven en ze vinden hem allemaal superlekker! Raar, hé!!??
Hi Lies,
Wat gek, maar gelukkig is de brownie er wel lekker uitgekomen!
Liefs,
Fatima