Oreo Aardbeien Cheesecake (no bake)

2 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ik ben gek op cheesecake! Gisteren kwam een vriendinnetje samen met haar man gezellig eten en voor het toetje maakte ik deze no bake Oreo cheesecake met lekkere frisse aardbeien, en wat viel die goed in de smaak! Lekker makkelijk om te maken en deze cheesecake wordt gegarandeerd ook bij jou een succes!

Ingrediënten: (6 personen)
  • 2 rollen oreo (154 gr. per pak)
  • 80 gr. gesmolten roomboter
  • 400 gr. monchou
  • 2 etl. poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • 2 etl. poedersuiker (of kristalsuiker)
  • 1 zakje klopfix
  • 5 aardbeien, in blokjes
Bereiding:
Stap 1.

Houd een Oreo apart en maal de rest van de Oreo’s inclusief de vulling die erin zit fijn en roer de gesmolten roomboter erbij. Bekleed de bodem van een 22 cm springvorm met bakpapier en stort de koek kruimels erin. Strijk de koek glad met de achterkant van een eetlepel en zet de springvorm afgedekt voor 10 minuten in de koelkast.

Stap 2.

Mix de monchou met de poedersuiker glad en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en de klopfix en schep ongeveer 2 volle eetlepels apart voor de garnering. Voeg de slagroom vervolgens bij de monchou en vouw de slagroom er met een spatel bij. Schep het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Dek de springvorm af en zet voor zeker 5 uur in de koelkast.

Stap 3.

Schep de slagroom die je apart hebt gehouden in een spuitzak en spuit bovenop de cheesecake toefjes slagroom. Maal het koekje dat je apart hebt gehouden tot kruimels en strooi deze bovenop de toefjes slagroom. Verdeel de aardbeienstukjes in het midden en serveer de Cheesecake lekker koud.

Extra tips&tricks:
  • Vervang de Oreo koekjes door andere soort koekjes.
  • Monchou is te vervangen door naturel roomkaas zoals Philadelphia.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

78 Comments

  • Gulsah

    2 juni 2019 at 09:42

    Hey Fatima,

    Ik zat al op het recept te wachten, maar een vraagje er staat 2x 2 etl poedersuiker?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:05

      Hi Gulsah,

      Klopt, lieverd je gebruikt voor de slagroom en voor de monchou monchou. Kun je eventueel ook vervangen door normale suiker.

  • RS

    2 juni 2019 at 09:50

    Moet de witte crème vd oreo’s eraf?
    Zo ja, hoe doe jij dat? Ik heb dat namelijk al is een keer moeten doen voor een andere taart en ik was echt lang bezig.

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:04

      Nee, hoeft niet. De crème mix je gewoon met de koekjes.??❤️

      1. soumia

        27 april 2020 at 11:27

        hallo Fatima ik wil graag zeggen dat ik elke dag iets lekkers maak uit jou keuken
        liefs , Soumia

      2. Fatima El Irari

        27 april 2020 at 22:01

        Hi Soumia,

        Wat leuk om te horen. Bedankt lieverd!

  • Chams

    2 juni 2019 at 10:00

    salaam alekoem Fatima

    wat doe je ons aan?????

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:03

      Hahaha, sorry!?❤️

  • Mohammed

    2 juni 2019 at 10:02

    Weer een no bake cake moge er vele volgen ??

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:03

      Haha, jazeker! Ik ben ook dol op no Bake baksels!?

  • Seyma

    2 juni 2019 at 10:10

    Hey fatima je hebt 2 keer 2 eetlepel poeder suiker volgens mij is het suiker of heb ik her verkeerd wil dit morgen maken ?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:02

      Hi Seyma,

      Nee, schat je gebruikt voor zowel de monchou als voor de slagroom poedersuiker. Maar kristalsuiker mag ook.❤️

  • Busra

    2 juni 2019 at 10:30

    Lieve Fatima,
    Wat doe je met de vulling van de oreo zelf?
    Laat je die weg of maal je die ook er gewoon bij?
    Much much love

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:01

      Hi lieve Busra,

      Ik laad de vulling van de oreo’s er gewoon in.❤️?

  • Seyna

    2 juni 2019 at 10:34

    Hoi Fatıma,

    Mix je 2x met poedersuiker? Ik zie blijkbaar je schrijft met mondchou en met slagroom?

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:00

      Hi Seyna,

      Klopt, je hebt zowel voor de monchou als voor de slagroom poedersuiker nodig.

    2. Sabr

      2 juni 2019 at 14:00

      Hii fatima,
      Mag ik vragen welke bakvorm je gebruikt en kan ik ook andere koekjes gebruiken? Die lotus koekjes bv Alvast bedankt!

      1. Fatima El Irari

        2 juni 2019 at 17:55

        Hi Sabr,

        Ik gebruik een springvorm van 22 cm. Jazeker, je kunt Oreo ook vervangen door Lotus.

      2. Sheila de haan

        20 april 2020 at 13:46

        Kan je voor deze ook gewoon de bak vorm met losse bodem gebruiken net als de stroopwafel cheesecake ?

      3. Fatima El Irari

        21 april 2020 at 11:29

        Hi Sheila,

        Jazeker, kan ook.

  • Laila

    2 juni 2019 at 10:58

    Hi Fatima dit ziet er heerlijk uit . Ik heb 2 vraagjes welke monchou heb je gebruikt ? De kleintjes in zilveren verpakking of uit een kuipje? En hoe groot is je springvorm?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 11:00

      Hi Laila,

      Ik gebruik altijd monchou uit een pakje van 100 gram. Mijn springvorm is 22 cm.❤️?

  • Sjaima

    2 juni 2019 at 11:16

    Hi hi,

    Ik had een vraagje, er staat slagroom bedoel je dan opgeklopte slagroom? Of dlagroom die al geklopt is?

      1. Esmee

        4 april 2020 at 07:52

        Hey Fatima!

        De slagroomtoefjes en aardbeitjes gaan er pas op nadat de taart in de koelkast is geweest?

        Ik ga het vandaag maken, ben benieuwd!!

        Liefs

      2. Fatima El Irari

        4 april 2020 at 10:33

        Hi Esmee,

        Klopt, ik doe dit pas nadat de cheesecake uit de koelkast komt. Geniet ervan! Xx

  • Sura

    2 juni 2019 at 11:49

    Hoi Fatima
    Ongezouten of gezouten roomboter
    Bijvoorbaat dank fijne dag sura

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 14:48

      Hi Sura,

      Ik heb gezouten roomboter gebruikt.

  • Noor

    2 juni 2019 at 12:08

    Salaam 3aleikoum Fatima,
    Voor welke afmeting springvorm is dit recept?
    Vast bedankt xxx

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 14:48

      Alaikoem salaam Nour,

      Ik gebruikte een springvorm van 22 cm.

  • Nawal

    2 juni 2019 at 12:12

    Hoi Fatima,

    Welke spuitzak en opzetstuk gebruik je voor de toetjes slagroom?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 14:49

      Hi Nawal,

      Ik gebruik wegwerp spuitzakken en het spuitmondje van Wilton 1M. Beide zijn verkrijgbaar bij deleukstetaartenshop.nl

  • Hayat

    2 juni 2019 at 13:01

    Hi Fatima,

    Hie groot moet de bakblik hiervoor.zijn?
    Ziet er lekker uit !

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 14:49

      Hi Hayat,

      22 cm lieverd.

  • Sofia

    2 juni 2019 at 13:16

    Haai Fatima! Kben dol op jouw gerechten❤️ Heb je een Wilton spuitmondje gebruikt voor de toefjes en zo ja welke! Xx

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 17:56

      Dankjewel lieve Sofia! Ik gebruik het spuitmondje 1M Xx

  • Oum

    2 juni 2019 at 15:24

    Hii Fatima,

    Kan de taart 2 dagen in de koelkast blijven voor het suikerfeest?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2019 at 17:39

      Hi Oum,

      Ja, dat kan. Ik heb de taart gisteren gemaakt en de helft zit van de taart zit nog in de koelkast en die eten we vanavond op.

      1. Rabia

        2 mei 2020 at 10:05

        Hey kan ik monchou vervangen door iets anders?? Verse kaas??

      2. Fatima El Irari

        2 mei 2020 at 10:55

        Hi Rabia,

        Ja, hoor je kunt ook roomkaas gebruiken. Xx

  • Asmaa

    2 juni 2019 at 19:24

    Salaam fatima,
    Kan ik monchou vervangen door roomkaas van de aldi ofzo? Of mascarpone?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 09:03

      Alaikoem salaam Asmaa,

      Jazeker, kan altijd.

  • Fatiha

    3 juni 2019 at 08:21

    Super bedankt voor het recept. Ziet er super lekker uit. Ik heb alleen een springvorm van 26 cm. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de taart niet heel “plat” is?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 09:00

      Hi Fatiha,

      Die kun je ook gebruiken, alleen dan wordt je cheesecake sowieso iets lager. Je kunt de ingrediënten voor de cheesecake crème verdubbelen. Xx

  • Saadet

    3 juni 2019 at 11:19

    Hoi fatima,

    Kan ik de helft van monchou vervangen door mascarpone? Die ligt al heel lang thuis en wil m graag gebruiken. Alvast bedankt :))

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:45

      Hi Saadet,

      Jazeker, mascarpone kan ook altijd.

      1. Saadet

        6 juni 2019 at 14:02

        Hi Fatima, Mijn slagroom is geschift.. Niet heeeel erg dus heb het hel weinig spateld met die mascarpone creme.. Maar dit gebeurt iedere keer bij mij? Waarom is dat zo? Je zei dat k t stijf moest mixe maar nadat ik het in mn mascarpone mix doe schift die gelijk.:(((

      2. Fatima El Irari

        7 juni 2019 at 09:30

        Hi Saadet,

        Was de slagroom voordat je die bij de mascarpone deed wel stijf? En je mort de slagroom er niet bij mixen het maar echt erbij vouwen met een spatel.

  • Samira

    3 juni 2019 at 13:07

    Salam Fatima,

    Kan ik ook springvorm van 26cm gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:42

      Alaikoem salaam Samira,

      Dat kan, alleen dan krijg je wel een iets lagere cheesecake.

  • Sarah

    3 juni 2019 at 13:25

    Hoi fatima

    Een vraagje hoe kon t bij mij helemaal mislukken, de cheese cake zit al vanaf gisteravond in de koelkast en t is nog nat!!! Hoe kan dit?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:41

      Hi Sarah,

      Hoe was de cheesecake vulling dan voordat het in de koeling ging? Na het mixen moet de cheesecake vulling al goed stevig zijn en na een dag in de koeling is die al helemaal goed stijf.

  • Anissa

    3 juni 2019 at 14:54

    Hoi Fatima
    Als ik de taart een dag van te voren maak wanneer doe ik de toefjes slagroom erop, pas de dag dat ik het ga serveren? En blijft die apart gehouden slagroom wel stijf?

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:35

      Hi Anissa,

      Ik spuit de toefjes er ook al gelijk op en in de koelkast blijft het gewoon goed koud. Als je de slagroom maar goed stijf mixt.

  • Sim

    3 juni 2019 at 18:40

    Kan ik het geheel van de monchou vervangen door mascarpone. Liefss.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:35

      Ja hoor kan ook.

  • Mayra

    3 juni 2019 at 18:51

    Hi Fatima,

    Hoezo zijn de hoeveelheden hier anders dan die in je boek staan? Maakt het veel verschil als je de een of de ander doet?

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2019 at 09:37

      Hi Mayra,

      Nee, je kunt beide gebruiken. Het recept van de taart in mijn boek is alleen ietsjes anders.

  • Lisa uit

    8 juni 2019 at 12:48

    Taart staat nu in de koelkast maar is waarschijnlijk mislukt, ik heb maar 1x 2 eetlepels poedersuiker in de taart gedaan en de toefjes spuiten is compleet mislukt ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2019 at 13:32

      Hi Lisa,

      Dan zal de taart iets minder zoet zijn maar dat is geen ramp hoor. Je kunt bijvoorbeeld ook bij het serveren van de taart extra slagroom uit een spuitbus erbij doen. Zo word die iets zoeter haha. Was je slagroom niet stijf genoeg?

  • Sarah

    13 juni 2019 at 15:23

    Hi Fatima, ik heb de oreo in de springvorm gedaan zonder bakpapier. Hoe krijg ik het er nu het beste uit???

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2019 at 18:11

      Hi Sarah,

      Je kunt met een scherp mesje langs de ronden van de bodem en hopelijk laat de oreo bodem goed los.

      1. Kaoutar

        3 januari 2020 at 22:57

        Hi Fatima, vandaag gemaakt en was echt goed gelukt! Jeeej! Morgen wil ik het nog een keer maken maar dan met bostonge of speculaas maar hoveel heb ik daar van nodig enig idee?

      2. Fatima El Irari

        4 januari 2020 at 14:35

        Hi Kaoutar,

        Je kunt de hele pak koekjes gebruiken en dan 100 gr. roomboter gebruiken. Xx

  • Selma

    15 juni 2019 at 17:31

    Hi, Fatima ik ben nu bezig met de cake, maar is het normaal dat de monchou er een beetje brokkelig in blijft?

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2019 at 15:43

      Hi Selma,

      Nee, de monchou moet echt geen klontjes meer bevatten. Als de monchou op kamertemperatuur is dan kun je die het makkelijkst glad mixen. Is het gelukt?

  • Raab

    19 juni 2019 at 13:47

    Hoi Fatima,

    Mijn slagroom wordt niet stijf. Of hij wordt roomboter of waterig. Wat kan ik hiervoor het beste doen?

    1. Fatima El Irari

      20 juni 2019 at 07:40

      Hi Raab,

      Als de slagroom te waterig of op roomboter lijkt, dan heb je de slagroom te lang gemixt. De slagroom moet altijd goed koud zijn en de beste tip is om je kom en de garde die je gebruikt voor gebruik voor ongeveer 5 minuten in de koelkast te zetten. Op deze manier is alles goed koud en wordt de slagroom nog sneller stijf. Xx

  • Hewin kader

    28 november 2019 at 10:48

    Salamuallekum lieverd,

    Kun je het ook invriezen

    1. Fatima El Irari

      29 november 2019 at 11:38

      Hi Hewin,

      Ja, kan prima. Gewoon goed inpakken met plasticfolie en dan kun je de taart invriezen.👍🏼❤️

  • kub

    3 december 2019 at 12:01

    hey fatima ik wil het maken in een bakvorm var 26 cm , zal ik dan de hoeveelheden x2 doen ?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 11:38

      Hi Kub,

      Zou ik wel doen anders krijg je echt een lage cheesecake. Xx

  • Jazmin

    25 december 2019 at 14:28

    Hallo Fatima,

    Kan ik de Monchou vervangen door een ander soort roomkaas? En als een ja is, welke roomkaas zou ik het best gebruiken? Xx

    1. Fatima El Irari

      26 december 2019 at 10:44

      Hi Jazmin,

      Ja, hoor kan prima. Ik gebruik ook weleens Philadephia of roomkaas van de Lidl (grijs kuipje).

      1. Jazmin

        29 december 2019 at 21:00

        Super!
        Er staat ook dat het voor 6 personen is, en ik zou het graag voor meerdere personen willen (9,10..) wat zou ik dan moeten doen ?

      2. Fatima El Irari

        29 december 2019 at 21:18

        Hi Jazmin,

        Ik zou het recept dan verdubbelen om er twee te kunnen maken.

  • Sheila

    20 april 2020 at 21:26

    Echt jammer had vandaag de cheesecake gemaakt alles was goed gelukt alleen er zat dus niet echt smaak aan. Hij was niet vies maar er miste wat geen idee wat heb alles gedaan wat erop stond 😩

    1. Fatima El Irari

      21 april 2020 at 11:33

      Hi Sheila,

      Oh dat is wel gek dat er geen smaak in de cheesecake zat? Het enige waar ik aan kan denken is dat er niet voldoende suiker in zat.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept