WEEK ZONDER VLEES – VEGA BURGER VAN DE ALBERT HEIJN

6 maart 2018Fatima El Irari


De Nationale week zonder vlees is vandaag van start gegaan en speciaal hiervoor deel ik een lekker burger recept met je op de blog. Kan jij makkelijk een week geen vlees eten en gaan voor vegetarische recepten? Zelf ben ik zeker wel een vleesliefhebber, maar ik zou er zeker geen moeite mee hebben om een week of langer even geen vlees te eten. Nou kreeg ik afgelopen week van de Albert Heijn de Vegetarische gegrilde burger toegestuurd, die volgens Kassa test-panel is uitgeroepen tot de beste Vegetarische gegrilde burger van Nederland! Ik ben direct aan de slag gegaan met de vegetarische burger en ik maakte er een goedgevulde hamburger van met daarbij een lekker sausje en oh wat was dit lekker! 

INGREDIËNTEN (2 personen)

Voor de burgers:
Machilli saus:
  • 4 etl. chilisaus 
  • 2 etl. mayonaise
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • snufje zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de vegetarische hamburgers voor 4 a 5 minuten op middelmatig vuur gaar. Keer de hamburgers regelmatig om. 
  2. Schep de chilisaus, de mayonaise en de gesnipperde rode ui in de kom en mix dit samen.
  3. Breng het sausje op smaak met wat zwarte peper en roer nogmaals samen. Zet het sausje even apart.
  4. Snijd het broodje doormidden en verdeel ongeveer 1 eetlepel van de machilli saus bovenop het broodje.
  5. Plaats een blad Batavia sla bovenop de saus en plaats hierboven dan de Ve­ge­ta­ri­sche ge­gril­de ham­bur­ger.
  6. Schep een hoeveelheid van het sausje bovenop de hamburger en plaats hierboven de tomatenschijfjes en de rode ui.
  7. Verdeel dan de geraspte wortel, Batavia sla bovenop en sluit vervolgens het broodje en prik er een prikker doorheen, zodat de hamburger op zijn plaats blijft.

Eerlijk gezegd hadden we thuis van tevoren niet verwacht dat we de Vegetarische burger zo lekker zouden vinden, maar deze gaan we zonder twijfel vaker maken hoor! Zeker een lekker alternatief voor dat ene stukje vlees.

Extra tips&trics
  • Je zou de vegetarische burgers ook in een voorverwarmde oven op 180°C kunnen afbakken voor ongeveer 10 minuten.
  • Vervang de harde broodjes door zelfgemaakte hamburgerbroodjes. 
  • Voeg wat gesneden augurken toe bij de machili saus

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @kookhoekjevanxfaatje en #kookhoekjevanxfaatje te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is in samenwerking met Albert Heijn.

Print recept

19 Comments

  • Naima

    6 maart 2018 at 10:26

    Heerlijk ziet dat eruit. Je bent een topkokkin echt waar.

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 10:54

      Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat! Xx

  • Naima

    6 maart 2018 at 10:27

    Je bent een topkokkin echt waar. Je gerechten zien en smaken altijd top.

  • Sara

    6 maart 2018 at 10:51

    Ik heb nog nooit een vegetarische burger geproefd van de ah, maar ik ga deze eens proberen!

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 10:57

      Hi Sara,

      Ik dus ook nog nooit eerder, maar deze was echt heerlijk! Zeker het proberen waard. Xx

  • Yasmine

    6 maart 2018 at 10:53

    Ziet er lekker uit. Is deze verkrijgbaar bij alle Albert Heijns?

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 10:58

      Dankjewel! Ik denk het wel, want ik heb de burgers gehaald bij een iets kleinere Albert Heijn filiaal en zelf zij verkochte deze. Xx

  • Hadaya

    6 maart 2018 at 11:30

    Je bent echt topkokkin, tbark allah??

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 12:09

      Dankjewel lieve Hadaya! Allahibarkfiek lieverd. Xx

  • Sabine

    6 maart 2018 at 11:54

    Hallo Fatima,

    Geweldige blog! Ik zocht dus naar een Marokkaans gerecht en ben zo via Google terecht gekomen op jouw blog en wat doe je het leuk! Je hebt er zeker een nieuwe bezoeker bij!

    Sabine

    1. Fatima El Irari

      6 maart 2018 at 12:10

      Hallo Sabine,

      Aah wat leuk zeg! Nou je bent van harte welkom en bedankt voor je berichtje!

      Liefs,
      Fatima

  • Lina

    6 maart 2018 at 15:35

    Ziet er lekker uit! Ik ga deze vega burgers ook eens proberen. Lijkt net een echte hamburger van vlees :p

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2018 at 07:07

      Hallo Lina,

      Haha klopt, de burgers lijken net gewoon vlees burgers. Maar zeker het proberen waard, want het is echt lekker! Xx

  • Fatima Zohra

    6 maart 2018 at 15:36

    Hoi Fatima,

    Lijkt me lekker zo’n burger, alleen heb ik nog nooit een vegetarisch burger op(denk ik) ik ga het proberen en laat je dan even weten wat we er thuis van vonden.

    Liefs,
    Fatima Zohra

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2018 at 07:08

      Hallo Fatima Zohra,

      Nou zelf heb ik hiervoor ook nog nooit een soortgelijke burger gegeten, maar het is echt het proberen waard! Xx

  • Roxanna

    7 maart 2018 at 18:58

    Hey lieve voor-een-week-geen-vlees-Fatima! 😉

    Hihi gelukkig zijn vegaproducten echt steeds lekkerder, ik at het 10jaar geleden en miste echt nog vlees maar nu, zelfs mijn man mist niets (Godzijdank)

    Ik hoop dat iedereen het gaat bevallen, elke dag dat iemand al een stukje vlees laat staan vind ik al een prestatie!

    Maar zoals jij het op de foto zet zo mooi maak ik ze thuis niet! Als het maar smaakt he! 😉

    Nu wil ik niet wanhopig overkomen maar vleeswaren van de vegetarische slager is ook echt leuk om te proberen, en in de aanbieding nu bij de ah

    Bedankt voor dit leuke recept lieverd!

    Liefs Roxanna

    1. Fatima El Irari

      8 maart 2018 at 08:17

      Hallo lieve Roxanna,

      Bedankt voor je bericht! Ik wist dus serieus niet dat vleesvervangers zo lekker konden zijn! Afgelopen weekend heb ik dus voor het eerst een vega burger geprobeerd en dit was zo lekker, dus e gaan zeker meer vegetarische producten uitproberen. Haha op de foto ziet het er misschien wel netjes uit, maar zodra het etenstijd is vallen we gewoon aan hoor en kijk ik echt niet of het er ‘mooi’ uitziet hihi.

      Liefs,
      Fatima

  • Sabrina

    15 maart 2018 at 10:43

    Echt een topper! Rabi yhfdek.

    1. Fatima El Irari

      15 maart 2018 at 12:40

      Dankjewel lieve Sabrina! Allahoema ameen. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept