OREO BROWNIE CAKE

Een paar weken terug kreeg ik van fonQ.nl een pakketje toegestuurd met twee leuke spullen uit hun webshop. Een hiervan is de prachtige bakvorm van het merk Nordic Ware. De bakvormen van Nordic Ware heb ik al vaker voorbij zien komen en stonden eerlijk gezegd ook al een tijdje op mijn lijstje. Dus je begrijpt wel dat ik erg blij was toen ik deze bakvorm in ontvangst nam! Afgelopen week bakte ik een Oreo brownie cake, die zo onwijs lekker was! Jullie weten onderhand wel dat ik een echte chocoladeliefhebber ben, dus zo een chocolade recept moesten jullie wel zien aankomen!

Wat heb je nodig? (10 personen)

 • 350 gr. bloem
 • 25 gr. cacao
 • 1 zakje bakpoeder
 • 3 eieren
 • 200 gr. kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 100 gr. roomboter (gesmolten)
 • 375 ml melk
 • 200 gr. pure chocolade
 • 30 gr. roomboter
 • 100 gr. witte chocolade
 • 1 etl. zonnebloemolie
 • oreo’s

Bereidingswijze:

 1. Breek de eieren in de kom en voeg hier de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker aan toe. Mix het geheel samen tot een luchtig, schuimig beslag voor ongeveer 5 minuten.
 2. Giet de zonnebloemolie,  de helft van de melk en de gesmolten roomboter  erbij en meng dit samen.
 3. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven de beslagkom en mix de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Giet tijdens het mixen de  rest van de melk erbij en mix dit door het beslag.
 4. Smelt de chocolade samen met de roomboter in een steelpannetje.  Giet dan  de afgekoelde chocolade bij het beslag en mix dit kort door het beslag heen. Hak de oreo’s fijn en spatel deze door het beslag heen. Ik heb ongeveer 4 oreo’s gebruikt voor in het beslag.
 5. Vet de bakvorm in en giet hier het beslag in en strijk het beslag aan de bovenkant even glad. Als je nou niet precies dezelfde vorm hebt, dan kun je natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.
 6. Stop de bakvorm  in een voorverwarmde oven 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
 7. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 10 minuten in de bakvorm afkoelen en daarna laat je de cake nog eens voor 10 minuten afkoelen op een op een taartrooster
 8. Breek de witte chocolade in een steelpannetje en voeg hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade dan op een zacht vuurtje smelten en blijf ondertussen roeren.
 9. Giet de witte chocolade over de cake heen en garneer de cake eventueel met wat gehakte oreo’s. Inspiratie voor deze cake heb ik te danken aan Lauras Bakery. Neem zeker even een kijkje op haar geweldige blog!

Veel bakplezier en enjoy!

Nu ik gebruik heb gemaakt van deze bakvorm ben ik echt fan geworden van deze bakvorm! Oké, ik moet eerlijk toegeven dat de bakvorm iets prijziger is dan wat andere bakvormen, maar geloof mij als ik zeg dat je dan ook zeker wat hebt voor je geld! De bakvormen van Nordic Ware zijn gemaakt van zwaar aluminium en dit zorgt er dus voor dat de warmte zich tijdens het bakken goed verspreidt. Wat ik persoonlijk echt een dikke pluspunt vind, is dat de bakvormen een goed anti aanbaklaag hebben en hierdoor de cakes niet blijven plakken aan de bodem of aan de randen.

Wil je nou ook zo’n mooie bakvorm hebben? Bestel deze dan hier.

 IMG_7225

121 antwoorden
 1. Fatima
  Fatima zegt:

  Salaam wa aleikoum Faatje,

  Masha Allah ziet er prachtig uit. Is de vorm zoals op de foto of heb je het zelf zo mooi gesneden en gepresenteerd?

  Groetjes,

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Fatima,

   Allah ibarkfiek! De vorm ziet er precies uit zoals de cake. Dus ik heb zelf niks gesneden of wat dan ook haha. Ik zal even een foto van de bakvorm erbij zetten, dan is het iets duidelijker. xx

   Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Jihane,

   Haha nou ik kan je vertellen dat de HAPPEN(ik heb er zoveel meer genomen haha) erg lekker waren. InschAllah maak je het zelf en kun je het ook proeven. Xx

   Beantwoorden
 2. Renee
  Renee zegt:

  Brownie cake met oreo

  Op de foto staat vanillesuiker en in de bereidingwijze ook
  Maar niet in de lijst met wat er nodig is om de cake te maken wel of niet gebruiken
  Mvg

  Beantwoorden
 3. Siham
  Siham zegt:

  Oh Faat wat doe je ons aan haha! Mijn dieet zal je niet dankbaar zijn, maar ik jou wel! Dit ga ik eens uitproberen, dankjeee…

  Beantwoorden
 4. Tahmina
  Tahmina zegt:

  Hallo,
  Ik volg stiekem hihi je blog al een tijdje (vannuit Duitsland) en heb meeste van je gebakken gemaakt allemaal gelukt 🙂 ik vind het heel duidelijk en makkelijk hoe je alles uitlegt. Ik van de week zeker deze ook proberen. Dank je wel, vind je superrrr

  Beantwoorden
 5. fatima
  fatima zegt:

  Salam Faatje,wat doe je mij aan schat ik probeer juist te vermageren,maar toch ga ik het maken en zo snel moegelijk ook het ziet er zo lekker uit
  tbark Allah 3lik je hebt goude handjes.

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Fatima,

   Allereerst Allah ibarkfiek lieverd! Haha ik begrijp je wel hoor haha. Dit is niet echt een ideaal recept als je gezond bezig wilt zijn, maar ach af en toe mag het wel hoor :p

   Beantwoorden
 6. Fatima
  Fatima zegt:

  Salaam Faatje, ten eerste tbarkAllah 3liek. Zag laatst op Facebook een aantal dames klagen over de bakvorm dat de cake er niet uitkomt, en dat ze alles hebben geprobeerd. Dat probleem ondervind jij niet? Want ik wou het bestellen. Maar ik dacht als de cake er niet uitkomt, hoe mooi het ook is, dan vind ik het niet waard. Bij sommige is het trouwens zelfs de eerste keer wel gelukt daarna niet meer. Is het je eerste keer dat je de bakvorm gebruikt?

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Salaam alaikoem Fatima,

   Allah ibarkfiek lieverd! Nou ik zal het je even uitleggen meis. In het begin dacht ik ook ‘’oh als de cake maar niet blijft plakken’’ want je hebt in de vorm allemaal van die hoekjes haha. Maar echt als je bakspray gebruikt dan kan dit gewoon niet verkeerd gaan! En los van de bakspray is dit gewoon echt een bakvorm van goed kwaliteit die niet plakt. Het lijkt mij sterk dat als ik deze vorm nog een keer probeer de cake opeens blijft plakken. Ik zou zeggen gewoon goed de vorm invetten en nadat de cake de oven uitkomt even laten afkoelen voor 10 minuten en dan kan het niet verkeerd gaan meid. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag xx

   Beantwoorden
  • Ingvild
   Ingvild zegt:

   Salaam Fatima, ik heb deze vorm ook al een tijdje en gaat iedere keer goed. Gebruik ook een bakspray en laat de cake ca 10 minuten afkoelen in de vorm. Ik heb ‘m van Kookpunt.nl en heb er geen spijt van !

   Beantwoorden
   • xfaatje
    xfaatje zegt:

    Alaikoem salaam Ingvild,

    Ik sluit me helemaal bij je aan! Echt een top bakvorm van goed kwaliteit. Ik ben er zelf ook nog super tevreden over hihi.

 7. Senem
  Senem zegt:

  Hoi Faatje,

  Ik volg je nu al een tijdje, heb een aantal recepten al uitgeprobeert en ze zijn allemaal goed gelukt! Ik vind dat je het echt super doet! Ik heb een vraagje, hier in huis lusten wij geen pure chocolade proef je het pure terug in de cake of valt dat wel mee?

  Groet,
  Senem

  Beantwoorden
   • Umm isra
    Umm isra zegt:

    Ik heb een keer gelezen dat melk chocolade de cake kan laten inzakken en pure chocolade niet?? Niet waar??

 8. Rana
  Rana zegt:

  Hallo Faatje,
  Wat mij zo nieuwschierig maakt is dat je in je verhaal zet dat je de bakvorm gekregen hebt, heb je het zomaar gekregen? of was het een bestelling geweest.
  Groeten

  Beantwoorden
 9. Halima
  Halima zegt:

  hoi 🙂

  ik heb een vraagje,
  ik heb geen tulbandvorm thuis, maar wel een vierkante bakblik voor brownies,
  kan ik het ook daarin maken?
  Als het kan, moet ik dan wat veranderen aan de hoeveelheden van de ingrediënten?
  De cake ziet er heerlijk uit!!

  groetjes,
  Halima

  Beantwoorden
 10. naida
  naida zegt:

  Hai faatje,ook ik heb hem vandaag geprobeerd te maken..maar helaas alles behalve cake!! Heb hem zelfs meer dan Un uur laten baken en toch niet gekookt!! Ik heb alles stap voor stap gedaan! Zucht…

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Naida,

   Oh dat is vervelend! Wat is er precies verkeerd gegaan dan? Hoe zag het beslag eruit? En waar ging het precies verkeerd? Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen Xx

   Beantwoorden
 11. Chaima Ela
  Chaima Ela zegt:

  Hey faatje,
  ik wou even zeggen heeel erg bedankt voor de recepten met videos alles wat ik maak met videos lukt.
  heel erg bedankt door jou heb ik leren koken.

  groeten Chaim

  Beantwoorden
   • xfaatje
    xfaatje zegt:

    Hallo Umm Isra,

    Jawel hoor je kunt het proberen. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, dus durf je niet te zeggen of dit lekker is. Maar ik weet wel dat Bona lekker smaakt i.p.v. margarine bijvoorbeeld.

 12. Siham
  Siham zegt:

  Hoi Fatima een vraagje, kan ik deze cake ook alvast maken voor morgen? zo ja moet ik hem dan in de koelkast bewaren of gewoon o kamertemperatuur? x

  Beantwoorden
 13. Umm isra
  Umm isra zegt:

  Haha sorry misschien een domme vraag maar wil hem maken en wil niet twijfelen.. maar die witte chocolade die je laat smelten in een bakje boven water toch??
  En de pure chocolade met roomboter niet boven water en kan ik ook hier gwn bona gebruiken?

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Umm Isra,

   Is geen domme vraag hoor haha! De witte chocolade laat ik gewoon in een steelpannetje smelten samen met de boter op zacht vuur. Dus het hoeft niet boven water, maar dat kan ook hoor. En voor de pure chocolade doe ik precies hetzelfde, dus ook niet boven water. En ja hoor je kunt bona gebruiken. Succes! x

   Beantwoorden
 14. Sal
  Sal zegt:

  Salaam Fatima.

  Ik heb een vraagje: ik heb deze cake nu 2x gemaakt maar mn beslag blijft nat van binnen. Na 30 min is ie niet gaar en na 60 min is ie in het midden nog aan de natte kant. Wat doe ik fout? Hoop egt op een reactie. Barak Allahoe fiek.

  En mijn complimenten voor alle recepten. Heb al heel wat uitgeprobeerd en dat slaagde wel.
  Ga zo door!!

  Xx

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Salaam alaikoem Sal,

   Als de cake alsnog nat blijft, dan raad ik je aan om na 40 minuten een stuk aluminiumfolie op de cake te leggen. Hierdoor zal de binnenkant verder bakken, maar zal de cake niet meer verder bakken(kleuren) aan de buitenkant. InschAllah lukt het je de volgende keer perfect! Heb je nog wel lekker van de cake kunnen eten? Xx

   Beantwoorden
 15. Mel
  Mel zegt:

  Hoi

  Een heel stomme vraag, maar ik vroeg me af welke ovenstand je gebruikt voor het bakken van een cake? Ik weet namelijk nooit wat het beste is. Gebruik ik best diegene met een streepje boven aan en onderaan of dat ventilatievormpje (hetelucht denk ik dat het heet?). Of de combinatie van beide, heb op mijn oven namelijk ook de stand met twee streepjes en een ventilator in het midden.

  Alvast bedankt voor je antwoord!!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Mel,

   Is helemaal geen stomme vraag hoor hihi. Voor het bakken van een cake gebruik ik echt nooit de hetelucht fucntie! Ik gebruik altijd de boven en onderstand van de oven(dus de twee streepjes onder elkaar) en de temperatuur zet ik altijd op 180 graden.

   Ik hoop dat het zo duidelijk is en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het uiteraard graag! Xx

   Beantwoorden
 16. Havin
  Havin zegt:

  Heey

  Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: met je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake

  Beantwoorden
 17. Havin
  Havin zegt:

  Heey

  Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: moet je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake

  Beantwoorden
 18. Meid
  Meid zegt:

  Salaamoualaykom kan het ook met een bakvorm van 26 cm of moet ik het recept dan met 1/3 vermeerderen? Ik ben van plan de cake vandaag te maken hoop dat je snel tijd hebt om hierop te reageren

  Beantwoorden
   • Amina
    Amina zegt:

    Selaam Fatima, mascha allah ziet er prachtig uit.
    Ik heb een vorm van 25 bij 25 moet ik dan ook verdubbelrn? Zo ja hoeveel is 1/3 dan want rekenen is niet mijn sterkste kant:)

   • xfaatje
    xfaatje zegt:

    Alaikoem salaam Amina, Als je een vorm hebt van 25 cm dan hoef je niks te verdubbelen. Je kunt gewoon het recept aanhouden Xx

 19. Hass
  Hass zegt:

  Hoii Fatima,

  Super lekkere cake, binnenkort even maken. Maar heb een vraagje geen betrekking op de cake. Maar waar heb je die leuke maatbekers gekocht ? Ben gek op keukenspullen?

  Dank je!

  Beantwoorden
 20. Maria.H
  Maria.H zegt:

  Salaam maylikoum Fatima,

  Ik Had een vraagje kan het ook maïsolie gebruiken of enkel zonnebloem olie ?

  Ik heb zo zin in om het te maken ??

  Grtjs Maria?

  Beantwoorden
  • Maria.H
   Maria.H zegt:

   Ik heb al 2 keer uitgeprobeerd. Het was echt overheerlijk???

   En nu heb ik echt enorm zin in?
   Maar helaas k heb alleen maïsolie in t huis

   Beantwoorden
   • Maria.H
    Maria.H zegt:

    Dat is geen probleem hoor?

    Ik heb het geprobeerd met maisolie. Het smaakt eve lekker ??

    En dank je xx

   • xfaatje
    xfaatje zegt:

    Ah kijk eens aan! Nu weet ik dat ook voor het geval ik een keer geen zonebloemolie in huis heb hihi. Ben blij dat het heeft gesmaakt meid!

 21. Hindje
  Hindje zegt:

  ASSALAAM alejkoum lieve Fatima,

  Ten aller eerst moge Allah jouw daden met het beste belonen. Ik heb veel met mijn familie en vrienden van je recepten genoten en zelf veel geleerd.

  Mag ik in dit recept de hoeveelheid gesmolten pure chocolade vermeerderen dus 350 gr of zelfs 700 gr ipv van 200 zonder dat er wat aan de structuur veranderd. Ik ben namelijk een chocolade gek en vind het lekker wanneer chocolade cakes machtig zijn .

  Beantwoorden
 22. Sour
  Sour zegt:

  Salam Fatima,

  Ik moet je zeggen mijn moeder vind jou niet meer zo leuk hoor ze word gek van mij in de keuken hahahaha.
  Ongeveer alles wat je op je blog hebt staan heb ik gemaakt en ik moet je zeggen ik ben verliefd op je recepten (heb je een aantal foto’s gestuurd op snap).
  Geeeeeeeeen idee wat ik zonder jou had gemoeten. Wollah Fatima ik ken je niet persoonlijk maar ik mag jou zo graag en ik hou van jou echt waar. Ik volg je al een hele lange tijd en je bent Tbark’Allah zo creatief zo lief en zo een goede vrouw Masha’Allah zoveel respect voor jou echt waar. Bedankt voor alle recepten die je met ons deelt. Moge Allah jou in sha Allah beschermen tegen die ogen en jouw prachtige gouden handjes behouden. Ook wens ik je heeeeeeel veeeeeeel geluk, gezondheid en liefde toe samen met Kamal!!!!!

  Nou dat moest ik even kwijt hoor hahaha ik hoop nog zoveel meer te zien en te leren van jou!!

  Nu ben ik stil hoor bedankt Faat zoveel liefde van een trouwe volger ♥

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Sour,

   Wat een super LIEF berichtje zeg! Ik kan hier dus echt emotioneel van worden haha! En wat betreft je mama, sorry mama van Sour! Maar ik begrijp het helemaal hoor, mijn moeder werd namelijk soms ook helemaal gek van me haha! Heel erg bedankt lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Vooral als ik zulke lieve berichtjes zoals deze ontvang, weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Bedankt lieve schat en Allahoema ameen inschallah! Je mag mij altijd berichten voor vragen of wat dan ook he!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
   • Sour
    Sour zegt:

    Aawh echt je bent een topper Allahoumabareek lieve schat!! Shoukrane ik zal je zeker berichten in Sha Allah mocht ik vragen hebben of dergelijke!

    Dikke knuffel ?

 23. Khadija
  Khadija zegt:

  Salaam!

  Wat ziet dat er heerlijk uit ma shaa Allah! En klinkt echt zo lekker, tbarkellah 3liek!
  Ik wil em zometeen maken voor mijn bezoek, ik wil het in een tulband vorm doen, moet ik de ingrediënten dan aanpassen?

  Groetjes Khadija

  Beantwoorden
 24. Naima
  Naima zegt:

  Hallo ik ben Naima en ik heb wat vraagjes?.. ?
  Die bakspray Kun je dat ook vervangen door iets anders? ❤️
  Welke cacao poeder gebruik je want in sommige winkels zijn er verschillende! ❤️

  En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes ?

  Liefs Naima

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Naima,

   Ja hoor je kunt de bakspray vervangen door zonnebloemolie. Ik haal de cacaopoeder altijd bij de Albert Heijn(deze staat bij de koffie) Allah ibarkfiek lieve schat! Gewoon blijven oefenen en dan komt het helemaal goed!

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 25. Naima Bougrea
  Naima Bougrea zegt:

  Hey het is hier met Naima, ik heb paar vraagjes?.. ?
  Kun je die bakspray vervangen door iets anders?
  En die cacao poeder welke gebruik je want er bestaan kei veel cacao poeder’s.. ❤️

  En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes.. ✨?

  Liefs Naima

  Beantwoorden
 26. Soumaya
  Soumaya zegt:

  Heb niet echt een vraag want het antwoord heb ik al terug gevonden tussen de comments maar wilde even het volgende zeggen. Ik volg je sinds kort op insta en heb ook pas je boek gekocht en ben gek op al je recepten! Je bent echt het voorbeeld van een keuken princes haha, mashallah <3!

  Beantwoorden
   • Soumaya
    Soumaya zegt:

    Geen dank! Ik had stiekem toch nog wel een vraagje.. oeps! Is het mogelijk om een andere vorm te gebruiken zoals bijvoorbeeld een cakevorm (30 cm) of een brownie bakvorm of adviseer je toch echt een soort gelijke vorm te gebruiken zoals jij hebt gebruikt of een tulband.Of moet ik anders dan de verhouding van het recept aanpassen als ik een andere vorm wil gebruiken.

   • Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hi Soumaya,

    Is niet erg hoor. Je kunt altijd aan vorm van 30 cm gebruiken, maar dan wordt de brownie wel echt laag. Ik raad je echt aan om of een vorm van 20, 22 of 24 cm te gebruiken.

 27. Lies
  Lies zegt:

  Hallo Fatima,

  Ik heb de cake uitgeprobeerd en hij was superlekker!! Maar ik moest hem ook anderhalf uur in de oven steken in plaats van 30 minuten… Bedankt voor het lekkere recept! Groetjes, Lies

  Beantwoorden
   • Lies
    Lies zegt:

    Ja, ik weet het, ik ook niet, zou het kunnen met mijn bakvorm te maken hebben? Het was een ronde springvorm van 24 cm. Mijn oven is een AEG electrolux oven. Maar ik heb het op boven- en onderwarmte gezet op 180 graden zoals in het recept en niet op hetelucht. Ik dacht dat de cake na anderhalf uur helemaal niet lekker ging zijn, droog en zo, maar dit is niet zo. Ik heb wel zoals in de tips de cake op een bepaald moment afgedekt met alluminiumfolie. Al veel mensen laten proeven en ze vinden hem allemaal superlekker! Raar, hé!!??

 28. Sana
  Sana zegt:

  Salaaam Fatima, ik heb jou lekker cake gemaakt, maar hij was helemaal gescheurd van boven🙈🙈 wat doe ik fout en heb jij misschien tip voor mij🙏🏼🙏🏼 Hij smaakt wel Heerlijk dankjewel voor alle jou lekker gerechten moge Allah jou hiervoor belonen.

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Sana,

   Aah dankjewel lieve schat, ameen! Nou ik moet zeggen dat ook bijna al mijn tulband cakes aan de bovenkant openbarsten, maar dit is eigenlijk ook normaal bij een tulband cake. En het handige is dat de bovenkant uiteindelijk toch de onderkant wordt wanneer je de cake omdraait. Wat voor een vorm heb je gebruikt?

   Beantwoorden
 29. Sana
  Sana zegt:

  Ik heb eerst tulban gebruikt was mislukt 🙈🙈 en omdat mijn dochter per de jou cake mee wilde nemen naar kerst diner op school heb ik een nieuw gemaakt, maar dan gewoon die ronde🤣.
  P.sdankjewel voor je snel reactie, tabaraka Allah o macha Allah 3lik🥰🥰

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *