OREO AARDBEIEN CHEESECAKE
Ik ben gek op cheesecake! Gisteren kwam een vriendinnetje samen met haar man gezellig eten en voor het toetje maakte ik deze no bake Oreo cheesecake met lekkere frisse aardbeien, en wat viel die goed in de smaak! Lekker makkelijk om te maken en deze cheesecake wordt gegarandeerd ook bij jou een succes!
Ingrediënten: (6 personen)
.
- 2 rollen oreo (154 gr. per pak)
- 80 gr. gesmolten roomboter
- 400 gr. monchou
- 2 etl. poedersuiker
- 500 ml slagroom
- 2 etl. poedersuiker (of kristalsuiker)
- 1 zakje klopfix
- 5 aardbeien, in blokjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Houd een Oreo apart en maal de rest van de Oreo’s inclusief de vulling die erin zit fijn en roer de gesmolten roomboter erbij. Bekleed de bodem van een 22 cm springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels erin. Strijk de koek glad met de achterkant van een eetlepel en zet de springvorm afgedekt voor 10 minuten in de koelkast.
Stap 2.
.
Mix de monchou met de poedersuiker glad en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en de klopfix en schep ongeveer 2 volle eetlepels apart voor de garnering. Voeg de slagroom vervolgens bij de monchou en vouw de slagroom er met een spatel bij. Schep het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Dek de springvorm af en zet voor zeker 5 uur in de koelkast.
Stap 3.
.
Schep de slagroom die je apart hebt gehouden in een spuitzak en spuit bovenop de cheesecake toefjes slagroom. Maal het koekje dat je apart hebt gehouden tot kruimels en strooi deze bovenop de toefjes slagroom. Verdeel de aardbeienstukjes in het midden en serveer de Cheesecake lekker koud.
Extra tips&trics:
.
- Vervang de Oreo koekjes door andere soort koekjes.
- Monchou is te vervangen door naturel roomkaas zoals Philadelphia.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Hey Fatima,
Ik zat al op het recept te wachten, maar een vraagje er staat 2x 2 etl poedersuiker?
Hi Gulsah,
Klopt, lieverd je gebruikt voor de slagroom en voor de monchou monchou. Kun je eventueel ook vervangen door normale suiker.
Moet de witte crème vd oreo’s eraf?
Zo ja, hoe doe jij dat? Ik heb dat namelijk al is een keer moeten doen voor een andere taart en ik was echt lang bezig.
Nee, hoeft niet. De crème mix je gewoon met de koekjes.??❤️
salaam alekoem Fatima
wat doe je ons aan?????
Hahaha, sorry!?❤️
Weer een no bake cake moge er vele volgen ??
Haha, jazeker! Ik ben ook dol op no Bake baksels!?
Hey fatima je hebt 2 keer 2 eetlepel poeder suiker volgens mij is het suiker of heb ik her verkeerd wil dit morgen maken ?
Hi Seyma,
Nee, schat je gebruikt voor zowel de monchou als voor de slagroom poedersuiker. Maar kristalsuiker mag ook.❤️
Lieve Fatima,
Wat doe je met de vulling van de oreo zelf?
Laat je die weg of maal je die ook er gewoon bij?
Much much love
Hi lieve Busra,
Ik laad de vulling van de oreo’s er gewoon in.❤️?
Hoi Fatıma,
Mix je 2x met poedersuiker? Ik zie blijkbaar je schrijft met mondchou en met slagroom?
Xxx
Hi Seyna,
Klopt, je hebt zowel voor de monchou als voor de slagroom poedersuiker nodig.
Hii fatima,
Mag ik vragen welke bakvorm je gebruikt en kan ik ook andere koekjes gebruiken? Die lotus koekjes bv Alvast bedankt!
Hi Sabr,
Ik gebruik een springvorm van 22 cm. Jazeker, je kunt Oreo ook vervangen door Lotus.
Hi Fatima dit ziet er heerlijk uit . Ik heb 2 vraagjes welke monchou heb je gebruikt ? De kleintjes in zilveren verpakking of uit een kuipje? En hoe groot is je springvorm?
Hi Laila,
Ik gebruik altijd monchou uit een pakje van 100 gram. Mijn springvorm is 22 cm.❤️?
Hi hi,
Ik had een vraagje, er staat slagroom bedoel je dan opgeklopte slagroom? Of dlagroom die al geklopt is?
Hi Sjaima,
Ik bedoel ongeklopte slagroom die in de koeling staat. Zie deze link voor een voorbeeld; https://www.google.com/search?q=slagroom+jumbo&rlz=1CDGOYI_enNL818NL818&hl=nl&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi2g8X9hMviAhXLZFAKHdhJD9MQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=375&bih=638#imgrc=1ucOksYghquZ_M
Hoi Fatima
Ongezouten of gezouten roomboter
Bijvoorbaat dank fijne dag sura
Hi Sura,
Ik heb gezouten roomboter gebruikt.
Salaam 3aleikoum Fatima,
Voor welke afmeting springvorm is dit recept?
Vast bedankt xxx
Alaikoem salaam Nour,
Ik gebruikte een springvorm van 22 cm.
Hoi Fatima,
Welke spuitzak en opzetstuk gebruik je voor de toetjes slagroom?
Hi Nawal,
Ik gebruik wegwerp spuitzakken en het spuitmondje van Wilton 1M. Beide zijn verkrijgbaar bij deleukstetaartenshop.nl
Hi Fatima,
Hie groot moet de bakblik hiervoor.zijn?
Ziet er lekker uit !
Hi Hayat,
22 cm lieverd.
Haai Fatima! Kben dol op jouw gerechten❤️ Heb je een Wilton spuitmondje gebruikt voor de toefjes en zo ja welke! Xx
Dankjewel lieve Sofia! Ik gebruik het spuitmondje 1M Xx
Hii Fatima,
Kan de taart 2 dagen in de koelkast blijven voor het suikerfeest?
Hi Oum,
Ja, dat kan. Ik heb de taart gisteren gemaakt en de helft zit van de taart zit nog in de koelkast en die eten we vanavond op.
Salaam fatima,
Kan ik monchou vervangen door roomkaas van de aldi ofzo? Of mascarpone?
Alaikoem salaam Asmaa,
Jazeker, kan altijd.
Super bedankt voor het recept. Ziet er super lekker uit. Ik heb alleen een springvorm van 26 cm. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de taart niet heel “plat” is?
Hi Fatiha,
Die kun je ook gebruiken, alleen dan wordt je cheesecake sowieso iets lager. Je kunt de ingrediënten voor de cheesecake crème verdubbelen. Xx
Hoi fatima,
Kan ik de helft van monchou vervangen door mascarpone? Die ligt al heel lang thuis en wil m graag gebruiken. Alvast bedankt :))
Hi Saadet,
Jazeker, mascarpone kan ook altijd.
Hi Fatima, Mijn slagroom is geschift.. Niet heeeel erg dus heb het hel weinig spateld met die mascarpone creme.. Maar dit gebeurt iedere keer bij mij? Waarom is dat zo? Je zei dat k t stijf moest mixe maar nadat ik het in mn mascarpone mix doe schift die gelijk.:(((
Hi Saadet,
Was de slagroom voordat je die bij de mascarpone deed wel stijf? En je mort de slagroom er niet bij mixen het maar echt erbij vouwen met een spatel.
Salam Fatima,
Kan ik ook springvorm van 26cm gebruiken?
Alaikoem salaam Samira,
Dat kan, alleen dan krijg je wel een iets lagere cheesecake.
Hoi fatima
Een vraagje hoe kon t bij mij helemaal mislukken, de cheese cake zit al vanaf gisteravond in de koelkast en t is nog nat!!! Hoe kan dit?
Hi Sarah,
Hoe was de cheesecake vulling dan voordat het in de koeling ging? Na het mixen moet de cheesecake vulling al goed stevig zijn en na een dag in de koeling is die al helemaal goed stijf.
Hoi Fatima
Als ik de taart een dag van te voren maak wanneer doe ik de toefjes slagroom erop, pas de dag dat ik het ga serveren? En blijft die apart gehouden slagroom wel stijf?
Hi Anissa,
Ik spuit de toefjes er ook al gelijk op en in de koelkast blijft het gewoon goed koud. Als je de slagroom maar goed stijf mixt.
Kan ik het geheel van de monchou vervangen door mascarpone. Liefss.
Ja hoor kan ook.
Hi Fatima,
Hoezo zijn de hoeveelheden hier anders dan die in je boek staan? Maakt het veel verschil als je de een of de ander doet?
Hi Mayra,
Nee, je kunt beide gebruiken. Het recept van de taart in mijn boek is alleen ietsjes anders.
Taart staat nu in de koelkast maar is waarschijnlijk mislukt, ik heb maar 1x 2 eetlepels poedersuiker in de taart gedaan en de toefjes spuiten is compleet mislukt ?
Hi Lisa,
Dan zal de taart iets minder zoet zijn maar dat is geen ramp hoor. Je kunt bijvoorbeeld ook bij het serveren van de taart extra slagroom uit een spuitbus erbij doen. Zo word die iets zoeter haha. Was je slagroom niet stijf genoeg?
Hi Fatima, ik heb de oreo in de springvorm gedaan zonder bakpapier. Hoe krijg ik het er nu het beste uit???
Hi Sarah,
Je kunt met een scherp mesje langs de ronden van de bodem en hopelijk laat de oreo bodem goed los.
Hi, Fatima ik ben nu bezig met de cake, maar is het normaal dat de monchou er een beetje brokkelig in blijft?
Hi Selma,
Nee, de monchou moet echt geen klontjes meer bevatten. Als de monchou op kamertemperatuur is dan kun je die het makkelijkst glad mixen. Is het gelukt?
Hoi Fatima,
Mijn slagroom wordt niet stijf. Of hij wordt roomboter of waterig. Wat kan ik hiervoor het beste doen?
Hi Raab,
Als de slagroom te waterig of op roomboter lijkt, dan heb je de slagroom te lang gemixt. De slagroom moet altijd goed koud zijn en de beste tip is om je kom en de garde die je gebruikt voor gebruik voor ongeveer 5 minuten in de koelkast te zetten. Op deze manier is alles goed koud en wordt de slagroom nog sneller stijf. Xx
Salamuallekum lieverd,
Kun je het ook invriezen
Hi Hewin,
Ja, kan prima. Gewoon goed inpakken met plasticfolie en dan kun je de taart invriezen.👍🏼❤️
hey fatima ik wil het maken in een bakvorm var 26 cm , zal ik dan de hoeveelheden x2 doen ?
Hi Kub,
Zou ik wel doen anders krijg je echt een lage cheesecake. Xx