NO BAKE BANANENTAART
Daar ben ik weer met een lekker zoet recept voor je! Afgelopen weekend hielden wij op zaterdag een gezellig zussen avond met leuke films en daar kan natuurlijk iets lekkers niet bij missen! Ik was zoals gewoonlijk weer aan het twijfelen wat te maken, omdat er nog zoveel lekkers op mijn lijstje staat en ik daardoor bijna nooit een keus kan maken, haha. Maar uiteindelijk koos ik voor een heerlijke romige bananentaart en die viel zo goed in de smaak!
Voor de bananentaart vulling:
.
- 250 gr. koekjes naar keuze
- 200 gr. gesmolten roomboter
- 250 ml koude slagroom
- 1 etl. kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 250 gr. mascarpone, op kamertemperatuur
- 2 etl. kristalsuiker
Extra:
.
- 4 bananen
- chocoladerasp
- geroosterde kokos rasp
Keukenspullen:
.
- keukenmachine
- vlaaivorm met losse bodem (28 cm)
- keukenmachine
Bereidingswijze:
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel deze met een deegroller in een afsluitbare diepvrieszak.
- smelt de roomboter op laag vuur en giet deze bij de verkruimelde koekkruimels en meng geheel samen.
- Stort de koekkruimels in de vorm en duw met je handen de koekkruimels goed aan tot een egale laag. Duw met je knokkels de koek laag tegen de zijkanten van de quichevorm aan.
- Zet de vorm in de koelkast en begin in de tussentijd aan de topping.
Romige topping:
.
- Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker, kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom net niet stijf en zet de kom even apart.
- Schep de mascarpone in een aparte kom en voeg de kristalsuiker erbij. Mix het geheel samen de elektrische handmixer tot een egaal, romig mengsel.
- Voeg de slagroom bij de mascarpone en vouw als het ware de slagroom door de mascarpone heen en zet de even apart. Je zult merken hoe luchtig de crème wordt!
- Snijd twee bananen in schijfjes en verdeel deze over de koekjesbodem.
- Schep de crème op de bananenschijfjes en verdeel deze mooi egaal over de oppervlakte heen.
- Snijd de overige twee banen in schuifjes en verdeel deze mooi over de taart.
- Rasp wat chocolade over de taart heen en strooi er wat geroosterde kokosrasp overheen.
- Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Haal de taart zeker 30 minuten voor serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen.
En in deze simpele stappen maak je deze heerlijke romige bananentaart! Dus staat er binnenkort een feestje op de planning, krijg of ga je op bezoek? Maak dan eens deze taart en ik kan je garanderen dat ze het erg lekker gaan vinden!
Liefs,
Fatima
Dankje schat! Ziet er geweldig uit!! Deze komt zeker op mijn lijstje te staan Xx ❤
Dankjewel lieve Nouhaylae! Xx
salaam
het ziet er lekker ui
xxxxx rayhanah
Alaikoem salaam,
Dankjewel hoor!
Salaam Fatima!
Deze wil ik proberen dit weekend in sha Allah. Welke vormgrootte heb je gebruikt? 18 of 24cm?
Shokran and keep it up ???
Alaikoem salaam Oemaima,
De vorm is 26 cm. Dankjewel meis! Xx
Salamoe3alaykoem,
Macha Allah, ziet er weer heerlijk uit.
Wou graag weten hoe groot de vorm is waar je het in hebt gedaan.
Alvast bedankt voor je reactie.
Alaikoem salaam Anissa,
Dankjewel meis! De vorm is 26cm. Xx
Wow dit ga ik maken!
Hallo Sabrin,
Haha zeker doen hoor!
Mag de taart ook een hele nacht opstijven?
Hallo Najiba,
Jazeker dat kan ook!
Moet ik de kokos bakken of roosteren? Of is het klant en klaar te koop?
Hallo Najiba,
Je roostert de kokos even kort aan in een koekenpan zonder olie of boter. Sorry, ga het even aanpassen. Xx
Hey Fatima, lijkt me super lekker!! Maar waarom bak je de kokosrasp eigenlijk? Krijg je dan een andere smaak? En bak je dit gewoon even kort aan in een koekenpan zonder boter of olie?
Xx Sarah
Hallo Sarah,
Als je de kokos roostert(sorry moet roosteren ipv bakken zijn) proef je echt een heerlijke smaak terug in de kokos. Dit doen je zonder boter of olie in een koekenpan op zacht vuur. Succes meis! Xx
Kun je dit ook een dag van te voren maken? Of is dit niet zo handig met de banaan? Blijft dat wel goed haha.. xxx
Hallo Sabah,
Ik heb de taart dezelfde dag nog geserveerd, maar wat er was overgebleven was ook nog lekker. Ik zou 1 eetlepel citroensap toevoegen bij de bananenschijfjes, zodat deze niet zullen verkleuren.
Van waar heb je die quichevorm?
Alvast bedankt!
Hallo Busra,
Deze komt van de Albert Heijn.
Dit lijkt me echt heel,heel erg lekker !.
Zou ik de mascarpone kunnen vervangen door de roomkaas van de Aldi,denk je??
Wil hem nl meteen gaan maken en geen zin om nog naar de winkel te gaan,alle andere ingrediënten heb ik gelukkig sowieso al in huis.
Hallo Niqui,
Ja hoor dat is mogelijk. Smakelijk alvast! Xx
Hoi meid,
Mag ik vragen waar je de quice vorm met losse bodem hebt gekocht ?
Hallo Sarah
Natuurlijk, de vorm komt van de Albert Heijn.
Salaam Fatima, welke roomboter heb je gebruikt?
En ik las tussen de reacties dat je een eetlepel citroensap aanraadt tegen verkleuring van de bananen, hoe zou ik dat dan moeten doen? De bananen in een kom met citroensap doen of hoe moet ik zien? Alvast bedankt
Alaikoem salaam Naima,
Ik gebruik roomboter van AH merk, maar je mag echt elk soort gebruiken. Ja gewoon de schijfjes in een kommetje, citroensap eroverheen en even husselen. Succes meis Xx
Salaam wa 3alaikoum. Deze taart ziet er verukkelijk uit! Maar doe je geen suiker in de vulling?
Alaikoem salaam Miriam,
Dankjewel lieverd! Ik heb expres geen suiker gebruikt, omdat de kokoskoekjes(de bodem) al suiker bevatten, plus de bananen zijn zoet en de slagroom is ook al gezoet. Maar je kunt natuurlijk altijd suiker toevoegen aan de mascarpone. Dit raad ik je ook aan als de rest van je ingrediënten niet veel suiker bevatten.
Salaam Fatima,
Vandaag heb ik voor mijn moeder deze lekkere bananentaart gemaakt. Mijn moeder is gek op bananentaart, die kochten we altijd in het dorp maar tegenwoordig gebruiken ze ook gelatine blaadjes dus het was al een enige tijd geleden dat we dat niet meer hadden gegeten. Mijn moeder en ons hele gezin vonden de taart echt lekker! Bedankt hiervoor! Groetjes Btissame
Alaikoem salaam Btissame,
Wat ontzettend leuk zeg! Jammer he dat ze tegenwoordig bijna in alles gelatine verwerken! Daarom kun je maar beter zelf een taartje bakken haha. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!
Liefs,
Fatima
Salaam wa 3alaikoum
Wow wat goed zeg.mschallah zit erg heerlijk uit .Ik ga het zeker uit proberen inschallah
Xxx
Alaikoem salaam Ilham,
Dankjewel lieve meid! Xx
Kun je dit ook een avond van te voren maken en de volgende dag serveren?
Hallo Imaan,
Jazeker, dat kan! Dat is juist het handigste van zo’n ‘no bake’ taart. Succes meis Xx
Hey meid! Ziet er echt zalig uit tbarkellah alik. Ik zie dat je de zwarte bakvorm waarin je de bodem doet in het midden gewoon een groot gat heeft Hoe zorg je dan in het begin dat de bescuit op zijn plek blijft? Heb je er plastic onder? of zet je het op een bord ofzo? Shokrannnnnnn
Hallo Sammy,
Dit is een vlaaivorm met een losse bodem. Wanneer je ziet dat ik de koekjes erin druk, dan zit de bodem er gewoon in he. Dus het is niet zo dat dan zeg maar de bodem eruit is en je een gat hebt. Die gat heb je pas wanneer je de taart uit de vorm lift zeg maar. Begrijp je? Xx
Hey
Ik heb alleen een vlaaivorm met vaste bodem. Kan ik die ook gebruiken?
Hallo Faiz,
Dit kan wel, maar dan wordt het moeilijk om de taart uit de vorm te krijgen. Ik raad je aan om op de bodem bakpapier te leggen en de bakpapier over de randen te laten hangen. Op deze manier kun je de taart straks met behulp van de bakpapier uit de vorm hijsen.
Hoiii,
Kun je ipv mascarpone, ook monchou gebruiken? En hoeveel moet je dan hiervan gebruiken?
Liefss esma
Hallo Emsa,
Ja hoor monchou kan ook. Je gebruikt dan 200 gram monchou. Xx
Deze ga ik morgen ook maar eens uitproberen .
Hallo Gulma,
Zeker doen hoor, erg lekker haha!
Liefs Fatima
Als je geen citroensap gebruikt verkleuren de bananen? Ik wil het nu maken voor vanavond, maar ik ben bang dat de bananen verkleuren?
Hallo Fadime,
Helaas zal de banaan toch snel verkleuren als je hier geen citroensap bij doet.
Liefs,
Fatima
Hoi Fatima,
Ziet er heerlijk uit, denk je dat het ook lekker wordt met aardbeien ipv banaan, want bij ons thuis vinden ze banaan niet echt lekker? Kokoskoekjes met aarbeien niet een even goeie combi als met banaan denk ik tog?
Ha Fatima,
Ik Ben bezig met je heerlijke taart, echter met 250gr bastonje koeken is 200gr boter echt te veel, het is echt vloeibaar geworden.
Gr jamila
Salam je recepten zijn super Masalah ? Ik had een vraagje , welke koeken Kun je gebruiken ? Groet
Alaikoem salaam Soumia,
Aah super lief! Je zou echt elke koekjes kunnen gebruiken. Zelf gebruik ik vaak de simpele Maria koekjes of de kokos koekjes van bijvoorbeeld Verkade.
Liefs,
Fatima
Salam ik heb alleen slagschuim van dokter letter , kan ik dat ook gebruiken in plaats van klopfix?
Alaikoem salaam Soumia,
Klop klop is een soort slagroom die je dient op te kloppen met melk en dan krijg je dus slagroom. Maar het is dus niet hetzelfde als klopfix.
Hi Fatima,
Hoe lang van te voren kun je de taart klaarmaken ? Ik wil he, graag 1 dag voor het feestje klaarmaken maar vroeg me af of dit kan…Mijn dochter die net 10 is geworden heeft er nu al heel veel zin in
Alvast bedankt
Groetjes Tatja
Hallo Tatja,
Deze taart kun je altijd makkelijk een dag van tevoren maken, geen probleem. Gefeliciteerd met je dochtertje!
Liefs,
Fatima
Hoi hoi
Kan je ook eerst klein beetje van de crème aan brengen op de bodem zodat de banan beter blijven zitten?en niet weg schuiven zodra je de crème er op doet
Hallo,
Jazeker dat kan, slim idee ook! Xx
Hi Fatima,
Dit ziet er heerlijk uit Masha Allah x Een vraagje, wat kan je ipv klopfix gebruiken ? Woon momenteel in Marokko en ik denk niet dat klopfix hier verkrijgbaar is, of miss heeft het hier een andere naam haha. Alvast bedankt xx
Hi Chaima,
Allah ibarkfiek lieverd! Je kunt de klopfix weglaten, want de slagroom wordt vanzelf wel stijf door de kristalsuiker. Succes! Xx
Liefs,
Fatima
Liefs,
Fatima
Salam!! Ik ben nu de taart aan het maken en ik had niet opgelet dus toen had ik de mascarpone gelijk bij de slagroom toegevoegd en niet apart geklopt. Nu is het een heel romig mengsel en niet luchtig. Kan ik dit alsnog op de taart smeren of kan ik beter even snel naar de supermarkt en nieuwe slagroom en mascarpone halen en het opnieuw doen hahaha! Laat het maar weten groetjes!
Ik heb trouwens het mengsel laten opstijven afgedekt in de koelkast en nu is het mengsel een heel stuk luchtiger! Kan ik het gebruiken?
Hi Aya,
Is het nog gelukt lieverd? Xx
o my god zalige taart!!! Die moet ik maken!!
Dank je wel!
Haha dankjewel lieverd!?❤️
Hoi Fatima,
Ik volg je graag en ik heb de bakvorm gehaald bij de AH maar hij is niet 26 cm maar 28 cm. Op de site is die ook 28 cm. Nu is men vraag moet ik meer koekjes gebruiken voor de bodem?
Alvast bedankt hoop op snelle antwoord
Hi Sam,
Is niet erg hoor. Je kunt je gewoon precies aan het recept houden. Mijn vorm is dan ook 28 i.p.v. 26 want die van mij komt ook van de Albert Heijn. Xx
Super bedankt voor je snelle reactie,
Liefst je trouwe volger ??
Graag gedaan lieverd! Xx
Hoi Fatima! Aller eerst vind ik je echt super goed! Ik heb vele recepten van je uitgeprobeerd en allemaal succesvol gelukt! Ik heb een vraagje, ik wil deze taart nu make heb alles in huis behalve klopfix.. kan ik die weglaten of iets anders vervangbaar? Hoor graag van je lieve fatima! Groetjes Ela xx
Hi Ela,
Ah wat goed! Super lief en bedankt voor je lieve compliment! Je mag de klopfix altijd weglaten hoor, want door de suiker zal de slagroom ook mooi dik worden. Succes! Xx