OREO AARDBEIEN CHEESECAKE

Ik ben gek op cheesecake! Gisteren kwam een vriendinnetje samen met haar man gezellig eten en voor het toetje maakte ik deze no bake Oreo cheesecake met lekkere frisse aardbeien, en wat viel die goed in de smaak! Lekker makkelijk om te maken en deze cheesecake wordt gegarandeerd ook bij jou een succes!

Ingrediënten: (6 personen)
.
  • 2 rollen oreo (154 gr. per pak)
  • 80 gr. gesmolten roomboter
  • 400 gr. monchou
  • 2 etl. poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 etl. poedersuiker (of kristalsuiker)
  • 1 zakje klopfix
  • 5 aardbeien, in blokjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Houd een Oreo apart en maal de rest van de Oreo’s inclusief de vulling die erin zit fijn en roer de gesmolten roomboter erbij. Bekleed de bodem van een 22 cm springvorm met bakpapier en stort de koekkruimels erin. Strijk de koek glad met de achterkant van een eetlepel en zet de springvorm afgedekt voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Mix de monchou met de poedersuiker glad en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en de klopfix en schep ongeveer 2 volle eetlepels apart voor de garnering. Voeg de slagroom vervolgens bij de monchou en vouw de slagroom er met een spatel bij. Schep het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Dek de springvorm af en zet voor zeker 5 uur in de koelkast.

Stap 3.
.

Schep de slagroom die je apart hebt gehouden in een spuitzak en spuit bovenop de cheesecake toefjes slagroom. Maal het koekje dat je apart hebt gehouden tot kruimels en strooi deze bovenop de toefjes slagroom. Verdeel de aardbeienstukjes in het midden en serveer de Cheesecake lekker koud.

Extra tips&trics:
.
  • Vervang de Oreo koekjes door andere soort koekjes.
  • Monchou is te vervangen door naturel roomkaas zoals Philadelphia.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

58 antwoorden
  1. RS
    RS zegt:

    Moet de witte crème vd oreo’s eraf?
    Zo ja, hoe doe jij dat? Ik heb dat namelijk al is een keer moeten doen voor een andere taart en ik was echt lang bezig.

    Beantwoorden
  2. Laila
    Laila zegt:

    Hi Fatima dit ziet er heerlijk uit . Ik heb 2 vraagjes welke monchou heb je gebruikt ? De kleintjes in zilveren verpakking of uit een kuipje? En hoe groot is je springvorm?

    Beantwoorden
  3. Fatiha
    Fatiha zegt:

    Super bedankt voor het recept. Ziet er super lekker uit. Ik heb alleen een springvorm van 26 cm. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de taart niet heel “plat” is?

    Beantwoorden
  4. Saadet
    Saadet zegt:

    Hoi fatima,

    Kan ik de helft van monchou vervangen door mascarpone? Die ligt al heel lang thuis en wil m graag gebruiken. Alvast bedankt :))

    Beantwoorden
      • Saadet
        Saadet zegt:

        Hi Fatima, Mijn slagroom is geschift.. Niet heeeel erg dus heb het hel weinig spateld met die mascarpone creme.. Maar dit gebeurt iedere keer bij mij😭 Waarom is dat zo? Je zei dat k t stijf moest mixe maar nadat ik het in mn mascarpone mix doe schift die gelijk.:(((

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Saadet,

        Was de slagroom voordat je die bij de mascarpone deed wel stijf? En je mort de slagroom er niet bij mixen het maar echt erbij vouwen met een spatel.

  5. Sarah
    Sarah zegt:

    Hoi fatima

    Een vraagje hoe kon t bij mij helemaal mislukken, de cheese cake zit al vanaf gisteravond in de koelkast en t is nog nat!!! Hoe kan dit?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Sarah,

      Hoe was de cheesecake vulling dan voordat het in de koeling ging? Na het mixen moet de cheesecake vulling al goed stevig zijn en na een dag in de koeling is die al helemaal goed stijf.

      Beantwoorden
  6. Anissa
    Anissa zegt:

    Hoi Fatima
    Als ik de taart een dag van te voren maak wanneer doe ik de toefjes slagroom erop, pas de dag dat ik het ga serveren? En blijft die apart gehouden slagroom wel stijf?

    Beantwoorden
  7. Mayra
    Mayra zegt:

    Hi Fatima,

    Hoezo zijn de hoeveelheden hier anders dan die in je boek staan? Maakt het veel verschil als je de een of de ander doet?

    Beantwoorden
  8. Lisa uit
    Lisa uit zegt:

    Taart staat nu in de koelkast maar is waarschijnlijk mislukt, ik heb maar 1x 2 eetlepels poedersuiker in de taart gedaan en de toefjes spuiten is compleet mislukt 😔

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Lisa,

      Dan zal de taart iets minder zoet zijn maar dat is geen ramp hoor. Je kunt bijvoorbeeld ook bij het serveren van de taart extra slagroom uit een spuitbus erbij doen. Zo word die iets zoeter haha. Was je slagroom niet stijf genoeg?

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Raab,

      Als de slagroom te waterig of op roomboter lijkt, dan heb je de slagroom te lang gemixt. De slagroom moet altijd goed koud zijn en de beste tip is om je kom en de garde die je gebruikt voor gebruik voor ongeveer 5 minuten in de koelkast te zetten. Op deze manier is alles goed koud en wordt de slagroom nog sneller stijf. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Samira Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *