NO BAKE SPECULOOS TRUFFELS

No bake koekjes blijven ook een grote favoriet hier thuis! Vooral als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan zijn zulke koekjes altijd een uitkomst. Deze Lotus truffels zijn zo simpel om te maken én je hebt er geen oven voor nodig!

Ingrediënten: (10 stuks)
.
  • 250 gr. Lotus koekjes
  • 100 gr. monchou
  • 300 gr. witte chocolade
  • 1 tl. zonnebloemolie
  • Lotus speculoos pasta
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de zachte monchou er vervolgens bij. Mix het nog eens goed samen tot de monchou in de koekjes is getrokken. Het mengsel is goed als je er een balletje van kan vormen. Rol kleine bolletjes van ongeveer 15 gram en plaats de bolletjes op een bekleed bakplaat met bakpapier. Zet de bolletjes voor ongeveer 15 minuten in de koelkast.

Stap 2.
.

Plaats een hittebestendige kom bovenop een pannetje die je voor de helft hebt gevuld met water. Laat het water licht koken en schep de witte chocolade boven in de kom. Laat de chocolade zachtjes smelten met de zonnebloemolie en roer het geregeld om. Dompel de truffels met een vork in de gesmolten chocolade en plaats ze op een rooster. Laat de overtollige chocolade eraf druppen en zet de truffels weer voor 30 minuten in de koelkast. Smelt in de tussentijd de lotus pasta op precies dezelfde wijze (zonder olie) en in een boterhamzakje. Knip het puntje van het boterhamzakje eraf en maak zigzaggende bewegingen op de truffels. Zet ze nog eens in de koelkast voor 10 minuten en genieten maar!

Extra tips&trics:
.
  • Voor een chocoladesmaak kun je de monchou vervangen door Nutella.
  • Vervang de lotus speculoos koekjes door bastonge koeken of Oreo.
  • De truffels kun je het beste bewaren in een afsluitbare trommel in de koelkast.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

44 antwoorden
  1. Zeynep
    Zeynep zegt:

    Hallo Fatima, in de monchou die ik kocht zit stremsel. Welke gebruik jij? En geeft de roomkaas dezelfde smaak? Philadelpia is dat eventueel ook goed

    Beantwoorden
  2. Daya
    Daya zegt:

    Hoi Fatima
    Allereerst heel erg bedankt voor het recept?
    Zou je dit ook 5 dagen voor 3ied El Fitr kunnen maken en blijft de chocola nog steeds hetzelfde?

    Beantwoorden
  3. Najoua
    Najoua zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik heb eigenlijk een vraag over ghriba koekjes.
    Deze video staat op youtube maar als ik de link open dan bestaat het niet meer.
    Zou jij mij de juiste ingrediënten kunnen geven.
    Alvast bedankt voor je moeite.

    Beantwoorden
  4. Elvira
    Elvira zegt:

    Heey Fatima,

    Er staat bij dat je de monchou kan vervangen door Nutella maar dan wordt het toch niet hard genoeg om er bolletjes van te kunnen maken ?

    Groetjes Elvira

    Beantwoorden
  5. Mohammec
    Mohammec zegt:

    Geweldige trend dat no bake. Effe in de koelkast en klaar. Ideaal om samen met de kids koekjes maken

    Weer een toprecept erbij van fatima

    Shoekran en ga zo door ??

    Beantwoorden
  6. Imane
    Imane zegt:

    Hoi Fatima,

    Je recepten zien er altijd heel leuk en lekker uit!
    Ik mis de meerdere foto’s van je die je voorheen altijd plaatste en ingrediënten foto’s dat was meer hulpvol hoop dat je deze feedback mee neemt xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter op Imane Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *