NO BAKE SPECULOOS TRUFFELS
No bake koekjes blijven ook een grote favoriet hier thuis! Vooral als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan zijn zulke koekjes altijd een uitkomst. Deze Lotus truffels zijn zo simpel om te maken én je hebt er geen oven voor nodig!
Ingrediënten: (10 stuks)
.
- 250 gr. Lotus koekjes
- 100 gr. monchou
- 300 gr. witte chocolade
- 1 tl. zonnebloemolie
- Lotus speculoos pasta
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de zachte monchou er vervolgens bij. Mix het nog eens goed samen tot de monchou in de koekjes is getrokken. Het mengsel is goed als je er een balletje van kan vormen. Rol kleine bolletjes van ongeveer 15 gram en plaats de bolletjes op een bekleed bakplaat met bakpapier. Zet de bolletjes voor ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Stap 2.
.
Plaats een hittebestendige kom bovenop een pannetje die je voor de helft hebt gevuld met water. Laat het water licht koken en schep de witte chocolade boven in de kom. Laat de chocolade zachtjes smelten met de zonnebloemolie en roer het geregeld om. Dompel de truffels met een vork in de gesmolten chocolade en plaats ze op een rooster. Laat de overtollige chocolade eraf druppen en zet de truffels weer voor 30 minuten in de koelkast. Smelt in de tussentijd de lotus pasta op precies dezelfde wijze (zonder olie) en in een boterhamzakje. Knip het puntje van het boterhamzakje eraf en maak zigzaggende bewegingen op de truffels. Zet ze nog eens in de koelkast voor 10 minuten en genieten maar!
Extra tips&trics:
.
- Voor een chocoladesmaak kun je de monchou vervangen door Nutella.
- Vervang de lotus speculoos koekjes door bastonge koeken of Oreo.
- De truffels kun je het beste bewaren in een afsluitbare trommel in de koelkast.
Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.
Ik woon in België en ken monchou niet. Wat is dit juist en kan je het door iets anders vervangen? Dan wil ik dit recept zeker eens proberen!
Hi Leen,
Monchou is gewoon roomkaas, dus je kunt ook naturel roomkaas gebruiken.
De zuivelspread naturel van de AH bijvoorbeeld, kun je die ook als roomkaas gebruiken?
Jazeker, als de roomkaas maar naturel is. Xx
Salam Fatima! Kan je de roomkaas van de Lidl hiervoor gebruiken, de grijze verpakking?
Alaikoem salaam Saida,
Jazeker, die is altijd goed! Xx
Salam Fatima! Kan je de roomkaas van de Lidl hiervoor gebruiken, de grijze verpakking?
Ja hoor kan altijd! Xx
Hey hey roomkaas zoals Philadelphia?
Hi Hanne,
Jazeker, die kun je altijd gebruiken. Xx
Hoi Fatima
Allereerst heel erg bedankt voor het recept?
Zou je dit ook 5 dagen voor 3ied El Fitr kunnen maken en blijft de chocola nog steeds hetzelfde?
Hi Daya,
Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan altijd als je de truffels maar goed afgedekt in de koelkast bewaard. Xx
Je vindt mounchou in albert hejin ook in België ??
Bedankt voor je hulp Rachke!
Hallo Leen
Ik woon ook in België en nu hebben ze de winkel albert heijn ook een beetje overal in belgië en daar verkopen ze de monchou kaas ?
Groetjes
Manel
Je vindt deze bij de Albert heyn ook in België ?
Hey lieve Fatima,
Waar kun je lotus pasta kopen, écht nooit van gehoord?
Hi lieve Ilham,
Bij de Jumbo, Albert Heijn en bij de Plus. Xx
Hallo Fatima, in de monchou die ik kocht zit stremsel. Welke gebruik jij? En geeft de roomkaas dezelfde smaak? Philadelpia is dat eventueel ook goed
Hi Zeynep,
Ik gebruik de pakketjes van 100 gram, daar zit geen gelatine in. Je kunt ook roomkaas gebruiken zoals Philadelphia. Xx
Hoe lang Kun je de koekjes bewaren ?
Hi Hanan,
Zelf bewaar ik deze koekjes altijd afgedekt in een trommel voor 1 week in de koelkast.
In monchou zit toch gelatine?
Alleen in het kuipje van 200 gram.
Selaam meid, hoe lang zijn ze houdbaar?
Alaikoem salaam Kadija,
Ik maak ze altijd 1 week van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Hoi Fatima
Allereerst heel erg bedankt voor het recept?
Zou je dit ook 5 dagen voor 3ied El Fitr kunnen maken en blijft de chocola nog steeds hetzelfde?
Hi Daya,
Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan als je de truffels maar afgedekt in de koelkast bewaard.
Hoi Fatima,
Ik heb eigenlijk een vraag over ghriba koekjes.
Deze video staat op youtube maar als ik de link open dan bestaat het niet meer.
Zou jij mij de juiste ingrediënten kunnen geven.
Alvast bedankt voor je moeite.
Hi Najoua,
Staat er nu bij lieverd. Xx
Heey Fatima,
Er staat bij dat je de monchou kan vervangen door Nutella maar dan wordt het toch niet hard genoeg om er bolletjes van te kunnen maken ?
Groetjes Elvira
Hi Elvira,
Jawel, het wordt plakkerig en dan kun je er bolletjes van vormen. Als je de bolletjes vervolgens in de koelkast zet dan worden ze vanzelf hard. Xx
Hey Fatima, wat is lotus pasta? Bedoel je speculoos pasta voor op een boterham?
Hi Wafae,
Klopt, dit is Lotus speculoos pasta. Xx
Geweldige trend dat no bake. Effe in de koelkast en klaar. Ideaal om samen met de kids koekjes maken
Weer een toprecept erbij van fatima
Shoekran en ga zo door ??
Super lief, dankjewel! En inderdaad zoiets lekkers is heel leuk om samen te maken met de kid.
Hoi Fatima,
Je recepten zien er altijd heel leuk en lekker uit!
Ik mis de meerdere foto’s van je die je voorheen altijd plaatste en ingrediënten foto’s dat was meer hulpvol hoop dat je deze feedback mee neemt xx
Hi Imane,
Dankjewel lieverd! Ik heb helaas niet altijd even veel tijd om extra stappenfoto’s te maken, maar op insta stories en Snapchat deel ik wel de stappen.❤️
Dag fatima,
Stel ik wil 40 maken hoe moet ik de ingrediënten aanpassen??
Want zie dat het alleen voor 10 stuks is helaas.
Je kunt het recept verdubbelen en de bolletjes iets kleiner rollen, dan haal je ook meer stuks uit het recept.♥️
Ik heb het verdubbeld idd en heb balletjes gemaakt van 15 gram. Komen makkelijk 40 stuks uit. Gr
Hoe kan ik deze truffels glutenvrij maken
Youre the best!
Go girll ??
Super lief! Xx