NO BAKE CHOCOLADETAART

De echte chocoladeliefhebber ga ik zo gelukkig maken met het recept van deze chocoladetaart! De romige chocolade ganache is in combinatie met het zoete fruit oh zo lekker! Volgens mijn familie is deze taart zeker voor herhaling vatbaar (het liefst zo snel mogelijk), dus hup de keuken in en verras ook jouw familie/vrienden met dit lekkers!

Ingrediënten: (6 personen)
.
  • 260 gr. Oreo koekjes (24 stuks)
  • 80 gr. roomboter, ongezouten
  • 250 ml verse slagroom
  • 300 gr. pure chocolade
  • 1 etl. Lotus speculoos pasta
  • vers fruit naar keuze
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten roomboter erdoor. Stort de kruimels op de bodem van de taartvorm en druk de koek met de onderkant van een glas stevig tegen de bodem en de zijkanten. Zet de vorm in de tussentijd in de koelkast.

Stap 2.
.

Hak de chocolade in stukjes en plaats ze in een kom. Giet de slagroom in een steelpannetje en breng de slagroom licht aan de kook. Zodra je bubbeltjes aan de zijkanten ziet haal je de pan van het vuur. Giet de warme slagroom direct bij de chocolade en laat het staan voor 2 minuten. Roer het vervolgens goed door tot de chocolade volledig is gesmolten en je een egale chocoladesaus hebt.

Stap 3.
.

Giet de chocolade ganache in de taartvorm en zet de taart voor zeker 3 uur in de koelkast. Smelt de Lotus speculoos pasta au bain Marie en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een boterhamzakje, knip de zijkanten open en maak zigzaggende bewegingen boven de taart. Zet de taart voor 5 minuten in de koelkast, top de taart met vers fruit naar keuze en smullen maar!

Extra tips&trics:
.
  • Ik gebruik een vorm met een losse bodem, zodat ik de taart vanaf de onderzijde er makkelijk uit kan drukken.
  • Je kunt de taart ook voor een hele nacht in de koelkast laten staan.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

60 antwoorden
  1. Rajae
    Rajae zegt:

    Hiiii geweldig gewoon deze ga ik zeker maken. Je gebruikt geen bakpapier hé. En is de vorm van onderen naar boven te halen.dus de bodem?die heb ik namelijk ook.

    Beantwoorden
      • Hind
        Hind zegt:

        Hoi Fatima. Je taart ziet er super lekker uit! Ik heb dezelfde bakvorm maar dan zonder losse bodem. Zou ik de bakvorm dan ook kunnen gebruiken? Daarnaast zou ik graag willen weten welke chocolade je hebt gebruikt? Xx Hind

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hi Hind,

        Dankjewel lieve schat! Zelf heb ik zulke taarten echt nog nooit in een vorm zonder losse bodem gemaakt, omdat je de taart er bijna gewoon niet uitkrijgt. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken mocht je die ook in huis hebben. Ik gebruik pure chocolade van Jumbo merk.

  2. Hanne
    Hanne zegt:

    Hey hey, ziet er heerlijk uit… zouden we de oreo koekjes kunnen vervangen door iets anders? Niemand hier in huis lust oreo…. heb je andere voorstellen?

    Beantwoorden
  3. Hind
    Hind zegt:

    Hoi Fatima,

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb dezelfde bakvorm maar dan zonder losse bodem. Zou ik die ook kunnen gebruiken? Daarnaast vroeg ik mij af welk (merk) chocolade jij hebt gebruikt?

    Xx Hind

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Hind,

      Dankjewel lieve schat! Zelf heb ik zulke taarten echt nog nooit in een vorm zonder losse bodem gemaakt, omdat je de taart er bijna gewoon niet uitkrijgt. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken mocht je die ook in huis hebben. Ik gebruik pure chocolade van Jumbo merk.

      Beantwoorden
  4. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Hey Fatima,

    Kan je ook iets anders gebruiken dan oreo koekjes? (Ik lust het niet). Zo ja? Welke koekjes kan ik dan gebruiken?

    Groetjes uit België.

    Beantwoorden
  5. Nees
    Nees zegt:

    Voor de mensen die een taartvorm willen gebruiken waarvan de bodem er niet uit kan: een andere vaak gebruikte methode is de vorm licht invetten met boter of bakspray, hem vervolgens bekleden met twee à drie lagen vershoudfolie en genoeg over de rand laten vallen zodat je de taart later makkelijk uit de vorm kan trekken als hij klaar is.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hi Di,

      Je kunt het recept aanhouden, maar dan krijg je wel echt een lage vulling omdat de vorm te groot is. Je zou de hoeveelheden van de chocolade ganache en misschien ook voor de koekjes bodem kunnen verdubbelen.

      Beantwoorden
  6. Gülsüm
    Gülsüm zegt:

    Hoi Fatima! Ziet er heerlijk uit. Welke merk pure chocola gebruik jij? Ben niet echt een fan van puur kan ik ook melk chocola gebruiken?

    Beantwoorden
  7. Tugce
    Tugce zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb de chocoladetaart nu al 2 keer gemaakt en ik ben er helemaal weg van!!
    Ik heb alleen een vraagje..
    Mijn chocolade smelt heel snel! Als ik hem uit de koelkast haal begint de taart al te smelten.
    Ik gebruik melkchocolade ipv puur.
    Doe ik iets verkeerd?

    Groetjes,
    Tugce

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *