NUTELLA CHEESECAKE

Voor alle Nutella liefhebbers hier, deze Nutella cheesecake moet je absoluut een keer maken! Deze cheesecake is lekker romig en super simpel om te maken. Het is ook nog eens een no bake cheesecake, dus de oven heb je voor dit recept helemaal niet nodig!


Ingrediënten:

Cheesecake vulling:
.
  • 400 gr. Philadelphia roomkaas 
  • 80 gr. poedersuiker
  • 300 gr. Nutella
  • 300 ml slagroom
  • 2 etl. kristalsuiker
Extra:
  • 250 gr. Bastonge koekjes, gemalen
  • 100 gr. boter, gesmolten
  • 2 etl. Nutella
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • geraspte chocolade
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Roer de boter door de koekkruimels en bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm met bakpapier. Schep de koekkruimels erin en druk de koekjes stevig aan. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast. Klop de roomkaas samen met de poedersuiker luchtig en glad. Voeg de Nutella toe en klop het door totdat het goed is gemengd. Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering. Spatel de slagroom door het cheesecake mengsel en verdeel het in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en zet de cheesecake voor minstens 4 uur of het liefst voor een hele nacht afgedekt in de koelkast.

Stap 2.
.

Wanneer de cheesecake stevig is, haal je die uit de springvorm en spuit je bovenop de toefjes slagroom. Smelt de Nutella met de zonnebloemolie au bain Marie en giet de chocolade in een boterhamzakje. Knip een kleine opening in de hoek en maak bovenop de cheesecake zigzaggende bewegingen voor de chocolade strepen. Spuit met de resterende slagroom toefjes bovenop de cheesecake en garneer met wat extra chocolade rasp. Serveer de cheesecake koud en smullen maar!😍

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

25 antwoorden
  1. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoeveel gr kristalsuiker?

    Wellicht een idee om niet zo veel tekst in 1 keer te doen.
    Het is onoverzichtelijk en om zoveel tekst in 1 keer te lezen is saai..

    Alleen een tip hoor. Voorderest top!

    Beantwoorden
  2. Dina
    Dina zegt:

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien even nog erbij zetten hoeveel suiker er bij de slagroom moet. Ik weet het wel maar niet iedereen. Trouwens het ziet er zo lekker uit ik heb m meteen al gemaakt! Hij staat in de koelkast en maak m morgen af!😍 dankjewel voor al je lekkere recepten die je met ons deelt!
    Liefs,

    Dina

    Beantwoorden
  3. Dina
    Dina zegt:

    Salam alaikoum Fatima,

    Misschien kan je de hoeveelheid kristalsuiker er nog even bij zetten. Ik weet toevallig wat ik er bij moet doen maar niet iedereen weet dit. Ik heb m in ieder geval al gemaakt en staat nu te rusten in de koelkast tot morgen!😍 ben er meteen aan begonnen! Bedankt voor het delen van al je lekkere recepten met ons en ga zo door!❤️

    Liefs,

    Dina

    Beantwoorden
  4. Michele
    Michele zegt:

    Ga deze zeker proberen want ziet er heerlijk uit! Hoeveel kristalsuiker moet er net bij? Zie dit nergens staan, of kijk er serieus over..

    Beantwoorden
  5. Salima
    Salima zegt:

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedank

    Beantwoorden
  6. Salima
    Salima zegt:

    Salam schat alles goed met u. Waaw zit lekker uit masha Allah . Ik heb een vraagje mag ik bastonge koek vervangen door maria koek . Ik wil da morgen maken in scha Allah . Bedankt

    Beantwoorden
  7. Oum hamza
    Oum hamza zegt:

    Hi,

    MachaAllah 3lik Ziet er heerlijk uit ga het zeker 1 deze dagen maken inchallah. Ik heb 1 vraagje als ik een cake maak wordt het altijd bij mij bol van boven de smaak etc is gewoon goed en lekker luchtig maar altijd bol van boven. En ik wil maandag een taart maken maar vind het vervelend dat het niet recht blijft deed eerst op 180°c en daarna las ik dat het op 150°c de eerste kwartier moest zodat het niet omhoog gaat maar toch nog steeds. Zou je me mischien kunnen vertellen wat ik moet doen Haha sorry voor de hele lange verhaal.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Oum Hamza,

      Als een cake op een bepaalde kant iets meer omhoog komt, dan kan dit komen door de bakpoeder die niet goed door het beslag is gemixt. Ik raad je aan de bakpoeder altijd eerst goed met de bloem te mixen en dan pas in het beslag te doen. En mocht je cake alsnog naar boven komen, dan kun je de cake altijd heel makkelijk aan de bovenkant iets eraf snijden.

      Beantwoorden
  8. Sema
    Sema zegt:

    Moet je de chocolade als je hem au bain marie hebt gesmolten eerst even laten afkoelen voordat je hem in een boterhamzakje doet?

    Beantwoorden
  9. Meryam
    Meryam zegt:

    Hi vraagje,

    De bakvorm die je gebruikt is 22 cm las ik. Alleen ik wil graag een bakvorm gebruiken van 26 a28 cm, is het dan handig om het dubbele te gebruiken?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  10. Lisa
    Lisa zegt:

    Bedankt voor het receptje!
    Ik heb het geprobeerd en het was heerlijk..
    Alleen nu is het zo dat het niet opstijft bij mij. De vulling blijft 3/5 cm hoog. Bij jou op de foto staat die zo mooi. Wat doe ik verkeerd? 😭 wil ook zon mooie hoge taartje ☺️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *